20 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SINECURA EUROPEANA PENTRU UNELTELE SISTEMULUI – Batjocura totala: procurorul DNA Claudiu Dumitrescu, complice la odioasele inscenari cu oameni tinuti in arest nevinovati si apoi achitati, a fost propus pentru functia de procuror european. La pachet cu Dumitrescu, comisia din Ministerul Justitiei l-a selectat si pe fostul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, bodyguardul Laurei Kovesi. Al treilea nume trimis Consiliului UE este seful DIICOT Brasov Catalin Borcoman. Favorit e Claudiu Dumitrescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 iulie 2019 12:48
Vizualizari: 5370

Incredibil ce se intampla la Ministerul Justitiei sub conducerea Anei Birchall. Procurorii care au fost parte la comiterea unor abuzuri infioratoare in ultimii ani si care au fost unelte ale Sistemului ticalos ce a terorizat tara cu arma catuselor nu doar ca nu sunt indepartati din sistem, dar chiar sunt propusi pentru sinecuri europene. Dovada este ceea ce s-a intamplat in urma cu mai putin de 24 de ore la Ministerul Justitiei.

Astfel, MJ a facut miercuri seara, 24 iulie 2019, un anunt halucinant, care nu reprezinta altceva decat o batjocura la adresa romanilor. Mai exact, ministerul a publicat cele trei nume de procurori pe care ii propune Consiliului Uniunii Europene pentru functia de procuror european din partea Romaniei. Astfel, birocratii de la Bruxelles vor trebui sa aleaga dintre:


-procurorul DNA Claudiu Dumitrescu (foto 1 dreapta, alaturi de generalul SRI Florian Coldea). Un personaj implicat in grave abuzuri comise la parchetul anticoruptie, uneori inclusiv cu oameni tinuti in arest nevinovati si apoi achitati, cum sunt cazurile fostului ministru de Interne Cristian David sau al fostului judecator CCR Toni Grebla, cazuri in care Claudiu Dumitrescu a confirmat rechzitoriile mizerabile ale colegilor sai si a girat inscenarile;

-fostul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu (foto 2 stanga, alaturi de Laura Kovesi), cel care s-a facut remarcat comportandu-se ca un baodyguard al fostei sefe DNA Laura Kovesi, sub mandatul sau fiind deschisa facatura de dosar “Black Cube”, in urma caruia s-a incercat victimizarea Lulutei;

-procurorul Catalin Borcoman, sef al DIICOT Brasov. Un procuror care, asemenea magistratilor activisti, a comentat si criticat modificarile legislative in domeniul justitiei, uitand ca singura sa obligatie este doar aceea de a pune in aplicare legea, oricare ar fi ea.

In final, precizam ca din comisia care i-a trimis pe cei trei sa fie alesi de Consiliul Uniunii Europene a facut parte ministresa Justitiei Ana Birchall, sefa CSM Lia Savonea si doi directori din MJ.

Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

“Ultima etapa pentru desemnarea celor trei candidati la functia de procuror european s-a incheiat, marti, 23 iulie 2019, dupa sustinerea interviului de catre ultimul candidat inscris in concurs, la sediul Ministerului Justitiei.

Procedura de desfasurare a selectiei a fost organizata in mod transparent, iar orice procuror sau judecator care a respectat conditiile legale a avut posibilitatea sa se inscrie la concurs.

Interviurile au fost organizate conform programarii comunicate candidatilor si au fost transmise in direct pe site-ul Ministerului Justitiei, potrivit prevederilor OUG 8/2019.

In urma sustinerii interviului, comisia a deliberat si a selectat trei candidati, care vor fi inclusi, in ordine alfabetica, in lista pe care Ministerul Justitiei o va inainta Comisiei de selectie prevazuta la art. 14 alin. 3 din Regulamentul (UE) 2017/ 1939, in vederea numirii de catre Consiliul Uniunii Europene.

Cei trei candidati selectati sunt:

-BORCOMAN Catalin-Laurentiu

-DUMITRESCU Constantin-Claudiu

-HORODNICEANU Daniel-Constantin

Lista este publicata pe site-ul Ministerului Justitiei.

Dintre cei opt candidati inscrisi initial, cinci au sustinut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selectie intrucat nu indeplinea conditiile stabilite la articolul 1 alineat 3 din OUG 8/2019. Patru dintre candidatii ramasi in concurs au sustinut interviul in data de 9 iulie 2019, iar cel de-al cincilea, in data de 23 iulie 2019.

Selectia a fost organizata cu respectarea tuturor procedurilor legale, asa cum s-au stabilit in temeiul dispozitiilor din OUG 8/2019 privind unele masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere in aplicare a unei forme de cooperare consolidata in ceea ce priveste instituirea Parchetului European (EPPO), publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.137 din 20 februarie 2019 si avand in vedere Decizia de punere in aplicare (UE) 2019/598 a Consiliului din 9 aprilie 2019 privind normele tranzitorii pentru numirea procurorilor europeni pentru primul mandat si pe durata lui, in conformitate cu articolul 16 alineatul (4) din Regulamentul (UE) 2017/1939.

Evaluarea candidatilor a fost facuta pe baza aspectelor relevante rezultate din sustinerea interviului, din analiza documentelor depuse de catre candidat cu privire la experienta practica relevanta, precum si a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioara”.

Comentarii

# gelu date 25 iulie 2019 14:02 +22

Birchahallau e #rezist pe filiera americano-sorosista si CIA asa ca de ce va mai mirati de ceea ce face la MJ??? Ea face cel mai bine ce stie sa faca, nu degeaba s-a tocit genunchii in meseria asta,

# Dox date 25 iulie 2019 15:20 +11

Mentalitate comunistă de cea mai pură speță. În acea perioadă, când un 'ilustru" călca pe bec era trimis ambasador sau într-o funcție superioară într-o centrală.

# Charlie date 25 iulie 2019 16:16 +11

Prin inlaturarea lui Dragnea statul securist a renascut din propria-i cenusa!!! Prin iesirea din conservare a cominternistei Danceala au fost posibile EPURARILE in partid si Guvern, instalarea la Justitie a cominternistei de "rit" american asigurand refacerea dispozitivului atat in tara, cat si in strainatate!!! Nu e culmea securismului de tip stalinist ca la Colhozul bolsevic european sa se regaseasca coloana a 5-a Basescu-Kövesi-Rares cel voinic - pitic si merele de aur? Si nu am dat toata lista Secu care ii cuprinde pe toti trimisii, dovada controlului Colhozului de catre Securitatile neocomuniste impreuna cu ILEGALII von der Laie Balaie, Timmermans, Weber etc etc etc...

# Bitchall e rotita a sistemului securist !!! date 25 iulie 2019 21:11 +5

Abia astept ziua cand aruncam cu pietre .... :-*

# santinela date 26 iulie 2019 07:27 +5

Cine sint membrii acestei comisii si mai ales ce face ministreasa,in afara de parada modei ? Pai sa trimiti asa figuri SINISTRE sa ne reprezinte la UE inseamna sa-ti bati joc de tara de unde iei un puircoi de bani ca salariu. Ce specimene si nenorociti de acest tip (ca membrii comisiei) mai fac parte din conducerea ministerului ? Dancila tace si se face ca nu vede ??

# escu date 26 iulie 2019 11:30 +3

Încă o dovadă că Birchall joacă în alt meci decâț cel cu Guvernul PSD. Madam Dăncilă, când îi vine rândul la revocare???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva