13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA LUI SLUGARETE – Avocata Cosmina Cerva: “Nu stiu ce e mai trist, faptul ca magistratii se toarna intre ei, publicand discutii private, sau ca nivelul discutiilor intre ei este atat de jos. Au demonstrat din nou ca nu merita statutul de magistrati. Daca ei intre ei se numesc slugi, Slugarete, ce incredere sa aiba omul de rand in independenta lor? Cum sa creada omul ce rand ca CSM este garantul independentei Justitiei cand presedintele este numit de colegi Slugarete?”

Scris de: G.T. | pdf | print

25 May 2021 13:35
Vizualizari: 7635

Oare ce incredere pot sa mai aiba romanii in Justitie atat timp cat magistratii se toarna intre ei si publica discutii private, iar presedintele Consiliului Superior al Magistraturii Bogdan Mateescu, zis "Bobita", este numit de colegi “Slugarete”? Problema este ridicata de cunoscuta avocata Cosmina Cerva (foto), intr-un interviu acordat jurnalistului Traian Horia si publicat pe blogtraianhoria.wordpress.com.


 

Cosmina Cerva comenteaza ultimele scandaluri din Justitie privind aparitia discutiilor purtate pe diverse forumuri de magistratii #rezist si de seful CSM Bogdan Mateescu, zis “Slugarete”. Cerva remarca nivelul extrem de scazut al discutiilor respective, concluzionand ca acestea nu fac altceva decata sa consfinteasca faptul ca niciunul dintre personajele implicate in aceasta poveste nu merita statutul de magistrati. “A plecat cu trotineta solemnitatea”, precizeaza Cosmina Cerva, referindu-se la solemnitatea Justitiei.

 

Iata un fragment din interviul acordat de avocata Cosmina Cerva jurnalistului Traian Horia, interviul integral fiind atasat la finalul articolului:

 

Reporter: Care este cea mai mare problema a Justitiei din Romania in acest moment?

Cosmina Cerva: Cred ca Justitia este cea mai mare problema a noastra acum. Un om stie cand face rau sau cand face bine, stie cand trebuie sa plateasca pentru greseli si cand nu. Daca Justitia a ajuns sa pedepseasca nevinovatii si sa scape vinovatii, ce nevoie mai are poporul de ea?! Nu cumva s-a transformat din serviciu public in instrument de executie cu butoane de comanda? Ba da. Ai butonul 'Justitie', ai Comanda: ai Comanda, ai Puterea.

Reporter: Care este mecanismul intim prin care pot astia sa distruga ideea de Justitie sociala in doar 30 de ani?

Cosmina Cerva: Nu stiu.

Reporter: Ultimul barometru de opinie arata ca Biserica se afla pe primul loc in topul increderii romanilor. Nu am reusit sa gasim pe ce loc de subsol e Justitia. In loc sa se ocupe de problemele din ograda lor, asociatiile activiste cu judecatorii lor hastag rezist, precum VedemJust, se uita in curtea Patriarhiei si trimit 'sesizari'.

Cosmina Cerva: Justitia nu mai are nivel pentru masuratori, increderea in ea s-a prabusit. Sunt penibili magistratii care incearca sa arate cu degetul catre Biserica in conditiile in care nimeni nu mai are incredere in ei.

Reporter: Un magistrat cu indicativul oy2y9esisz a publicat un blog in care actualul sef CSM, Bogdan Mateescu este alintat Slugarete. Nu ne-ar fi rusine deltfel nici cu unii activisti rezist din Justitie. Nu exista in tari ca Marea Britanie asociatii de magistrati care sa se ocupe cu evaluarea muncii politicienilor, sunt Puteri separate. De ce fenomenul asta e permis in Romania?

Cosmina Cerva: Nici nu stiu ce este mai trist, faptul ca magistratii se toarna intre ei, publicand discutii private, sau ca nivelul discutiilor intre ei este atat de jos. Oricum, cu aceste discutii au demonstrat din nou ca nu merita statutul de magistrati. Daca ei intre ei se numesc slugi- Slugarete– presedintele CSM, ce incredere sa aiba omul de rand in independenta lor? Cum sa creada omul ce rand ca CSM (Consiliul Superior al Magistraturii, n.n.) este garantul independentei Justitiei cand presedintele este numit de colegi Slugarete? Asta este Justitie in care sa ai incredere?

Reporter: Am trait s-o vedem si pe-asta. Inspectia Judiciara cere suspendarea unor judecatori rezistenti, precum Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti pentru discutii pe forumuri in care sunt comentati ireverentios politicieni, jurnalisti si magistrati. Unde a emigrat solemnitatea Justitiei si la ce spital este internata?

Cosmina Cerva: A plecat cu trotineta solemnitatea”.


* Cititi aici integral interviul acordat de avocata Cosmina Cerva

Comentarii

# MN date 25 May 2021 13:11 +47

doamna/domnisoara Cerva are perfecta dreptate. cum dracu se face ca presedintele CSM este un penal, dar mai grav ca este judecator de judecatorie?, cum dracu se face ca un judecator de judecatorie sa fie seful unor mari sau chiar foarte mari judecatori cu carte de vizita serioasa nu ca matilet. mai mult sa urmariti interventiile doamnei BALTAG impotriva lui taica Lazar, al lui Iohanis, sa nu mai spun de actualul ministru de justitie alt slugarete al sistemului, sa ne intelegem ca sunt judecatori cu mare caracter, mare experienta si fara scheleti bai Stelica si tu Bobita si nu uita ca mai devreme sau mai tarziu va veni si ziua suspendari tale si vei fi cu siguranta un penal ordinar. hai pa

# nae din dealul feleacului date 25 May 2021 18:42 +7

Frumusica,de ce nu mai vii pe la TV?Acum pe bune te vad frumoasa si te stiu desteapta;iesi in fata!

# Axioma Justiției de Canalizare (Magna Cloaca Aequitatis) date 25 May 2021 21:24 +31

CSM ≡ ”CUPOLA DI TUTTI CAPI DELLA MAFIA GIUDIZIARIA”. ”JUDICIAL MAFIA INC.” ≡ sistemul judiciar românesc. (cel mai elaborat și desăvârșit Grup Infracțional Organizat)

# MURARU DOINA date 29 May 2021 10:39 0

:-x :-x CSM MAFIA MAFIILOR TOATE ACESTE COMITETE SI COMITII, TREBUIE DESFIINTATE SI ACESTI INDIVIZI ARESTATI SI CODMNATI PE VIATA, PANA ATUNCI NU EXISTA JUSTITIE. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva