21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SENZATIONAL - O dovada luata direct de la sursa: INEC din subordinea Ministerului Justitiei este o unitate de expertize a SRI!

Scris de: | pdf | print

20 February 2011 09:09
Vizualizari: 27764

Site-ul Serviciului Roman de Informatii dezvaluie o informatie naucitoare si anume ca aceasta institutie face expertize pentru Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu (vezi facsimil). Numai ca Ministerul Justitiei nu este organ judiciar ca sa ceara sau sa dispuna expertize la SRI, decat daca are nevoie ca SRI-ul sa-i faca expertizele sub acoperirea INEC sau daca SRI-ul are nevoie sa faca jocuri politice si combinatii cu expertize criminalistice sub acoperirea INEC din subordinea Ministerului Justitiei.

De altfel, ce reiese din informatiile oferite de SRI pe propriul site? Ca expertizele tehnice sunt efectuate de experti criminalisti autorizati conform OG 75/2000 si culmea, tot de catre MJ. Ca atare, marele SRI, la cererea Ministerului Justitie face expertizele pentru INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice sau sub acoperirea INEC, care nu are experti reali ci asistenti angajati ilegal ca experti si care demonstreaza ca batjocoreste practica CEDO instituita prin cauza Dumitru Popescu vs Romania.

Intr-un comunicat al MJ din 18 ianuarie 2011 emis ca reactie la unele dezvaluiri din Lumeajustitiei.ro. se mentiona: ”INEC are personal de specialitate criminalistica, competent in a efectua expertizele de acest gen. In plus, conform art.119 alin.3, atunci cand conisdera necesar poate folosi asistenta sau avizul unor specialisti de la alte institutii. Textul de lege nu se refera stricto sensu la expertii criminalisti de la alte institutii abilitate a efectua expertize criminalistice ori constatari tehnico-stiintifice, ci la specialisti (ingineri, chimisti etc). INEC are personal de specialitate criminalistica competent a efectua expertiza vocii si a vorbirii, expertiza fotografiilor si inregistrarilor video, si efectueaza la acest moment expertize de acest gen pentru instante (...) INEC efectueaza expertizele cu personal propriu, nu cu ajutorul altor institutii.

Ei bine, daca INEC face expertize proprii, de ce mai are nevoie de expertizele SRI-ului Ministerul Justitiei, adica INEC? E clar ca in capul conducerii MJ este o bulibasala fara margini in privinta acestui subiect!

Pe de alta parte, proiectul de act normativ cu privire la expertizele criminalistice si expertii criminalisti independenti, aflat actualmente la Parlament, are o propunere de completare a art.1 din OG 75/2000, care sa sune asa: ”Expertul criminalist trebuie sa fie impartial si independent in exprimarea si formarea opiniilor stiintifice”. Pai, atunci ne intrebam cata impartialitate exista in efectuarea expertizelor audio-video de catre oamenii SRI-ului cand aceeasi institutie efectueaza interceptarile, si cata independenta au expertii INEC daca ei se afla sub umbrela MJ, iar MJ poate apela la expertii SRI? Va dati seama si dumneavoastra cat de incalcit si bolnav traseu este acesta? E clar ca la ora actuala se poate spune si asa: ca INEC este o unitate de „expertize” a SRI-ului! Monopolul statului in acest domeniu este bine aparat...

UPDATE – 21.02.2010, ora 21.30 - Precizare a Ministerului Justitiei

Fata de articolul "SENZATIONAL - O dovada luata direct de la sursa: INEC din subordinea Ministerului Justitiei este o unitate de expertize a SRI!" publicat pe site-ul "Lumea Justitiei", in data de 20 februarie 2011, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

1. Institutul National de Expertize Criminalistice (I.N.E.C.) este o institutie publica cu personalitate juridica, care functioneaza in baza H.G. 368/1998, cu modificarile ulterioare.

2. I.N.E.C. este subordonat Ministerului Justitiei doar sub aspect administrativ, nu si sub aspectul principalului obiect de activitate, respectiv efectuarea expertizelor criminalistice, realizate doar la dispunerea organelor de urmarire penala si a instantelor de judecata.

3. I.N.E.C. nu efectueaza expertize pentru alte institutii, efectuand expertize criminalistice pentru organele judiciare, cu personal de specialitate criminalistica propriu. Conform legislatiei in vigoare, expertii criminalisti din cadrul I.N.E.C. sunt independenti in formularea opiniilor stiintifice.

BIROUL MASS MEDIA

* Cititi aici pozitia oficiala a MJ, care sustine ca face expertizele numai cu personal propriu!

Comentarii

# ENIGMA date 20 February 2011 17:54 +5

Calitatea de expert tehnic judiciar este reglementata de OG2/2000, cea de expert criminalist autorizat de OG75/2000, iar expertul tehnic nu poate efectua expertize criminalistice. De asemenea, expertii criminalisti autorizati ai SRI au fost acreditati de Ministerul Justitiei pentru activitatile prevazute de art.7. din OG75/2000, nu au fost acreditati pentru a a efectua expertize criminalistice sau tehnice judiciare. Inclusiv ICCJ a stabilit in dosarul nr.3318/1/2008 ca expertul tehnic judiciar nu poate fi numit expert criminalist autorizat, iar INEC a comunicat prin adresa nr.457/14.09.2010 din acelasi dosar ca expertizele criminalistice si cele tehnice judiciare sunt distincte, reglementate de legislatii diferite. In aceste conditii cred ca expertizele tehnice sau criminalistice ale SRI sunt lovite de nulitate. Iar practica CEDO si speta D-tru Popescu c. Romaniei este batjocorita de MJ, INEC si SRI, si oricat de mult s-ar stradui MJ-ul sa acopere urmele ca asistentii proprii nu sunt experti si ca expertizele le sunt efectuate de SRI, iata ca adevarul tot iese la lumina de acolo de unde te astepti mai putin. Multumim SRI!

# otilia date 20 February 2011 18:57 +6

Cat timp mai raman oare Predoiu si Bica la MJ? Acum Realitatea TV ii face curte lui Predoiu, ar vrea sa fie premier. Astfel de oameni sunt impinsi in fata. Vai de tara noastra, vai de reforma in justitie. Asta sa fie ultimul care stinge lumina?

# tonola date 20 February 2011 21:25 +3

Asa cum i-a vandut pe PNL-ei, asa o sa-i vanda si pe PDL-ei si pe Reatitatea TV, si asa cum i-a scuipat pe magistrati, la fel o sa-i scuipe si pe cei care l-au tinut in brate la MJ in acesti ani. Idem Bica.

# Oarecare date 20 February 2011 20:17 -1

La examenul sustinut in Dec 2009 la INEC ,pentru ocuparea posturilor de ASISTENTI criminalisti la profilul electric si la cel auto biletele de examen aveau inscriptionate in stanga (sus) "Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de expert criminalist oficial" !!!!
De fapt "asistentii" au candidat la posturile de experti!!! Pentru detalii http://www.scribd.com/doc/24367591/Bilet-Examen-Profil-Electric .Sa nu fiti indusi in eroare ! Sunt biletele de la examenul din 2007 "lansate " in Dec. 2009 !!!

# ENIGMA date 20 February 2011 21:20 +5

Tocmai pentru a evita inducerea in eroare trebuie precizat ca anunturile INEC au fost neconforme cu procedurile interne si ordinul ministrului justitei, nu au avut avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, cei care au luat examenul au fsot angajati ilegal ca functinari publici, pe posturi de asistenti criminalisti, iar dovada o aveti in acsst document INEC:
http://rapidshare.com/files/449003483/2010-10-27_PV.pdf
in care se precizeaza foarte clar "asistenti criminalisti". Daca vrea reforma si transparenta, Ministerul Justitiei poate dispune un control la INEC, sa verifice toate documentele privind noii angajti, si sa confirme oficial neconcordanta intre prevederile legale, ordinele interne si ce s-a aplicat de fapt in INEC.

# INCORUPTIBILUL MAAT date 21 February 2011 11:54 +1

GANDIREA CRIMINALA ,ESTE DESIGUR ,UNA EXTREM DE PERVERSA ,PRECUM O CURVA POLITICA !
PENTRU CA CATALIN GROGORAS SA NU SPUNA OPINIEI PUBLICE CE ATI AFLAT DVS,ACESTA TREBUIA TREBUIA INDEPARTAT .!ACUM PENTRU A NU SESIZA NIMENI ACEASTA EVIDENTA ,PRETIND CA NU LE ERA FRICA DE EL,DIN MOMENT CE II ESTE INCREDINTATA ACEASTA SARCINA ! "CATALIN GRIGORAS PRIMA EXPERTIZA AUDIO PRIVATA - Inalta Curte a dispus ca expertul privat international Catalin Grigoras sa verifice daca inregistrarile audio-video realizate de DNA in “Cazul Voicu” sunt contrafacute
Vineri, 18 Februarie 2011 "

Daca esti prost ,stai acolo ,ca nu incurci pe nimeni !Daca nu esti miop ,ai problme de supravietuire !!!

# INCORUPTIBILUL MAAT date 21 February 2011 11:55 0

Atentie ,sunteti permanent sub o extrem de amanuntita supraveghere,din toate unghiurile !

# DOREL date 21 February 2011 13:59 +2

Si voi la fel, sunteti in colimator non-stop, nu ne temem de voi si nu scapati.

# filosof date 27 February 2011 04:27 -1

Din ciclul "daca taceai, filosof ramaneai", vedem comunicatul MJ:

http://www.just.ro/Sections/Comunicate/Comunicatefebruarie2011/21februarie2011v1/tabid/1678/Default.aspx

care nu ne spune nimic nou, si nici nu dezminte informatiile publicate in articol.


Pagina SRI

http://www.sri.ro/subpagini/56/expertize-tehnice.html

insista pe expertiza tehnica efectuata pentru MJ, de catre experti criminalisti. Nu mai e mult pana cand SRI-ul va face expertize medico-legale cu contabilii proprii.

# anonimus date 27 February 2011 06:35 -1

Ha,ha,haaaaa!Eu credeam ca la SRI sunt numai experti in contabilitate...

# pompiliu bota date 27 February 2011 12:22 -1

Ecce Homo !

# anonimus date 27 February 2011 14:59 -1

"Ecce Homo"-vreti sa spuneti ca ,de fapt eu sunt ...turnator la SRI?
Nu domn'le,pe mine ma intercepteaza ilegal!

# ioan duscas date 8 March 2011 08:21 0

oare care sa fie substratul acestei chestiuni ??
ar fi greu de dat un raspuns pentru un profan dar pentru cei care cunosc cum stau lucrurile in tara asta chestiunea este foarte simpla !!!!
adica stimati domni , doamne si domnisoare cine fura proprietati imobiliare in tara asta ?
raspuns (simplu si de nota zece) mafia imobiliara !
cine conduc mafia imobiliara ?
pai cin sa fie daca nu SECURISTI !!
ce atributii legale au acestia ?
pai sa identifice si sa monitorizeze pericolele reale pentru siguranta nationala !!
care sunt acestia ?
pai in primul rand sunt cei care au dreptul la proprietati imobiliare si chiar vor sa le primeasca !
in al doilea rand toti cei care pot fi cotizanti seriosi la un partid si au gresit culoarea unde trebuie sa cotizeze !!
si daca tot vorbim de acest institut sa merg cu explicatiile pana la capat sa inteleaga tot omu de ce este nevoie sa fie experti de la sri !!
cum credeti ca se fura proprietati imobiliare ?
pai de regula acestea se fura prin documente falsificate depuse in custodia arhivelor nationale institutie controlata de catre MAI si SRI !!!
si daca tot se fura LEGAL pentru cazul in care cineva vrea sa arate ca un document fals este falsificat trebuie sa apeleze la aceste minunate si sigure laboratoare de unde ce raspuns credeti ca va primii ?
a-ti priceput care este chestiunea cu siguranta nationala , cu expertii SRI si laboratoarele de expertiza !!
eu sunt un pericol pentru siguranta nationala spune SRI-ul , ar trebuii oare sa mai adaug ca vreau ceva din proprietatile detinute de catre antecesorii mei dar intrate in posesia unor securisti !!
ce este asa de greu de inteles ca securistii dupa ce te fura trebuie sa te si execute !! ca altfel nu are sens sa mai fure !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva