29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV: ALEGERI PENTRU CSM, REZULTATE LA PARCHETELE DE JUDECATORII – Turul II al alegerilor pentru noul CSM a fost castigat de procuroarea Catalina Sintion de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3. Sintion l-a invins pe procurorul Sorin Lia de la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia la o diferenta de 95 de voturi

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 September 2022 19:26
Vizualizari: 3121

Procurorii de la parchetele de pe langa judecatorii si-au ales reprezentantul in noul Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe mandatul in ianuarie 2023. Desemnarea s-a facut in urma turului II de scrutin de la alegerile pentru CSM, derulat in doua faze: in 7 septembrie 2022, cand insa nu toate parchetele au votat pe motiv de lipsa de cvorum, si miercuri, 14 septembrie 2022, cand s-a reluat votul la parchetele unde nu fusese cvorum.


 

Astfel, surse avizate au declarat pentru Lumea Justitie ca invingator in turul II este procuroarea Catalina Sintion de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3. Sintion l-a invins pe procurorul Sorin Lia de la Parchetul Judecatoriei Corabia, la o diferenta mare, de 95 de voturi.

La alegerile initiale, desfasurate in 22 iunie 2022, castigatoarea locului alocat parchetelor de pe langa judecatorii in CSM a fost tot procurorarea Catalina Sintion, cu 392 voturi. Pe locul al doilea s-a clasat procurorul Sorin Lia, cu 357 voturi.

Drept urmare, Catalina Sintion va face parte din viitorul Consiliu Superior al Magistraturii care isi va incepe activitatea in ianuarie 2023, ca reprezentanta a parchetelor de pe langa judecatorii.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva