27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERCEPTARE PE WHATSAPP – Mandat de supraveghere tehnica pentru interceptarea conversatiilor de pe WhatsApp: “Autorizez accesul in conturile de utilizator pentru identificarea datelor informatice transmise si stocate prin intermediul Yahoo Mail, Gmail, Facebook, WhatsApp, Skype, Viber, Yahoo Messenger”. Recent, seful DNA Crin Nicu Bologa se jelea ca parchetul anticoruptie nu poate intercepta discutiile pe WhatsApp (Mandatul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 June 2021 16:05
Vizualizari: 20271

Seful DNA Crin Nicu Bologa se plangea in urma cu cateva zile ca parchetul anticoruptie nu are tehnologia necesara pentru a intercepta convorbirile purtate pe WhatsApp. “De exemplu, exista societati private in Israel sau in Italia care scot pe piata si vand, la preturi destul de importante, tehnologii care permit o interceptare a convorbirilor pe WhatsApp. Nu avem asa ceva in prezent. Asta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru”, afirma Bologa. Asa o fi, nu spunem ca nu e adevarat. Cu toate acestea, instantele emit mandate prin care autorizeaza fix interceptarea discutiilor de pe WhatsApp.


 

Lumea Justitiei prezinta in editia de astazi un mandat de supraveghere tehnica prin care o instanta din Romania a autorizat accesul in sistemul de comunicare WhatsApp. Conform mandatului pe care il publicam fix in forma in care l-am primit (cu elementele de identificare ale dosarului in care a fost emis sterse), pe langa WhatsApp, instanta a dispus si interceptarea datelor transmise prin alte mijloace, mai exact prin Yahoo Mail, Gmail, Facebook, Skype, Vber si Yahoo Messenger.


Iata mandatul de supraveghere tehnica (vezi facsimil):Mandatul de interceptare nu a fost dat pentru DNA


Practic, avand in vedere mandatul de supraveghere tehnica de mai sus, tragem concluzia ca instanta a dispus interceptarea discutiilor pe WhatsApp la cererea procurorului. Altfel, nu ar exista nicio explicatie pentru autorizarea accesului in WhatsApp, fara ca procurorul sa solicite acest lucru.

De asemenea, daca procurorul a cerut interceptarea convorbirilor de pe WhatsApp logic este ca a facut-o stiind ca exista posibilitatea tehnica pentru a accesa acest sistem. In caz contrar, nu exista niciun motiv sa solicite o interceptare a WhatsApp, imposibil de realizat.

Pe de alta parte, precizam ca mandatul de supraveghere tehnica a fost cerut nu de catre DNA, ci de catre un alt parchet.

In acest context, ne punem urmatoarele intrebari:

-cum este posibil ca DNA, institutie in care s-au pompat sute de milioane de euro, sa nu poata intercepta WhatsApp-ul, dar alte parchete ordinare sa o poata face?

-cum oare DNA nu are tehnica de interceptare a WhatsApp-ului, dar instantele autorizeaza fix asemenea interceptari?

Curat, murdar...

Comentarii

# MN date 6 June 2021 18:57 +28

stau si ma intreb daca noi mai suntem stapani pe viata noastra. cum isi bat joc ticalosi astia de viata, sanatatea si bani munciti de noi, ei orice au nevoe pentru a te distruge face o cerere iar colegu io aproba si uite asa ne trezim cum o gasca de procurori, securisti, judecatori si politisti te distrug cu mana ta . cand aud de SRI si DNA imi este sila de acesti ticalosi platiti regeste din munca noastra pentru a te distruge ca om

# Ghro date 6 June 2021 19:36 +9

Ce-o sa faca in momentul in care infractorii si cetatenii mai la curent cu intruziunile in viata privata o sa inceapa sa foloseasca la scara larga end-to-end encryption? O sa legifereze un Great Wallfire of Romania?

# Eu date 7 June 2021 12:16 +1

Deoarece Yahoo Messenger a funcționat în perioada 1998 și 2018 deși data documentului este acoperită putem avea suspiciunea rezonabilă că WhatsApp in 2018 era decriptat la ordinea zilei și cum altfel când tot în anul de "glorie" 2018 a ieșit un mega scandal când s-a descoperit că FBI avea birou in sediul DNA. Când te ajuta partenerul și serviciile,când ai tot felul de protocoale, nu te împiedici de niste fleacuri de genul unui softulet sau drepturile și libertățile omului când este vorba de mandate de interceptare eliberate pe banda rulanta "pe siguranță națională"! Când ești prins în așa ceva daca printr-un miracol reușești să demonstrezi după 6-7-8 ani că esti nevinovat și nu ai crăpat de inima rea între timp,poți să te duci liniștit la balamuc pentru că nu mai rămâi cu mintea întreagă!

# Valentin date 7 June 2021 23:22 +2

In mare parte procurori sunt nite imbecili care si-au cumparat diploma de absolvent de drept, judecatori care aproba madatele de interceptare sunt si mai idioti! Spun asta ca tu ca stat poti emite mandat sa interceptezi o convorbire de la un operator din tara ta, dar cum este convorbirea pe Whatsapp, Facebook..., convorbiri care se efectuiază printru operator care nu este din tara ta trebuie sa soliciti punerea in exploatare tehnică tarii unde operatorul isi are echipamentul si sediul! Adevarati infantili

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva