19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTANTA CARE CONTINUA PROTESTUL – Surpriza: Judecatoria Pitesti mentine suspendarea partiala a activitatii si extinde actiunea de protest in legatura cu posibilele modificari la drepturile salariale ale magistratilor: “Judecatorii Judecatoriei Pitesti, in Adunarea Generala, au decis, cu majoritatea voturilor, continuarea, pe durata, nedeterminata, in aceleasi conditii, a acelorasi forme de protest”

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 September 2023 11:00
Vizualizari: 2995

Exista o instanta care face nota discordanta, si care a decis sa continue protestul declansat la inceputul verii, din cauza modificarilor pe care Guvernul intentioneaza sa le faca la pensiile de serviciu ale magistratilor. Si nu doar atat, dar protestul a fost extins si in legatura cu problema drepturilor salariale ale judecatorilor, procurorilor si personalului din sistemul judiciar.


 

Judecatoria Pitesti a decis marti, 5 septembrie 2023, continuarea formelor de protest adoptate in vara, constand in suspendarea activitatii, cu exceptia cauzelor urgente. Hotararea a fost luata in majoritate, de judecatorii prezenti la Adunarea Generala a Judecatoriei Pitesti.

Magistratii de la Judecatoria Pitesti cer o cooperare loala din partea celorlalte institutii ale statului nu doar in ceea ce priveste modificarile la pensiile magistratilor, ci si in cazul drepturilor salariale. Este pentru prima data cand o instanta ia pozitie fata de draftul de Ordonanta de Urgenta aparut in spatiul public in urma cu cateva zile, dar neasumat oficial, prin care se propune amanarea platii transelor drepturilor salariale aferente anului 2023, plafonarea sporului pentru munca in conditii grele la 1.000 lei si anularea indemnizatiei de hrana pentru cei cu venituri de peste 8.000 lei, aceste doua masuri din urma ducand practic la o scadere a veniturilor magistratilor (click aici pentru a citi).


Prezentam comunicatul Judecatoriei Pitesti:


Astazi, 05.09.2023, judecatorii Judecatoriei Pitesti, in Adunarea Generala, au decis, cu majoritatea voturilor, continuarea, pe durata, nedeterminata, in aceleasi conditii, a acelorasi forme de protest adoptate prin Hotararea Adunarii Generale nr. 03 din 20.06.2023 a Judecatoriei Pitesti, fiind necesara asigurarea unor garantii ale unei cooperari loiale intre institutiile statului implicate in procesul modificarii legislative ce vizeaza conditiile legate de acordarea pensiei pentru personalul din justitie, precum si in procesul modificarii legislative ce priveste drepturile salariale pentru personalul din cadrul autoritatii judecatoresti”.

 


* Cititi aici comunicatul de presa privind formele de protest adoptate prin hotararea Adunarii Generale a Judecatoriei Pitesti din 20 iunie 2023

Comentarii

# Nae date 6 September 2023 15:40 +1

Bravo lor, fără protest guvernanții nu vor înțelege intangibilitatea drepturilor magistraților

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva