13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatorii stagiari si procurorii stagiari vor sustine examenul de capacitate, in perioada 5 iulie-7 noiembrie 2013. Magistratii au timp pana pe 4 septembrie 2013 sa se inscrie in concurs pentru ocuparea unui post vacant la judecatorii sau la parchetele de pe langa acestea

Scris de: E.D. | pdf | print

8 July 2013 17:00
Vizualizari: 12144

 

Institutul National al Magistraturii va organiza, in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013, examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, precum si al personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM si INM. Judecatorii stagiari si procurorii stagiari care au incheiat perioada de stagiu vor fi obligati sa participe la examenul de capacitate si sa se inscrie in concurs pana la data de 4 septembrie 2013, urmand sa depuna la CSM cererile de inscriere tipizate completate, impreuna cu diploma de absolvire a INM, referatele de evaluare si avizul consultativ al presedintelui curtii de apel sau al procurorului general al parchetului de pe langa acestea si fisa de stagiu.


Institutul National al Magistraturii a transmis ca la examenul de capacitate judecatorii stagiari si procurorii stagiari vor trebui sa sustina doua probe, proba scrisa si proba orala. Probele scrise constau in lucrari de solutionare a unor spete, precum si redactarea de lucrari cu caracter practic, din materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Proba scrisa la drept civil si drept procesual civil va fi sustina in data de 5 octombrie 2013, iar proba scrisa la drept penal si drept procesual penal va avea loc in data de 6 octombrie 2013.

Probele orale vor fi sustinute in perioada 26 octombrie – 6 noiembrie 2013 la materiile fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza, organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Potritvit calendarului stabilit de Institul National al Magistraturii, in data de 7 noiembrie 2013, vor fi afisate rezultatele finale obtinut de judecatorii stagiari si procurorii stagiari la examenul de capacitate.

Coform Regulamentului privind examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si al procurorilor stagiari stabilit de CSM, in cazul in care judecatorul stagiar sau procurorul stagiar care va fi respins la examenul de capacitate va fi obligat sa se prezinte la urmatorul examen. In cazul in care nu o va face sau va fi respins la doua sesiuni consecutiv, judecatorul sau procurorul stagiar in cauza isi va pierde calitatea de judecator stagiar sau de procuror stagiar. In aceste conditii, va fi obligat sa restituie bursa de auditor de justitie si cheltuielile de scolarizare.

Dupa validarea examenului de capacitate, va urma repartizarea candidatilor pe posturil. Lista tuturor posturilor vacante de la judecatorii si parchetele de pe langa acestea se va publica de indata, separat pentru judecatori si procurori, in Monitorul Oficial al Romaniei. Candidatii declarati admisi la examenul de capacitate vor avea dreptul, in ordinea mediilor, sa isi aleaga posturile la judecatorii, in termen de 15 zile de la publicarea posturilor vacante in Monitorul Oficial.

*Cititi aici calendarul de desfasurare a examenului de capacitate pentru judecatorii stagiari si procurorii stagiari

*Cititi aici tematica pentru examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari

Comentarii

# ADEVARUL date 8 July 2013 21:42 -3

CE DRAGUT,SE PREGATESTE O NOUA SARJA DE JUDECATORI,DUPA ACEASI RETETA AIURISTICA-CU JUDECATORI STAGIARI NEVOITI SA ISI INVETE ROLUL PE DINAFARA,CU JUDECATORI STAGIARI NEVOITI DUPA EXAMEN SA VIZITEZE SERVICIILE DE CHIRURGIE PT. A-SI EXTRAGE BOXELE MINIATURALE DIN URECHI,CU JUDECATORI STAGIARI NEVOITI SA SUPORTE RIGORILE DE ADMITERE COMUNISTA,DESI EI APARTIN IN PREZENT OAMENILOR,CARE NU MAI AU CE FACE CU NISTE AUTOMATE.ROMANIA NU-SI MAI PERMITE DE MULT SA FIE PRIVATA DE JUDECATORI SI PROCURORI ADEVARATI,CA DE JUCARIE AM TOT AVUT. :roll: :P :zzz :eek: :-x :-? :o :cry: :sad: <img src=ops:' /> :-* :-| 8) ;-) :-) :lol: :D  

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva