26 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER, DOUA FETE – Presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea facuta la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru eticheta "penali": "Daca veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere ca 'presedintele Romaniei se bucura de imunitate". In 2014, Iohannis vrajea populatia: "Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui" (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 martie 2018 17:48
Vizualizari: 10163

Klaus Werner Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea pe care Lumeajustitiei.ro a facut-o la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) – si careia i s-a raliat si deputata Andreea Cosma – fata de afirmatiile discriminatorii pe care presedintele Romaniei si sefa DNA Laura Codruta Kovesi le-au facut in cadrul unor conferinte de presa, folosind etichetele de "penali" si "inculpati" fata de persoane aflate in proceduri judiciare, care au sesizat abuzuri ale unor procurori DNA. Intr-un document depus la CNCD in procesul deschis ca urmare a plangerii Lumeajustitiei.ro, Administratia Prezidentiala solicita Consiliului sa aiba in vedere ca pe durata mandatului prezidential "presedintele Romaniei se bucura de imunitate", astfel ca nu poate fi tras la raspundere pentru eticheta "penali". Culmea, in 2014, cand era in plina campanie prezidentiala, Klaus Werner Iohannis anunta ca primul lucru la care va renunta cand va ajunge presedinte va fi chiar imunitatea prezidentiala.


Iohannis a renuntat la imunitatea prezidentiala in 2014, dar o vrea inapoi in 2018

Concret, in punctul de vedere depus la CNCD de Administratia Prezidentiala la termenul din 12 martie 2018 se sustine ca in cazul in care Consiliul nu va tine cont de apararile formulate pentru a-l scapa pe Klaus Iohannis de raspundere si va aprecia necesara atragerea raspunderii contraventionale fata de Presedinte, ar trebui totusi ca membrii CNCD sa aiba in vedere dispozitiile art. 84 din Constitutie, care prevad ca, pe durata mandatului prezidential, "presedintele Romaniei se bucura de imunitate":

"In subsidiar, daca veti trece peste apararile mai sus formulate si veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere dispozitiile art. 84 din Constitutie, respectiv imprejurarea ca, pe durata mandatului prezidential, 'Presedintele Romaniei se bucura de imunitate'".

Adica, in 2018, cand este chemat sa raspunda pentru afirmatii care, in lumea civilizata, sunt considerate forme de discriminare, care pot naste reactii de ura si violenta, Klaus Iohannis invoca "imunitatea prezidentiala" la care singurel a anuntat ca renunta, inca din 2014:

"Avem in momentul de fata multe discutii in jurul imunitatii. Si va spun: Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui Romaniei. Este nevoie evident de discutii cu partidele politice, in special acum cu Comisia care se ocupa de proiectul de modernizare a Constitutiei Romaniei. Voi avea aceste discutii si voi solicita ferm sa se renunte la alineatul care stabileste ca Presedintele se bucura de imunitate."

Dovada renuntarii la imunitatea este cuprinsa chiar in filmarea de mai jos:


Iata cum doreste Klaus Iohannis sa scape, in 2018, de raspunderea contraventionala pentru folosirea etichetei de "penali", invocand "imunitatea prezidentiala" la care renuntase in 2014:


Incercarea lui Klaus Iohannis de a scapa de raspundere contraventionala pentru utilizarea etichetei de "penali" fata de persoane aflate in proceduri judiciare urmeaza insa sa fie dezbatuta la termenul de luni, 26 martie 2018, ora 9.30, cand CNCD va lua in discutie sesizarea Lumeajustitiei.ro, precum si petitia deputatei Andreea Cosma, cele doua actiuni fiind reunite intr-un singur dosar.

Iohannis vrea sa scape ca Basescu. Ghinion: Basescu a fost sanctionat de CNCD, cu tot cu imunitate!

Totusi, trebuie precizat ca Iohannis nu este primul presedinte al Romaniei reclamat la CNCD pentru declaratii discriminatorii. Inainte a fost chiar predecesorul sau, Traian Basescu. Acesta insa fusese reclamat pentru afirmatii discriminatorii privitoare la "tigani" – romi, care aveau, in opinia noastra, o conotatie mult mai blanda fata de cea folosita de actualul presedinte in cazul "penalilor".

La acel moment, respectiv septembrie 2011, Traian Basescu solicita respingerea plangerii, invocand, la fel cum face si Iohannis acum, "imunitatea prezidentiala".

Ce sa vedeti insa! Colegiul CNCD a decis prin Hotararea nr. 410 din 17.10.2011 respingerea exceptiilor invocate de Traian Basescu, inclusiv cea privitoare la "imunitatea prezidentiala", dispunand sanctionarea "reclamatului" cu "avertisment".

Iata solutia CNCD in cazul lui Traian Basescu:


Iata ce prevede articolul 84 privind incompatibilitati si imunitati din Constitutia Romaniei:

"ARTICOLUL 84

(1) In timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata.

(2) Presedintele Romaniei se bucura de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplica in mod corespunzator."

Iata ce prevede articolul 72 privind imunitatea parlamentara din Constitutia Romaniei:

"ARTICOLUL 72

(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

(3) In caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri."

 

Comentarii

# Goargăș date 23 martie 2018 18:49 +40

Ar trebui să-i băgăm înregistrarea pe gât. Mălai mare, neamț (vorba vine) dar îngâmfat, laș, toxic, perfid și mincinos. Zice lumea dar eu nu cred...

# DODI date 23 martie 2018 19:20 +9

PAS CU PAS sunt demontate toate lozincile învățate pe de rost în campania electoralăd de ciolanis. Ne-am învățat cu acest anofel: vorbește rar; jumătate din vorbe sunt minciuni, cealaltă jumătate fiind lozinci. Cam atâta știe să facă,, exact ca orice marionetă. Mai bine alegeam un om de paie. Aștept din partea PSD o mișcare de șah: să îl amăgească pe fraier cu președinția UE, iar la momentul respectiv să îl lase cu ochii în soare.

# Anda date 24 martie 2018 12:02 +4

:o Nimeni nu opreşte acest teatru morbid al unui Stat FALS nedemocratic unde sunt încălcate perpetum drepturile, legile, constituția? În loc de Reset Statal Toți asistă ca nişte imbecili în frunte cu preşedintele impostor la spectacolul  în care SRI a virusat toate instituțiile controlând şi distrugând o țară şi decimând la propriu un popor întreg. Evident că Dezgustul e şi de cealaltă parte unde o masă inertă de "PROŞTI PERFECȚI" scufundați în teroarea şi nedreptatea unui sistem neodictatorial mascat. De fapt în România nu a existat niciodată stat de drept. Iar țară ASTA NU mai există de mult timp dar suntem incapabili să vedem şi să recunoaştem că ne paşte inevitabilul colaps. Oficial au plecat 3,7 Mil. Dar cifra corectă e dublă şi exodul continuă. AICI se va muri de foame la propriu f. Curând VOR RĂMÂNE DOAR PENSIONARII cu MARII BUGETARI din SRI,DNA,DIICOT&Co. Dacă statul Român nu va fi recreat urgent pe baze 100% DEMOCRATICE si legale nu mai apucăm nici celebrarea centenarului

# Dan date 24 martie 2018 20:16 +2

Ati vazut ce s-a strigat azi la proteste" doar in strada se pot rezolva problemele"!!!?? Pana ne trezim noi astia care suntem impotriva abuzurilor si a acestui sistem de justitie corupt care foloseste probe obtinute ilegal ori falsificate etc doar cu gargara... slab tare ....

# SANCHI date 25 martie 2018 12:33 0

Fu și loaza cu lozinca „IUBITA MEA, E DNA”? IUBITA TA, folosindu-se de comunicate, te minte („Nu am plagiat”) și te-nșeală („am avut relații personale...”).

# gelu date 23 martie 2018 19:38 +5

Greseala cea mare este a lui Dragnea s-a PSD deoarece nu organizeaza mitinguri anti SRI si DNA dar si este greseala noastra, a cetatenilor ca nu iesim spontan in strada ca sa demonstram masiv in fata SRI, DNA, CSM s-a ambasadei americane.

# dan date 23 martie 2018 21:34 +1

penalii se schimba de la o ora la alta

# ^^ date 23 martie 2018 21:49 +2

Pai afirmatiile legate de inculpati nu sunt fapte in legatura cu voturile, nu? :)) Sau procesele penale au legatura cu opiniile politice? Se amesteca justitia cu politicul, ntz ntz ntz.

# Silvio date 24 martie 2018 01:38 +3

Jalnic acest pitecantrop...

# MN date 24 martie 2018 07:13 +8

Ce sa-i ceri acestui cameleon , care intre 2 rinjete de abia scoate un cuvint. Joaca si el alba neagra. Vanghelie are infinit mai multa onoare decit acest mincinos.

# Dilul Man date 24 martie 2018 07:32 +1

Este evident ca acest individ ARE IMUNITATE, dar NU ARE MORALA, altfel ar fi demisionat demult. MARE LIPSA DE CARACTER.

# CWQ date 24 martie 2018 08:03 +13

Această caricatură de președinte , această glumă a naturii , nici măcar n-are proprietatea cuvintelor . Așa a spus și în campania din 2014 , că este „ politruc ” - el credea că asta înseamnă frumos și deștept ( idiotul ) - ceea ce-a făcut să râdă și curcile de el . Și da , să nu se agațe de imunitate , fiindcă a promis că va renunța la ea dacă ajunge președinte , dar a fost primul lucru pe care l-a încălcat din prima clipă . PS Dar la ce să te aștepți de la un gângav fără pic de cultură generală , un analfabet în ale politicii - nimic nu s-a legat de el în acești trei ani - când n-are nicio legătură cu această țară și durerile ei și nu-l interesează absolut nimic decât problemele lui personale . Așa suflet sterp , așa inimă înghețată și nepăsătoare ca la acest om , n-am văzut în viața mea ( mai ales atunci când rânjea sardonic la ziariști și spunea că n-are treabă cu ce spune societatea despre ilegalitățile DNA , el e mulțumit de luluța și e de partea ei ) . Halal să-i fie !

# Margareta date 24 martie 2018 16:41 +1

Traduttore traditore ;-) ranjet tamp de presedinte injectat cu botulina, un clown acneic,de halal sa-i fie agramatismul.

# Pif date 24 martie 2018 19:45 +2

Eu zic ca ar exista o problema inclusiv cu semnarea punctului de vedere al reclamatului din perspectiva art. 38 al Ordinului CNCD 144/2008. Ce treaba are ordonatorul principal de credite al administratiei prezidentiale cu reprezentarea lui Iohannis in procedura in fata CNCD pt. eticheta de "penali" folosita de Iohannis in discursul public ?

# cozma ioa date 24 martie 2018 08:27 +6

atat base cat si iohanis sunt niste diversionisti, profitori ai lasitatii celor care au acceptat numai prima parte a prevederilor constitutiei . fara sa aplice si prevederile art 72 alin1 ! care este parte integranta a alin 2 din art 84 al constitutiei !ticalosi si de o parte si de alta !

# Lex date 24 martie 2018 08:58 +3

Inclusiv Traian Băsescu a fost sancţionat contravenţional, cu "avertisment", pentru expresia "ţigancă împuţită". Tot contravenţional cu 3 puncte de penalizare, a mai fost sancţionat acelaşi fost preşedinte atunci când a acroşat în trafic alt autovehicul. Aşa că imunitatea prezidenţială nu se referă la faptele contravenţionale, ci doar la faptele penale.

# Pif date 24 martie 2018 16:16 +1

Pentru precizie juridica in exprimare, conform Deciziei CCR 678/2014, Iohannis trebuia sa invoce iresponsabilitatea: "Curtea reţine că preşedintele României, în exercitarea atribuţiilor sale, se bucură de imunitate (art.84 alin.(2) din Constituţie), sub cele două aspecte ale acesteia: iresponsabilitatea pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului şi inviolabilitatea, cu limita prevăzută de art.96 din Constituţie - punerea sub acuzare pentru fapte de înaltă trădare.În virtutea inviolabilităţii de care se bucură mandatul prezidenţial, pe perioada exercitării acestuia, Presedintele nu poate fi supus niciunei proceduri judiciare penale, cu excepţia situaţiei prevăzute de art. 96 din Constituţie."

# HORIA date 24 martie 2018 09:07 +2

Pai se lăuda și spunea că e primul lucru la care renunta. In Romania minciuna a ajuns la rang de virtute.

# steluta date 24 martie 2018 10:07 +1

Nici Ponta si nici Johannis nu erau altceva cedat marionetele sistemului. Drept urmare, sistemul securist postdecembrist parazit , tradator de tara, trebuie demantelat de urgenta. Din pacate acesta s-a infiltrat in clasa politica , magistratura , ambasade... si nu avem o solutie de indepartare pe cale pasnica a acestu monstru. Le vom plati pensii tuturor ticalosilor pana la adanci batraneti iar copii lor ne vor conduce spre un "viitor european"

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 24 martie 2018 18:26 +2

Steluța, o mică precizare: nu orice fel de pensii le vom plăti acestor Gunoaie, ci pensii babane! Dacă nu mă crezi, ia d-acilișa un articol din monitorul de Suceava, care este edificator asupra sinecurilor onctuoase de care beneficiază aceste JEGURI SECURISTE și NEOSECURISTE: Cea mai mare pensie din județul Suceava este a unui fost căpcăun cu robă, a unui paraditor și ucigaș de suflete: 25.078 de LEI LUNAR!!! :eek: DOUĂ SUTE CINCIZECI DE MILIOANE ȘAPTE SUTE OPTZECI DE MII DE LEI VECHI!! :o 25.078 : 4,6651 (curs BNR 23 martie) = 5.375, 66 EURO. CINCI MII DE EURO PENSIE LUNARĂ ÎN RROEMENICA NEOSECURISTĂ! :-? :o link: https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-03-21/Un-fost-angajat-in-domeniul-justitiei-primeste-cea-mai-mare-pensie-din-judetul-Suceava

# sandu date 24 martie 2018 10:08 +2

UN ADEVARAT OM DE STAT,ma refer la presedintele nostru,ar trebui sa dispuna de un mara bagaj de cunostinte,active si nu pasive,sa stimuleze creativitatea,sa fie un bun comunicator si mediator,sa mentina permament contactul vizual,sa se implice activ in procesul ridicarii a nivelului de buna stare a natiunii,sa fie parol adica un om de cinste si onoare,sa dispuna de darul intelegerii,sa fie realist,dar mai ales sa-si pastreze cuvantul,sa fie impartial pt.a demonstra ca este presedintele tuturor romanilor.Sa ma ierte Dumnezeu,dar din cate observ,Wernerica al nostru ne demonstreaza ca este cam repetent,fiind lipsit de calitatile mai sus enuntate!Prezidentul nostru are o singura simpatie,manifestata pa fata,anume de DNA,dar mai ales de sefa acestei institutii si "musuroiul"ei,protegind-o cu strictete,iar rezutatul este HAOSUL de proportie pe care-l putem vedea!!!!!!!

# imun/teanu date 24 martie 2018 15:37 0

Cum se spune pe nemteste la "SANCHI"?

# imun/teanu date 24 martie 2018 15:39 +3

Poza pusa nu este buna. Nu-ti dai seama daca-l ploua in gura sau invers.

# mojestic glorioz date 24 martie 2018 19:26 0

merci pentru catadixealasa ecxscelentisimului aparat gata de or'ce.... carie ne comunica cu emfaza ca - pentru infractorious... nemica nu-i mai pretios decat santa imunitate... aia pe care o creticam in trecut cand ierea vorba de altii... iertati-mi va rog jargonul... este pe masura eroului pitit printre bozii...

# Cata date 24 martie 2018 21:40 +3

tovarasul sas este un mincinos. asa l-au invatat pe el mamica si taticu. un imoral scirbos...

# Abrumicor date 26 martie 2018 16:27 +1

1.Sa vad si eu unde zice ca presedintele este imun :o 2.Daca este, sa i se ridice imuninitatea si sa fie incarcerat :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2020 – Lui Man si lui Ardelean le va tihni sarmaua. Asa arata declaratiile lui Iohannis din campanie (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva