25 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA SI MASONERIA - Magistratii masoni isi pot judeca fratii in functie de „constiinta”. Asa a stabilit CSM! (Document)

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

21 April 2011 14:19
Vizualizari: 20600

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, in 2007, ca judecatorii si procurorii pot face parte neingraditi din Masonerie, deoarece aceasta apartenenta nu este prevazuta in lege ca incompatibilitate. Cat priveste impartialitatea de care un judecator este obligat prin lege sa dea dovada in momentul in care este investit cu judecata unei cauze, indiferent de numele sau apartenenta la un anume grup, cum ar fi cel al Masoneriei, CSM a stabilit ca un judecator poate sa isi judece un “frate” mason dupa “constiinta”. In rest, cum ar putea sa demonstreze oare un justitiabil, ca un judecator e mason in conditiile in care Masoneria este o organizatie “discreta” si cu atat mai mult sa poata dovedi ca partea din dosar favorizata ar fi la randul ei “frate” cu judecatorul? Lumeajustitiei.ro va prezinta cum CSM, in vechea sa componenta, a transat problema magistratilor masoni.


Judecatorii pot fi masoni, pentru ca legea nu le interzice

Inspectia Judiciara a CSM a formulat o nota, insusita de Plenul CSM in 2007, pornind de la un articol din presa, in care jurnalistii sustineau ca un judecator al Curtii de Apel Craiova, Dan Spanu, ar fi membru al “Marii Loji de Rit Scotian” si intrebau CSM daca aceasta apartenenta la Masonerie l-ar putea face pe judecatorul in cauza incompatibil sau nu, in solutionarea anumitor dosare. De asemenea, jurnalistii intrebau daca, din cauza apartenentei sale, magistratul ar putea fi impartial in judecarea unor dosare in care una dintre parti ar fi mason. Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat imediat si a intocmit o nota in care a aratat toate incompatibilitatile prevazute de lege pentru judecatori si procurori, printre acestea numarandu-se interdictia de a fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, interdictia de a desfasura activitati comerciale, activitati de arbitraj in litigii, interdictia de a fi actionar sau administrator la orice fel de companie comerciala, interdictia de a apartine unui grup de interes economic sau politic. Cu toate acestea, Inspectia CSM a ajuns la concluzia ca “judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial”. Ca atare, CSM a sustinut ca “in raport de aceasta prevedere legala, edictata in mod expres prin Legea 303/2004, la art.11 (3), consideram ca apartenenta la o organizatie masona nu este incompatibila de plano cu calitatea de judecator sau procuror in functie”.

Un judecator mason trebuie demonstrat ca a fost partinitor in sala de judecata cu un frate mason. Masonul jura sa-si apere fratii

Inspectorii CSM au sustinut ca “lipsa de impartialitate a unui tribunal nu se examineaza in abstract, ci in fiecare caz in parte, pentru a se putea decide daca natura si intensitatea legaturii in discutie este in masura sa denote partinirea judecatorului (…) Se poate concluziona ca un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason, fiind necesar a se demonstra ca din acest motiv i-ar putea fi afectata capacitatea de a judeca conform propriei constiinte si a probelor de la dosar”. Aceasta concluzie a fost insusita si de Plenul CSM, desi, in aceeasi nota, inspectorii au notat ca atunci: “cand intra in organizatie, masonii isi asuma fata de aceasta obligatii si depun un juramant (…) Concluzionand, francmasoneria este un sistem de morala special care cere membrilor sai tinuta morala si buna reputatie, prin morala intelegandu-se bunatate, onestitate, sinceritate, loialitate, justete etc”. Loialitate e un cuvant cheie in aceasta enumerare fata de care se ridica intrebarea: fata de cine loialitate? Fata de juramantul de judecator sau fata de cel de mason? CSM nu a pus in balanta valoarea celor doua juraminte!

* Cititi aici Nota Inspectiei Judiciare privind magistratii si masoneria, insusita de Plenul CSM!

Comentarii

# masonu' de serviciu date 21 April 2011 18:06 -18

Criza de subiecte va duce spre o hotarare a CSM-ului de acum patru ani sau doar cautarea senzationalului? Masonul, ca este magistrat sau nu, se obliga prin juramant sa respecte Constitutia si legile tarii asa ca nu este nicio coliziune intre juramantul masonic si acela depus de aceeasi persoana cand dobandeste vreo functie in stat.

# creste date 22 April 2011 13:12 +9

Oare??? Chiar asa? pai si cu sprijinirea fratilor intru credinta cum ramane..ca doar corb la corb nu-si scoate ochii...sigur no sa vedem vreun magistrat mason condamnat de un frate mason..ce-i vrajeala asta!!!?? S-a umplu magsitratura de masoni!!! Stai sa vedeti ce ni se pregateste!!

# virgil antonov date 23 April 2011 06:07 +5

Gresit. Realitatea din experienta familiei mele cu California curtile de justitie demonstreaza clar cu documente verificate de curte in numeroase cazuri ca Masonii nu au nici o justitie. Asa cum bine a descris un Pastor Majesky a unei congregatii religioase locale (nu amanunte aici) a admis referindu-se la masoini in justitie ca "they play God". Munca asidua a masonilor a dus la colapsul economic American. Ce spun e deja istorie. Opriti prostia. Eram sa fiu si eu Mason daca IQ'ul mediu demonstrat era mai mare decit a oamenilor educati si cu bun simt! :roll:

# moldovean date 24 April 2011 21:08 0

:D Pai si tiganii au tribunalul lor=stabor=si nimeni nu se leaga ca sunt chiar anticonstitutionali- unul chiar nou nout construit in Dolj, parca, ne fac :P CHIAR ASA SI CU MASONERIA- E PREVAZUTA ACEASTA MISCARE SECRETA IN CONSTITUTIE? AVEM LEGI ORGANICE PRIN CARE SA SE RELIEFEZE NATURA ACTIVITATILOR? ASA-I SUB SCUTUL RAZBOIULUI PSIHOLOGIC LA CARE E SUPUS ROMANUL. ASA AU TRANSFORMAT O LOVITURA DE STAT INTR-O REVOLUTIE, ASA ZISA STUDIERE A DOSARELOR FOSTEI SECURITATI AU DECLANSAT DECIMAREA MULTOR VALORI ALE ROMANIEI, RIDICAND IN SLAVI NISTE NULITATI. IN ACELE DOSARE COMASATE - SECURITATE NATIONALA -SERVICII CE LE AVEAU TOATE TARILE, SE DESFASURA PE PLAN INTERN SI EXTERN, SECURITATE DE SERVICIU( DIN INSTITUTII FOLOSITE IN EVIDENTA DE CADRE) EX. MR. VOICULESCU- ERA OBLIGAT SA-SI COMPLETEZE FORMULARELE CU RUDELE, PANA LA GRADUL 2,IAR PRIN 85-86 PANA LA RUDE DE GRADUL 4, DATELE ERAU VERIFICATE DE LUCRATORII DE LA CADRE, CU AJUTORUL CI.. IN FACULTATI PENTRU CA ERAU MULTI STUDENTI STRAINI,UNII MAI SCHIMBAU DOLARI,ALTII MAI VINDEAU HALUCINANTE, CHIAR ARME- TREBUIAU PEDAGOGI CARE SA-I SUPRAVEGHEZE.... S.A. CARE SUB LOZINCA DE SECURIST AU FOST DISTRUSE CARIERE. UNDE SE MAI POARTA ASEMENEA MITOCANII??IN TARA LUI BASESCU :-x SI IN CURAND :P

# anti SRI-istul date 21 April 2011 18:23 +9

Criza de subiecte? La Luju? Ba dimpotriva aici sunt numai subiecte tari. Numai unul deranjat de faptul ca s-a pus in discutie relatia mason-magistrat putea sa debiteze asemenea gandiri de tip securist. Nu ne place dezvelirea, hai sa o bagatelizam, poate se baga mai putin de seama, asa va invata la servicii, nu?

# acelasi date 21 April 2011 18:32 -7

Dezveleste domnule ce vrei, ca doar esti anti-! Sau ante...

# unne date 21 April 2011 21:40 +1

masoneria e onorabila. ce te faci cu judele care este in taina frate cu infractorul de la la care primeste daruri, fagaduieli, etc

# creste date 22 April 2011 13:17 +3

Asa e!!! Au ajuns in CSM si incep sa-s ocnstruiasca cloaca mizera!!!Cloaca sistemului de relatii, paienjenishul cu Internele, cu Aparararea...pai ce astia sunt masoni..ia, niste hoti si ei...care stiu ce-i milionul de lei...s-au dus vremurile cand masoneriainsemna evolutie, spirit de sacrificiu si cinste..acum e o clica in care se ridica unul pe altu asfelincat la un moment dat n-osa mai ai loc de ei..oricum sistemul e in pericol din cauza lor..oare o sa vedem numai capete cu sortulet in functie si doar barbati, dat fiind faptul ca femeile nu au acces la Loja???

# Mason Buster date 22 April 2011 00:04 +4

Printre cei mai cunoscuti masoni din justitie: BOGDAN LICU, judecatorul RESTEANU, avocatii Nasty Vladoiu si Borza

# Mason Buster 2 date 22 April 2011 00:11 +8

Si baietii de la ANI sunt masoni de serviciu :)

# Constanta Antonov date 24 April 2011 01:29 +4

Vad ca autorul articolului nu a abordat problema CONFLICTULUI DE INTERES care este anuleaza rolul unui proces ide tipul prezentat. Consttinta de care vorbiti este un fel de joaca de copii care pretind ca sint oameni maturi.

# Constanta Antonov date 24 April 2011 01:32 +3

[quote name="Constanta Antonov"]Vad ca autorul articolului nu a abordat problema CONFLICTULUI DE INTERES care este anuleaza rolul unui proces ide tipul prezentat. Consttinta de care vorbiti este un fel de joaca de copii care pretind ca sint oameni maturi.[/quote]

# alecu date 25 April 2011 12:22 -2

:eek: comentarii ar trebui sa fie axate pe esenta - daca avem justitie? ce inseamna asta? ce ar trebui sa facem?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva