17 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIHAI TUDOSE, DENUNTAT LA PICCJ – Avocatul Corneliu-Liviu Popescu il acuza pe premierul Romaniei de nazism: "Faptuitorul, ca un nazist, ameninta cu spanzurarea unii membri ai unei minoritati etnice, iar daca nu este sanctionat exemplar poate 'evolua' si catre opozantii politici... Personal, imi este frica intr-o tara in care seful Guvernului este primitiv si nazist... Solicit parchetului sa nu dea dovada de complezenta cu un nazist, chiar daca are un doctorat la SRI" (Denuntul)

Scris de: Elena DUMITRACHE

15 ianuarie 2018 20:35
Vizualizari: 8974

Vin vremuri grele pentru premierul Mihai Tudose. Aflat, de mai multe zile, in clinciuri grele cu conducerea PSD, care urmeaza sa decida daca il mai pastreaza sau nu in functia de prim-ministru, Mihai Tudose va trebui sa dea cu subsemnatul si pe la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din cauza pozitiei sale fata de minoritatea maghiara din Romania. Aceasta dupa ce avocatul Corneliu-Liviu Popescu (foto 2) a depus luni, 18 ianuarie 2018, un denunt impotriva premierului Mihai Tudose (foto 1) in care solicita procurorilor PICCJ sa il cerceteze pe acesta pentru posibile fapte de insigare publica, incitare la ura sau discriminare, ori incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni.


Potrivit denuntului formulat de avocatul Corneliu-Liviu Popescu, pe care Lumeajustitiei.ro il prezinta in exclusivitate, prim-ministrul Mihai Tudose este acuzat ca in data de 10 ianuarie 2018, in timp ce acorda un interviu telefonic postului de televiziune Realitatea TV, a facut o serie de afirmatii care ar fi putut aduce atingere minoritatii maghiare din Romania. Mai exact, prin afirmatia "eu am transmis foarte clar ca daca steagul ala flutura in vant, toti cei responsabili de acolo flutura si ei langa steag" facuta la Realitatea TV, coroborata cu pozitia expusa de Tudose la Antena 3, unde s-ar fi declarat explicit favorabil impotriva pepsei cu moartea, premierul a determinat mai multe reactii de protest din partea Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, a liderilor politici ai comunitatii maghiare din Romania, dar si a altor oameni politici.

In opinia avocatului Corneliu-Liviu Popescu, exprimata in denuntul depus la PICCJ, prin afirmatiile sale, premierul Mihai Tudose a amenintat "clar si sugestiv cu spanzurarea persoane apartinand unei minoritati etnice" si a manifestat un "limbaj rudimentar de golan politic tipic fascist si nazist" care, sub nicio forma, "nu poate fi protejat de libertatea de exprimare si nici nu poate fi considerat o dovada virila de patriotism".

Fata de aceasta situatie expusa pe larg in denuntul depus la PICCJ, avocatul Corneliu-Liviu Popescu solicita procurorilor din Parchetul General sa solutioneze cu maxima celeritate denuntul sau si sa nu dea "dovada de complezenta cu un nazist, chiar daca are un doctorat la SRI", intrucat "personal, imi este frica intr-o tara in care seful Guvernului este primitiv si nazist."

Prezentam in continuare pasaje din denuntul formulat de avocatul Corneliu-Liviu Popescu si depus luni, 15 ianuarie 2018 la PICCJ:

"In masura in care considera ca faptele anumitor persoane fizice sau juridice ar fi ilegale, numitul Mihai TUDOSE putea sesiza politia sau jandarmeria (in caz de contraventie), respectiv politia judiciara sau parchetul (in caz de infractiune), avand chiar indatorirea sa sesizeze organele judiciare daca faptele constituie infractiuni si a luat cunostinta de ele in exercitarea atributiilor de serviciu.

Este insa complet de neacceptat ca, intr-un stat proclamat de Constituie ca fiind de drept si democratic, in care drepturile omului constituie o valoare suprema, intr-un stat in care Constitutia garanteaza egalitatea in drepturi si nediscriminarea inclusiv pe criterii etnice, intr-un stat care este parte la tratate internationale in materia drepturilor omului si a protectiei minoritatilor nationale, Primul-Ministru, dupa ce cu putin timp inainte se declarase public si explicit favorabil pedepsei cu moartea, sa afirme public ca membri ai unei minoritati etnice din Romania (chiar pentru fapte care pot fi ilegale, eventual infractionale) vor flutura langa steag, adica vor fi spanzurati.

Arat ca, personal, sunt de origine etnica romana, nu sunt de acord cu arborarea oficiala a unor drapele in alte conditii decat cele stabilite de lege si consider ca, daca se savarsesc ilegalitati, cei vinovati trebuie sanctionati potrivit legii.

In schimb, in calitate de cetatean liber si demn, de profesor de Drepturile omului si de avocat, consider absolut inacceptabila si infractionala afirmatia numitului Mihai TUDOSE, Prim-Ministru la data faptei, de a ameninta clar si sugestiv cu spanzurarea persoane apartinand unei minoritati etnice. Limbajul rudimentar de golan politic este tipic fascist si nazist, vizand lichidarea fizica exemplara, prin spanzurare, a unor membri ai unei comunitati etnice. Faptuitorul, ca un nazist, ameninta cu spanzurarea unii membri ai unei minoritati etnice, iar daca nu este sanctionat exemplar poate "evolua" catre alte tipuri de minoritati si catre opozantii politici. In niciun caz astfel de afirmatii nu sunt protejate de libertatea de exprimare si nici nu pot fi considerate o dovada virila de patriotism.

Solicit parchetului sa verifice daca fapta denuntata nu ar putea constitui una din infractiunile prevazute de art. 368 (instigare publica), art. 369 (incitare la ura sau discriminare) sau art. 370 (incercarea de a determina savarsirea unei infractiuni) C.pen. si sa ia masurile legale corespunzatoare.

Solicit parchetului sa solutioneze prezentul denunt cu celeritate maxima, date fiind functia faptuitorului, gravitatea faptei denuntate, caracterul larg public al acesteia si efectele sale internationale. Personal, imi este frica intr-o tara in care seful Guvernului este primitiv si nazist.

Solicit parchetului sa nu dea dovada de complezenta cu un nazist, chiar daca are un doctorat la SRI si are grad (descoperit) de conferentiar la SRI, iar maculatura rudimentelor sale de gandire a fost elogiata in scris de numitii George MAIOR si Florian COLDEA, fostii conducatori ai SRI."

Prezentam in continuare denuntul formulat la PICCJ de avocatul Corneliu-Liviu Popescu:Comentarii

# Camelia date 15 ianuarie 2018 21:10 +12

Asta Nu e nazist e doar un,,UMIL" securist cu vrajeală de Braila care joacă cu diversiuni la 2 capete dar mai,,sapați" ca poate dati si de nazist,poate o fi altcineva care a inapoiat averile nazistilor :lol:

# DODI date 15 ianuarie 2018 23:02 +7

Doar șacalii sar pe hoituri. Tudose este deja istorie. Nu l-am iubit. Și se pare că nici colegii lui. Un tip orgolios și misogin care nu a avut curajul să recunoască în fața nației că a greșit fundamental cu doamna ministru. Corect ar fi fost să-l demită pe șeful poliției și să își ceară public scuze. Care i-ar fi fost accepate. Să nu uităm că tot el (folosind lozinca de ”penali” a lui ciolanis) le-a provocat demisiile la alte două ministrese. Cam multe greșeli pentru 6 luni. Se pare că sub domnia lui ciolanis asta este durata de viață a unui premier PSD. Poate nu ar strica, pentru liniștea nopastră, o suspendare a lui ciolanis.

# Edelweiss - Petent mofluz de Bukowina date 16 ianuarie 2018 04:49 +2

Dă pe dracu cu subsemnatul la PÎCCJ. La ce maimuțe se preumblă prin copacii PÎCCJ-ului mare lucru dacă n-or să-l și premieze pe tudose! Coz, așa cum știu unii postaci, pe 20 dec. anul trecut am fost SINGURUL petent din Rroemenica bicisnikă ce a îndrăznit să formuleze o plângere penală împotriva magistraților hashtagieni cu epoleți, greviști pe treptele Palatului de inJustiție din Suceava. PLÂNGERE PENALĂ, formulată în baza art 289 C.p.p., împotriva magistraților greviști, autori ai infracțiunii de la art 218 alin. (4) din Legea 62/2011. Ce face PÎCCJ? Îmi redirecționează PLÂNGEREA (!) către… (ia ghici!) evident către INSPECȚIA JUDICIARĂ. Întrebare retorică: ce metodă de acțiune trebuie adoptată împotriva unor asemenea maimuțe de bombardament judiciar, tupeiste și nesimțite, care se șterg la cur cu prevederile art. 294 și 58 alin. 3 din Codul de procedură penală?

# Edelweiss - Petent Mofluz de Bukowina date 16 ianuarie 2018 10:18 0

Pentru conformitate: ULUITOAREA MOSTRĂ DE TUPEU ȘI NESIMȚIRE aici https://3.bp.blogspot.com/-N40RhCBjfFQ/Wl1k9gdQjmI/AAAAAAAACH8/ap6OAx_rAEQOAQWJo521aan6h9ja-kCWQCLcBGAs/s1600/redirectionare%2Bplangere%2Bpenala.jpg :eek: plângerea aici https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/sa-ma-kak-in-ochii-tai-lalulalalei.html

# Sorin date 16 ianuarie 2018 05:56 -3

Acesta prin afirmatiile pe care le-a facut ne-a bagat in razboi. Va fi un razboi intre Ungaria-Romania.

# berilă date 16 ianuarie 2018 12:37 +1

Să moară Ciprian!! Ce vorbești frătică război cu Ungurii ? Joi după masă? Cu ce război ? Ăstia au 12 tancuri ? În 20 de ore punem opinca la Parlament. Stai potolit totul este spectacol pentru P@@@@ime vorba lui Tetelu

# zAH iOAN date 16 ianuarie 2018 09:06 +5

Tudose este singura persoana oficiala care s-a pronuntat cu privire la atitudinile sfidatoare, contrare intereselor Statului Roman a conducatorilor de etnie maghiara dar CETATENI ROMANI. Restul au tacut si tac in continuare.

# @DODI date 16 ianuarie 2018 09:17 0

Sa nu uitam hienele! Si ele sar pe hoituri! Nu stiu cu ce intentii a facut acele declaratii,, nefericite,, fostul dar in romania sunt destule cozi de topor ce se pun, gratuit sau nu, in slujba unor grupuri mafiote.

# imun/teanu date 16 ianuarie 2018 10:56 +1

Tipul se vroia spiritual si hatru, mai de "carTer", cum place la "mase". In cauza, insa, problema fiind serioasa [ la nimeni curiozitatea "cati secui pe recensamant?" /cateva sute pot avea un "tinut" de trei judete?! ] Afirmatiei, din dorinta de spirit?, ii pot fi si alternative: * din prostie * deliberat. Cum zicea Calinescu "si-ute-asa dintr-o prostie" ne putem trezi, cu el, si-ntr-un, cu cine?!, razboi. Insul are si "claustrofobie" la femei. Intai doua dintr-o lovitura (papagal la "penale" Iohanis). Apoi Carmen ( de fapt cine-a mintit?!). Nu s-a bagat de seama in interviul lung si cu "Margareta" (de fapt principesa!, care... totusi!). Daca "la cratita" autohtonele, ar gadila-o pe Merkel?

# Jean date 16 ianuarie 2018 12:03 +6

Eu ma asteptam ca in cazul acelei hartii igienice semnate de cei trei sefi de gasti maghiare numite partide, sa ia o pozitie publica ficusul de la Cotroceni, partidele, etc, nicidecum sa i se faca plangere premierului din partea unora care nu prea inteleg limba romana sau o inteleg la fel ca maghiarii iredentisti, mai avem o institutie care se ocupa apararea constitutiei care e plina de generali platiti imparateste care dupa cum se vede nu prea isi justifica cheltuiala sau au alte preocupari, nazistii unguri de la 64 comitate acopera stema Romaniei de la ambasada si MAE da un comunicat anemic in care nu spune nimic. Eu cred ca problema acestor agitatori unguri e tratata cu prea multa bascalie de catre institutiile statului iar tehnica pasilor marunti da roade de la revolutie incoace. Si toate aceste provocari apar in anul centenarului din partea unor urmasi ai cotropitorilor unguri iar politicienii nostri se poarta cu ei de parca ar fi niste bibelouri.

# tetelu date 16 ianuarie 2018 12:32 +2

În cel căzut să nu dai !!! L-am apreciat pe dl.Pescu ca tânăr asistent la Drept în anii 90. N-am văzut un demers atât de rapid în cazul batjocoriri simbolurilor naționale din Harcov și mai recent de la Budapesta . Să înteleg că aveți o intransigență selectivă ?

# Dox date 16 ianuarie 2018 13:15 0

Ce înseamnă "...explicit favorabil impotriva pepsei cu moartea..."?

# Edelweiss - Sucitor de Bukowina date 16 ianuarie 2018 15:21 +1

Însamnă atunci când vorbim discuții ca să nu discutăm vorbe iar modificarea se schimbă prin schimbarea metamorfică a modificării. :o

# Dox date 16 ianuarie 2018 15:29 +1

Mulțumesc, acum am înțeles. Deci este favorabil unei situații față de care este împotrivă.

# mitocanu date 16 ianuarie 2018 16:51 +3

....bai MAITRE CORNELIU POPESCU, esti roman sau esti vandut ungurilor?....cum poti sa acuzi de NAZISM un prim ministru roman si sa nu vezi ca primul ministru ungur, VIKTOR ORBAN,vine in ardeal si face propaganda IREDENTISTA?...

# feritata date 19 ianuarie 2018 00:44 -1

Vrem nu vrem,toata lumea trebuie sa respecte legea,indiferent de functia ocupata,de etnie sau de religie!! Daca esti minoritar intr-o tara,nu inseamna ca esti cetatean de rangul doi,sau o sluga ascultatoare!!

# Pintea date 19 ianuarie 2018 22:21 0

Dar impotriva ungurilor care ne calca in picioare, ne inlocuiesc drapelul, ne batjocoresc de ani de zile, a facut vreodata plangere d-nul avocat care nu are ce face? Primul-ministru s-a exprimat mai colorat, trebuia probabil sa o faca bilingv, dar eu ca cetatean m-am simtit racorit, pentru ca in sfarsit, intr-o tara bleaga, cineva, a luat atitudine impotriva unor autoritati inerte care lasa ca tara sa fie terorizata de o minoritate agresiva ce vrea sa ne rupa teritoriul!! Noi nu apreciem asta, sa nu cumva sa ii suparam pe unguri! Dar ei, de cate ori ne-au suparat in tara noastra, de cate ori au batjocorit si terorizat populatia din Ardeal? Sau era mai bine cand Basescu hahaia cu Orban la masa, cand klemm pupa steagul secuiesc, cand drapelul nostru era rupt si aruncat, ca asta nu ne-a enervat deloc? Acum vom dormi linistiti cu lesinata de la Interne, cu d-na Dancila, cu prietenia lui Dragnea cu Orban, si in timp ce noi visam frumos, ungurii ne fura tara de sub picioare.

# Sultan zoly date 29 ianuarie 2018 16:02 0

Avocatul acesta, de altfel o persoana cu un anumit joc de scena, cu un anumit stil actoricesc, trebuie sa isi dea seama ca nu este procuror, incat sa formuleze acuzatii. Tocmai el, care se lamenteaza de soarta trista a inculpatilor. Iar modul in care vorbeste despre scrierile unui conferentiar universitar apreciat in domeniul sau il descalifica si ca dascal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi viitorul sef DIICOT?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.01.2020 – Primarul care ar fi facut sex cu minore a garantat pentru o “Romanie normala”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva