28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ORDIN DE SUS? - Judecatorul Adrian Bordea a acceptat sa fie „sprijin” la greu presedintei Oana Haineala si si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM. Judecatorul ICCJ Adrian Bordea consfinteste egalitatea in „independenta” a procurorului cu judecatorul

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

5 februarie 2013 17:24
Vizualizari: 5925

 

Singurul judecator CSM-ist care si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al acestei institutii este Adrian Bordea (foto). Judecatorul Bordea provine de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost ales de Adunarea Generala a ICCJ sa ocupe scaunul de reprezentant al magistratilor supremi dupa plecarea prin demisie a Monei Pivniceru, actualul ministru al Justitiei. Desi judecatorii din CSM s-au impotrivit categoric alegerii unui procuror drept sef al CSM, aratand ca un procuror dependent ierarhic nu poate garanta independenta judecatorilor, iata ca cineva tot a fost strans cu usa sa-si depuna candidatura si sa o secondeze pe Oana Schmidt-Haineala la conducerea Consiliului.


Un judecator va fi comandat de un procuror

Sectia pentru procurori tresalta de fericire pentru ca depunerea candidaturii de catre un judecator pentru a fi vicepresedinte al CSM consfinteste - in opinia lor – dreptul unui procuror de a fi presedinte al CSM si pe viitor. Mai ciudata este, insa, sustinerea deplina a acestei candidaturi a judecatorului Adrian Bordea, de cate intreaga Sectie pentru judecatori. Sa fi ajuns si acestia la un ”pact” de neagresiune cu procurorii, marca USL-Presedinte? Culmea, rasuceala judecatorilor este de neinteles in conditiile in care ei insisi au sustinut intr-un comunicat de presa, imediat dupa ziua alegerii Oanei Haineala ca presedinta a CSM, urmatoarele aspecte: "Evenimente derulate inainte, in timpul si dupa procedura alegerilor creeaza impresia ca alegerile pentru presedintia CSM au fost subordonate altor interese decat cele superioare ale sistemului judiciar si ca jocuri obscure de culise au determinat rezultatul final, transparenta, corectitudinea si responsabilitatea procedurilor fiind sacrificate". Mai mult, atat conducerile celor doua asociatii reprezentantive ale magistratilor, AMR si UNJR au contestat alegerea ca presedinte a Oanei Schmidt-Haineala, si mai nou, presedinta CSM nu da semne ca ar vrea sa aplice legea si sa puna pe ordinea de zi a plenului CSM rezultatele votului din tara, de revocare a celor doi judecatori Alina Ghica si Cristi Danilet din CSM.

Surse confidentiale ne-au informat ca judecatorul Adrian Bordea a fost bine instruit de catre conducerea ICCJ ca sa-si depuna condidatura, in conditile in care presedintele ICCJ Livia Stanciu este cea despre care judecatorii colegi din CSM au fost convinsi ca a trecut de partea procurorilor si a votat-o pe Oana Haineala ca presedinte al CSM. Alte voci arata ca Adrian Bordea ar raspunde la acelasi „pupitru de comanda” care functioneaza ”acoperit„ in interiorul sistemului judiciar

Comentarii

# mio date 5 februarie 2013 17:27 +18

CE COCOSTARC. SA FACA SI EL SPARC!!!! halal stsem judiciar.

# Iepurila date 5 februarie 2013 18:09 -14

" Sa fi ajuns si acestia la un ”pact” de neagresiune cu procurorii, marca USL-Presedinte" - hehe micutilor, toata sandramaua nasului SRS si a varanului a fost raaaaaauu deranjata de documentul ala Ponta-Basescu, si acuma va streseaza rau - rau de tot ca nu ati fost lasati sa calariti procuratura :) :D tineti-va cu firea, pana la sfarsitul zilei de azi e posibil sa primiti o veste si mai proasta :P

# lego date 5 februarie 2013 19:48 +7

VALEA PINGUIN TRAVESTIT!

# nu capitulez date 5 februarie 2013 18:23 +14

Prezenta dlui judecator Bordea in CSM ca membru deplin este impotriva legii. Domnia sa era membru interimar in CSM pana la organizarea de noi alegeri pentru ocuparea locului vacant lasat prin demisia dnei Pivniceru. Or , din aceasta calitate dl. Bordea nu putea sa/si depuna candidatura cata vreme facea parte din CSM/ul care organiza noile alegeri. In nicio situatie sau domeniu nu poti sa fii si organizator si candidat la aceeasi si pentru aceeasi institutie. Depunerea candidaturii sale trebuia respinsa ori Senatul sa invalideze votul celor care din necunoastere l/au propulsat in CSM. Domnule judecator, nu ingenungheati , de la cel mai inalt nivel, JUSTITIA, devenind judecatorul de pe langa procuror, procuror de nivelul ierarhiei profesionale a celui care functioneaza la un parchet de pe langa o instanta inferioara celei din care Dvs. proveniti.

# Tândală date 5 februarie 2013 18:26 +10

Ăsta nu-i ala care a schimbat, la ordinul Monicăi Macovei, completul învestit să judece recursul de la Î.C.C.J. în cauza privitoare la casa părinților cucoanei? Alcătuirea lui de domnișoară tebecistă îmi sugerează ideea de judecător incoruptibil. Parcă a fost dat afară din magistratură pentru matrapazlâc și, parcă, a fost reprimit. Pe ușa din dos. De, ce să mai zic? Altă panaramă scoasă la încălzire în curul gol. Aplauze!   

# Gogu cu mopul date 5 februarie 2013 20:13 +10

Nu. Asta e celalalt, cu securistii de la Targoviste, cel care era abonat in comisiile de promovare in functii de conducere, cu Buta, cu Mitea, etc. Trist ca pozeaza in salvatorul sectiei de judecatori.

# Păcală date 5 februarie 2013 18:37 +8

Tândală, tâmpitule, ăla e altă sculă. Don Cornoiu e, numai, o alcătuire gingașe, de o "curățenie" exemplară. Zilnic, încovrigat, aidoma pisoilor  se linge acolo unde se murdărește mai des.

# Sebastian date 5 februarie 2013 18:38 +14

Daca domnul judecator accepta sa ajunga vicepresedinte,acceptul sau are valoarea de precedent si de acopperire a unor neregularitati... In plus,daca totusi exista o solidaritate de abordare a judecatorilor, e nestrategica aceasta abordare. Si,sub aspect politic,face un mare serviciu unui personaj care doreste sa tina justitia sub control...

# Istronom date 5 februarie 2013 18:44 +5

Amândoi sunteți proști. Și Tândală și Păcală. Bordea, Cornoiu, totuna. 

# fane oarcă date 5 februarie 2013 18:50 +10

fi-r-ati ai dreaq de securisti! toti!

# obiectiva date 5 februarie 2013 18:57 +4

nenea asta, inainte de 1989, a fost si el vreun locotenent in SECURITATE ??? uite asa, daca am inteles eu bine ca a inlocuit pe d/na Pivniceru, FARA A FI ALES...in CSM, se deconspira....NU e legala candidatura,....oricum, cand ii aud pe astia din USL....cum se lauda, cu PONTA, pisicul TRADATOR, in frunte, ca NOI AM CASTIGAT, noi am facut, noi am dres.....mi se face greata....NOI, votantii, ce dracu` am castigat pana acum ??? NIMIC !!!!

# obiectiva date 5 februarie 2013 19:01 +5

cand ii mai aud si de modificarea Constitutiei, ca NOI VREM, aia si aia, le transmit ca INTAI sa il dea jos pe baSSescu, ca pot, constitutional, si APOI sa mai vrea ceva de la mine......EU NU VREAU !!! si cand NU vreau, nu ma poate convinge nimeni !!!!

# troc? date 5 februarie 2013 19:00 +9

Dupa cum suna ordinea de zi solutionata a CSM pare un troc. Revocarea in schimbul vicelui. Nu stiu de ce s-a acceptat o astfel de negociere, revocarea era vointa a mii de magistrati si nu era negociabila!!! In rest, succesuri domnul Bordea, o sa va stea foarte bine ca judecator suprem sa fiti secundul unui procuror de tribunal. Asta spune muuulteeee despre ce v-a determinat sa acceptati.

# strategica scularica date 5 februarie 2013 19:10 +3

Dar daca vor sa aplice asta, v-ati intrebat? art. 52 Lg 317/2004 :(1) Revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii se propune de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului ori de o treime din membri.............. Sau asta : (3) Revocarea din funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte se propune de o treime din numărul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător. Poate ca da, poate ca nu. ;-)

# sigur date 5 februarie 2013 19:40 -2

Desigur. Pentru asta insa trebuie schimbata majoritatea :D

# Andrei G. date 5 februarie 2013 19:47 +2

Au mers si judecatorii pe sloganul, e bine cand nu e si mai rau!

# dankh1 date 5 februarie 2013 19:52 -1

asa zisul conflict intre procurori si judecatori nu exista... este alimentat de catre o parte a presei inclusiv de luju cf zicalei dezbina si stapaneste.(nu le va reusi)..oare cand vor intelege ca in justitie nu exista un sef, nimeni nu comanda pe altul...procurorul pe avocat sau judecatorul pe procuror sau invers...esenta justitiei este in sensul ca participantii sa si exprime liber pctul de vedere,in formele si limitele prestabilite de lege, pentru ca decizia finala se exprime cat mai posibil adevarul faptelor...nimeni nu comanda pe nimeni...doar mintea unor asa zisi jurnalisti poate scorni asa ceva ;-)

# hihi date 6 februarie 2013 08:58 -2

nu intelegi, ca in cazul celor de la luju, si a postacilor lor de serviciu, universul cunoasterii este extrem de limitat. ei stiu foarte bine ca stapanul da comanda, iar ei nu comenteaza, ci executa. simplu. si asa au ei impresia ca este peste tot.

# targovisteanu date 5 februarie 2013 19:55 +7

Mai oameni buni... la ce bun va bateti capul cu golanii astia?! Oana, Alina, Vasilica, Neacsu ... Bordea?! Oooo asta e campion la "tranzactii" intrebati-l de tovarasul "Tucu Florescu"... Dambovitean comerciant cu ale dreptatii... si profesor care da doctorate. Avocat de formatie don' Tucu... scrie carti cu Adi, cu Roxana fosta Rotaru (stie ea care) si cu alti magistrati. Apoi cum sa se citeasca dosarele in recursuri cand astia sunt in deplin acord (ca sa nu spunem cardasie)?! Habar nu are justitiabilul pe mainile cui incape la asa zisa judecata!

# targovisteanu date 5 februarie 2013 20:01 +7

Si daca tot ne-am pornit, hai sa mai dam din casa ca e gratis. Cine stie poate salvam sturionii de la disparitie ori poate indreptam cocosatii. Hai sa ne intrebam in cor (retoric pana la urma): daca don jude din cetatea de scaun accepta sa fie calarit de o juna procuroare moldoveanca speculabila, sa intelegem ca are conventie cu "sultraianul"? Ori ca i s-a descoperit pagina din "mapa profesionala" care contureaza vulnerabilitatea Adrianului si vasalitatea implicita?

# targovisteanu date 5 februarie 2013 20:08 +7

Sa fii sef de sectie la ICCJ si sa accepti sa te puna la ordin un procuror fad, cu ascensiune inexplicabila si deloc usor de justificat profesional, este, nota bene, un veritabil sut in cur. Nicidecum un pas inainte. Stimate domn demnitatea, impartialitatea si verticalitatea dumitale este obiect al actului de comert.

# Tândală date 5 februarie 2013 20:52 +3

Aaaoleu, ca bine zice Preasfințitul [Târgovișteanu]; ăsta-i ăla cu e-mailul de flagrant comprometant... Sigur candidează. 

# ioana date 6 februarie 2013 10:14 -1

Pai daca-i interimat poate sa candideze ?

# wlady date 8 februarie 2013 15:22 -1

De ce nu fac judecatorii plangere laCCR poate vor reusi sa dea HAIMANAOA afara din functia de presedinte

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva