2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOAREA POST MORTEM A CAPITANULUI BUCUR - „Dupa ce si-a subordonat clasa politica, justitia si mass-media, astazi SRI recunoaste oficial ofiteri acoperiti si in aceste institutii... daca Securitatea Politica m-a pedepsit in 1996 pentru ca am spus adevarul, astazi cand Inalta Curte m-a declarat nevinovat aceeasi ramura politica, razbunatoare si fara de Dumnezeu, se incapataneaza sa nu ma repuna in drepturi, conform hotararii judecatoresti”

Scris de: R.S. | pdf | print

7 februarie 2017 14:04
Vizualizari: 13752

Capitanul Constantin Bucur (foto) a fost in anii '80 ofiter in Departamentul Securitatii Statului – Directia a IV Contrainformatii Militare, iar din 1991 ofiter SRI in cadrul sectorului de supraveghere-inregistrare, loc de munca in care proceda la interceptarea persoanelor puse sub supraveghere prin mandate de siguranta nationala. In 1996 a observat ca in cadrul interceptarilor pe care le efectua sectorul in care lucra – UM 05026, se ascultau telefoanele unor politicieni si jurnalisti despre care a avut convingerea ca erau efectuate fara mandat, din dispozitia directorului SRI de atunci Virgil Magureanu. Capitanul Constantin Bucur a decis sa faca cunoscute operatiunile ilegale motiv pentru care in primavara anului 1996 a predat unor parlamentari din Partidul Romania Mare o serie de casete audio continand inregistrari cu politicienii si jurnalistii mai sus amintiti. Scandalul interceptarilor ilegale a rabufnit in presa dupa ce liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a prezentat probele audio video intr-o conferinta de presa extraordinara care a avut loc la 13 mai 1996. 


Ca represalii, capitanul SRI a fost inlaturat din SRI, prin trecerea sa in rezerva ca abatere disciplinara, fara sa se arate care sunt motivele sanctiunii, si supus unei perchezitii de procurori militari in colaborare cu cadre ale SRI si supus unei anchete de hartuire si umilinte. La 20.10.1998 a fost condamnat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti la 2 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru infractiunile de furt (art 208 C.p. - pentru casetele audio scoase din unitate) si pentru culegerea si transmiterea de informatii cu caracter secret (art. 19, alin 1, din Legea 51/1991, precum si pentru divulgarea si folosirea in afara cadrului legal de catre salariatii serviciilor de informatii privind viata particulara (art. 21, alin. 2 din Legea 51/1991). Sentinta a ramas defintiva prin respingerea cailor de atac formulate succesiv la Curtea Militara de Apelsi apoi la Curtea Suprema de Justitie (decizia nr. 2277/13 mai 2003). Asa l-a executat sistemul ticalos din timpul regimului Ion Iliescu pe curajosul capitan Bucur, care pentru faptul ca a demascat politia politica din vremurile sale, a platit cu cariera de ofiter. Dupa multi ani a reusit sa castige la CEDO, iar ca urmare, in tara procesul sau a fost revizuit, fiind achitat definitiv. Capitanul Bucur ar fi dorit sa prinda ziua cand va fi reabilitat profesional, in sensul de a fi pus in functia de ofiter din care a fost destituit abuziv si sa i se returneze salariile pe cei 20 de ani cat a fost scos din joc. SRI s-a incapatanat sa-l repuna in drepturi, in pofida hotararilor judecatoresti. Nu a mai apucat intrucat la 11 decembrie 2016, a plecat dintre noi. Inima lui nu a mai putut rezista. Cititi in continuare scrisoarea sa:

SCRISOARE DESCHISA POST MORTEM

Ma numesc Constantin Bucur, nascut in Romania la 15 mai 1952 . In anul 1980 am devenit ofiter de informatii si am lucrat pana in luna mai 1996 in calitatea de ofiter al Serviciului Roman de Informatii.

Nemultumit, dar si speriat de abuzurile si ilegalitatile pe care eram silit sa le execut ca ofiter al compartimentului de interceptari al telefoanelor, la ordinul presedintelui Ion Iliescu si al directorului Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, la data de 13 mai 1996, am raspuns solicitarii unui deputat din Parlamentul Romaniei (membru al Comisiei de Control a S.R.I.) si am participat la o conferinta de presa organizata de acesta.

Acuzam direct si cu probe, Politia Politica din Romania. Stiam riscurile la care ma supun rupand regulile scrise si nescrise ale tacerii, dar amploarea activitatii de interceptare a convorbirilor telefonice ale unor oameni politici si a presei incomode Puterii, m-a determinat sa-mi asum orice risc. Democratia din Romania era in mare pericol. Intreaga clasa politica din opozitie, dar si mass-media acuzau statul totalitar, politienesc condus de presedintele tarii, Ion Iliescu si directorul S.R.I., Virgil Magureanu.

Am fost trecut in rezerva contrar legilor, la ordinul abuziv al lui Virgil Magureanu si au urmat sase ani de tracasare prin toate nivelurile de justitie din Romania (Tribunalul Militar, Curtea Militara de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie).

In anul 2002 am fost condamnat la doi ani de puscarie cu suspendare.

In acelasi an, cu suportul doamnei Monica Macovei, avocat al APADOR-CH, am inaintat dosar la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, solicitand anularea sentintei si repunerea mea in drepturi. A se vedea dosarul nr. 40238/02 Bucur c. Roumanie.

Pe durata procesului meu 1996-2002, mi s-a raspuns de toti sefii instantelor nationale de justitie prin care am trecut, ca „acum se judeca faptul ca dumneavoastra ati sustras casetele de la S.R.I., iar Virgil Magureanu si altii cativa ce au ordonat si executat Politia Politica vor fi judecati separat”.

Dupa 20 de ani se vede clar ca niciunul dintre cei vinovati de practicarea Politiei Politice nu a fost tras la raspundere.

In 2008 filiala B.B.C. din Bucuresti a renuntat la postul sau din Romania, tocmai pentru ca au constatat ca in tara mea s-a instaurat iremediabil democratia si nici Politia Politica nu mai exista.

Iata cum abuzurile si faradelegile lui Ion Iliescu si Virgil Magureanu (ulterior consilier la Cotroceni) sunt preluate si folosite de actualul S.R.I.

Forurile Europene trebuie sa stie ceea ce le spunem noi, nu ce facem noi” – spun conducatorii Romaniei nedemocratic alesi.

Daca in 1996 Serviciul Roman de Informatii raporta la bilantul public anual 400 de interceptari asa-zis pe incredere, insa eu, capitanul Constantin BUCUR, le apreciam la peste 2000 de interceptari, din care peste 1800 cu tenta de Politie Politica si Militie economica.

Dupa ce si-a subordonat clasa politica, justitia si mass-media, astazi S.R.I. recunoaste oficial „ofiteri acoperiti” si in aceste institutii.

In Romania toti presedintii s-au servit si au incurajat Politia Politica, iar dupa perioada de presedintie au acuzat grav Politia Politica practicata de S.R.I. Daca in luna mai 1996, eu capitanul Constantin Bucur, mi-am sacrificat cariera, dar si familia si sanatatea pentru respectarea drepturilor democratice ale clasei politice si mass-media iar acestea m-au declarat erou si fapta mea a fost numita „watergate romanesc” , in 2013 cand am castigat la CEDO procesul Bucur versus Romania, singurul proces pe aceasta tema, niciun post de televiziune sau ziar nu a avut curajul sa aminteasca, macar ca stire, despre acest proces.

Si chiar daca unii mari ziaristi si lucratori din TV mi-au raspuns la telefon, ulterior au contramandat interviul. Acesta este motivul pentru care ma adresez dumneavoastra si nu parlamentarilor romani din Parlamentul European.

Fapta mea singulara contra unui dusman perfid numit Politie Politica si pentru aducerea tarii mele, Romania in randul tarilor demne ale Uniunii Europene, m-au costat enorm. Am avut alaturi pe Dumnezeu si Iisus Hristos, dar si familia si, din pacate foarte, foarte putini dintre prieteni.

Si chiar daca:

-La data de 08.01.2013 am castigat procesul la CEDO, in dosarul nr.40238/02 Bucur vs. Romania „un sistem de supraveghere destinat apararii sigurantei nationale implica riscul de a submina, ba chiar de a distruge democratia sub pretextul apararii ei”;

-La data de 17.02.2015 am castigat recursul la Tribunalul Militar Bucuresti: „casetele nu au fost sustrase in scopul insusirii pe nedrept, ci in scopul dovedirii activitatilor de interceptare ilegala”.

-La data de 11.02.2016 am castigat definitiv recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie: „respinge ca nefundat, recursul formulat de Parchetul Militar”.

Si daca Securitatea Politica din Romania m-a pedepsit in 1996 pentru ca am spus adevarul, astazi cand Inalta Curte de Casatie si Justitie m-a declarat nevinovat (acea condamnare pentru mine a fost echivalentul unei puscarii adevarate) aceeasi ramura politica, razbunatoare si fara de Dumnezeu, se incapataneaza sa nu puna in aplicare legea in vigoare si sa ma repuna in drepturi, conform hotararii judecatoresti.

Daca dumneavoastra considerati de cuviinta, va rog sa cercetati si sa mediati acest caz. Nu abandonati ROMANIA! Daca veti considera util Democratiei Europene, ma angajez sa va pun la dispozitie toata odiseea mea si biografia Politiei Politice din Romania. Nu abandonati dorinta romanilor spre DEMOCRATIE!

Cu stima,

Am onoarea,

Cpt. Constantin Bucur

Comentarii

# Florea Daniel date 7 februarie 2017 14:40 +34

Capitane, odihneste-te in pace! Nu esti singurul care a aratat ce inseamna noua politie politica, sculă a sistemului. Dar ai fost primul. E greu ca societatea sa iti inteleaga sacrificiul, dar prin.ce ai facut ne-ai demonstrat ca ai fost mai patriot decat toti "coldea", "magurenii" etc. din SRI-ul zilelor noastre. Cinste si onoare tie, caci la tine a functionat dictonul pe care fariseii si l-au pus emblema "Patria a priori"!

# sile date 7 februarie 2017 14:59 +8

Omul acessta merita tot resepectul romanilor. El este un adevarat erou, nu toate leprele ong-iste de azi, care nu fac altceva decat sa apare structurile de forta ale statului si la le incurajeze in a ne urmarii si monitoriza cat mai bine.

# adriana bucur date 7 februarie 2017 15:36 +22

nu pot exprima in cuvinte cat respect si cata iubire am pentru tatal meu si cat de mult imi lipseste si cat de mandra sunt ca sunt fiica lui si ii multumesc pentru educatia primita si pentru ca am ajuns unde sunt datorita lui si mamei mele. tatal meu nu ne-a lasat bani si nici cat era in viata, ne-a dat cand a avut, dar ne-a dat lucruri mult mai importante de atat, ne-a invatat multe lucruri utile. i-am zis si cand era in viata sa nu se mai necajeasca ca nu a fost in stare sa ne ia case, ca ne-a dat mult mai mult de atat, ne-a invatat sa fim independente, sa ne cumparam singure case, sa avem singure grija de noi! nu stiu cati oameni se pot bucura de o asemenea mostenire, dar noi putem, datorita lui! si ii sunt atat de recunoscatoare pentru asta

# Mihaela date 8 februarie 2017 13:21 +2

Sper ca acestui Om să-i ardă zilnic câte o lumânare la al său mormânt. Mă înclin,

# Corneliu Riegler date 18 decembrie 2020 15:34 0

Un adevarat erou!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva