23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DISCRIMINARE DEMNA DE REGIMUL NAZIST – Avocatul Alexandru Musatoiu i-a facut plangere penala primarului Timisoarei, Dominic Fritz, acuzandu-l ca incita la ura sau discriminare. Edilul i-a cerut Guvernului sa nu le impuna restrictii vaccinatilor si i-a blamat pe nevaccinati de aparitia valului 4 al pandemiei: „Fritz a incitat la o discriminare pe criterii sanitare demna de regimul nazist... Promoveaza un cadru ostil, degradant... Actul medical al vaccinarii este intim, privat si facultativ”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 September 2021 17:17
Vizualizari: 6804

Primarul USR-PLUS al Timisoarei, Dominic Fritz (foto 1), poate fi oricand chemat sa dea cu subsemnatul in calitate de suspect pentru incitare la ura sau discriminare, in cazul in care Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara va incepe urmarirea penala impotriva lui sub aspectul faptei mentionate, prevazute la art. 369 Cod penal: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.Edilul s-a ales cu o astfel de plangere penala din partea avocatului Alexandru Musatoiu (foto 2), din Baroul Timis, cel care joi, 23 septembrie 2021, i s-a adresat PJ Timisoara nu doar in nume propriu, ci si in numele a mai multi localnici iritati de o iesire publica a lui Fritz.

Ne referim la un mesaj publicat pe Facebook miercuri, 22 septembrie 2021, in care edilul pluserist isi varsa nervii pe romanii nevaccinati, invinovatindu-i pentru aparitia celui de-al patrulea val al pandemiei si implicit pentru noile restrictii impuse de catre autoritati cu ocazia acestui val. Mentionam ca postarea lui Dominic Fritz de miercuri a venit dupa ce in aceeasi zi Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) impusese restrictii in Timisoara si in alte localitati (inclusiv carantina de noapte), din cauza ca judetul ar fi inregistrat o incidenta de 4,49 de infectari la mia de locuitori. Or, Fritz le-a cerut autoritatilor sa le impuna restrictii doar timisenilor nevaccinati, nu si celor vaccinati – fapt care l-a facut pe avocatul Musatoiu sa-l denunte la parchet pentru incitarea la ura sau discriminare.


Iata mai intai postarea de pe Facebook a primarului timisorean, insotita de fotografia de mai jos:


Nu, nu sunt de acord! Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, din care NU mai fac parte, a decis ca, potrivit regulilor nationale, Timisoara trebuie sa intre intr-o carantina de noapte, in week-enduri.

Restrictiile aplicate tuturor timisorenilor, indiferent daca s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locala care sufera grav din cauza pandemiei si a scumpirilor, si invrajbesc oamenii. In primavara situatia era diferita: nu aveam inca vaccinul disponibil pentru toti.

Cer imperativ Guvernului, singurul decident in privinta masurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat sa nu le fie aplicate restrictiile, in Timisoara si peste tot in tara.

Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinatilor. 97% dintre cei internati in luna septembrie la Spitalul Victor Babes din Timisoara sunt nevaccinati.

Sunt un partizan al masurilor care incurajeaza vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevarat, din pandemie. In Timisoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primaria a facut o campanie publica pentru vaccinare, inclusiv prin panouri in oras. Primii romani care s-au vaccinat in cabinetele medicilor de familie au fost din Timisoara, intr-un proiect pilot pus pe picioare impreuna cu Ministerul Sanatatii. Am organizat caravane si un centru mobil de vaccinare care sa imunizeze acasa persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, in toate zonele.

Pe scurt, am creat conditii ca toti timisorenii care vor sa se vaccineze sa o faca. Avem 230.000 de persoane vaccinate complet in judetul Timis si peste jumatate sunt din Timisoara. Nu e suficient. Cred ca am fi putut sta mai bine daca masurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinarii. Si cu numarul de teste, ca iarasi judetele care iau in serios testarea sunt primele unde se impun restrictii.

Este timpul sa acordam recunoastere, prin masuri clare, responsabilitatii individuale si colective si sa nu-i obligam pe cei care s-au vaccinat deja sa indure, din nou, aceleasi restrictii.

Toata lumea stia ca va veni inca o toamna dificila, si ne-am pregatit. Am crescut capacitatea la ATI (nu vorbesc de ”paturi” pentru ca nu patul in sine e problema, ci personalul). Programul Oxigen pentru Timisoara, prin care furnizam concentratoare de oxigen, gratuit si acasa, locuitorilor din intreg judetul este, in continuare, activ. La fel si aplicatia Pandemic Controller care leaga Spitalul Victor Babes de medicii de familie pentru urmarirea pacientilor cu Covid la domiciliu. Dar acestea sunt actiuni de ameliorare a efectelor.

Singura cale sa prevenim internarile la ATI si pierderea altor vieti, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restrictiile generalizate, la fel ca si relaxarea generalizata, descurajeaza vaccinarea.

 Redam si plangerea penala a avocatului Alexandru Musatoiu:


„Catre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara


Subsemnatul, Musatoiu Alexandru, (...), formulez prezenta plangere penala impotriva primarului municipiului Timisoara, Dominic Samuel Fritz, solicitand tragerea acestuia la raspundere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de incitare la discriminare, prevazuta si sanctionata de art. 369 Cod Penal.

Motive

In fapt, la data de 22.09.2021, in jurul orei 20.00, numitul Dominic Samuel Fritz, in calitate de primar al municipiului Timisoara si referindu-se partial la activitatea sa de primar, a facut o postare publica pe contul sau de Facebook cel putin nedemna pentru functia publica pe care o indeplineste.

Acesta a incitat fatis si fara perdea la o discriminare pe criterii sanitare demna de regimul nazist. Citez: „Cer imperativ Guvernului, singurul decident in privinta masurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat sa nu le fie aplicate restrictiile, in Timisoara si peste tot in tara”. Aceasta declaratie vine in contextul in care CJSU a instituit carantina de noapte pe durata sfarsitului de saptamana in Timisoara, in urma depasirii pragului de infectare de 4 la mia de locuitori. Postarea a fost vizualizata de mii de oameni, multi reactionand la aceasta, pro si contra.

Dincolo de parerile pro sau contra ale cetatenilor, fapta comisa de primar intruneste elementele constitutive ale infractiunii de incitare la ura sau discriminare, prevazuta de art. 369 Cod Penal: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

O asemenea incitare este mai mult decat regretabila atat pentru democratie, stat de drept, demnitatea unei functii publice, cat mai ales pentru integritatea psihica a cetatenilor, care este oricum pusa la grea incercare in prezentele vremuri. Toate acestea in conditiile in care actul medical al vaccinarii este intim, privat si facultativ, in conditiile art. 8 CEDO, art. 26 din Constitutia Romaniei si ale Conventiei de la Oviedo, direct aplicabila in dreptul nostru intern. Iar pe de alta parte, conform art. 16 din Constitutia Romaniei: „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari”.

Mai mult, potrivit Ordonantei nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare:

Art. 1 – „In Romania, stat de drept, democratic si social, demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane reprezinta valori supreme si sunt garantate de lege”.

Art. 2 al. 1 – „Potrivit prezentei ordonante, prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice”.

al. 4 – „Orice comportament activ ori pasiv care, prin efectele pe care le genereaza, favorizeaza sau defavorizeaza nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoana, un grup de persoane sau o comunitate fata de alte persoane, grupuri de persoane sau comunitati atrage raspunderea contraventionala conform prezentei ordonante, daca nu intra sub incidenta legii penale”.

al. 5 – „Constituie hartuire si se sanctioneaza contraventional orice comportament pe criteriu de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, gen, orientare sexuala, apartenenta la o categorie defavorizata, varsta, handicap, statut de refugiat ori azilant sau orice alt criteriu care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant ori ofensiv”.

Prin urmare, promovarea ideii unui cadru ostil, degradant, ofensiv pe care primarul Dominic Samuel Fritz il sugereaza prin marginalizarea cetatenilor nevaccinati fata de cetatenii vaccinati, prin restrangerea drepturilor si libertatilor cetatenilor nevaccinati, desi este deja de notorietate ca si cei vaccinati transmit virusul la fel ca cei nevaccinati si pot face forme grave ale bolii Covid 19, este de o gravitate deosebita in cadrul unui stat de drept in care (inca) ne regasim.

Atasez listarea postarii primarului Dominic Samuel Fritz de pe contul sau de Facebook.


Cu stima,

Alexandru Musatoiu”

Comentarii

# Lita date 24 September 2021 17:47 +120

Acest primar repeta ca papagalul ineptia unui decrepit de peste ocean, acum cand se stie deja ca "vaccinul" experimental nu opreste transmiterea virusului. “This is a pandemic of the unvaccinated". https://www.courthousenews.com/biden-rolls-out-new-plan-to-fight-pandemic-of-the-unvaccinated/

# VIKY date 24 September 2021 19:41 +59

Vaccinați sunt valul 4,5,6....100...Până când nu este redusa po******ția la cat au planificat aceste minți criminale, nu se vor opri. Nu se știe numărul morților după vaccinare, dar se pare că este enorm pe planeta. La voi s-au anunțat deja 15 000 de morți pe zi. Este tot posibil după a 3-a doza. După a 4-a va vor anunța o tulpina mortala, și 20-30 000 de morți pe zi. TREZITI-VA!!!.

# Eu date 24 September 2021 20:14 +452

Cum zicea vaca aia? "Ciocul mic, că acum noi suntem la putere!" Avea dreptate! Pai când șeful statului se șterge la poponeață cu file din constituție,ce pretenții sa avem de la friț -șpriț asta,mai oameni buni?E ca aia mici,face și el ce vede in casă! Poate pune Timișoara mana pe rangă și rezolva problema fără să-și mai piardă timpul cu "justiția"! Îl iau frumos cu un coșuleț si ii dau drumul pe Bega sa se duca de unde a venit! (eventual la aia unde a făcut "studiile" să le mai apro fund eze) Azi in Timișoara mâine-n toată țara și de data asta sper sa fie LIBERTATE cu adevărat nu cu regii securistice! Doamne ajută la toți Românii! Trăiască România Liberă! Afirm fara teama că SUNT NAȚIONALIST! ROMÂN! Asta este ȚARA MEA,afara cu asupritorii! Nu mai avem ce pierde,până și viața ne-o iau! AJUNGE! Gata cu "lasă că ne descurcam noi cumva" și alte tâmpenii! Cu ăștia nu va mai descurcați altfel! Sunteți POPORUL sau popoul? Ce alegeți? Ne unim si încercăm sau murim separați și distanțați?

# VIKY date 24 September 2021 23:10 +141

@ Eu... Daca exista un lider adevarat in Romania, profitand de "festivalul" Penalilor de maine cu 5000 de trepadusi, sub umbrella articolului cu 50% , iesa pe toate posturile Tv, anunta pe toate canalele de socializare: "In temeiul legii cu50% in spatiu deschis, avem voie sa iesim 50% din po******tia tarii in toate pietel,, pe toate strazile, tinand cont de suprafata tarii". Azi Simion a anunta misting pentru sambata viitoare la ora 17:00. Ghinion, vorba unui hitlerist in vista, sambata viitoare vor avea bilet de voie doar cobaii.

# maxtor date 25 September 2021 02:50 +22

"Actul medical al vaccinarii este intim, privat si facultativ"-e o manea,"caut doctor credincios"..........https://www.luju.ro/static/smiles/normal.gif

# imun/teanu date 25 September 2021 08:12 +138

Pai nu traim in Nazistia?

# Marius date 25 September 2021 10:10 +51

Intrebari pentru domnii/doamnele cititori/avocati : 1. Ce cauta ONG-ul udmr la guWernare !?Conform Constitutiei prezenta acestui acest ONG in guWerner este Ilegala. 2. ACTUALUL STAT ESTE ILEGAL!!!! Republica Po******ra Romana a fost infiintata prin Legea nr. 363/30.12.1947. Aceasta Lege a ramas in vigoare si dupa 1965(Socialista), deoarece forma de organizare nu s-a schimbat. In 1989/90, Ilegitimii fsn-isti au decis desfiintarea PCR si clamau construirea unei democratii, cu alte institutii de stat, erau obligati legal, sa schimbe organizarea socio-economica a tarii prin REFERENDUM! N-au facut-o nici mai tarziu, Legea nr. 363/1947 nu a fost anulata nici pana acum iar tot ce s-a decis si organizat dupa 22.12.89 este ILEGAL!! Cum putem folosi aceste informatii pentru apararea poporului !? Astept sfaturi,injuraturi la : wssmarius13@gmail.com

# VIKY date 25 September 2021 12:52 +37

Naziștia este puțin spus. Este o forma mult mai grava. Hitler a fost mic copil, nu a făcut experiment pe întreaga planetă, cea ce fac acești criminali dereglați mintal. Dar se pare că pe românii nu ii prea interesează viața lor, cu atât mai mult viața copiilor și nepoțiilor. Păcat!. Azi la mascarada de congres, acest șobolan de premier NU a pus mâna pe inimă la intonarea Imnului țării. Asta spune foarte multe: NU ARE NICI UN DUMNEZEU. Este un trădător de țară, este cancerul plantat in tara. TREZITI-VA români, că altfel va vor trezi foametea, frigul și bolile. TREZITI-VA, pentru numele lui Dumnezeu.

# Lita date 25 September 2021 21:52 +43

Presedintele Croatiei: "Mijloacele de informare raspandesc panica si nonsens. Nu vom mai fi vaccinati in Croatia" (‘The media spread panic and nonsense. We will not be vaccinated anymore in Croatia’ September 23, 2021). https://citizenfreepress.com/breaking/president-of-croatia-we-will-not-be-vaccinated-anymore/

# Sa fie doborat cu pietre , parerea mea ! date 27 September 2021 17:51 +3

Ce cauta asta acolo ? Cine dracu` l-a adus ? Vreau sa zic , care dintre servicii ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva