2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EUROPA VA SUPRAVIETUI DOAR PRIN TRADITIE – Cititi „Declaratia privind viitorul Europei”, adoptata de partide politice conservatoare din 16 tari ale UE, inclusiv PNTCD si AUR: „UE are nevoie de reforma profunda... Devine un instrument al fortelor radicale, dornice sa realizeze o constructie fara natiuni, un superstat, distrugerea traditiilor, transformarea institutiilor sociale de baza si a principiilor morale... Cooperarea trebuie sa se bazeze pe respect pentru mostenirea Europei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 July 2021 15:20
Vizualizari: 7380

Uniunea Europeana trebuie sa isi redescopere valorile traditionale – inclusiv respectul pentru familie, cultura si crestinism – daca vrea sa supravietuiasca in fata atacurilor tot mai dese ale fortelor care urmaresc sa nimiceasca statele-membre prin crearea un superstat european.Este ideea centrala a „Declaratiei privind viitorul Europei”, lansate vineri, 2 iulie 2021, de catre partidul francez Adunarea Nationala (Rassemblement National – RN), condus de Marine Le Pen (foto 2) si cunoscut in Romania mai ales cu fosta denumire – Frontul National. Pana luni, 4 iulie 2021, doua partide romanesti de orientare conservatoare si suveranista au semnat acest document: Partidul National Taranesc Crestin Democrat – condus de Aurelian Pavelescu (foto 1 dreapta) – si Alianta pentru Unirea Romanilor – avandu-i drept copresedinti pe George Simion (foto 1 centru) si Claudiu Tarziu (foto 1 stanga).

Concomitent cu revirimentul traditiilor si a mostenirii culturale comune, UE trebuie sa acorde respectul cuvenit si principiului subsidiaritatii, astfel incat autoritatile de la Bruxelles sa nu mai incalce brutal suveranitatea statelor-membre, mai arata semnatarii. Iar curtilor constitutionale le revine un rol esential in apararea legislatiilor nationale, puncteaza partidele conservatoare.

Mentionam ca scrisoarea a fost semnata nu doar de catre PNTCD, AUR si RN, ci si de catre urmatoarele partide: PiS (Polonia), Fidesz (Ungaria), Lega Nord si Fratelli d’Italia (Italia), FPO (Austria), Vlaams Belang (Belgia), Vox (Spania), Dansk Folkeparti (Danemarca), Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (Estonia), Perussuomalaiset (Adevaratii Finlandezi, Finlanda), Lietuvos lenku rinkimu akcija (Actiunea Electorala Poloneza, Lituania), Elliniki Lysi (Solutia Greceasca, Grecia), Balgarsko Nacionalno Dvizenie (Miscarea Nationala Bulgara, Bulgaria) si Ja21 (Olanda).


Iata textul integral al scrisorii (traducere din limba franceza de pe LeSalonBeige.fr):


Declaratia privind viitorul Europei

In dezbaterea despre viitorul Europei inceputa recent, vocea celor care sunt atasati ideilor de libertate pentru natiuni si traditia popoarelor europene nu trebuie sa lipseasca.

Istoria zbuciumata a Europei, mai ales in secolul trecut, a adus numeroase nenorociri. Natiunile care si-au aparat suveranitatea si integritatea teritoriala impotriva agresorilor au suferit dincolo de imaginatia umana. Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, unele tari europene au trebuit sa lupte impotriva dominatiei totalitarismului sovietic, timp de decenii, inainte de a-si recastiga independenta.

Aceasta independenta, legatura Uniunii Europene cu Tratatul Atlanticului de Nord, precum si pacea intre natiunile cooperante sunt o mare realizare pentru numerosi europeni, oferindu-le un sentiment permanent de securitate si creand conditii optime de dezvoltare.

Totusi, seria de crize grave care a zguduit in ultimul deceniu [Europa] a aratat ca opera de cooperare europeana se epuizeaza, pentru ca natiunile simt cum sunt treptat deposedate de dreptul de a-si exercita puterea suverana legitima.

Uniunea Europeana are nevoie de o reforma profunda, pentru ca astazi, in loc sa protejeze Europa si mostenirea ei, in loc sa permita dezvoltarea natiunilor europene, devine ea insasi o sursa de probleme, anxietate si incertitudini.

UE devine, din ce in ce mai mult, un instrument al fortelor radicale, care ar dori sa realizeze o transformare civilizationala si, in cele din urma, o constructie europeana fara natiuni, urmarind crearea unui superstat european, distrugerea sau anularea traditiilor europene, transformarea institutiilor sociale de baza si a principiilor morale.

Folosirea structurilor politice si a dreptului pentru crearea unui superstat european si a unor noi forme de viata sociala este manifestarea periculoasa si omniprezenta a unei inginerii sociale din trecut, care trebuie sa trezeasca rezistenta legitima.

Supraactivitatea moralizanta la care am asistat in acesti ultimi ani in institutiile UE a dus la o tendinta periculoasa de a impune un monopol ideologic.

Suntem convinsi ca cooperarea natiunilor europene trebuie sa se bazeze pe traditie, respect pentru cultura si istoria natiunilor europene, respect pentru mostenirea iudeo-crestina a Europei si pentru valorile comune care unesc natiunile noastre, si nu pe distrugerea lor.

Ne reafirmam convingerea ca familia este unitatea de baza a natiunilor noastre. Intr-o vreme cand Europa se confrunta cu o criza demografica grava, cu rate scazute ale natalitatii si cu imbatranirea populatiei, raspunsul ar trebui sa fie elaborarea de politici favorabile familiei, mai degraba decat imigrarea in masa.

Suntem convinsi ca suverane in Europa sunt si vor ramane natiunile si popoarele ei. Uniunea Europeana a fost creata de catre aceste popoare pentru a atinge obiective care pot fi atinse impreuna mai eficient decat de fiecare stat in parte. Totusi, limitele competentelor Uniunii sunt stabilite prin principiul atribuirii – toate competentele care nu sunt atribuite Uniunii apartin statelor membre, in respectul principiului subsidiaritatii.

Printr-o interpretare substantiala a tratatelor de catre institutiile Uniunii Europene in ultimele decenii, aceste limite au fost deplasate semnificativ in detrimentul statelor-natiune. Aceasta situatie este incompatibila cu valorile fundamentale ale Uniunii si duce la scaderea increderii tarilor si a cetatenilor europeni in aceste institutii.

Pentru a opri si a inversa aceasta tendinta, este necesar sa se creeze, pe langa principiul existent al atribuirii, o lista a competentelor inviolabile ale statelor-membre ale Uniunii si un mecanism adecvat de protectie a acestora, cu participarea curtilor constitutionale nationale sau a altor organe echivalente.

Toate tentativele de a transforma institutiile europene in organisme care ar avea prioritate in fata institutiilor constitutionale nationale creeaza haos, submineaza semnificatia tratatelor si pune la indoiala rolul fundamental al constitutiilor statelor-membre.

Conflictele de jurisdictie create sunt solutionate prin impunerea brutala a vointei entitatilor politice mai puternice asupra celor mai slabe. Aceasta distruge baza fuctionarii comunitatii europene ca o comunitate a natiunilor libere.

Credem ca consensul trebuie sa ramana mijlocul fundamental pentru a ajunge la o pozitie comuna in Uniune. Incercarile recente de a eluda aceasta procedura sau ideile de a o aboli ameninta sa excluda pentru anumite tari orice posibilitate de a influenta luarea deciziilor si sa transforme Uniunea intr-o forma specifica de oligarhie.

Acest lucru ar putea duce la o incapacitate de facto a organismelor constitutionale nationale, inclusiv a guvernelor si a parlamentelor, reduse la functia de a aproba decizii deja luate de altii.

In tarile-membre, inca exista o coplesitoare disponibilitate de cooperare, iar un spirit de comunitate si de prietenie impregneaza tarile si societatile continentului nostru. Acesta constituie un mare capital. O Uniune reformata va folosi acest capital, in timp ce o Uniune care respinge reforma il va irosi.

De aceea ne indreptam astazi catre toate partidele si grupurile care impartasesc punctul nostru de vedere, cu acest document ca baza pentru o munca culturala si o politica comuna, respectand rolul actualelor grupuri politice.

Sa reformam impreuna Uniunea, pentru viitorul Europei!”

Comentarii

# Nicu date 5 July 2021 15:36 +106

ROEXIT , urgent ! :-* UE nu isi mai urmareste telul de a fi o adevarata bogatie de traditii si obiceiuri , de un multiculturalism fascinant . Pana cand globalistii , recte la noi # nu distrug tara , trebuie iesit din aceasta mlastina.

# Hassan date 5 July 2021 16:23 +71

Bafta la PNTCD si AUR ! Anticipez ca taranistii de azi vor pierde mai mult din credibilitate si din electorat, din cauza c-au fost prea moi, prea conformisti atunci cand n-a fost cazul, in ultimii 20 de ani. Despre AUR e prea devreme sa ma pronunt, caci recent au intrat in politica (deci, ramane de vazut cum se descurca). Era mai bine sa fi ramas CEE-ul (pana la 1993) decat UE-ul de azi !

# Andromeda date 9 July 2021 17:37 0

Mei AUR mei , sper ca va pregatiti de acum de alegerile din 2024 ; sa nu va treziti atunci ca "era bine daca am fi facut din timp .... " ! Mai activi , mai incisivi, mai violenti ! ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva