8 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TATA LASCU OCOLIT IN MARELE R.I.L. - Aflati cum in 2010, procurorii DNA Lucian Papici si Liana Boer l-au vazut inocent pe tata Ioan Lascu cand spunea la telefon unui traficant de influenta sa trimita memoriu la fii-sa la parchet: “Imprejurarea ca numitul Lascu Ioan, tatal Laurei Kovesi a sugerat inculpatului Florin Apostu ca solicitantul sa procedeze la redactarea unui memoriu adresat Procurorului General – demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei...” (Rechizitoriul)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

30 October 2016 12:35
Vizualizari: 13000

Chiar asa, daca esti tatal Procurorului General al Romaniei, si spui la telefon unor prieteni care vor sa apeleze la serviciile inaltului procuror, sa trimita memoriul la fiica la cabinet, nu e un caz care sa merite sa fie investigat cum se cuvine? E doar “un demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei?” Pentru ca din Rechizitoriul DNA nr. 92/P/2010 - semnat de procurorii Liana Boer, sefa DNA Alba Iulia si verificat de seful de sectie Lucian Papici – rezulta ca o asemenea fapta nu merita a fi analizata daca este un act de coruptie, si nici macar unul care sa merite a fi investigat.


Oare de ce in 2010, cand a fost interceptat telefonic spunandu-i ex-prim procurorului PJ Sibiu (condamnat ulterior la 5 ani inchisoare pentru trafic de influenta pe langa Procurorul General al Romaniei) tata Ioan Lascu nu a facut obiectul unui dosar penal in care sa ii fie analizat comportamentul? Pentru ca era tatal Procurorului General al Romaniei de atunci Laura Kovesi?

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera cateva pasaje din rechizitoriul DNA Alba Iulia nr. 92/P/2010 din care rezulta usurinta cu care anchetatorii anticoruptie au tratat cazul Ioan Lascu, desi in alte cazuri s-a apelat la masuri de forta pentru mult mai putin: “In realizarea demersului sau infractional, inculpatul Florin Apostu, la data de 2 august 2010 a incercat sa contacteze pe Procurorul General al Romaniei (n.n. - Laura Kovesi), insa fata de imprejurarea ca la momentul contactarii telefonice a acestuia magistratul nu a raspuns apelului telefonic, inculpatul Florin Apostu a contactat parintii Procurorului General al Romaniei, solicitand acestora perfectarea de catre membrii familiei acestuia a unei audiente pentru invinitul... Fata de imprejurarea ca numitul Ioan Lascu, tatal Procurorului General al Romaniei a refuzat o implicare directa in medierea unui contact si a sugerat inculpatului Florin Apostu ca solicitantul sa procedeze la redactarea unui memoriu scris adresat Procurorului General al Romaniei demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei, memorii depuse anterior in repetate randuri de invinuit, inculpatul Florin Apostu, realizand realitatea continutului discutiilor purtate cu tatal Procurorului General al Romaniei a purtat discutii cu cumparatorul de influenta si la asigurat la randul sau ca a purtat discutii telefonice atat cu membrii familiei Procurorului General, cat chiar si cu aceasta si ca problema este rezolvata, lasandu-l pe acesta sa creada ca demersul sau va avea un final favorabil”.

Sunteti de acord cu aceasta motivare in conditiile in care:

1-Ioan Lascu si Laura Kovesi erau buni si vechi prieteni cu procurorul Florin Apostu;

2-in 2010 firma Atlassib a formulat cinci cereri de promovarea a unui RIL, toate respinse de Procurorul General al Romaniei (la datele de 12.01.2010; 19.04.2010; 07.06.2010; 09.08.2010 si 23.10.2010);

3-dupa convorbirea interceptata de DNA Alba Iulia dintre Ioan Lascu si Florin Apostu si dupa o vizita facuta personal de Laura Kovesi in data de 24 septembrie 2010 lui Florin Apostu in biroul acestuia de la PJ Sibiu, dupa o a sasea cerere facuta in 19 noiembrie 2010 – sa vezi coincidenta - recursul in interesul legii a fost promovat de Laura Kovesi personal la 17 decembrie 2010 si respins la 21 februarie 2011, ca neintemeiat, de catre Sectiile Unite ale ICCJ;

Foarte straniu: la 21 octombrie 2010 prim-procurorul Florin Apostu a fost arestat la cererea DNA, la pachet cu omul de afaceri Ilie Carabulea pentru a carei firma Atlassib se cerea promovarea recursului in interesul legii. La 8 decembrie 2010 a fost emis rechizitoriul care a dus la condamnarea celor doi pentru trafic de influenta pe langa Procurorului General al Romaniei.

Cu toate acestea, la 17 decembrie 2010, desi stia de arestarea prietenului ei Florin Apostu si de rechizitoriul emis, Laura Kovesi a promovat in mod nejustificat recursul in interesul legii, care avea sa fie respins.

Intrebari:

-De ce a mai promovat Laura Kovesi RIL-ul, fara temei, dupa ce Apostu a fost arestat si rechizitoriul emis?

-au fost ascunse probe importante in acest dosar de catre procurorii DNA?

-RIL-ul a fost promovat ca un semn de solidaritate cu cei care au fost arestati, pentru ca acestia sa nu spuna cumva tot ce stiu despre familia Lascu? Sau cumva sa se creada ca nu a existat nicio implicare anterioara? Sau din alte motive?

-de ce DNA a refuzat sa ne raspunda daca Ioan Lascu a fost sau nu cercetat penal de DNA?

CE PARERE AVETI DESPRE ACEASTA AFACERE? VI SE PARE CORECTA OCOLIREA DE CATRE DNA A TATALUI LAUREI KOVESI?

* Cititi aici intreaga poveste a dubiosului RIL, precum si stenograma interceptarilor cu tatal lui Kovesi

Comentarii

# pelin date 30 October 2016 13:10 +26

Kovesi a fost propulsata spre inalta functie de procuror general al Romaniei de V.Blaga,prieten bun cu IOAN LASCU fost procuror la Medias dar si apropiat al securitatii si militiei.I.L.a fost si un protector si beneficiar al afacerilor din capitala gazului romanesc.Kovesi i-a surprins pe colegii ei de facultate si de serviciu,intrucat nu fusese o studenta eminenta,respectiv un procuror genial.La bilantul de profil pe anul 2005 a ocupat locul 10 din 16.Renominalizarea sa in sept.2009 ca procuror general de Basescu,in conditiile in care CSM a respins categoric aceasta renumire cu 5 voturi contra 1 vot,a surprins si mai mult!Uite asa a rasarit "mama catuselor"astazi cea mai puternica femeie din Romania!!!!!!!!

# AV BOTA date 30 October 2016 13:53 -9

Gresit, Luluta a fost colega cu Emil Boc la Babes Bolyai Cluj.

# DODI date 30 October 2016 16:20 +21

Pelin are dreptate: Puteai fi coleg cu tata lui boc sau cu 10 de boc, cuvântul fostului securist blaga a cântărit mai greu în fața bețivului hăhăilă decât a miniaturalui caricatural boc.

# Blaga ccointeresat material date 30 October 2016 17:14 +15

pentru promovarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei a fost oferita o mita substantiala de anumite cercuri de afaceri din judetul Sibiu. Astfel prezinta interes faptul ca, in anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul si principalul sustinator al lui Kovesi in anul de gratie 2006, a primit, conform mentiunilor din declaratia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectiva) de la doi apropiati ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajata la SCGN Romgaz Medias, si 500.000 RON de la Valer Crisan, prieten si asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Medias, la care detinea functia de director general. Vasile Blaga si-a trecut aceste sume in declaratia de avere ca imprumuturi fara dobanda si cu termen de scadenta de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presa, Vasile Blaga a refuzat sa ofere amanunte... http://gandeste.org/general/catre-presed

# avocat traditional date 30 October 2016 15:41 -6

Mai multe probleme: 1.Lascu a procedat corect si nu s-a implicat.Recomandarea cu memoriul pentru PG este in limitele legii. 2.Am citit si recitit transcrierea convorbirii cu Apostu.Nimic infractional. 3.RIL-ul nu era cu destinatie unica .El se referea la situatii comune in toata tara.4.Consider ca PG (Luluta) a [procedat corect si impartial.5.Apostu,in afara acelei mite de 2 bani,nu a faciut nimic infractional (chiar daca a fost condamnat)In speta a fost vorba despre parteneriatul parchetelor cu instantele/.6.Si Boeru Liana siPapici au procedat corect,chiar daca papici a fost cum a fost (un abuziv prin excelenta) iar Boeru (despre care numai am auzit) si-a trimis nasa,arestata,in judecata.Asa ca,pe aceasta varianta,nu putem sa ii facem nimic Lulutei,desi sunt alaturi de cei care o vor plecata de la DNA.PS a recunoastem un lucru:chiar daca profesional nu exceleaza,a fostun bun manager.A stiut ce oameni(?) sa aduca in DNA si a stiut cum sa ii orienteze si sa ii ,,prioritizeze,,.

# Ionela date 30 October 2016 23:30 +14

Daca ai fi procedat si tu exact la fel erai condamnat de mult

# avocat traditional date 31 October 2016 18:40 -1

De la 2/3 cartonase verzi ,am ajuns la 5 cartonase rosii.S-au schimbat servii de la serverele LUJU? Am scris ceva grav impotriva politicii editoriale a LUJU?Nu credeti ca ar trebui sa fiti obiectivi?Daca postacii au dat rosiile,e un semn bun.Adica sunt multi care o antipateziaza pe Luluta.Dar ma indoiesc ca postacii au dat cartonasele rosii.PS Postarea acestui comentariu inseamna ca ma insel

# adevarul gol golut date 30 October 2016 17:13 +14

Fostul PROCUROR I.LASCU tatal lui Kovesi.........s-a pensionat anticipat in mai 2010,evniment sarbatorit la restauranutul BINDER BUBII din Medias,printre invitatii de onoare numarandu-se si demnitarul V.Blaga,pe atunci ministru al MAI.Nu a participat insa.E.Boc,fostul coleg de facultate a Lulutei,probabil nu a fost invitat!!!!!!!!

# cetatean date 30 October 2016 18:48 +11

Nici nu ma mir, Liana Boer a intocmit rechizitorii pe probe fabricate. Interceptari fara mandat, expertize cu date false. Dar e bine astazi, nimeni nu a intrebat-o nimic desprea abuzul de functie la comanda.

# AV BOTA date 30 October 2016 19:29 +5

Acelasi Emil Boc i l-a propus lui Base pe Daniel Morar procuror general al P ICCJ(dupa ce Liviu Ciupe fusese arestat si inculpat pe nedrept de catre Morar).

# eleonora date 31 October 2016 10:21 +7

Dar ce se mai intampla cu situația penala a lui kovesi???! Chiar nu se face nimic.?! Chiar asa pe fata?! Și plagiatul ?! Dar mai ales problemele grave penale , cele găsite de Black cube, gata se ascund?! Chiar asa pe fata? Asta-i nesimțire crasa!!!!!! E clar ce mafie e în fruntea tarii de ani de zile. !,,,,,,!!!!!!De asta românia nu s-a ridicat DAR NICI NU SE VA RIDICA VREODATĂ CU ĂȘTIA ÎN FRUNTEA TARII. !!!!!!!!!!!!!

# premieru e trist date 31 October 2016 10:48 -2

Premierul, intrebat, in cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro, cum vede cele doua scandaluri in care este implicata Kovesi: acuzatiile de plagiat al tezei sale de doctorat si "cucuveaua mov". "Le vad cu tristete, pentru ca doamna Kovesi este o persoana angajata in a face ca o institutie, parte a sistemului judiciar, sa functioneze. O institutie care a obtinut si obtine rezultate. O persoana pe care o vad verticala si ferma in aplicarea unor principii si a unor valori. Ar fi pacat ca functionarea unei astfel de institutii sa fie afectata de atacuri la persoana, pe care unii, probabil in disperare de cauza, le pun in scena", 20 oct. 2016

# UVT FACE SĂPĂTURI date 2 November 2016 20:12 0

Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara face propria analiză, dar verdictul acesteia este doar consultativ. Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest din Timişoara, Florin Jurca,  a declarat pentru „Adevărul” că analiza tezei de doctorat de către Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara încă nu s- a finalizat, astfel încât deocamdată nu există un punct de vedere, dar acesta va fi transmis către CNATDCU, în termenii legali. 

# UVT se agită date 2 November 2016 22:55 +1

Verdictul cu privire la acuzația de plagiat va fi dat după 10 noiembrie.  Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara au verificat teza de doctorat a  Laurei Codruța Kovesi cu un soft anti-plagiat. Rezultatele urmează a fi interpretate de un specialist în drept penal, altul decât cel pe care-l are UVT, pentru că acesta este cel care a coordonat lucrarea șefei DNA.  http://www.dcnews.ro/kovesi-acuzata-de-plagiat-cand-va-fi-dat-verdictul_520796.html?

# comisia secretă nu va fi secretă pt. Ko date 2 November 2016 21:09 +1

Purtătoru' de vorbe al Min. Educaţiei: „Prezentarea punctului de vedere al autorului nu este un pas de parcurs în analiză, dar nici nu este interzis.” Deci o comisie secretă nu e secretă pt. ochișorii Luluței. Nu vor fi intimidați examinatorii de statutul social, statura și ghiersul dulce al autoarei? N-ar fi corect să știm și noi cea comisie?? Cinstit ar fi ca micuța ex-baschetbalistă să lupte pentru desecretizarea comisiei cu aceeași elan cu care a cerut declasificarea Hotărîrii CSAT din 2.07.2014 + desecretizarea unui număr de Ordine de muncă.

# atac la persoana Luluța date 31 October 2016 10:42 0

Premierul întrebat de faptul că Ministerul Educaţiei nu a început procedurile de verificare a tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi: "Nu prim-ministrul decide când şi ce se cercetează sau ce se analizează. Avem o instituţie care are acum, din punctul meu de vedere, un cadru de funcţionare foarte clar - CNATDCU, care are o procedură şi care trebuie să aplice procedura respectivă. Cred că acolo puteţi găsi genul acesta de răspunsuri", 6 oct. 2016  

# COMISIA ULTRA-SECRETĂ FU NUMITĂ date 2 November 2016 20:14 +1

„Comisia de analiză a sesizării de plagiat a fost desemnată pe 30 octombrie. Practic, potrivit regulamentului de organizare şi de funcţionare, raportul comisiei de lucru trebuie transmis preşedintelui Comisiei de specialitate în 30 de zile de la înregistrarea sesizării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

# Ko vrea să meargă în faţa comisiei date 2 November 2016 20:17 -1

Kövesi, vrea să meargă în faţa comisiei de experţi care îi va analiza teza de doctorat pentru a fi audiată. Oficialii Ministerului Educaţiei spun că regulamentul nu prevede ca autorul lucrării, care face obiectul unei sesizări de plagiat, să îşi prezinte punctul de vedere, dar nici nu este interzis.

# ciordeală din media date 31 October 2016 10:56 +3

Tehnocratul s-a dat de gol !!! Precum scriam si despre Santa Klaus: Orice ne-politican, tehnocrat condus de date si gandire analitica, ar astepta datele inainte de a se pronunta. In speta, rezultatul comisiei de la facultatea Timisoara, care inca nici nu s-a intrunit (poate ca moare stirea intre timp si o s alveaza pe Kodrutza). Dar asa, indivdul a gresit de doua ori: 1) s-a pronuntat inaintea specialistilor; exact ca politicianul dambovitez; nici o diferenta. 2) fiind persoana publica inalta, pronuntarea poate fi si o influentare a amaratilor din comisia de la Timisoara, care tremura pentru scaunul lor, in cazul ca dau rezulatatul "gresit". Practic li s-a transmis cum sa "traga concluzia".

# Tarnu Ioan date 31 October 2016 13:24 +1

EXECUȚIE LA COMANDĂ - în „dosarul utilajelor” instrumentat de TRAIAN BERBECEANU. Vinovatul acestei „erori judiciare” este în primul rând ofițerul de poliție BERBECEANU TRAIAN, care a instrumentat dosarul penal în faza de urmărire penală și martor mincinos în apel. Acest individ având influență la autoritățile judiciare de la nivel central (D.N.A.), pe relația BERBECEANU TRAIAN – LAURA CODRUȚA KOVEȘI – COLDEA FLOREAN - FOITOȘ MARIUS DAN am fost executat la comandă. Relația extrem de apropiată, din punct de vedere profesional, între șefa D.N.A. LAURA CODRUȚA KOVEȘI, și fostul șef B.C.C.O. Alba BERBECEANU TRAIAN este de notorietate. De asemenea, conflictul dintre ALINA BICA șefa D.I.I.C.O.T la acea vreme, și șefa D.N.A. LAURA CODRUȚA KOVEȘI în legătură cu arestarea de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia a ofițerului de poliție BERBECEANU TRAIAN este cunoscut și de fostul președinte TRAIAN BĂSESCU. Detalii despre acest caz pot fi obținute fiind contactat personal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva