28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA PE FARAS – Inspectia Judiciara a declansat verificari disciplinare impotriva Laurei Kovesi dupa plangerea Lumeajustitiei.ro privind refuzul repetat de a veni la Comisia parlamentara de ancheta, chiar si dupa ce Curtea Constitutionala a statuat ca are obligatia sa se prezinte: "Se efectueaza verificari prealabile." Este o mare victorie a Justitiei ca inspectorii judiciari incep sa nu se mai teama de gruparea de represiune de la DNA

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 ianuarie 2018 13:05
Vizualizari: 9475

Laura Kovesi este pe marginea prapastiei profesionale. Inspectia Judiciara a declansat verificari disciplinare impotriva procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi in dosarul privind plangerea Lumeajustitiei.ro a depus-o in 15 noiembrie 2017, in care am reclamat nerespectarea de catre sefa DNA a mai multor norme prevazute in Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Dovada declansarii verificarilor ca urmarea plangerii disciplinare formulate de Lumeajustitiei.ro sta intr-un document prezentat de jurnalista Oana Zamfir la Antena 3, marti 23 ianuarie 2018, care a fost transmis de Inspectia Judiciara la Comisia parlamentara de ancheta prin care inspectorii judiciari solicita presedintei Comisiei, deputata Oana Florea, documentele care atesta corespondentele purtate cu Laura Kovesi.


Iata ce solicita inspectorii judiciari Comisiei parlamentare de ancheta: "Va rugam sa ne transmiteti copii conforme cu originalul de pe documentatia ce a constituit procedura de citare a doamnei procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi in cadrul Comisiei, precum si raspunsurile acesteia la solicitarile formulate de dumneavoastra".

Solicitarea inspectorilor judiciari catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 a fost facuta la circa doua saptamani de la momentul formularii plangerii disciplinare de catre redactia noastra, respectiv in 24 noiembrie 2017.

Inspectia Judiciara confirma cercetarea Laurei Kovesi

In urma aparitiei documentului de la Comisia parlamentara de ancheta am solicitat informatii de la reprezentatii Inspectiei Judiciare care ne-au confirmat existenta unui dosar disciplinar pe numele Laurei Kovesi, precizand ca in prezent "se efectueaza verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare."

Iata precizarile purtatorului de cuvant al Inspectiei Judiciare Alin Alexandru:

"Confirm faptul ca la 16 noiembrie 2017 pe rolul Inspectiei Judiciare a fost inregistrata o sesizare vizand aspectele aparute in mass media in data de 23 ianuarie 2018.

In prezent in lucrare se efectueaza verificari prealabile pentru a se stabilii daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare.

In conformitate cu dispozitiile art. 73 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 in aceasta etapa procedurala nu pot fi furnizate mai multe informatii."

Iata soliciarea transmisa de Inspectia Judiciara la Comisia parlametara de ancheta de procuroarea Mihaela Hitruc de la Directia de inspectie pentru procurori din IJ:


Este practic al doilea dosar disciplinar deschis de Inspectia Judiciara pe numele sefei DNA Laura Kovesi, in cel de-al doilea dosar fiind cercetata sub aspectul abaterilor prevazute de art. 99, lit. a) si ș) din Legea 303/2004, respectiv pentru:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

ș) nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii."

In plangerea disciplinara formulata, redactia Lumeajustitiei.ro a aratat ca Laura Kovesi a sfidat de mai multe ori Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor parlamentare, refuzand sa dea curs invitatiilor acesteia de a fi audiata in Comisie, dar si decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a stabilit obligativitatea acesteia de a se prezenta in fata membrilor Comisiei, de a furniza informatii si de a pune la dispozitia acestora date si documente utile activitatii comisiei.

Iata ce a statuat CCR in decizia nr. 611/3.10.2017, publicata in Monitorul Oficial nr. 877 din 07.11.2017:


*Cititi aici integral plangerea disciplinara depusa de Lumeajustitiei.ro la Inspectia Judiciara

Comentarii

# Alex date 23 ianuarie 2018 13:33 +7

Lulutza este de "XXX". Langa ea "Klem-a"

# DODI date 23 ianuarie 2018 14:27 +5

Au o viteză de invidiat cei de la Inspecție, de nu îi întrece decât... dorel. Să ne așteptăm ca după... terminarea mandatului (și pentru că ciolanis nu îi mai poate da altul!) Inspecția să tragă concluziile unei analize care se poate face în 5 minute. Problema multora este că nu se găsesc acele 5 minute necesare intrării în Normalitate. Toți așteptă un semnal de la licurici sau de la Sfântul Scaun.

# Paula date 23 ianuarie 2018 13:42 +9

TOATE aceste intituții anticonstotutionale si ilegale bazate pe protocoale si reguli mafiote SRI DNA,DIICOT,Parchete... ar trebui desfiintate si refacute altele de la ZERO pe principii noi cu oameni supusi LEGII NU MAFIEI, nu doar discutii în parlament... ca o sa vedeti voi cei din parlament că daca nu faceti treaba urgent si la timp nu o sa mai aveti majoritate si va trimite la pe voi pe faraş. Asa ca mare atentie. ;-)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 ianuarie 2018 13:43 +4

,,io,, zic ca/i vrajeala,aveau jdemii de motive sa o faca (macar salvau aparentele de justitie si nu contribuiau din gros la actuala imagine a handicapatei de justitie- oarba). nu cred ca atita timp cit este si asta naltul si prost ca gardul ls cotroceni o sa se intimple ceva.inspectia cesemelei este in cirdasie cu tot si cu orice infractiune savirsita de INFRACTORII NUMITI MAGISTRATI(MINJITII STATULUI)

# Lehamite si speranta date 23 ianuarie 2018 18:18 +5

A dat Domnul ca mai sunt urme de justitie in Tara Romaneasca ! Bravo CCR & INSPECTIA JUDICIARA ! Nu se poate sa nu iesim din mocirla asta sorosista startegica ; copii nostri trebuie obligatoriu sa-i salvam de-un sistem ticalos-putrezit si abuziv. Dolofana plagiatoare dovedita , dovedita si ca complice tainuitor infractional cu ocazia sufrageriei , trebuie sa ajunga in puscarie pt. uneltirea ca Basescu ticalosul sa mai "iasa odata" :o

# Florescu date 24 ianuarie 2018 12:00 0

Trebuie sa aprobam si noi un pachet de legi ANTI SOROS DUPA MODELUL UNGARIEI DE URGENTA si mai trebuie ca pedepsele pentru incalcarea legilor dar si ale drepturilor omului de catre procurori si judecatori sa fie extrem ,extrem de aspre PE MASURA SALARIILOR URIASE SI AL RESTULUI DE BENEFICII SI ELE URIASE !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva