21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ L-A SCAPAT PE DANILET DE EXCLUDERE – Inalta Curte a anulat si cea de-a treia excludere din magistratura dispusa de CSM fata de judecatorul Cristi Vasilica Danilet. ICCJ a decis taierea indemnizatiei cu 25% timp de sase luni pentru grava neglijenta. Sanctiunea a fost aplicata dupa dezvaluirile Luju despre cum trei traficanti de droguri au fost eliberati dupa ce Danilet a uitat sa treaca in incheiere durata arestarii preventive si nu si-a motivat hotararea (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 April 2023 19:36
Vizualizari: 5514

Inalta Curte de Casatie si Justitie il tine pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj in magistratura. Instanta suprema a anulat si cea de-a treia excludere din magistratura dispusa de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara fata de Danilet.


 

Completul de 5 judecatori ICCJ a admis luni, 24 aprilie 2023, recursul formulat de Cristi Vasilica Danilet impotriva Hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 20 iulie 2022, prin care fusese dat afara din magistratura pentru exercitarea functie cu grava neglijenta (art. 99 lit. t teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). In schimb, ICCJ a dispus aplicarea unei sanctiuni mai blande, constand in diminuarea indemnizatiei lunare brute cu 25% pe o perioada de sase luni.

Completul de 5 judecatori care a anulat cea de-a treia excludere din magistratura a fost format din: sefa ICCJ Corina Corbu, Alina Ghica, Denisa Baldean, Cosmin Horia Mihaianu si Virginia Florentina Dumineca.


Dezvaluirile Luju au produs cea mai grava sanctiune pentru Danilet


Cazul in care, desi a scapat de excludere, Danilet a fost sanctionat disciplinar definitiv a fost pornit de Inspectia Judiciara dupa dezvaluirile facute de Lumea Justitiei despre cum trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate din cauza ca fostul membru CSM a uitat sa treaca in incheiere durata arestarii preventive si nici nu si-a motivat hotararea (click aici pentru a citi).

Este cea de-a treia excludere din magistratura dispusa de CSM fata de Danilet pe care Inalta Curte de Casatie si Justitie o anuleaza. La fel s-a intamplat si in dosarul in care Vasilica Danilet a fost trimis in judecata disciplinara pentru scalambaielile de pe retelele de socializare, pentru care a fost sanctionat cu avertisment (click aici pentru a citi), dar si in cauza in care a fost acuzat de activitati cu caracter politic (click aici pentru a citi). Practic, diminuarea indemnizatiei lunare cu 25% este cea mai grava sanctiune disciplinara cu care a ramas Vasilica Danilet de pe urma celor trei dosare disciplinare deschise pe numele sau, in care Sectia pentru judeatori a fostului CSM dispusese excluderea din magistratura.


Prezentam minuta deciziei ICCJ 98/24.04.2023 privind sanctionarea disciplinara a judecatorului Cristi Danilet (dosar 2715/1/2022):


“Minuta deciziei civile nr. 98. Admite recursul declarat de Danilet Vasilica-Cristi impotriva Hotararii nr. 11J din 20 iulie 2022, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 4/J/2022. Caseaza in parte hotararea atacata. In baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica domnului Danilet Vasilica-Cristi – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a doua din aceeasi lege.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate.

Respinge recursul declarat de Danilet Vasilica-Cristi impotriva incheierilor din 11 mai 2022, 25 mai 2022, 22 iunie 2022 si 6 iulie 2022, pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 4/J/2022. Definitiva. Pronuntata astazi, 24 aprilie 2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, conform art. 402 din Codul de procedura civila”.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 20 iulie 2022, casata in parte de ICCJ:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II a din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza II a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

Comentarii

# Darius date 24 April 2023 19:53 +2

Nu e singura, prima excludere a fost înlocuită cu avertisment...

# DODI date 24 April 2023 20:50 +14

ICCJ nu se dezminte contribuind din plin la distrugerea încrederii în sistemul juridic românesc apărând acoperiții securiști, ignorând proasta lor pregătire profesională, lipsa de caracter și încălcarea grosolană a deotologiei profesionale. Dar nu este de mirare când la condurea ICCR zburdă o cioară vopsită și cântă în permanență în corul Noii securități.

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 24 April 2023 21:10 +5

Nimic nou sub soare! Acesta este unul dintre motivele pentru care CETATEANUL ROMAN DE RAND s-a saturat si nu mai doreste sa plateasca taxe si impozite pentru pensiile speciale ale magistratilor! Stiti vorba romanului : „corb la corb nu-si scoate ochii”! Numeni dintre cei care fabrica dosare penale, ticluesc probe, aplica legea functie de „comanda politica”, pronunta sentinte pe care si … ministrul justitiei ajunge sa le cunoasca cu luni de zile inainte, interpreteaza legea functie de interesul si „comanda primita”, etc, etc! TOTDEAUNA „gunoiul a fost ascuns sub pres”! Probabil ca „domnii magistrati speciali cu pensii de nababi speciali” ne considera pe TOTI CETATENII ROMANI de RAND ca fiind niste … prosti, inculti si fara a avea dreptul la opinie!!!! Inca o cutuma spune „pestele de la cap se impute”! ICCJ face dovada inca o data ca … „judeca” la comanda! Teoretic, „$rezistii/neocomunistii” nu mai sunt la guvernare dar … inca „fac legea” in justitie(si nu numai!!!)!

# Cetateanul date 24 April 2023 22:06 0

Un cetățean străin poate fi jude pe cocioc? Retoric desigur.... :lol:

# santinela date 25 April 2023 07:46 +1

Citind numele acestor "juzi" de la ICCJ si vazind cum au -cica judecat- iti dai seama de ce sistemul de justitie de la noi este praf si pulbere,imbicsit de oameni de teapa astora 5, de te apuca greata instant. Auzi la ei 25 % pentru ca idiotul de Danilet a facut scapati 3 traficanti de droguri arestati,basca celelalte doua dosare dinainte.

# nae girimea date 25 April 2023 10:21 +1

Ce ne miram ? Danilet e emblematic pt "Justitia " din Romania

# Svarog date 25 April 2023 12:12 +1

Danilet trufasul si narcisistul va cauta sa se razbune pe LUJU (dar, si pe altii), c-a fost izgonit din magistratura si cu reputatia terfelita (chiar daca s-a aratat, in presa de investigatie, c-a gresit). Sincer, il dispretuiesc pe Danilet; ar fi trebuit sa ramana macar c-un sut incasat in fund.

# ?????? date 25 April 2023 12:12 0

& https://zcj.ro/eveniment/imagini-inedite-cu-judecatorul-cristi-danilet-magistratul-clujean-demonstratie-de-manuire-a-nunchakului-pe-plaja--220774.html , "Două făcălețe", declarat nevinovat, ? Mai sunt alți, ,,mămăligari", "redutabili" , cu două "făcălețe" , ?

# ?????? date 25 April 2023 14:52 0

& "Caracteristici și observații" despre cei ce mânuiesc bine în nunchaku, în domeniul jutiției fiind solicitată ,,egalitatea de arme", ? Probabil o armă "purtătoare" de anumite ,,tipologii", ?

# Nula`nd date 25 April 2023 16:04 +4

Criminalii sunt solidari intre ei. Cu portolache, juzii sunt solidari. Cu karatistu bolsevic, juzii sunt solidari, Cu faraoanca`n boscheti, juzii sunt solidari. Cu betiva macoveica, juzii sunt solidari. Cu tortionarul Lazar, juziisunt solidari. Cu acei criminali judecatori si procurori din Afganistan, juzii sunt solidari. Juzii aia ce erau agatati de pancarde, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, erau solidari in crima judiciara, adica erau solidari cu crimele lor judiciare. Cui foloseste o asemenea justitie impanata la greu cu criminali? Clasei politice si serviciilor, bineinteles! Asa se mentine in teroare un intreg popor.

# Pluto date 26 April 2023 14:00 0

nu e corect

# Pluto date 26 April 2023 14:03 0

Cum, adică foștii colegi din Curtea de Apel Cluj l-au judecat și o fosta colega din CSM, împreună cu care a fost revocat cândva? Fostele colege nu s-au abținut?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva