14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STUDIU DE CAZ PENTRU DNA – Ploua cu bani in jurul lui Traian Basescu. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a incasat pentru cateva articole aproape 30.000 de euro din drepturi de autor, de la oficiosul Adevarul, aflat in insolventa. Suma este incredibil de mare si naste banuiala ca ascunde un folos necuvenit. Oprea: “Credeti ca mai stiu ce suma am trecut in declaratia de avere?” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 July 2014 14:51
Vizualizari: 9028

Extrem de interesant cum curg banii in buzunarele apropiatilor lui Traian Basescu. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea (foto), a incasat, potrivit Antena 3, cateva zeci de mii de euro de la unul din oficioasele Palatului Cotroceni. Este vorba despre aproximativ 27.500 de euro, primita de la publicatia Adevarul. O suma incredibil de mare, care naste banuiala ca ar putea ascunde un folos necuvenit.

Bogdan Oprea si-a publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale ultima declaratie de avere, datata 15 mai 2014. Potrivit acesteia, in ultimul an fiscal, Bogdan Oprea a incasat din functia de consilier de stat, purtator de cuvant la Presedintia Romaniei, suma de 80.340 de lei brut. De asemenea, acelasi Bogdan Oprea a luat alti 2.258 de lei brut, de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din carul “Universitatii Bucuresti”, unde, potrivit declaratiei sale de avere, este cadru universitar. Din diurnele pentru deplasari externe, purtatorul de cuvant al lui Basescu a primit 1.000 de euro si 311 dolari.


Nu sunt insa singurii intrati in conturile lui Bogdan Oprea. Acesta a incasat de la unul din oficioasele Palatului Cotroceni o suma mai mare decat salariul sau de la Administratia Prezidentiala sau decat cea primita de la Facultatea de Jurnalism. Astfel, Bogdan Oprea a primit de la Adevarul, publicatie aflata in insolventa, suma de 123.660 lei. Ceea ce inseamna aproximativ 27.500 de euro.

Este o suma incredibil de mare, care face invidios orice ziarist. Practic, daca am imparti cei 123.660 lei la 12 luni, ar insemna ca Oprea a castigat circa 10.300 de lei lunar. Adica, 2.290 de euro. Frumos, nu?

Mai interesant este ca Bogdan Oprea a castigat acesti bani scriind doar cateva articole pentru Adevarul. Dupa cum reiese din arhiva electronica a respectivei publicatii, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezeidentiale a scris doar trei editoriale in perioada 2013 – 2014: “Despre parerologi si comentaci”, “Agenda publica vs agenda media” si “Despre responsabilitate”. Asta daca nu cumva mai sunt si alte articole care nu apar in arhiva ziarului sau care, cine stie, sunt semnate sub pseudonim. Ori poate Bogdan Oprea are si un alt tip de colaborare cu Adevarul.

Oricum, suma este incredibil de mare. Ea da nastere unor suspiciuni in legatura cu posibilitatea obtinerii unui folos necuvenit. Daca este asa sau nu, cei care trebuie sa stabileasca sunt doar organele statului, in frunte evident cu DNA.

Oprea a fost deranjat de intrebarile Lumeajustitiei.ro

Lumeajustitiei.ro l-a contactat pe Bogdan Oprea pentru a-i afla punctul de vedere in legatura cu acest subiect. Am vrut sa confirmam suma din declaratia de avere, mai ales ca scrisul nu este foarte lizibil, si sa aflam si perioada exacta in care banii au fost incasati. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale s-a aratat insa destul de iritat si de necooperant: “Totul este trecut in declaratia de avere. Credeti ca eu mai stiu ce suma am trecut. Vreti sa va citesc toata declaratia de avere?

*Cititi aici declaratia de avere a purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 July 2014 15:11 +18

pai nu/i normal!!!!!!!!!!!!doar clanul basescu/i inrudit cu clanul bercea!!!!!!!!!!!nu va ajunge ,,ca eu v.am trecut prin criza,,?si cind te gindesti ca/s confuz parca tot imperiul raului zicea,,nici eu nici guvernul nu ne/am propus sa scoatem romania din criza,, oare ce credibilitate mai are MINCINOSUL ASTA!!!!!!!!!!niciodata nu a fost criza pentru el SI ALCOOLITII LUI

# Catalin Racaceanu date 8 July 2014 15:49 +15

...fara numar, fara numar , fara numar manchatias...

# ockiu date 8 July 2014 15:28 +9

in locul hahalerelor de la guvernare eu asa as fi facut - l-as fi lasat pe stana fara oamenii de langa el - aproape 90% ei au calcat "stramb" si deci pot fi EXECUTATI. dar neah hahalerele au preferat cartea coabitarii ... 

# unul din lumea cea mare date 8 July 2014 16:55 +7

ptr toata lumea//a 7 a oara cind serviciile sterg linkul obtinut prin gratia si bunavointa obiectivei,,http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/zeci-de-mii-de-vagoane-si-locomotive-cfr-disparute-cand-traian-basescu-era-ministrul-transporturilor-126912 ......oare de ce?(cuvint de codthrust reverser)

# gsrthsr date 9 July 2014 00:51 -15

ieu propun un studiu si mai de caz pentru dna: mai de unde pi@da masii au ccaccatii astia de luju bani sa traiasca? cumva din santaje? si sau din mancat cacaoul lui felix? 

# ADEVARUL date 9 July 2014 12:29 +4

BĂSISTII SUNT CEI CARE SUBMINEAZĂ ÎN GRUP ECONOMIA NAȚIONALĂ,CU COMPLICITATEA MAGISTRAȚIILOR,ACUM-ÎN ACESTE SECUNDE-EI TOCMAI GĂSESC O BREȘĂ ÎN BUGETUL DE STAT AL ROMÂNIEI DE UNDE SUG,SUGENE-AR ******,BANII SPITALELOR,SCOLILOR,S.A.M.D.AȘADAR CSM-UL BĂSIST AR AVEA ALTE CAUZE PE CARE SĂ LE SUPUNĂ ATENȚIEI INSPECTIEI JUDICIARE,PARCHETELOR SI PALATELOR DE JUSTITIE,AZI VERITABILE MUZEE.

# penibil date 10 July 2014 18:13 +1

Adevarul , fost Scanteia e cumva firma de stat ? Se finateaza cu banii statului ? Plateste salarile din bugetul statului ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva