17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JELANIA LUI MIRICA – Procuroarea DNA Florentina Mirica plange dupa SRI: “Una din cele mai grave probleme ale DNA priveste efectele deciziei CCR 51/2016 intrucat a scazut cu circa 90/% capacitatea de a se pune in aplicare mandatele de supraveghere tehnica... Efectele inlaturarii serviciilor de informatii din randul structurilor specializate ce pot pune in aplicare masurile de supraveghere tehnica au condus la depasirea capacitatii Politiei Romane de a da curs si solicitarilor DNA” (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

27 July 2018 16:06
Vizualizari: 7453

Vestita procuroare DNA Florentina Mirica (foto), care se visa sefa parchetului anticoruptie, motiv pentru care s-a inscris la concursul organizat de ministerul Justitiei, plange dupa SRI si acuza faptul ca in urma deciziei CCR 51/2016 care a spart Binomul SRI-DNA si a inlaturat institutia condusa de Eduard Hellvig din dosarele de coruptie, s-a creat o vulnerabilitate care lipseste de eficienta urmarirea penala.


Mirica a scris in Proiectul de management pe care l-a depus la MJ ca a scazut cu circa 90% capacitatea de a se pune in aplicare mandatele de supraveghere tehnica, si ca in ceea ce priveste filajul, DNA nu a mai desfasurat astfel de activitati, desi a obtinut mandate, intrucat nu a avut logistica necesara. Fara sa scoata vreun cuvant despre stenogramele falsificate in baza carora DNA a obtinut arestarea in instanta, un astfel de exemplu fiind cel al Printului Paltin Sturdza, preferata Laurei Kovesi se plange ca procurorii raman fara obiectul muncii, interceptarile, stiut fiind faptul ca in ultimii ani majoritatea rechizitoriilor DNA au avut la baza denunturi si interceptari, multe dintre acestea fara vreo baza probatorie, in conditiile in care procurorii au uitat de mult sa mai faca flagrant. Este totusi de inteles de ce prefera interceptarile, daca avem in vedere profesionalismul procurorilor DNA si faptul ca flagrantul este mult mai greu de realizat decat ascultarea comunicatiilor si apoi interpretarea discutiilor in sensul dorit de anchetator.
Vestita procuroare regreta intreruperea parteneriatului cu SRI si pentru ca de la decizia CCR, parchetul anticoruptie nu a mai desfasurat activitati de filaj pentru ca nu are logistica necesara, dupa cum sustine. In plus, Florentina Mirica arata in Proiectul de management prin care a sperat sa-l convinga pe Tudorel Toader sa o nominalizeze pentru conducerea DNA, ca procurorii anticoruptie cer in continuare mandate de la instanta in ceea ce priveste interceptarea comunicatiilor, semn ca metodele de proba au ramas tot cele din vremea lui Kovesi, dar ca Serviciul Tehnic al DNA nu face fata la cate solicitari de ascultare a telefoanelor sunt. Preferata Laurei Kovesi a uitat insa sa mentioneze in proiect ca este necesar ca DNA sa efectueze investigatii financiare, sa ia urma banilor ca sa probeze infractiunea, lucru greu de facut insa pentru multi procurori.

Iata fragmente din Proectul de mangment al Florentinei Mirica, pe care il atasam integral la finalul materialului:

Una din cele mai grave probleme ale DNA, ramasa fara reglementare administrativa, priveste efectele deciziei Curtii Constitutionale 51/2016 intrucat a scazut cu circa 90/% capacitatea de a se pune in aplicare mandatele de supraveghere tehnica, emise de judecatorii de drepturi si libertati. In concret, din cele 5 unitati de punere in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica – DIPI, SRI, DGA, DOS, Serviciul tehnic al DNA – activitatile de ascultare/redare au ramas in sarcina procurorului de caz, cu sprijinul partial al Serviciului tehnic al DNA (care nu are capacitatea de a raspunde tuturor solicitarilor procurorilor. Efectele la nivel national ale inlaturarii serviciilor de informatii din randul structurilor specializate ce pot pune in aplicare masurile de supraveghere tehnica au condus la depasirea capacitatii Politiei Romane de a da curs si solicitarilor DNA, pe langa cele ale unitatilor de parchet cu care colaboreaza in mod curent ai ale DIICOT. (...)

In ceea ce priveste activitatile de supraveghere operativa (filaj) DNA nu a mai desfasurat astfel de activitati, desi a obtinut mandate in acest sens, intrucat nu a avut logistica necesara punerii in aplicare”.


Comentarii

# Edelweiss - Ciacanic de Bukowina date 27 July 2018 16:24 +14

LA MUNCĂ, FA WITĂ! La constatat flagranturi! La comparat și expertizat documente financiar-contabile! La făcut expertize dactiloscopice, grafologice și ADN. La făcut filaj pe bază de mandat LEGAL aprobat de jude. LA FĂCUT ADEVĂRATĂ MUNCĂ DE CERCETARE ? URMĂRIRE PENALĂ. Așa se ajunsese ca un număr definit de fufe latifundiare, își priponeau curul barosan pe un jilț împărătesc, și așteptau ca ACTIVITATEA DE URMĂRIRE PENALĂ să se realizeze exclusiv în baza INTERCEPTĂRILOR TELEFONIE; A MESAJELOR sau a celor AMBIENTALE. :P Tuturor WItelor și Boilor din M.P. deducliți la trai pe vătrai și parale multe primite de-a-m-p*lea, AGORA le urează un sincer și tovărășesc îndemn: LA MUNCĂ, COPITATELOR!

# Căpusă date 27 July 2018 16:26 +5

Marș fă la muncă adevărată (dacă te duce capul), bazată pe probe REALE...nu mai puturoșiți pe banii statului...PARAZIȚILOR! Ia cu chocolată...ca să-ți treacă, limbrică...!

# Dorina date 27 July 2018 16:35 +2

I-as retrage cetatenia si as trimite-o intr-un gulag comunist, dar nu stiu unde …. sa simta cum e sa traiesti in comunism! … insa de partea cealalta a baricadei… Bine selectata pentru a deveni o sluga pentru unii, calau pentru altii … contra unei remuneratii consistente… La ce sa iti trebuiasca minte si cunostinte profesionale cu o astfel de mentalitate!!!

# DODI date 27 July 2018 16:58 +2

Dacă ești prost grămadă, arivist și fomist după funcții, nu contează culoarea părului ci doar tupeul care le depășește cunoștinele profesionale și manageriale necesare unui post de conducere. Ei cred că dacă proasta slujirii a putut conduce DNA acum, se poate orice. Având un ministru care nu e dedicat serviciilor și care respectă profesionismul și interesul național, acest lucru nu mai e posibil. După primul val (compus doar din fripturiști) așteptăm ca în valul 2 să apară și niște profesioniști atât de clamați în mass media dar care, culmea, nu reușeșc să ni se arate.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 July 2018 17:11 +1

Bai nene,am citit (în diagonala)proiectele manageriale ale celor 4 catindati .mi-am fixat atenția mai mult pe observațiile lor privind vulnerabilitățile ,părțile slabe ale direcției naționale antijustitie.Am vrut sa vaz daca au sesizat unde e putreziciunea .Conclzie:Toate proiectele seamănă izbitor de mult cu dările de seama făcute de secretarii de partid PCR ,alea ce aveau efectul somniferelor,pline de vrăjeli inutile,și goale de conținut aplicabil in "productie".Catindatii n-au habar care sunt părțile slabe, alea adevarate,ale instituției, și ,deci,unde trebuie acționat pt a fi corectate lucrurile..Ori sunt picați din luna ,ori ,dacă sunt pământeni, si-au greșit meseria. Felicitări nene Todirica pen'ca i-ai lăsat repetenți! Caută nene-n alta parte,poate printre profesori! Aia care știu carte ,știu cum e cu separatia puterilor in stat,știu Constitutia si-i deșteaptă pe prosti!

# Atentie tovarashe! Nu te rade de partid. Partidul e baza. date 27 July 2018 23:38 0


Citeza pe Statu-Palma-Barba-Cot
Bai nene,am citit (în diagonala)proiectele manageriale ale celor 4 catindati .mi-am fixat atenția mai mult pe observațiile lor privind vulnerabilitățile ,părțile slabe ale direcției naționale antijustitie.Am vrut sa vaz daca au sesizat unde e putreziciunea .Conclzie:Toate proiectele seamănă izbitor de mult cu dările de seama făcute de secretarii de partid PCR ,alea ce aveau efectul somniferelor,pline de vrăjeli inutile,și goale de conținut aplicabil in "productie".Catindatii n-au habar care sunt părțile slabe, alea adevarate,ale instituției, și ,deci,unde trebuie acționat pt a fi corectate lucrurile..Ori sunt picați din luna ,ori ,dacă sunt pământeni, si-au greșit meseria. Felicitări nene Todirica pen'ca i-ai lăsat repetenți! Caută nene-n alta parte,poate printre profesori! Aia care știu carte ,știu cum e cu separatia puterilor in stat,știu Constitutia si-i deșteaptă pe prosti!
Multi oameni de nimic. Putzini tovarashi.

# Ruxandra date 27 July 2018 17:58 +4

???????????????????????? La munca cucoana! Sa dovedească prin metode cinstite acuzațiile aduse nu inventate și cu martori falși

# LoooL..coafata-n graba nu a inteles esenta.. date 27 July 2018 23:02 +1

Esenta e ca nu avea ce sa caute SRI -n mandatele DNA. LoooL. Saraca. Asa e si cu striperitzele batrane. Numai nu inteleg ce li se intampla..ca de actionat deepthroath sunt capabile. LoooL

# Doar dupa aspect..doamna Mirica pare ca a infrant anorexia.. date 27 July 2018 23:23 +1

nu si alcoolismul. Pacat. Ar fi fost vorba de minim 6 luni de interceptari pe mandat de siguranta nationala si cel putin 5 ani de lucrare profesionista a la designerul de teci pentru cozi de maimutza ...elitistul Negule scuuuu...farra numarr..farra numarr..

# Nicolae Trăistaru date 28 July 2018 17:08 0

Un procuror dedicat profesiei. Am constatat anchete efectuate in mod profesionist, cu respectarea dreptului la apărare. Ca știință de carte este cu mult peste cei din Ilfov și nici nu a făcut ‘cooperativă’ cu aceștia. Nu protejază pe nimeni.

# mitica date 28 July 2018 20:46 +3

Florentina Mirica trebuie sa faca puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva