2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAINEALA I-A ZDROBIT PE POLITRUCII DIN CSM – Inalta Curte a anulat Hotararile CSM prin care gasca procurorilor Augustin Lazar, Cristian Ban & Co au incetat abuziv detasarea Oanei Haineala la Ministerul Justitiei si au determinat debarcarea ei din functia de secretar de stat, in plin scandal legat de OUG 13. Hotararea este definitiva si executorie, iar Haineala trebuie repusa in functia secretar de stat. Urmeaza obligarea la plata a vinovatilor si posibila lor inculpare (Minuta)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

14 December 2017 18:01
Vizualizari: 28235

Decizie bomba la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Sectia contencios administrativ si fiscal a ICCJ a anulat la 14 decembrie 2017 Hotararea nr. 51/3.02.2017 a Sectiei pentru Procurori a CSM, precum si Hotararea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului CSM, prin care s-a decis, cu incalcarea brutala a legii, incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procuroarei Oana Haineala (foto) fost presedinte al CSM, acte abuzive care au generat debarcarea acesteia din functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei. Debarcarea Oanei Haineala, nu a fost singulara, ci concomitenta cu alte hotarari similare care au generat si incetarea detasarii la MJ si, respectiv debarcarea procurorului Constantin Sima din functia de secretar de stat la Justitie.


Aceste manopere politico-judiciare au fost initiate de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, care impreuna cu vicepresedintele CSM Cristian Ban si toti ceilalti procurori din CSM (mai putin Codrut Olaru) au actionat in mod abuziv pentru a inceta detasarea celor doi la MJ si a-i da, astfel, jos din functiile de secretar de stat, in plin scandalul legat de OUG 17/2017. Abuzul politico-judiciar s-a produs din informatiile noastre intrucat initiatorul operatiunii a considerat ca Haineala si Sima ar fi lucrat la proiectul OUG 13/2017, aspect neadevarat. Culmea, Augustin Lazar, cel care a cerut incetarea ilegala a detasarilor pe motivul declarat public ca “e timpul sa se intoarca acasa”, a avut tupeul sa-si voteze in CSM propria cerere, folosindu-se de calitatea de membru de drept in CSM.

Incetarea detasarii la MJ a procurorilor Oana Haineala si Constantin Sima, produsa prin hotararile 51 si 52 din 3 februarie 2017 s-a facut cu incalcarea flagranta a legii, intrucat o detasare se poate inceta doar in doua conditii:

-daca magistratul detasat si da acceptul;

-daca incetarea detasarii este ceruta de institutia la care magistratul a fost detasat;

Culmea, desi ministrul de atunci al Justitiei Florin Iordache le-a spus procurorilor din CSM in plina sedinta de Sectie ca incalca legea, si desi chiar unul dintre membrii sectiei Codrut Olaru s-a opus acestui act abuziv, gasca lui Lazar, Ban si restul membrilor din Sectia de procurori au desavarsit prin vot operatiunea, stiind ca incalca legea si ca determina astfel debarcarea din functie a doi secretari de stat.

Oana Haineala a contestat incetarea ilegala a detasarii, insa Plenul CSM i-a respins contestatia, incalcand la randul lui legea – cum au semnalat mai multi judecatori din CSM ca se petrec lucrurile in mod frecvent – prin Hotararea nr. 257 din 21 martie 2017 semnata de Mariana Ghena.

In final, dupa luni de zile de judecata, Inalta Curte a decis anularea celor doua hotarari ale CSM. Iata solutia:

ICCJ – Sectia de contencios administrativ si fiscal – Dosar 1108/1/2017

DECIZIA nr. 4086/14.12.2017:

Admite contestatia formulata de Schimdt – Haineala Oana Andreea impotriva Hotararii nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Anuleaza Hotararea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Anuleaza Hotararea nr. 51/3.02.2017 a Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obliga intimatul la plata sumei de 3000 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre contestatoare. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 14 decembrie 2017.

Efectul deciziei definitive si executorii va fi repunerea in situatia anterioara. Oana Haineala are dreptul sa revina in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei. De asemenea, procurorii din CSM care au votat ilegalitatea pot raspunde penal, civil si disciplinar pentru incalcarea brutala a legii.

Amintim ca redactia Lumeajustitiei.ro a formulat plangere disciplinara impotriva autorilor abuzului (Augustin Lazar, Cristian Ban & Co) insa Inspectia Judiciara a clasat lucrarea, ascunzand mizeria sub pres.

Decizia definitiva a ICCJ schimba insa cu 180% lucrurile, intrucat incalcarea legii a fost retinuta cu autoritate de lucru judecat. Iar cum incalcarea unor prevederi legale, care a generat prejudicii unor persoane se numeste abuz in serviciu, este foarte posibil ca sa asistam la inculparea semnatarilor hotararilor CSM anulate.

De asemenea, este foarte posibil ca Augustin Lazar, Cristian Ban & Co sa fie chemati in judecata civila de Oana Haineala, pentru obligarea lor la plata de daune morale pentru prejudiciul cauzat prin incalcarea legii si debarcarea ei dintr-o functie de demnitate publica.

Suntem convinsi ca acest caz va evolua nefericit pentru gasca Augustin Lazar, Cristian Ban & Co in contextul in care raspunderea patrimoniala a magistratilor va fi pusa in practica in foarte scurt timp prin noile legi ale justitiei.

* Cititi aici Hotararea nr. 51/3.02.2017 a Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii – anulata de ICCJ

* Cititi aici Hotararea nr. 257 din 21 martie 2017 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii – anulata de ICCJ

Comentarii

# Baran Gheorghe date 14 December 2017 18:30 +3

Este pacat sa asteptam confirmari pentru fapte si imprejurari evidente. Sa  fi infrint de de decizii unilaterale e groaznic. Dl. Augustin Lazar va fi chemat in instanta? E posibil , se poate? Nu cred. In domeniul tehnicii exista o ierarhie , mai ales la Japonezi, si anume: daca nu stii sa rezolvi o problema de executie tehnica , te duci la tehnician, daca tehnicianul nu are solutie merge la seful de sectie, daca seful de sectie nu are solutie merge la managerul X , ...daca nu se obtine o solutie se ajunge la Directorul general, daca nici acesta nu are o solutie isi da demisia . Stie oare dl Lazar ce fac subalternii?? Nu stie desi e " general " . Mi-e mila de dumnealui.

# Oana SH takes one`s revenge date 14 December 2017 19:53 0

Prietenii stiu de ce

# Sa nu o uităm pe pertenera-de-nadejde TARCEA date 14 December 2017 18:56 +11

Noua formula nocivă a justiitiei- aceasta copie ratată a lui Stanciu si care a mimat echidistanta pentru putina vreme. Si ea a pus umarul la acest abuz. Dar vine vremea adevarului. Nu mai e mult!

# DODI date 14 December 2017 19:01 +7

Deși nu am avut, și continui să nu am, nici o simpație pentru această sculă a lui hăhăilă, totuși înfrângerea suferită de tractoristul specializat de comuniști în drept este binevenită. Mă îndoiesc totuși că sfertodoctul lăzăruc va avea de pătimit din necunoașterea legii. Această necunoaștere i-a servit până în prezent pentru a promova. El, procurorul comunist care știe că dreptul este sigur... opusul stângului, mai știe și că servind sistemul i s-a garantat sinecura pe care o are în prezent. Stau mărturie ân acest sens alți beneficiari ai aceluiași sistem: Colivia stanciu, C.Bogdan (recuperată recent pentru abținere de la dezvăluiri), Portocală, Papici și alte asemenea rateuri ale justiției române. Totuși nu știm până când.

# justinianus date 15 December 2017 14:50 +1

A fost impins la aceasta fapta de sistem, instigat la randul lui de tartorul tartorilor, Klaun Kaizer Kiolahanis! Simplu, nu?

# Baran Gheorghe date 14 December 2017 19:52 0

Erata : "mi mila de dumnealui"

# mishulescu date 14 December 2017 23:53 +6

Aaaahahahahahaha, taran coclit, mon general, o sa platesti cu varf si indesat, impreuna cu toti acolitii. :D :D :D

# Andrei Muresan date 15 December 2017 01:55 +6

O Doamne! cata ura si cata rautate este in lumea de astazi, de iti vine sa "ragi ca boul pe tarla". Deh, v-ati luat dupa americani, dupa luminita de la unchiul Sam. Un popor care a ucis tot neamul "primei natii", indienii, iar pe cei cativa ramasi i-a trimis in lagare de concentrare, da lectii de democratie, in brate cu Lazar, Kovesi, Johannis, SRI si toti trogloditii stalinisti. As scrie mai multe, dar sunt asa de scarbit de aceste panarame inculte, de ma apuca greata. Stau aici la ei si m-am saturat pana peste cap de nespalati si idioti. Asta chiar este un blestem, sa locuste intre tampiti. 

# Valter COJMAN date 15 December 2017 07:50 +1

Revin cu intrebarea: Gasca procurorilor Augustin Lazar, Cristian Ban & Co platesc, cumva, pentru ceea ce au facut sau sunt deasupra legii? Nu cumva, ceea ce au facut este un abuz CRAS in serviciu? Cel care trebuie sa ia masuri impotriva lor, IOhannis, nu o va face pentru ca au grija sa nu se deschida vreun dosar impotriva famigliei Iohannis pentru obtinerea ILEGALA de imobile prin FALS SI UZ DE FALS, IN FORMA CONTINUATA, IN INSCRISURI OFICIALE...

# Țara lu Furtun Vodă date 15 December 2017 10:02 +1

Bravo Oana, calareste-i pana mor toti cei din Comitetul Sătesc de Martalogi, cei care ar trebui sa garanteze independenta justitiei in aceasta frumoasa tara terfelita cu nerusinare de toti imbecilii care se perinda prin toate institutiile posibile ale Statului, iau salarii exorbitante si fac nimic bun si util.

# Aurel date 15 December 2017 10:14 0

Asadar, ce mai e de clarificat, de discutat privitor la CINE si CUM sunt dirijate problemele Justitiei in Romania!? Exemple simple si absolut semnificative: regula/norma OBLIGA anuntarea in scris CU TREI ZILE inainte o sedinta si problema de discutat, e anuntata si se tine cu CU DOAR O ZI inainte!!!; si alte conditionari legal exprimate. Ce fel de magistrati sunt acestia? Cum sa le incredinteze SOCIETATE marea, SFANTA raspundere de a judeca alti oameni si de a le hotari soarta?

# Zoro date 15 December 2017 10:56 +2

E bine că s-a aplicat legea, dar aceasta, de tristă amintire, cred că nu are ce căuta în Guvern.

# ciordache date 15 December 2017 11:27 +1

Baaaaa! liniste, ce mama dracului !!! Detasata nu a zdrobit nimic! Este aceeasi, voi o vedeti cu alti ........ ochelari. Deee, dupa vremuri, dupa cine dirijeaza muzica! S-o ascultati sanatosi!

# justinianus date 15 December 2017 14:47 +2

Cel mai politruc dintre procurorii postdecembristi, alturi de Kurvesi, trebuie sa plateasca! Nu stiu cum, dar trebuie! Acum sa vedem daca plata retroactiva a salariilor dnei Haineala-pe care nu o simpatizez- sa fie platite de vinovati!

# ducu m date 15 December 2017 15:27 +1

Savaliucule e 1-1!! Dar ce zici de poza in care Ciordache ia masa cu "meseriasul"Morar? O publicati si voi? Sau o fi trucaj?

# Pintea date 15 December 2017 22:45 +1

Haineala a devenit si ea acum o victima. Ce parere are despre sistem? Ca doar e acelasi. Pe care l-a slujit si pupat in fund pana nu a mai putut. Ce sa caute o individa enervanta ca ea la Ministerul Justitiei? Ce, este indispensabila? E o somitate cumva? Astia indiferent ce fac, tot bine le merge, tot posturi bune au. Asa guvern lipsit de fermitate si personalitate, nu am vazut.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva