25 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LISTA PUCISTILOR – Vulnerabilitate majora: Cinci procurori au ajuns sa faca legea in CSM din cauza tovarasiei cu judecatorii Mateescu, Chis si Balan. Cei cinci procurori ar fi debarcat conducerea Inspectiei Judiciare, daca sase judecatoare nu aveau inspiratia sa provoace o lipsa de cvorum. Cititi scrisoarea de naduf a perdantilor care isi permit sa infiereze crema judecatorilor din Romania

Scris de: L.J. | pdf | print

30 August 2017 22:52
Vizualizari: 20380

A ajuns sau nu Romania un stat securistic in care exponentii institutiilor plantati in diverse pozitii cheie nu se mai sfiesc sa se afiseze la drumul mare? Magistralul plan al celor sase judecatoare din CSM Cristina Tarcea, Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tant, Evelina Oprina si Gabriela Baltag de a nu a se prezenta la sedinta Plenului CSM din 30 august 2017, astfel incat sa nu se intruneasca cvorum a facut ca gruparea majoritara de procurori din Consiliu sa nu reuseasca sa dea jos din functii conducerea Inspectiei Judiciare – subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei. Planul ar fi reusit daca nu era lipsa de cvorum intrucat cei cinci procurori din CSM au reusit sa isi atraga de partea lor trei judecatori in persoana urmatorilor: Bogdan Mateescu (personaj care se anunta a-l depasi in faima pe Danilet), Andreea Chis (fosta sotie a procurorului DNA Doru Tulus) si Mihai Balan (a carui sotie este procuror DNA).


Cei opt membri CSM, in frunte cu vicepresedintele Consiliului procurorului Cristian Ban (foto dreapta) nu au suportat infrangerea si au emis miercuri seara, 30 august 2017, un comunicat de presa nepostat pe site-ul Consiliului, dar transmis oficiosului Hotnews, condus de fostul consilier al exministresei Justitiei Monica Macovei. Acolo le-a placut cel mai mult sa se produca. Comunicatul in forma prezentata de oficios apare ca fiind semnat si de cei trei judecatori care au pactizat cu Sectia de procurori a CSM. Cititi-le cu atentie scrisoarea. Din ea razbate o imensa suparare si opinam ca, inclusiv, o dusmanie impotriva celor sase judecatoare care au o reputatie si un parlmares profesional de invidiat. De unde atata suparare si de unde asemenea mesaje radicale?

Trebuie precizat ca, potrivit Hotnews, comunicatul a fost asumat de:

judecatorii:

-Andrea Annamaria Chis;

-Mihai Bogdan Mateescu;

-Mihai Andrei Balan

si de procurorii:

-Cristian Ban;

-Codrut Olaru;

-Florin Deac;

-Nicolae Andrei Solomon;

-Tatiana Toader.

Redam mai jos integral comunicatul celor opt membri CSM, in forma in care a fost publicat pe site-ul Hotnews.ro si spuneti-va parerea daca un asemenea demers poate avea vreo justificare intr-un Consiliu definit ca un "organism colegial":

"Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a putut intruni azi in sedinta Plenului, desi avea pe ordinea de zi un numar de 24 de puncte de importanta deosebita pentru sistemul judiciar, datorita refuzului unui numar de cinci membri de a participa la sedinta.

Doamnele judecator au conditionat prezenta lor la sedinta Plenului de scoaterea de pe ordinea de zi a ultimului punct, ce viza discutarea Raportului final privind auditul extern al managementului Inspectiei Judiciare pe anul 2016.
Subliniem ca raportul de audit trebuia intocmit, la cererea exclusiva a Inspectiei Judiciare, potrivit art. 68 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, pana la sfarsitul lunii martie 2017. In fapt, acesta a fost intocmit doar ca urmare a solicitarii Consiliului, in baza contractului incheiat intre Inspectia Judiciara si auditorul indepedent, din data de 10 aprilie 2017 si a fost depus la registratura Consiliului inca din data de 5 iulie 2017.

In data de 29.08.2017, membrii Consiliului au fost convocati la sedinta Comisiei nr. 1, avand pe ordinea de zi si Raportul in cauza. La aceasta sedinta, a fost invitata si conducerea Inspectiei Judiciare, care nu s-a prezentat, trimitand o cerere de amanare, pe motiv ca este in imposibilitatea de a pune la dispozitia Consiliului un raport complet privind stadiul implementarilor recomandarilor auditorilor, ca urmare a faptului ca directorul Directiei economice si administrativ si coordonatorul compartimentului IT se afla in concediu de odihna, iar lipsa acestora nu poate fi suplinita pentru furnizarea informatiilor respective, informatii care nu au fost solicitate, Raportul de audit vizand perioada de referinta 1.01.2016-21.12.2016.

Comisia a decis, cu majoritate, ca cererea de amanare nu este fondata, urmand ca inspectorii sefi sa fie invitati in sedinta Plenului, transmisa online, la care sa aiba acces toti judecatorii si procurorii, precum si societatea, pentru a prezenta raportul si a raspunde, daca este cazul, intrebarilor membrilor Consiliului pe marginea acestuia. Cinci colege judecator si-au exprimat pozitia in cadrul comisiei in sensul ca, daca nu se aproba cererea de amanare, se vor ridica si vor parasi sedinta Plenului, indiferent de prezenta sau absenta inspectorilor sefi invitati.

Astazi, inaintea sedintei de Plen, unde nici de aceasta data inspectorii sefi nu au dat curs invitatiei, aceleasi colege judecator au conditionat prezenta lor la sedinta, pe toate cele 24 de puncte, de scoaterea de pe ordinea de zi a ultimului punct si retrimiterea la Comisia 1, desi aveau posibilitatea de a participa macar la celelalte puncte de pe ordinea de zi din respect pentru colegii judecatori si procurori vizati.

Acest refuz este cu atat mai grav cu cat obligatia de participare este una anume prevazuta de lege, iar colegele judecatoare nu s-au prezentat in sedinta Plenului, transmisa online si urmarita de colegii judecatori si procuror care ne-au ales (n.red. - sedinta Plenului CSM din 30 august 2017 nu a fost transmisa online nici macar o secunda), pentru a expune public si transparent in fata acestora motivele deciziei lor si a acorda posibilitatea celorlalti colegi din Consiliu, prezenti, sa-si expuna, la randul lor, argumentele.

Refuzul de participare la orice sedinta pentru a determina amanarea acesteia pentru lipsa de cvorum pana cand se va lua o decizie in sensul dorit de o minoritate reprezinta o presiune de neacceptat in oricare institutie oficiala de tip colegial, constituind un precedent deosebit de periculos pentru buna functionare a acesteia."

Presedinta CSM Mariana Ghena s-a simtit datoare sa intervina

La scurt timp dupa comunicatul procurorilor din CSM, presedinta Consiliului judecatoarea Mariana Ghena (foto stanga) a simtit nevoia sa isi exprime pozitia fata de situatia creata.

Iata comunicatul acesteia, postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii:

Sursa foto 1: Agerpres

Comentarii

# Gramatica de CAP date 30 August 2017 23:03 +16

Numai Sile CAPistu scrie - urmare comunicarii - ca nu i-a placut cartea si a chiulit scoala. Aia din CSM, cu purtatorul de cuvant in frunte sa mearga pe la anticariate ca poate mai gasesc cartea profesoarei Mioara Avram - Gramatica pentru toti.

# DODI date 31 August 2017 01:31 +9

Or fi agramați semnatarii comunicatului procurorilor dar știu perfect să răspundă la ordin. România a ajuns mai rău decât în comunism, când gestionarii și activiștii (la fel de agramații ca și acești procurori!) făceau legea. Dacă asemenea vietăți și-au trimis procurorii din România ca reprezentanți în CSM vă dați seama la cel nivel deplorabil este profesionalismul și decența celorlalți. Bine că știu să ceară să fie numiți magistrați, să ia salarii și pensii nesimțite. Și pentru aceste lucruri nu se revoltă tinerii frumoși și liberi!

# Ivan Popescu date 1 September 2017 03:06 +1

D-le/D-na Dodi,iertati-ma,dar sunteti analfabet judiciar in absenta unei calificari in domeniu si a argumentelor!A vorbi/scrie in necunostinta de cauza se numeste impostura!Rautatea nu tine loc de cunostinte!Pacat!

# AIUREA date 1 September 2017 08:52 0

Prea multe vorbe, măi Turbincă! Dă-te firoscos cînd profu Ghinion își bagă părerea de analfabet. Nici pe alde Lazăr + Ciordutza ce făcură dovada imposturii prin dosare deschise aiurea, nu-i taxarăți. Cînd dintr-o postare răsbate obida + sinceritatea, pe un site destinat cetățenilor, mai ușor cu observațiile. Cel mult punctați, CONCRET, pt. evitarea dezinformării cetitorilor, cu articole de legi în vigoare ce e aiurea.

# Pif date 1 September 2017 13:11 0

In speta data, a puncta concret inseamna a informa ca disputa celor din CSM are la baza modul diferit de intelegere si aplicare procedurala a prevederilor art.67 alin.5 din Legea 317/2004, inclusiv din perspectiva asigurarii dreptului la aparare, chiar daca, pe fond, ar putea exista motive serioase pt. revocare.

# corect mon cher date 31 August 2017 20:45 +1

de acord cu partea de gramatică dar Mon Cher ce facem cu "dreptu" că io văd o adunătură de diletanti si impotenti-profesional,la mateescu s-a umflat tarâţa dă gigolo,la olaru ... vorbeste CV-u'plin de bâlbe-penale,tinichelele îi zornăie şi put...a hoit !restu dîn listă fufe incolore-insipide-inodore,uşor manetabile,dîn toată aventura lor şi-au arătat prostănacii fişa postului cu care sunt numiţi ,vai dă mama lor dă tăntălăi,bine că e transparentă treaba ,ştim şi noi ai cui sunt !vă spune un bătrân măi trădătorilor - să vă fie ruşine şi cum zicea Becali - Cristoşi să fiţi nu veţi scăpa nici în mormânt !

# Toto Argeșel date 30 August 2017 23:26 +5

"CSM nu s-a putut întruni.....datorită refuzului unui număr de cinci membri de a participa la ședință" se scrie la începutul comunicatului. Halal! Greu cu știința de carte! Doamnelor și domnilor magistrați și procurori. Corect se spune/scrie "din cauza" refuzului nu "datorită" refuzului. P.S. Atenționarea provine de la un amărât de contabil!

# Remember date 31 August 2017 08:50 0

Încă de la candidatura sa ca vice, se știe că bietul MBM e de părere că... limba noastră-i o povară. Dar a meritat să fie numit...

# un alt ...REMEMBER date 3 September 2017 13:22 0

Constat că nu-ți pică bine acest MBM , poate nu ti-au iesit ”pasențele” din cauza lui dar eu zic să mai incerci ! Un sfat pentru tine: caută să nu-ți mai însușesti nik-ul altui comentator!

# Magdalena Valentina Feru date 30 August 2017 23:33 +29

Le ameninta ca le aresteaza pe doamnele judecator. Asta e scopul comunicatului - amenintarea. Ii avertizez pe procurori sa nu se atinga nici de umbra vreuneia dintre doamnele judecator, ca nu doar suporterii procurorilor pot iesi in strada. Poate vor sa neaparat sa ne vada.

# Michelle date 31 August 2017 09:26 +3

Inteleg ca li se reproseaza celor 5 judecatoare inclusiv faptul ca ar fi avut posibilitatea de a participa la celelate puncte inscrise pe ordinea de zi. Mi-e neclar insa cum ar fi fost analizata cerinta cvorumul de prezenta necesar pt. adoptarea oricarei hotarari in legatura cu ultimul punct de pe ordinea de zi si suplimentarea acesteia,in chiar ziua respectiva, cu propunerea de revocare a conducerii IJ, imprejurare in care judecatoarele si-au argumentat refuzul de participare. Presupun ca inainte de inceperea sedintei trebuia sa se constate ca fiind indeplinita sau nu cerinta cvorumului de prezenta...inclusiv pt. a decide cu privire la completarea ordinii de zi cu propunerea de revocare a conducerii IJ.

# Poison date 31 August 2017 10:07 +8

Nenorocitii cu amenințările lor. După ce ca au distrus România procurorii din toate partile: pădurile tăiate hoții fiind lăsați liberi sa taie de ani întregi,  ne-au terorizat cu puscaria, cu interceptările, au lăsat băncile sa fure banii țării prin nedeclararea profiturilor luând banii oamenilor storcandu-le buzunarul pana la maxim ( multi s-au sinucis din cauza băncilor,  sau au ajuns prin pușcării ca nu  mai dovedeau a le plăti creditul,etc)au furat tara asta miliarde din toate părțile iar procurorii nu au făcut nimic, ba mai mult ca sigur au avut cota parte din furaciuni. Sa ia ambasadele și Bruxelles  procurorii românești dacă tot i-au lăudat atâta ca ii dam gratis. Ne-am saturat sa fim sclavi în propria tara, ne-am saturat sa fim bătaia de joc a altor tari( pe de o parte lauda procurorii dar pe de alta ei nu accepta sa se întâmple în țările lor ce se întâmplă în România,respecta drepturile omului) își bat joc de noi și când ieșim în afara se uita la romani ca la  niște c****i. 

# Matei date 30 August 2017 23:34 +12

  Ordinea de zi si CONVOCAREA se PUBLICA cu cel putin 3 zile anterior si nicidecum  de pe o zi pe alta. INSPECTIA judiciara,"invitata" cu mai putin de 24 de ore avea dreptul LEGAL de a solicita AMANAREA sedintei. Macar L.317 sa o cunoasteti d-nilor semanari !

# DACĂ NU CER PREA MULT, vorba poetului date 31 August 2017 07:43 +3

Cereți prea mult de la pseudo-experții ajunși în CSM = Consiliul Suprem al Macacilor :P .

# Alexandru date 31 August 2017 00:07 +7

Da cand s-a taraganat numirea Monei Pivniceru nu era obligatie legala? Si tot scaunul Codrutei era miza.

# santinela date 31 August 2017 08:26 0

5 cretini plus trei minjite sau posibil santajate.Astia fac CSM-ul sa puta rau de tot !!

# Tica date 31 August 2017 08:30 +4

Tomberoanca incearca sa dreaga busuiocul pozand intr-o atitudine de impartialitate. Fals, atata timp cat numele ei nu se regaseste pe lista celor care nu au participat la sedinta e clar pentru toata lumea de care parte se afla.

# Ailime date 31 August 2017 09:05 +4

Procurorii să fie coborâți pe aceeași treapta cu avocații, nici un milimetru mai sus, si atunci se liniștesc apele în justiție.

# papoka date 31 August 2017 09:27 0

Da, cum scrie Ailime, acolo se ascunde esența problemei. Procuror = Judecător? Cu scuzele de rigoare dar în opinia mea aceasta este problema principală a sistemului judiciar românesc. Procurorul magistrat? Rolul procurorului este cu totul alta conform legislației în vigoare. În opinia mea un judecător este legea iar un procuror este norma de aplicare a legii :D

# Amkumquat date 31 August 2017 11:11 -2

Papoka, ia citeste tu in dex definitia la "magistrat" ca sa constati cu surpriza ca "magistrat" nu este sinonimul pt. judecator. Prin urmare, procurorul este magistrat la fel cum si judecatorul este magistrat, fara ca judecatorului sa-i fie egal (sinonim)procurorul. Diferentele majoare dintre cele doua categorii de magistrati(judecatori vs procurori) sunt stabilite incepand chiar cu Constitutia. Ceea ce si dex-ul a avut in vedere cand a definit notiunea de "magistrat".

# Sarbu Jeny date 31 August 2017 10:51 +5

Ăștia sunt mai rău ca procurorii din regimul comunist și va spune o persoana din sistemul juridic . Atunci nu-și puteau permite atâtea măgării pt ca le era frica de "activiștii de partid " ... , acum sub pulpana politicului, în special președinte , își permit sa se prostitueze profesional ...!!!

# Jigalin date 31 August 2017 11:39 +9

Intamplarea e plina de... talcuri. Originea ei se afla departe de putinta cititorului de rand de a-i deslusi mesajul. Asazisele ingrijorari ale "partenerului" de peste ocean ofera cheia intelegerii "sacandalului monstru"(zic ziarele si tv-urile!) Se vrea sa se mentina starea de lucruri de pana acum sbsolut convenabila celor ce vad in Romania o vaca laptoasa de muls zilnic. Ambasadorul poate vorbi si in interes propriu, el fiind un om dominat de instincte,dorinte, pofte,sau dizabilitati(!). Grea povara si groaznica lovitura pentru tara noastra trebuintza de a gasi si avea prieteni in momente dificile ale istoriei. Ce s-or amuza occidentalii pe razboiul judecator-procuror de la noi, cand la ei lucrurile sunt clarificate de sute de ani - fiecare cu treaba lui, cu rostul lui, cu locul lui in sala de judecata. Trist, foarte trist sa obtii informatii pentru a infunda neaparat pe cineva (!) de la un condamnat sau un "incurcat' in propriile vinovatii. Asta ar trebui interzis prin lege.

# xxl date 31 August 2017 12:58 +1

N-o fi buna legea lui Tudorel dar acum e buna? mai lasati asa zisa independenta a inspectiei ,cum arata rezultatele de selectie in ultimii ani la inspectie ? pe inspectorii sefi cine i-a selectat si cu ce procedura transparenta? nu cumva CSM cu niste comisii absolut "transparente"?

# elenap date 31 August 2017 15:24 +3

Membrii aparatului CSM, dar nu numai, vorbesc pe la colturi ca dl Mateescu ar fi foarte, foarte apropiat de miss Uzlău (la care se refera articolul lui Tapalagă de azi), fiind șantajabil prin asta, mai ales ca au existat mai multe tentative de a se înceta detașarea la CSM a lui Uzlău. In plus, miss Uzlău ar fi supărata ca nu a luat concursul la IJ. Ca sa scape de ea, conducerea CSM se pare ca ar fi propus-o MJ ca secretar de stat, la solicitarea ministrului, ceea ce l-ar fi enervat pe acesta. Gurile rele spun, de asemenea, ca dl Bălan ar avea sotia procuror la DNA si ar fi șantajabil să aibă o anumita pozitie, altfel ar putea oricand inceta numirea sotiei la DNA. Cat despre Chiș, fosta sotie a lui Tuluș, (unii zic -”cu numeroase complexe”) se pare multi colegi de ai săi cred sa nu ar mai fi nimic de spus.

# Sisu date 31 August 2017 15:31 +1

Dar de doamna Presedinte Mariana Ghena nu scrieti nimic!Care a fost pozitia Presedintelui CSM in aceasta cauza?

# baubau date 31 August 2017 15:55 +2

Daca nu citesti tot textul e normal sa nu vezi si pozitia lui Ghena :)))

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.04.2024 – Gulutanu s-a mai captusit cu o acuzatie. Doua refuzuri la noua SIIJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva