20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS SI-A VARSAT FIEREA – Presedintele Romaniei le-a luat judecatorilor dreptul de a avea un ministru dintre ei! Judecatoarea Dana Girbovan a fost respinsa de Klaus Iohannis la sefia Ministerului Justitiei, Werner catalogand propunerea drept "inacceptabila": "PSD si ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea institutiilor si nu voi tolera propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 August 2019 19:12
Vizualizari: 13860

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis le-a luat judecatorilor dreptul de a avea un ministru dintre ei! Intr-o declaratie fulgeratoare sustinuta miercuri, 28 august 2019, presedintele Klaus Iohannis (foto dreapta) a anuntat, dupa ce si-a varsat veninul pe ce fac si desfac PSD si ALDE, ca a luat decizia de a respinge propunerea de remaniere formulata de Guvernul Dancila, inclusiv de a o respinge pe judecatoarea Dana Girbovan (foto stanga), presedinta a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) la sefia Ministerului Justitiei. Caci, astfel cum este cunoscut, printre portofoliile supuse remanierii, se afla si Ministerul Justitiei, unde judecatoarea Dana Girbovan a fost propusa in functia de ministru dupa ce, in urma cu circa o saptamana, premierul Viorica Dancila a revocat-o pe Ana Birchall din aceasta demnitate.


Dincolo de faptul ca, pe surse, se vehicula intens cu titlu de certitudine ca judecatoarea Dana Girbovan va fi respinsa de Klaus Iohannis, ne-a atras atentia maniera acida in care presedintele Romaniei a inteles sa faca anuntul, aruncand cu venin in mod gratuit impotriva unuia dintre oamenii din sistemul judiciar care se bucura de incredere si respectul intregii magistraturi.

Conform propriilor declaratii sustinute in chip de carton, Klaus Iohannis a precizat ca toate propunerile formulate de Guvernul Dancila sunt "pur si simplu inacceptabile".

Referindu-se in concret la propunerea pentru ministrul Justitiei, adica la judecatoarea Dana Girbovan, Iohannis a subliniat ca nu va tolera "propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu". Halucinant, sau cum?

De ce ar fi judecatoarea Dana Girbovan o propunere "impotriva valorilor democratice", in conditiile in care in ultimii ani aceasta a reprezentat si luptat nu doar pentru aparare drepturilor magistratilor, ci si pentru respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor?

De amintit este totodata faptul ca, in urma cu doar doua zile, Dana Girbovan si-a depus demisia din magistratura, renuntand practic la calitatea de judecator de scaun pe care o ocupa de ani de zile pentru reprezentarea magistratilor in Guvernul Romaniei. In zadar insa, caci, astfel cum insusi Iohannis a precizat, presedinta UNJR este o "propunere inacceptabila".

Iar in finalul declaratiei, ca tacamul sa fie complet, Iohannis si-a facut putina campanie electorala pentru prezidentiale, transmitandu-le "dragilor romani" ca, atentie "contez pe votul vostru, fiindca doar impreuna putem sa construim Romania normala!"

Iata declaratia sustinuta de presedintele Klaus Iohannis miercuri 28 august 2019 la Palatul Cotroceni:

„Buna ziua!

Degringolada de la nivelul guvernarii, care s-a accentuat in aceste zile, confirma dispretul cu care PSD si ALDE continua sa-i trateze pe romani. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetateanului si de guvernarea acestei tari pentru oameni.

Nu ar trebui sa fie, insa, nicio surpriza pentru nimeni. Dimpotriva, este rezultatul firesc a doi ani si jumatate de guvernare haotica, incompetenta si corupta. Prin votul din 26 mai, romanii le-au transmis PSD si ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD si ALDE, pur si simplu se fac ca nu il inteleg.

Intr-o Romanie normala, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediata a Guvernului. Cand 6,4 milioane de romani iti spun direct ca duci tara pe un drum gresit, nu iti mai ramane nimic altceva de facut decat sa pleci acasa.

In continuare sunt convins ca un guvern PSD nu este potrivit pentru Romania si nu poate sa ramana in functiune. Aceasta guvernare toxica este inca tinuta in viata de configuratia parlamentara votata in decembrie 2016.

Romania parcurge o criza guvernamentala, dar eu nu voi gira, prin deciziile mele, sustinerea acestui guvern. PSD si ALDE, deopotriva, sunt vinovate pentru esecul acestei guvernari.

Incercarile ALDE de a se spala acum pe maini si de a se tine departe de aceasta guvernare sunt pur si simplu ridicole. Dupa ce ai stat la aceeasi masa cu PSD si ai luat masuri impotriva romanilor si a Romaniei, dupa ce ai girat masacrarea legilor justitiei si adoptarea de masuri economice gresite, nu mai pacalesti pe nimeni ca nu esti vinovat.

Avand in vedere toate acestea, iata care sunt deciziile pe care le-am luat:

In primul rand, nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru ca acest guvern si-a schimbat componenta politica, ci pentru ca propunerile pe care le-am primit sunt pur si simplu inacceptabile. Asadar, resping in integralitate remanierea propusa de premier.

Resping propunerea pentru ministrul justitiei. Nu voi tolera sa fie ignorat votul dat in 26 mai, cand s-a blocat prin votul romanilor programul PSD si ALDE de a destructura justitia, de a opri lupta anticoruptie si de a baroniza total Romania. PSD si ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea institutiilor si nu voi tolera propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu.

Resping propunerea pentru Ministerul Educatiei. Nu voi accepta propuneri care sa fragilizeze domenii cheie pentru Romania, precum educatia – zona in care nu avem nevoie de solutii ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum Romania Educata, care implica reforme la un nivel pe care PSD nu pare ca le accepta si nici nu este in stare sa le faca.

Resping propunerea pentru functia de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, exista decizii asumate, in numele statului roman, in baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau sa le periclitez cu numiri precum cea vehiculata de PSD. Romania are un drum european, un drum prin care isi consolideaza statul de drept si valorile democratice, si nu pot accepta propuneri contrare acestei directii.

Romania are nevoie de o schimbare autentica si profunda, pentru a reseta statul, pentru a repara ce s-a stricat in acesti ani si pentru a pregati o noua guvernare care de data aceasta sa lupte pentru romani. Votul din 26 mai imi da legitimitatea de a ma opune explicit propunerilor pe care PSD le face, asa cum am facut-o in repetate randuri. Ma voi opune in continuare incercarilor PSD de a deraia Romania de pe directia corecta.

De-a lungul mandatului meu, am protejat democratia in momente cruciale, am mentinut Romania pe drumul sau european, am blocat multe dintre asalturile asupra justitiei, am mobilizat 6,4 milioane de romani pentru a salva lupta anticoruptie, m-am implicat pentru a garanta dreptul romanilor din diaspora de a vota in conditii normale si decente.

Insa toate acestea nu sunt suficiente. Dupa alegeri, cu o noua majoritate, in mod constitutional, putem face mult mai mult impreuna.

Pana atunci, astazi, actualul guvern are nevoie de o noua confirmare in Parlament, printr-o procedura pe care le solicit sa o declanseze.

Daca – daca – noua configuratie a guvernului va trece in Parlament, eu le spun celor de la guvernare ca voi ramane ferm pe pozitia mea de aparator al valorilor democratice, al statului de drept, al modelului de dezvoltare pro-occidental, pe care il merita si il doresc majoritatea romanilor.

Nu voi permite PSD sa isi bata joc de Romania si de romani!

Daca insa noua configuratie a Guvernului nu va fi aprobata, ii asigur pe romani ca exista solutii corecte, democratice si constitutionale pentru ca Romania sa nu intre intr-o criza profunda.

Daca vor sa dea dovada de responsabilitate toti cei care inteleg ca aceasta guvernare toxica nu mai poate continua, exista suficiente voturi in Parlament pentru a sustine chiar si o solutie de tranzitie, care sa inlocuiasca actualul guvern si care sa opreasca dezastrul actual. Partidele de opozitie – toate, trebuie sa aiba un comportament rezonabil, in caz de criza.

Doar votul romanilor poate configura o noua majoritate care sa puna in practica viziunea pe care si eu, dar si multi alti oameni de buna credinta, pro-europeni, pro-occidentali, sustinatori ai democratiei si statului de drept, o sprijinim.

Indiferent, insa, de situatia politica interna, Romania ramane o tara stabila, o democratie consolidata, cu multe institutii inca puternice si eficiente, cu o economie privata functionala si dinamica, cu o societate civila implicata si activa.

Romanii sunt dinamici, reactioneaza si isi cer drepturile, iar clasa politica trebuie sa reactioneze corect si normal, pentru a pune in aplicare votul romanilor.

Da, avem nevoie de o majoritate politica larga, pro-europeana, cu care sa relansam Romania, care sa asigure o buna guvernare si sa sustina lupta anticoruptie. Avem nevoie de o resetare a statului in ansamblu.

Dar nimic dintre toate acestea nu se poate realiza fara sprijinul, implicarea si participarea cetatenilor Romaniei.

De aceea, dragi romani, contez pe votul vostru, fiindca doar impreuna putem sa construim Romania normala!

Comentarii

# Titi Berlogea date 28 August 2019 19:28 -24

Iata ca dupa Base, si Iohanis i-a ciuruit si i-a lasat cu pantalonii in vine. Bun presedinte, halal guvern.

# DODI date 28 August 2019 20:57 +20

Acest cretin de ciolanis ne face să ne fie dor de... bețivul național hăhăilă, cel care avea uneori decența de a respecta și Constituția. Alogenul cretin nu face altceva decât să arate românilor ce proști au fost, sunt și vor mai fi dacă îl vor menține pe tembel într-o funcție pe care o dezonorează prin tăceri, ziceri, rânjete și gafe. Așteptăm o minimă decență din partea apărătorului de securiști, ”omul politic tăriceanu”, să ne explice jocul prin care se face preș în fața netrebnicul ciolanis.

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 28 August 2019 19:40 +39

Alea iacta est! Las că-l rupe Xena Gârbovan la urne!

# Edelweiss - Ivory Tower Citizen date 28 August 2019 19:41 +9

Thumbs Up! Thumbs Down! (”Circenses sine Panem”) Tradiția bunichilor lăchini. ”Panem et circenses” Quiriții și imperatorii, atunci când decretau Jocuri în Colosseum, dădeau la fiecare cetățean niște banițe de grâu (de cap) iar în Marele Circ, înainte de începerea jocurilor, azvârleau cu pâine către privitorii aflați în tribune, ca să nu le ghiorțăiască mațele și să se poată hlizi în voie. La noi, în Wallachia-Mioritica, zgârciobarii ăștia ai fesenismului de caviar, deghizat în capitalism de cumetrie, au tăiat din cutumă pânea azvârlită ca să nu li se diminueze conturile alea esoterice cu șpăgi de multe zeci și sute de milioane de dolari sau euro, pitulate prin tot felul de catacombe și peșteri fiscal-bancare.

# Edelweiss - Ivory Tower Citizen date 28 August 2019 19:43 +8

Deci în Wallachia specificul Anno 2019, 2772 Ab Urbe Condita, zice-se că este ”Circenses sine Panem”. Amu mai nou ni s-o tăiat și porția de circăială pe mațele goale? Nu mai avem voie să ne hlizim și să ne dixtrăm? :-? Vrem Circ! :-? Vrem Circ! :roll: Să-nceapă Jocurile! (Games of Thrones) :roll: Să se înfrunte în arenă Xena Gîrbovan - prințesa războinică vikingă și Plăvannul Marcoman – minotaurul neonazist bavarez. :-) Up sign, Xena! ;-) Up sign, Xena! ;-) Down sign, Plăvannis! :-x Down sign, Plăvannis! :-x Ave Trump Imperator Sceleratus! (FMM!) :-x :-x

# Pintea date 28 August 2019 19:48 +42

Inacceptabilă? Sau o fi zis i-nac-cep-ta-bi-lă? Normal, pentru un escroc ca el care patronează rânjind o justiție compromisă din toate punctele de vedere și aservită, care lui personal ii aduce avantaje materiale, politice, etc. De-abia scăpă de d-nul Tudorel Toader datorită lașității PSD si acum să se trezească cu d-na Gârbovan? Adica cu o persoana integră? Si competentă? Si fara teamă? Si dornică sa curețe justiția de bălării? Haida de! Păi deep state &basescu, iar acum und johannis au muncit din greu sa aduca justitia in halul ăsta, sa isi facă propriile bande si comandouri pe la ICCJ si nu numai, si PSD vine cu antidotul, cu dezinfecția? Treziți-vă la realitate! De hidosul ăsta prost si infatuat, nu scăpăm! Ne-a pus in jug la care tot o sa tragem! Iobăgia moderna!

# Român date 29 August 2019 10:15 +7

Nu am crezut, vreodată, că o să spun că Băsescu a fost președintele României. Werner, cadru didactic (profesional) confirmă atitudinea, multora din colegii lui, cum că sunt INTELECTUALI. DEDEMAN ar trebui să-l folosească reclamă la PREȘURI. Educație, caracter, un mare ZERO sau ghinion!!?

# Un dobitoc confirmat date 28 August 2019 20:12 +47

Un dobitoc mai mare n-am avut si sper sa nu mai avem..

# Drum bun date 28 August 2019 20:59 -25

Dana!

# ONG ul fantoma - out date 28 August 2019 21:02 -24

ONG-ul fantoma...cu laudata sputnik..pe post de singur membru...urcata pe toate gardurile a poscariasului felix si-a cozilor lui de topor, ciuvica badea si sclavaliuc...lua un sut in ms-dos-..ul pro penal. plecati flacai in madagascar...vine kovesi!

# ...vine kovesi...in curand dupa GRATII... date 30 August 2019 14:59 +3

Sper sa ii vina bine dungile la gabaritul ei de cal. Scuze cailor, nu am vrut sa ii jicnesc.

# Pompiliu Bota date 28 August 2019 21:04 +18

Acest individ sufera de infantilism politic !!!

# VIKY date 30 August 2019 17:13 +3

"Acest individ sufera de infantilism politic !!!". Acest individ cu fata de urangutan, sufera cu, capul. Are nevoie urgenta de un control psihiatric, si chiar o internare de urgenta. Atata ura fata de romani nu am vazut nici la imbecilul marinar. Sper din suflet sa nu prinda turul doi, ci sa prinda o celula la Jilava.

# YES !. date 28 August 2019 21:38 +12

MIZA alegerilor (voturi) din noiembrie, pentru KW JOHANNIS este URIASE in plan personal. Daca PIERDE este ca si NENOROCIT pe VIATA. Doamna JOHANNIS va face puscarie. ( faptele NU sau prescris in 2019).

# unul din lumea cea mare date 28 August 2019 22:02 +22

hahahahahah!!!!!!!!!!!ce ma riz!!!!!!!!ce prorocisi acusilea freo 2 zilisoare?MARTORA IMI ESTE ARHIVA LUJU.BA MERMELACILOR VA UITATI CA PROSTII LA STAULUL DE LA COTROCENI SA VEDETI CUM BALEGA JOIANISUL NATIONAL!!!!!NEAM DE PROSTI SI NEAMURI PROASTE!!!!!!!!!!!!!

# Oaie , sa vezi ce ti-o ei peste bot ! Tu nu vei mai fi ... date 28 August 2019 22:23 +20

Ce imputit scabros , adica el e pentru jusititie dar nu vrea judecator cinstit si corect ca ministru. Ca sa citez un clasic in viata " mai animalule" de ce nu e buna doamna D. Garbovan acolo ? E mai buna si decat tine nesimtitule , daca candideaza te zboara fraiere cu Georgeta falsificatoarea cu tot ! :eek:

# "M-am hotarat sa fiu prost" a dat iar cu bata in balta ! date 28 August 2019 22:26 +13

Ba , sa-i dam lu` Georgeta ravasitoarea fm placute suedeze ... Esti mai prost ca Orban , ba . :eek:

# PLESOIANU PRESEDINTE !!! date 28 August 2019 22:29 +19

JOC CU MAFIA SECURISTA ! JOS CU ACEST TRADATOR DE NEAM SI TARA ! IN PUSCARIE CU EL , COLDEA, KOVESI, BASESCU, UDREA, ORBAN, MACOVEI, DANILET, STANCIU, TARCEA, LAZAR , MAIOR, PONTA ! 8)

# Goargăș date 28 August 2019 22:34 +15

PROPUNERE: Dana Gîrbovan să candideze pentru funcția de Președinte. Dacă românii mai au minte, îl va spulbera pe sasul retard.

# critica rațiunii pure date 29 August 2019 02:18 +10

Din păcate Președintele a dovedit și de aceasta data ca e mai prost ca noaptea, ca apăra strict interesele unui grup de indivizi care au confiscat orice speranța de normalitate a romanilor. Prostia si dezinformarea sunt la cote maxime, niște tembeli vor cu orice preț sa dea o lovitura de stat, alți nebuni defilează pe la televiziuni, minciunile sunt copleșitoare, in numele libertății de opinie PSD-ul este jignit permanent de o gașca de nesimțiți, iar oamenii asista neputincioșii. Cu prostii si minciuna nu exista cale de înțelegere, ăștia nu sunt capabili sa înțeleagă mare lucru, ei se comporta ca membrii unei secte, par spălați pe creier și acționează irațional. Va fi rău dacă asistam pasiv, va fi și mai rău dacă ne facem ca nu înțelegem ce se întâmpla. Calmul, răbdarea și perseverenta vor fi armele noastre, este marele examen al democrației, daca-l picam, adio viitor, adio istorie, am trăit degeaba.

# Valter Cojman date 29 August 2019 05:52 +7

Adevaratii corupti si infractori ai Romaniei, in frunte cu IohaniSS, se tem de un magistrat competent, onest si necontrolabil de catre statul paralel stalinisto-nazist de tip mafiot... si care ar putea sa devina ministrul justitiei. Pe scurt, acestia nu vor o justitie corecte, competenta si independenta. Doar clameaza principiul de "justitie independenta" in fata prostilor care pun botul insa ei vor o justitie pe care sa o poata controla.

# Ion date 29 August 2019 06:40 +8

Pentru Johannis nu e buna Garbovan ,pentru el sunt buni Kovesi,Portocala ,Man, Onea ,Livia Stanciu,Tarcea,mafiotii ca el.

# obiectiv date 29 August 2019 07:17 +3

n-avem cum sa scapam de acesti jegosi, tradatori de neam si tara, d-le Geoaras! Avem popor de slabi mental, uita repede ce ne-a facut basescu impreuna cu actualii aliati ai muflonului de la cotroceni. cum justifica capcaunul respingerea Danei Garbovan? acest ipochimen nu iubeste absolut deloc poporul pe care, chipurile, il pastoreste.

# imun/teanu date 29 August 2019 07:20 +4

Blestem al canaliei kagebist-ciaist-mosadist, antiroman fara niciun Dumnezeu /nici Yehova, a fost zdreanta umana Basescu. Acest Werner, otravit ca un sarpe cu ura lui nici-ne-mai-dismulata fata de noi, al cui blestem o mai fi. Ce alt blestem ne mai asteapta!, sub aripile securitatilor de la noi si ale hoardelor ce ne-au navalit mai abitir decat hunii. * Insul, din ce in ce mai ordinar.

# santinela date 29 August 2019 07:22 +13

Boul este Bou indiferent unde locuieste !

# unul satul de joianis date 29 August 2019 09:14 +23

"De aceea, dragi romani, contez pe votul vostru, fiindca doar impreuna putem sa construim Romania normala!” Adica cum, daca nu te votez, sunt anormal? Scuteste-ne hot de case ordinar! Cine te voteaza ar trebui consultat medical!

# Procurorul date 29 August 2019 10:01 +1

Vă dați seama cât de bine se simte ăsta de-l puse minunatul popor român președinte de republică în spatele imunității prezidențiale, despre care mințea ca un borfaș de gang că o să ceară modificarea Constituției pentru a renunța la ea, în campania electorală din 2014. Poate să spună orice tâmpenie, că n-are nicio treabă. Auzi la individ, că o respinge pe Gârbovan ca să apere ”valorile democratice” și pe Iancu pentru că s-a angajat în putativul ”parteneriat strategic” cu USA, în numele statului român, ca să îi dea licuriciului pe degeaba resursele enrgetice ale țării (n.b. americanii au resurse vaste proprii neexploatate și bine conservate, pentru că-i fură pe alții de resurse). Dacă asta nu e Înaltă Trădare și recunoașterea faptei de către autor, înseamană că s-a modificat între timp dreptul penal și n-am luat și eu cunoștință.

# ha,ha,ha date 29 August 2019 10:12 +5

Pentru nemernicul asta Garbovan nu este buna, el o vrea pe proasta de Pruna! Scuteste-ne!

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 10:55 +5

Pastila de emetiral (omagiu lui Nils Holgersson!) Sunt multe reacțiile și gândurile ce se nasc după uluitoare probă de nesimțire a Plăvannului marcoman. Care mai degrabă pare a fi având ascendent istoric în triburile germanice ale vandalilor decât ale marcomanilor. În fine, trecând peste detaliile particulare, emoționale ale momentului, se conturează definitiv câteva key interpretative: a) Boul Vandal ESTE în campanie electorală. Cu certitudine. Doar așa se justifică grația de Minotaur turbat cu care a jucat în copite îndatorirea de veghetor și mediator al mersului trebilor Cetății. Dacă la apariția sa televizată anterioară l-a luat botul pe dinainte și s-a turnat că STS-ul și milioanele de botsi deja îi conferă siguranța celui de-al doilea mandat („după alegeri voi strânge o nouă majoritate”), de data aceasta singurul mesaj semnificativ din răgetele mitraliate în scrâșnet fricativ, consonantic-bavarez este mesajul electoral care certifică frauda blockstarturilor electorale:

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 10:56 +5

„… dragi români, contez pe votul vostru, fiindcă doar împreună putem să construim România normală”. ATÂT și nimic mai mult e keya care argumentează acțiunile și mai ales inacțiunile neo-nazistului vandal: interesul propriu vizibil, al satisfacerii unui al doilea cincinal de plajă în Florida și schi în Alpi. Alături de interesul patrimonial gregar al Puturosului neo-nazist se pot prezuma interesele oculte ale corporatiștilor din industriile energetice, producătoare de armament, din varii domenii economico-financiare sau interesele strategice și politice ale unor Puteri străine aparent prietene dar în fapt ostile României. b) a doua keye pe care a etalat-o Plăvannul „animus captivus” este cea care conferă definitiv Koloniei Penitenciare și Experimentale statutul de mediocrație și nulocrație: mediocrație însemnând dictatura mediocrităților, nulocrație – invazia nulităților, ambele uzurpând până la eliminare rolul cutumiar al meritocrației.

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 10:57 +5

Căci… în momentul în care refuzi la numire un magistrat întru diriguirea trebilor interne ale magistraturii, deja suntem într-o zonă a grotescului și absurdului față de care Kafka sau Rabelais sunt doar mici scârțangii pe hârtie. Fără a mai pomeni că magistratul refuzat și umilit la modul direct este unul dintre cei mai stimați și apreciați magistrați români, cu o carieră impecabilă, cu o probitate indubitabilă, cu o charismă excepțională dublată de o inteligență superioară. Nu! Lăsăm deoparte aceste atuuri particulare ale candidatului respins și ne cantonăm analitic pe fractura produsă de neo-nazistul vandal: În Rröemenika Magistratul NU E BUN la diriguirea trebilor Justiției. Probabil o fi bun la vândut pătrunjel în Piața Obor, (lângă precupețele admiratoare ale Zeiței Nefütiti).

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 10:58 +5

Urmând firul aceleiași logici bolnave, înseamnă că dascălul nu e potrivit la catedră, medicul nu e potrivit în sala de operație, șoferul nu e potrivit în cabina autocamionului și fermierul nu are ce căuta pe câmp. PRIN INCREDIBILA INFAMIE COMISĂ, Întâiul BOULEAN PUTUROS al Koloniei a consfințit statutul de MEDIOCRAȚIE și NULOCRAȚIE al deșucheatei construcții statale denumită Kolonia Rröemenika! Magistratul care, vorba unui ilustru lătrău hastag, are o căruță de studii în disciplina juridică, are o basculantă de examene susținute, are câteva vagoane de spețe soluționate, vine de la opinca meseriei (jude de scaun) știe în detaliu mecanismul de funcționare a sistemului, cu toate scârțâielile și poticnelile lui – NU E BUN LA MINISTERIATUL JUSTIȚIEI. Rămâi stupefiat și wordless când realizezi adevărata dimensiune a neghiobiei comise de vandalul nazi!

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 10:59 +5

Ș-atunci, involuntar, realizând faptul că meritocrația este o noțiune utopică în Kolonie și un dezavantaj personal al oricărui profesionist dedicat meseriei sale, nu poți să nu deviezi către presupuneri logice situate în zona mediocrației sau a nulocrației: după logica frântă a copitatei prezidențiale, oare cine o fi bun la diriguirea trebilor în Templul Temidei? Vreun mititel politruc rezultat din ilustrele generații de chelneri, șoferi, valutiști, bișnițari, cu studiile liceale echivalate prin Lege, cu facultatea absolvită la vreo urdoare academică în dimineața unei zile de joi, cu masterul la kakademia SRI obținut în după-amiaza aceleiași zile și cu doftoratul la vreo urdoare de studii politice, obținut în aceeași seară a zilei de joi, la apelul de noapte al bocancilor? CINE PLM (Doamne, iartă!) o fi bun la portofoliul Justiției DACĂ NU UN MAGISTRAT VENIT DE PE SCAUNUL DE JUDE?

# Edelweiss - Ivory Tower Pharmaceutist date 29 August 2019 11:00 +5

O fi nimerit poate vreo chelneriță, vreo coafeză, vrei țesătoare, sau vreo .. folcloristă care ulterior a excelat în meșteșugul tocirii genunchilor? Genunchii tociți sunt singurul portofoliu valid întru nominalizarea într-o funcție ministerială? Ar mai fi ele multe de analizat dar parcă slovele se ascund de sine însele și e greu de descris imensa senzație de greață ce te cuprinde începând cu seara zilei de ieri 28 august 2019, ora 18.01. (de la 18.00 la 18.01 intonându-se „Klaus Wessel Lied” imnul de stat al Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika). Vaaai ce greață mi-e, chit că nu sunt eu implicat în chestiune. Oare Nils Holgersson cum s-o simți, după proba de mitocănie și neam-prostie ce i-a servit-o Minotaurul Vandal? :-? ///Nota: „animus captivus” - minte captivă, similar sintagmei „penis captivus” :roll:

# Edelweiss - Ivory Tower Ringer date 29 August 2019 11:13 +4

Nu mă dau de ceasul morții prea mult după temele religioase dar citesc presa locală de azi și-mi sare-n ochi titlul secțiunii tematice: ”Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul - SLUJITORUL DREPTĂȚII”! :-? Hmmmmm! Bizar! :eek:

# romanul date 29 August 2019 11:24 +7

Da doamne sa se inece in fierea pe care zilnic o scuipa! Un mascarici ordinar!

# Vladescu ion date 29 August 2019 12:00 +6

Dute ba sasule si culcate in una din cele 6case pe podea tie îti este frica de Dana Gîrbovan tu nu vezi ca nu mai avem justitie numai procurori si politisti prosti vezi cazul caracal dracu te mai voteaza pe tine

# mitocanu date 30 August 2019 16:52 +4

....eu votez girbovan la prezidentiale...renunt la: hermeneanu, bombonel si plesoianu...

# Un santajat de SRI , asta e ! date 30 August 2019 18:09 -1

Oricum ti-o iei peste bot fraiere ca acolo sunt gasti diverse care daca unii te pupa alti ti-o trag , si tot asa ; de ce ? ca-s toti condusi d eniste securitsti spurcati care-i mana pe cei mici ca pe vite ... :eek:

# Titi !. date 3 September 2019 22:14 0

I-a lasat cu pantaloni in vine ca s-ai PUPI TU si # rezist.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva