4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII SUB SANTAJUL DNA – Tudorel Toader confirma presiunile DNA impotriva judecatorilor de penal: "Cele 300 de dosare vor fi transferate de la aceasta sectie mica, mica a DNA la Ministerul Public. Banuiesc ca sunt mai multi judecatori de sectie penala. De aici rezistenta fata de infiintarea acestei sectii, ca acest instrument sa ramana in curtea si la dispozitia managementului DNA". Din 20 septembrie 2018, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie devine operationala

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 August 2018 13:08
Vizualizari: 8523

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a vorbit deschis despre motivul pentru care Serviciul de combatere a coruptiei in justitie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie va fi desfiintat, iar dosarele vor fi preluate de noua Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Intr-un interviu acordat jurnalistului Mihai Gadea miercuri seara, 1 august 2018, la Antena 3, ministrul Justitiei Tudorel Toader si-a exprimat ingrijorarea fata de numarul mare de dosare privind magistratii pe care Serviciul condus in prezent de procuroarea DNA Florentina Mirica il are, afirmand totodata ca este convins ca majoritatea cauzelor privesc judecatori de la Sectiile penale ale instantelor, judecatori care, deloc intamplator, solutionau dosarele Directiei Nationale Anticoruptie.


De altfel, Tudorel Toader a sustinut ca "de aici rezistenta pe care multi au facut-o fata de infiintarea acestei sectii speciale" din PICCJ, majoritatea celor care au contestat noua sectie de investigare a infractiunilor comise de magistratii, chiar si la CCR, fiind mai degraba precoupati ca "acest instrument" sa ramana in curtea si la dispozitia managementului DNA, asigurant pana recent de Laura Codruta Kovesi.

Prin afirmatiile sale, Tudorel Toader confirma ca dosarele penale facute magistratilor in DNA reprezentau un instrument de santaj, mai ales la adresa judecatorilor care solutionau dosarele DNA si care luau in considerare sa dispuna achitari.

Afirmatiile facute de ministrul Tudorel Toader la Antena 3 sunt binevenite, acesta fiind printre putinii oficiali care au avut curajul sa vorbeasca deschis despre felul in care se lucra in DNA in era Kovesi.

Odata cu infiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie de la Ministerul Public posibilele santaje vor disparea, caci procurorii care vor investiga infractiunile comise de magistrati vor fi cu totul altii, respectiv procurori cu o vechime de cel putin 18 ani in functie si nu 6-7 ani, cum erau la DNA. Si, cel mai important, procurori de la noua Sectie din PICCJ nu vor instrumenta decat dosare privind magistratii.

Iar aceasta schimbare, oricat nu ar conveni multora, va avea loc in circa doua luni si jumatate, data la care este preconizata a fi operationala Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Caci, asa cum arata Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara promulgata in 20 iulie 2018 de presedintele Klaus Iohannis, Sectia incepe sa functioneze in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare si va fi condusa de procuror-sef sectie, numit in functie de Plenul CSM.

Prezentam in continuare declaratiile ministrului Tudorel Toader de la Antena 3:

"Categoric ca nu este in regula, dar eu as raspunde la aceasta intrebare, daca vom avea ocazia, peste un scurt interval de timp. De ce? Sigur ca este nefiresc, sigur ca este foarte mult, 300 sau mai multi magistrati. Curiozitatea mea este sa vedem structura magistratilor la care se refera, cati judecatori, cati procurori. Banuiesc ca mai multi judecatori. Dupa care, dintre judecatori trebuie sa vedem structura lor la care se refera. Banuiesc ca este vorba despre judecatori de sectii penale. De aici pot decurge alte si alte intrebari, dar dupa ce sectia speciala de la Ministerul Public va fi functionala, va incepe sa opereze, dupa ce cele 300 de dosare vor fi transferate de la aceasta sectie mica mica a DNA la Sectia speciala de la Ministerul Public vom afla cati faptuitori sunt... atunci vom vedea la cati judecatori se refera, la cati procurori, care este profilul judecatorului vizat. Eu tind sa cred ca este vorba despre judecatori de profil de sectie penala. Este cat se poate de grav asa ceva. De aici rezistenta pe care multi au facut-o fata de infiintarea acestei sectii speciale, ca acest instrument sa nu treaca de la DNA la Ministerul Public, sa ramana in curtea si la dispozitia managementului DNA. Pentru ca altcumva nu este nicio problema foarte complicata in a intelege.

Prin transferul Sectiei de la DNA la Ministerul Public nu se schimba nimic pentru ca faptele vor fi anchetate in continuare tot dupa prevederile Codului penal sau legilor speciale, tot dupa regulile procedurii penale, tot de catre procurori, competenta de urmarire/judecata ramana aceeasi, doar ca aceasta entitate care astazi este in structura DNA din momentul operationalizarii va fi in structura Ministerului Public. (...) Sa ne aducem aminte de cele decizii ale CCR, cand subiecti cu dreptul de sesizare au criticat aceasta solutie de infiintare a Sectiei speciale. Ce ne spune Curte Constitutionala in mod repetat? Ca nu este o problema de constitutionalitate, ca dimpotriva, transferul, infiintarea acestei sectii la Ministerul Public este o garantie a independentei magistratilor. Adica nu cum de multe ori si multi si-au exprimat preocuparea, ingrijorarea fata de afectarea statului si independentei magistratului, ba dimpotriva o garantie a independentei acestora. Si dincolo de considerentele Curtii cred ca fiecare dintre noi intelegem de ce este bine ca Sectia aceasta sa nu mai fie in curtea celui care trimite in judecata".

Sursa foto: Agerpres

Comentarii

# Bravo TOADER! Adevărul şi legea bagă JALEA în sistem :D date 2 August 2018 13:19 +4

Sperăm că nu vreți să-i IERTAȚI PE judecătorii şi procurorii sekurişti?-În detrimentul celor paradiți timp de 13ANI? Iar când TREBUIE să îndreptăm lucrurile acceptăm O FALSĂ DREPTATE pt.paradiți? cu rejudecare OUG a dosarelor admise"SELECTIV" TOT DUPĂ PLACUL aceloraşi judecători parteneri SRI? Cine-i prostul? Să creadă că mai pot fi dovedite abuzurile deja îngropate de falsa justiție? Cu plicurile ilegale? Şi toate comenzile la judecători? În loc să reabilităm paradiții lăsând dreptul egal la revizuirea tuturor dosarelor, Păi ori facem dreptate 100% ori Va fi altă nebunie! Cu şpăgi la judecători şi la avocații COLABORATORI! Resetul trebuie CORECT! Amnistie/grațiere/reabilitare/revizuire/şi despagubire după caz la toți paradiții din țara asta sekuristă :-x DAR INCĂLCAREA DREPTULUI LA APĂRARE CU PROBE ASCUNSE NU E ILEGALĂ? Păi DACĂ #TOȚI# VOR PENALI şi PUŞCĂRIE..ACUM E MARFĂ! Cu Fiecare sentință revizuita pe protocoale REZULTĂ cam zece condamnări pt.JUSTIȚIARII ILEGALI :lol:

# 1 date 2 August 2018 14:09 +2

De multe luni bune se spune ca ce rea este aceasta institutie. Poate cineva sa faca si sa publice o lista cu cei care s-au opus public. Sa stim si noi. Parca vad ca dupa aceea se vor apuca de lins clanta. De la ambasada americii. :D :D :D

# Edelweiss - Petent la SIIJ (de Bukowina) date 2 August 2018 14:19 +5

„Scanez și imprim. Imprim și Scanez. Imprim.” - fragment parafrazat din lucrarea „Moartea (profesională) a căprioarei grigorean și a căpriorului hetriuc de la C3A pen. C.A.Sv.”. 17 pagini plângerea fundamentată pe Abuz în serviciu și Represiune nedreaptă. 13 anexe reprezentând înscrisuri oficiale emise de organe judiciare ale statului român. 3 Sentințe penale, 2 Decizii penale, 2 MEPÎ, 2 acțiuni pe 587 - liberare condiționată, 2 Bilete de liberare din penitenciar și mai ales un SUPERB proces-verbal al unei comisii de liberare condiționată care atestă Omisiunea aplicării prevederilor IMPERATIVE ale art. 105 alin 1 C.P (au uitat duomnii să anuleze o liberare condiționată) și introducerea unei persoane pentru a doua oară în penitenciar, pentru același concurs de infracțiuni, AVÂND DEJA ÎNDEPLINITĂ FRACȚIA PROPOZABILĂ DE 2/3 din noua pedeapsă rezultantă: 229 de zile DEJA efectuate versus 229 de zile reprezentând fracția propozabilă a noii pedepse rezultante. :eek: Mănânc și plâng. Mănânc!

# un mizantrop date 2 August 2018 14:40 +5

Clar, santajati! Dar, totusi, nu victime!!! La banii pe care-i bagam in curul lor nu-si permit statutul de victime si am mai vazut, rar, judecatori sub presiunea DNA, care nu s-au indoit. E adevarat, unii sunt, deja, in puscarie...Eu pe aia (judecatori!) care si-au bagat confratii in puscarii la presiunea DNA i-as baga in penal, fara discutii, fara mila! Abia apoi as face o analiza a dosarelor latente...Pot sa inteleg compromisurile la care e obligat un om, pentru viata si familia lui, dar nu din postura de judecator, adica a personificarii lui Dumnezeu pe pamant si mai e si platit pentru asta. Orice urma de intelegere pentru magistratii vanduti oficializeaza tradarea in orice forma

# Ministrul Justitiei chiar merita o STATUIE ! date 2 August 2018 15:10 +12

O adevarata pasare rara acest domn! Nu are numai un discurs care face placere ascultatorului, dar si staruie in convingerile sale pana reuseste sa transforme in realitate lucrurile de care intreaga societate avea nevoie. Nu stiu cum si ce anume l-a determinat sa accepte functia de ministru dar stiu ca a ales bine si ca si-a cumpanit corect fortele. Incredibil ce poate face un singur om care nu este santajabil. Partidele ar trebui sa ia aminte atunci cand isi desemneaza candidatii. Mai ales partidele care pun suflet si credinta in ceea ce fac. Felicitari pentru toata activitatea de pana acum si mult succes in continuare DOMULE MINISTRU TUDOREL TOADER!

# The Equalizer date 2 August 2018 16:58 +5

Da-le Tudorel peste bot ca prea s-au invatzat ca tara asta e sat fara caiini . Toader e cel mai bun ministru al justitiei de la Isus incoace. Toata stima si respectul ! PS.Reduceti bugetul SRI de la 3mrld. la macar 300mil. , ca la SIE .

# Edelweiss - Sifonar de Bukowina date 2 August 2018 17:02 +2

Din experiența personală, pot să confirm care sunt CELE 2 CULOARE DE PARADEALĂ PROTOCOLARĂ de la Curtea de Apel Suceava: Completul 3 Apel penal - alcătuit din hetriuc laurențiu-marius (preș. secției penale) și grigorean maria loredana. Cel de-al doilea complet de tip „culoar” este Completul 6 Apel penal - ilieș tititana + aparaschivei adrian-valentin. De remarcat că aparaschivei et uxor (aparaschivei ana-maria -procuror PCA) sunt, în mod regulat, printre primii semnatari ai unor memorii emanate din zona undercoverilor cu epoleți ai câmpului tactic „justiție”. Pe lista acoperiților mai pot fi trecuți TOȚI procurorii de la PCA Suceava. Cu menționarea specială a MATROANEI acestui cuibușor de Ticăloșie și Nelegiuire - lămășanu iulia-daniela, care are 2 rânduri de epoleți: un rând de epoleți de la SRI și al doilea rând de epoleți de la ... GRU. :o

# Sorin date 2 August 2018 21:03 +1

Solicit urmatoarele: 1) Adresa de contact a acestei sectii de investigare a magistratilor. 2) In cazul in care nu suntem multumiti de solutia data de aceasta sectie de investigare a magistratilor, unde putem ataca solutia?

# Edelweiss - Răs-plătitor cu reversul denarului (de Bukowina) date 2 August 2018 23:23 +2

Noua secție, denumită în temeiul Legii „Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție” va deveni operațională începând cu data de 20 sept. 2018. Io* cred că pot fi adresate plângeri acestei secții, pe adresa PÎCCJ, cu mențiunea „Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”. Chiar de nu ar fi aceasta adresa, se știe că în temeiul prevederilor legii penale, o plângere greșit direcționată nu se azvârle la Marele Kosch, ci se redirecționează spre organul de urmărire penală competent material. Acuma, Io* aș zice ca să se amâne până după data de 20 sept. adresarea acestor plângeri către SIIJ. Io* am trimis-o cu data de mâine, întrucât sunt condiționat de termenul de 3 luni de prescriere a dreptului de a formula plângere: 31 mai 2018 am fost paradit la mica meserie, pe cale de consecință că până în 30 august 2018 trebuie să formulez plângerea. Iacătă-o! https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/alea-jacta-est.html :roll:

# Edelweiss - Prophet de Bukowina date 2 August 2018 23:56 +1

„La oricare dintre noi vine o vreme în care este supus evaluării”. - quote by Tudorel Toader, Ministrul are vă va f**e încet, pedant, cu aplomb moldovinesc! :roll: În sprijinul acțiunii ministeriale, reformatoare, vizionare a Profesorului Tudorel Toader, „penalii” paradiți, vinovații fără vină a Rroemenicii neo-securiste îi dedică gogomanului Lazăr - Tractorist fruntaș în paradeala colhoznică, melodia celor de la Holograf: „Vine o zi”. :roll: https://www.youtube.com/watch?v=CW52Tcq64Hs

# teo date 4 August 2018 10:45 0

Felicitarii   domnule   ministru  pentru  activitatewa dvs. de  un   mare   profesionalism,  aveti  in   vedere  si   modificarwea   codului  civil   nprivind   revizuirea   dosarele   pentru   executariile   silite   efectuate de  firmelwe de   recuperare  fara  un  titlu   executoriu  si  au  scos   in  strada  familii    numeroare de  catre   catre  executorii  judecatoresti,camatarii, evaluatorii, valutisti   constituiti  in   grupuri   foarte  bine   organizate  la   nivel   local  sprijiniti   de    procurori  si   judecatorii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva