13 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS, ARUNCAT IN DIZGRATIE – Sectia pentru judecatori a CSM condamna alegatiile lui Klaus Iohannis la adresa Danei Girbovan: "Motivarea prezentata public de catre Presedintele Romaniei reprezinta o incalcare grava a independentei si prestigiului justitiei. Afirmatiile Presedintelui Romaniei la adresa persoanei propuse pentru functia de ministru al justitiei reprezinta un vadit atac... Ingerinte deosebit de grave la adresa independentei justitiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE

29 august 2019 13:15
Vizualizari: 5181

Presedintele Klaus Iohannis a infuriat magistratura prin refuzul motivat aberant si nesustinut de a o numi la conducerea Ministerului Justitiei pe judecatoarea Dana Girbovan, presedinta a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR). Astfel cum era de asteptat, si cum Lumea Justitiei a semnalat inca de ieri, Klaus Iohannis, candidat pentru un al doilea mandat de presedinte al Romaniei a pierdut electorat masiv din randul magistratilor si nu numai refuzand propunerea Guvernului ca Dana Girbovan sa fie numita ministru al Justitiei. Basca, la finalul declaratiei de presa facuta de la Palatul Cotroceni miercuri, 28 august 2019, presedintele Iohannis i-a si invitat pe romani sa il voteze pentru "o Romanie normala" in care, probabil, un judecator integru si respectat in sistemul judiciar nu ar avea loc, astfel cum insusi a lasat sa se inteleaga.


Iohannis acuzat ca incalca independenta si prestigiul justitiei

Fata de alegatiile sustinute din deal de Klaus Iohannis au luat pozitii categorice atat reprezentati din randul magistratilor, cat si societatea civila. In urma cu scurt timp insa si Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii condusa de judecatoarea Lia Savonea a decis sa ia atitudine fata de sustinerile presedintelui Iohannis la adresa judeacatoarei Dana Girbovan. A facut-o printr-un comunicat de presa devastator care demonstreaza, in opinia noastra, situatia dizgratioasa in care presedintele s-a aruncat de bunavoie, prin refuzarea Danei Girbovan la sefia Ministerului Justitiei.

Astfel cum este specificat in comunicatul de presa de joi, 29 august 2019, Sectiei pentru judecatori a CSM condamna public declaratiile presedintelui Iohannis catalogandu-le drept "ingerinte deosebit de grave la adresa independentei justitiei". Referindu-se la motivarea oferita de Klaus Iohannis pentru respingerea propunerii in functia de ministru al Justitiei a Danei Girbovan, Sectia pentru judecatori a CSM apreciaza ca aceasta este bazata pe "referiri nejustificate si nedovedite cu privire la independenta si probitatea profesionala a judecatoarei Girbovan, lucru care "reprezinta o incalcare grava a independentei si prestigiului justitiei".

Mai mult, presedintele Klaus Iohannis este acuzat de Sectia pentru judecatori a CSM ca a facut afirmatii la adresa judecatoarei Dana Girbovan care, "in lipsa oricarei constatari a veridicitatii acestora in cadrul mecanismelor legale si constitutionale" reprezinta "un vadit atac la adresa independentei si prestigiului justitiei".

Amintim ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis a sustinut miercuri, 28 august 2019, o declaratie de presa in care a anuntat ca respinge propunerea Guvernului ca judecatoarea Dana Girbovan sa fie numita ministru al Justitiei, motivand ca este o "propunere inacceptabila" si ca nu va tolera "propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu" (Click aici pentru a citi).

Publicam in continuare comunicatul de presa al Sectiei pentru judecatori a CSM din 29 august 2019 referitor la afirmatiile Presedintelui Romaniei "ce incalca in mod grav independenta si prestigiul justitiei":

"In raport de afirmatiile Presedintelui Romaniei formulate in data de 28 august 2019, cu ocazia respingerii propunerii de numire in functia de ministru al justitiei a unui judecator, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii condamna public astfel de acte ca fiind ingerinte deosebit de grave la adresa independentei justitiei.

Sectia pentru judecatori subliniaza in mod ferm ca motivarea prezentata public de catre Presedintele Romaniei pentru justificarea respingerii propunerii in functia de ministru al justitiei a unui judecator, prin referiri nejustificate si nedovedite cu privire la independenta si probitatea sa profesionala, reprezinta o incalcare grava a independentei si prestigiului justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii si puterea judecatoreasca, prin instantele judecatoresti, sunt singurele autoritati indreptatite prin dispozitiile expres prevazute in Constitutie si in legislatia organica sa decida daca un judecator are sau nu toate calitatile cerute de dispozitiile legale pentru exercitarea functiei.

Afirmatiile Presedintelui Romaniei la adresa persoanei propuse pentru functia de ministru al justitiei, persoana care a indeplinit functia de judecator mai mult de 19 ani, reprezinta, in lipsa oricarei constatari a veridicitatii acestora in cadrul mecanismelor legale si constitutionale anterior amintite, un vadit atac la adresa independentei si prestigiului justitiei.

Sectia pentru judecatori a subliniat in nenumarate ocazii si reitereaza in circumstantele actuale ca, indiferent de climatul social si politic, reprezentantii institutiilor statului trebuie sa dea dovada in discursul public de echilibru si prudenta, iar nicio situatie nu poate justifica incalcarea garantiei constitutionale a independentei justitiei.

Nu in ultimul rand, Sectia pentru judecatori considera ca programul propus de candidatul respins pentru Ministerul Justitiei ar fi contribuit la imbunatatirea conditiilor din justitie si este condamnabil ca disputele politice au fost considerate mai importante decat dezvoltarea unui sistem de justitie mai bun in folosul cetateanului".

Comentarii

# livia date 29 august 2019 13:30 +14

klaus Iohannis trebuie in inchisoare dupa o justa judecare s condamnare,in disgratia romanilor este aruncat de mult timp. Cum este posibil ca acest politruk cu mentalitatti stalisnit naziste sa inuslte magistrati romani care nu sunt pe placul lui infractional? Cum este posibil ca politrucul Klaus Iohannis sa abuzeze de statul roman, de democartia romaneasca pentru a-si obstructiona propria judecare si condamnare?? Famiglia Iohannis este inculpata, ori incriminata ion peste 27 de dosare,inclusiv d ecrima organizata transfrontaliera , aceste dosare trebuie judecatwe cu temeinicie, clasarea lor s-a fac ut de catre complicii falsi procurori ai lui Iohannis.

# Edelweiss - Ivory Tower Theoretician date 29 august 2019 13:40 +13

ORICE MAGISTRAT (chiar și un #magistrat) este competent să îndeplinească atribuțiile ministeriale ale Ministerului JUSTIȚIEI. Dintr-un motiv incredibil de simplu: el este un ... INSIDER! :eek: PUNKT! /// ( nu mai repet calupurile interminabile de postări de la articolul despre fierea Marelui Bou Vandal, cine are chef de-o opinie nepărtinitoare, să deie click aici: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/08/pastila-de-emetiral.html

# cristi date 29 august 2019 14:10 -4

Incredibil. Garbovan si-a dat demisia din pozitia de judecator caci altfel nu putea fi propusa. Deci in momentul in care Iohannis a respins-o, nu era judecator deci CSM nu are nicio treaba cu apararea independentei sale. Sau daca insistati ca era inca judecator inseamna ca nu avea independenta necesara sa faca parte din 2 puteri in acelasi timp. Hai ca e simplu, chiar si pt cititorii vostri

# un mizantrop date 29 august 2019 14:27 +13

Acum, cat inca mai suntem intregi la minte, majoritar (sper!), eu zic sa folosim toata scuipatura lui Iohanis ca material antielectoral, sa-l dezbracam la pielea goala, sa-i vada tot omul crapaturile din silicon si sa realizam nivelul la care ne-a retrogradat lumea civilizata (?!!!), de ni s-a alocat aceasta jucarie stricata pe post de reprezentant al poporului (tot nu cred ca un om intreg la cap l-ar fi putut vota pe asta, oricat de apetit spre snobilime are poporul asta...)...Accept sa vorbesc despre coruptie, despre crima organizata, despre implicarea in traficul de carne vie, despre retrocedari frauduloase, despre deturnare de fonduri si risipirea banului public de catre politicieni numai daca se incepe cu Iohanis! El este prototipul baronului local, incult, rau si increzut, omul securitatii de ieri si de azi, ce dovezi va mai trebuie...Otrava data pe gura e o izbucnire a frustrarii si umilintei la care l-a supus Trump, care l-a tratat asa cum e - un vechil tradator, hot si prost

# UN_OM date 29 august 2019 14:32 +7

' Tara in care procedurile sunt optionale sau neindeplinite', la momentul respingerii acestei numiri Dana Garbovan nu mai era magistrat conform unei decizii, exact, a CSM. Iohannis avea obligatia de semna si trimite la Monitorul Oficial decretul de revocare al Danei Garbovan,, si abia dupa publicarea acestuia putea sa respinga propunerea .

# Neanae date 29 august 2019 15:03 +9

HEIL! Cine il va vota pe acest individ la Presedentie sa se antreneze ca lumea la bătut călcâile și brațul drept frumos și ferm ridicat când va pronunța răspicat HEIL la ordinele plavanului! Eu îmi flexibilizez și coordonez doar degetele mijlocii care vor colabora împreuna sau pe rând de câte ori vor dori-o restul meu de mușchi auzind sau citind numele respectivului identic PLAVAN. Dna Gârbovan chiar ca nu merita asemenea afront. Doamne câtă AROGANȚĂ!

# Ioan date 29 august 2019 15:22 +10

Din nou politrucul sas Werner , asa zisul "sef al statului"(functie inexistenta!), face dovada incapacitatii sale de a intelege sensurile cuvintelor . Daca ar fi vorba doar de analfabetism functional , nici n-ar fi atat de grav , dar e ceva mai grav , patologic . Toate aiurelile deversate pe gaura gurii , palesc in fata expresiei , "e nevoie de o resetarea statului", expresie securistoida , chiar nazista , preluata de d-l Werner . Daca n-ar fi un anafabet functional ,i-as recomanda pres-ului sa citeasca in Dictionarul explicativ al limbii romane , care da o singura definitie pentru " a reseta =a reinstala unul sau mai multe programe intr-un calculator "??! Poate in germana e altfel. Pentru "stat" Dex-ul da mai multe definitii , cred ca Werner a luat-o pe singura care i se potriveste  "stat=sedere ,zabovire , trandaveala" , singurul lucru ce l-a facut de 5 ani , ca sabotor al Romaniei . Vorba romaneasca " pestele se impute de la cap" si ar trebui sa incepem cu "il capo di tutti capi", a

# JOS CU NESIMTITUL ALA DE IOHANNIS ! DEMISA GUNOI ! date 29 august 2019 16:02 +26

Bai spurcatule : Lazar, Stanciu, Tarcea, Macovei , Danilet, erau buni? `te-n gura si-ai muri , de V.Alecsandri ! :-)

# Lita date 29 august 2019 16:12 +13

Respect Sectiei pentru Judecatori a CSM!

# DODI date 29 august 2019 16:37 +12

Aveți dreptate cu pierderea de viteză a lui ciolanis. Dar nu trebuie uitați nici ceilalți nesimțiți, ascunși sub pulpana netrebnicului alogen ciolanis. Mă refer la ratatul profesional orban, la lingăul SRI-ist barna, la acoperitul SIE ponta și la ceilalți pupincuriști și precupețe care invadează zi-lumină mass media românească prin presa aservită SRI.

# Titi Berlogea date 29 august 2019 17:02 -31

Presedintele nostru si-a motivat magistral decizia de a nu accepta in guvern persoane care ataca justitia in mod direct. Bravo.

# Mda , merita foarte multe placute suedeze ... date 29 august 2019 18:29 +22

:lol:

# LA ALEGERI VEDEM CATE PLACUTE ROMANESTI INGHITITI date 30 august 2019 00:08 +3

:lol: :lol:

# Ioana M. date 29 august 2019 17:38 +15

Cica Iohannis a respins candidatura"cetateanului" Dana Garbovan. Asi completa cu un dosar profesional curat, competent, onest, cu experienta in magistratura.Pe aceeasi logica va candida la presedintie "cetateanul" Iohannis, care are experienta ...in ce...? Toti care ajung la Cotroceni au impresia ca sunt de neinlocuit.Ca legea nu i atinge...ca pot face orice...Ca sunt zei...

# escu date 29 august 2019 18:30 +11

Johannis nu agrează știutori de carte, persoanele cu coloană vertebrală. Ca orice jupân, dorește să dicteze, să aibă în jurul său numai obedienți, executanți fără crâcnire, umili, așa cum sunt, după cum se vede, consilierii săi. Mă întreb, dintre consilieri este vreunul care are o opinie contrară și să-i explice că ceea ce face dăunează grav sănătății instituției prezidențiale dar și statului ROMÂN? Că orice are o limită legală, constituțională? Să ne amintim că pe Băsescu l-au părăsit, încă de la începu, mulți consilieri, ceea ce l-a determinat să-și apropie oameni supuși, numai că el știa și ce vrea. Acei consilieri au fost păstrați de Johannis tocmai pentru a-i fi fideli și fără simț democratic.

# #etnic german date 29 august 2019 18:32 +14

PENTRU BALOS,ERA BUN MALIN BOT ,,,,S-AU MARIAN CEAUSESCU,ATUNCI ERA IN MEDIUL LUI.

# român date 29 august 2019 18:34 +10

Pentru mamutu de la cotroceni era mai bun,,,ZAUGUSTIN LOAGÃR,,NU?

# !!! date 29 august 2019 19:55 +9

bun afacerist,vânzător,mincinos friț ăsta, meditator pe gratis pentru fisc !!!!!

# Man George date 30 august 2019 09:03 +5

Din pacate nu are nici o legatura cu Dana Girbovan ci cu toti Judecatorii corecti din aceasta tara pentru ca procurorii Nu vad ce se intampla cu casele furate de Iohanis. Judecatorii au fost cei care au judecat corect si iau luat cele doua case, făcând dreptate iar el se razbuna atunci când are ocazia, ca să le arate ca el e mare sef de stat. El intotdeauna a dat dreptate procurorilor si trebuie sa ne intrebam de ce? pentru a nu se gasi unul care sa cerceteze mizeriile pe care le-a facut ca primar si se teme ca are dosare pregatite. El stie ca inca 5 ani la Cotroceni vor duce la prescrierea faptelor si asa hotul care nu a fost prins se da cel mai cinstit. Ramane ca noi românii sa ne uram pana nu mai rămâne nimic din tara asta si daca se poate sa plecam toți fara sa ne gandim niciodată ca de fapt noi suntem vinovati pentru ca noi culegem ceea ce semănăm iar altii profita din plin de prostia noastra.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 13:24 +8

Mey, văd că se tot vehiculează drept argument una din gulgutele scornite de malahitul de la Tribunalul Cluj & liota de țuțeri și pupinkuriști: dacă și-a dat demisia Dana Gârbovan și dacă a fost trimis la Bouleanul Vandal de la Cotroceni hotărârea CSM. Io* ca un nepracticant al științei juridice (cumplit meșteșug de tâmpenie!) dar cu un impecabil simț interpretativ-analogic, spun așa: în orice normativ referitor la funcția publică sau demnitatea publică, există un interval de timp bine stabilit (de regulă 15 zile) în care funcționarul / demnitarul aflat într-un eventual conflict de interese sau incompatibilitate are răgaz să elimine respectivul conflict sau motivul de incompatibilitate. În OPINIE PROPRIE, „mutatis mutandis” consider că un judecător (nu neapărat cazul particular al Danei Gîrbovan) poate fi nominalizat într-o funcție publică sau demnitate fără să atragă după sine conflictul de interese sau incompatibilitatea.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 13:25 +8

NOMINALIZAREA NU ÎNSEAMNĂ ȘI EXERCITAREA EFECTIVĂ A RESPECTIVEI FUNCȚII. Momentul de la care se naște incompatibilitatea, (implicit dreptul la acțiune în vederea eliminării acesteia) este momentul NUMIRII ÎN FUNCȚIE! Așadar, pentru a nu mai avea parte de episoade dintr-astea de „sport extrem” în care un magistrat își riscă întreaga carieră pentru o incertă demnitate publică, Io* consider că Dana Gîrbovan, și in extenso orice magistrat NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA ÎNAINTEA NOMINALIZĂRII! Ce-i cu sportul ăsta extrem al ruinării din pix a vreo 4 ani de facultate, alții 2 de INM plus câteva cincinale bune de tocit roba pe scaunul de jude, bașca nușcâte examene de grad profesional și numire în funcții de conducere/execuție? Doar pentru că așa vor niște politruci împuțiți, proveniți din rândul chelnerilor, șoferilor, valutiștilor, bișnițarilor, coafezelor, precupețelor, texilistelor sau folcloristelor să facă brăiliță și caterincă de un magistrat?

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 13:25 +7

NICI NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA DANA GÂRBOVAN și să-și pericliteze astfel cariera! Dacă era nominalizată, avea la dispoziție termenul legal de eliminare a incompatibilității printr-una din cele 2 căi consacrate: a) refuzul funcției b) demisia din magistratură. Asta discuție pseudo-tezistă – ”discutăm vorbe ca să avem ce grăi discuții” - este lansată de acel IMBECIL de la tribunalul Cluj, netot cu talangă al cărui nivel profesional poate fi deslușit dintr-un alt exemplu: idiotul cică e jude penalist dar n-are habar că măsurile de protecție ale martorului pot fi aplicate, în condiții specificate procedural, ȘI PERSOANEI VĂTĂMATE! UN BOU SPONGIFORM ACEST mărunțel și caraghios nătăfleț. În fapt doar un infect diversionist. Un manipulator ordinar al celor care nu stăpânesc în detaliu tehnica interpretativă și se încred într-o prezumată „bună-credință” a lătrăului hastag! AM ZIS!

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 13:50 +8

L161/2003: A se vedea prevederile Titlului IV, cap. VI „Dispoziții comune” referitoare la depunerea declarației de interese. (15 zile, de la numirea în funcție, da?) În atare circumstanțe textuale, apare mai mult decât evident faptul că prevederile capitolului anterior V, referitoare la incompatibilitățile magistraților, sunt un text tipic laconic. Domnii chelneri, şoferi, bijniţari şi doamnele coafeze sau folcloriste cu genunchii tociţi de împut inutl jilțurile din Dormitorul parlamentului ar putea să se aplece asupra acestui text de lege şi să elimine echivocul şi laconismul acestui capitol decât să aibă iniţiative legislative aberante, referitoare la permisivitatea zoofiliei turmelor de capre ale lui danileţ, sau a sodomiei veveriţelor şi a pinkelor, cu singura condiţie legală ca acestea să nu sufere, să nu zbiere şi să dea o declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea art. 326 Cod penal, precum că le-a plăcut „tratamentul” , că sunt satisfăcute și că nu au nici o pretenție.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 14:08 +8

Post-scriptum: din modul în care SS Plăvanul Vandal, Pralonga ce-i alcătuiește komunikatele, din modul în care diversionistul și sabotorul danileț & liota de vuvuzele aruncă petarde și fumigene în Agora se poate deduce nivelul interpretativ elementar la care au rămas înțepeniți acești jalnici masoreți ai textului de lege: interpretarea „ad literam” Singura excelență interpretativă a acestor sărmani „tâmplari” judiciari constă în numărarea buchilor și a slovelor, contorizarea virgulelor și a locului în care sunt acestea așezate, analiza semiologică a grafemelor: dacă sunt standard, cu tildă sau sedilă. Atât îi duce mintea pe acești zeloți ai lui Procust: să facă din textul Legii un pătuc în care așează toate circumstanțele posibile și imposibile. Care situație e mai scurtă decât standardul scornit de ei, este legată în chingi și lungită print-o serie de raționamente de o falsitate uluitoare și de un paradox nemaiîntâlnit.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 30 august 2019 14:09 +7

Care situație e mai lungă decât lungimea interpretativă a minților lor cu IQ sub 40 de unități, se scurtează necondiționat cu drujba Temidei. De la standardul gregar al acestor jalnici masoreți ai Textului Legii la nivelul superior al Judecătorului Deuteronomic – cu har și viziune, luminat de Spiritul Legii, este o prăpastie la fel de mare ca cea dintre deprinderile practice ale unei babornițe nonagenare și mânuirea efectivă a mitralierei jumelate pe afet, cal 14.5 mm.

# Zamolxes date 3 septembrie 2019 22:09 0

Titi Berlogea (presedintele nostru Johsnniss ) ESTE corect. NU si al ROMANILOR PATRIOTI!.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.11.2019 – Ana nu a putut sa deschida gura. Predoiu a intrat in paine

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva