28 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI POATE RAMANE FARA GRAD – A inceput procesul in care CSM contesta modul in care fosta sefa DNA Laura Kovesi a pus mana pe gradul profesional de procuror PICCJ, fara sa dea concurs. Sentinta judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti privind anularea hotararii prin care Sectia pentru procurori a CSM i-a refuzat lui Kovesi recunoasterea gradului de PICCJ poate fi desfiintata la Inalta Curte (Sentinta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 November 2021 15:56
Vizualizari: 6528

Laura Kovesi (foto), fosta sefa DNA, intre timp instalata politic la conducerea Parchetului European, poate primi o lovitura crunta la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta desigur daca magistratii de la instanta suprema nu se vor lasa intimidati de pozitia pe care Laura Kovesi o ocupa in prezent, de trecutul acesteia sau de posibile influente externe.


 

La ICCJ a inceput joi, 11 noiembrie 2021, procesul in care Consiliul Superior al Magistraturii contesta modul in care Laura Kovesi a pus mana pe gradul profesional de procuror PICCJ. Grad fara de care Kovesi nu putea fi numita sefa Parchetului European.

Mai exact, la instanta suprema a avut loc primul termen din dosarul nr. 8930/2/2018 (vezi facsimil), in care CSM a facut recurs fata de sentinta judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 2019, i-a acordat lui Kovesi gradul profesional de PICCJ. Este vorba despre sentinta nr. 1348, din 9 aprilie 2019, pronuntata in dosarul 8930/2/2018, prin care judecatoarea Ecaterina Toma a admis contestatia fostei sefe DNA fata de Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM nr. 673 din 6 noiembrie 2018 prin care ii fusese refuzata acordarea gradului profesional de PICCJ, a anulat respectiva hotarare si in consecinta a obligat procurorii din Consiliu sa ii acorde Lulutei grad profesional corespunzator PICCJ. Totul evident, fara ca Laura Kovesi sa dea concurs pentru promovare in functie. Deci sa sara direct de la grad de procuror de parchet de tribunal la cel de procuror PICCJ.


Iata minuta sentintei judecatoarei Ecaterina Toma de la CAB:

 

Admite cererea. Anuleaza hotararea 673 din 06.11.2018 a Consiliului Superior a Magistraturii Sectia pentru Procurori. Obliga paratul sa emita hotararea prin care sa recunoasca reclamantei gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata în sedinta publica, azi, 09.04.2019”.


CSM a declarat recurs impotriva sentintei judecatoarei Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, actiunea Consiliului urmand sa fie solutionata de un complet de 3 judecatori de la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, format din judecatoarele Florentina Dinu, Maria Andries si Maria Hrudei.

Miza este extrem de importanta, intrucat deposedarea lui Kovesi de gradul de PICCJ ar trebui sa duca la pierderea de catre aceasta a functiei de sefa a Parchetului European, detinerea gradului profesional de PICCJ fiind o conditie pentru ocuparea pozitiei. Tocmai de aceea am precizat ca speram ca judecatorii ICCJ nu se vor lasa intimidati de vreo posibila influenta externa, de pozitia ocupata in prezent de Kovesi sau de trecutul acesteia.

 Ecaterina Toma i-a facut pe plac Lulutei


Revenind la sentinta judecatoarei Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti, aceasta a explicat foarte simplu motivul pentru care Kovesi trebuie sa primeasca gradul de procuror PICCJ fara sa sustina vreun concurs. Mai exact, a aratat judecatoarea Toma, Laura Kovesi a fost numita de catre Traian Basescu Procuror General, ocazie cu care a primit grad de PICCJ, aspect care ar trebui sa fie de ajuns. Iar legea care prevede ca la incetarea mandatului de conducere din PICCJ, DNA sau DIICOT procurorii isi redobandesc gradul profesional de executie, cel de procuror de parchet de tribunal in cazul Laurei Kovesi, nu i s-ar aplica aplica Lulutei.

Pe scurt, judecatoarea Ecaterina Toma a decis ca: “Reclamanta a castigat gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin numirea sa in functia de Procuror general al acestui parchet la data de 02.10.2006, fiind irelevant ca aceasta nu a sustinut un examen de promovare in functii de executie”.


* Cititi aici sentinta prin care judecatoarea Raluca Ecaterina Toma de la Curtea de Apel Bucuresti i-a dat Laurei Kovesi grad profesional de procuror PICCJ, fara ca aceasta sa sustina un concurs


* Cititi aici Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care i-a fost refuzat Laurei Kovesi gradul profesional de procuror PICCJ

Comentarii

# Băran Gheorghe date 11 November 2021 16:18 +161

Ca in armata, functia doboara gradul dar , este oare sau poate fi considerat sistemul judiciar armata ?!?! Poate un politican sau e normal , mai bine spus, sa "unga "? Una este sa ai o functie de conducere administrativa si alta este sa ai rang de conducere cu implicare in returnare de dosare, de confirmare sau infirmare de ordonante , care sunt decizii strict profesionale si nicidecum de administrative. Asa au ars multi treptele ascensiunii profesionale ( vezi si Lancranjan , cea care zicea ca drepturile omului sunt o disciplina " anosta si plictisitoare " de parca anost miroase a levantica si plictisitor a gunoi de grajd , cea care intr-un dosar a emis o ordonanata de clasare si a dedus ca 4 ani si 3 luni de la fapta sunt 5 ani ) .

# Ultimul Charlot date 11 November 2021 16:54 +102

Dar magistrații de la ICCJ se lasă întimidați de cineva sau ceva în actul judecății? Pai atunci, judecătorii de la instanțele ordinare cum sunt? Huuum Și eu care stiam și credeam că judecătorii sunt exemple morale și profesionale. Ce justiție mai este și asta?

# Lita date 11 November 2021 18:13 +263

Daca CSM castiga, Romania castiga si va fi cutremur in Europa.

# Pintea date 11 November 2021 18:15 +102

Șmechera ICCJ a acordat termen dupa 2 ani, timp in care malagambista s-a instaurat la Parchetul Europea linistita. La acel moment, la audieri a fost intrebata si despre grad si a spus ca are, ca este un proces pe rol. Acum, cine va avea curaj sa o ”degradeze”? Are ea si alte grade!

# Băran Gheorghe date 11 November 2021 19:24 +22

@Lita, sa ai gura aurita si Romania sa devina Vrancea in Europa!!! Personal nu am nimic cu Kovesi, dar prea se catara prostia!!! In anul 1988, vara , la campionatul european de cadeti baschet feminin , finala Ro Cehoslovacia am pierdut o din cauza lui Kovesi, eram acolo, a ratat toate aruncarile. Era inalta ca gardul, ma intrebam de ce insista antrenorul sa o puna tot pe proasta asta?! In afara de tupeu si nesimtire n au nimic oamenii ca ea.Au, " recomandari" . In 1993 castigam un concurs la o intreprindere, am avut cele mai bune note si la scris si la imterviu, iar unul Balan a zis , da ,dar nu aveti nici o recomandare

# Edelweiss - Ivory Tower Șef resurse Umane UM Min. Just. date 11 November 2021 20:53 +13

@ Băran Gheorghe: Răspunsul este DA! Impecabila plasare a magistraților în MJ și MP dovedește o impecabilă organizare de tip militar: fiecare are gradul său pitulat pe sub robă, fiecare are o misiune undercover, trasată prin Ordin de Zi pe Câmpul Tactic și comunicat prin Ordinul de Serviciu înmânat în plicul galben. Fiecare dintre ei a depus jurământul de credință și fidelitate față de neo-Securitatea din Pădure iar fiecare dintre ei își depune lunar semnătura pe statul de plată de la casieria UM 0929 București sau UM reprezentând structurile teritoriale. (cei din ÎCCJ, PÎCCJ, DNA CENTRAL, DIICOT central, CAB, PCA, TB, PTB semnează la UM 0929) :lol: :lol: :lol:

# Daca ar ramane fara slanina ... date 11 November 2021 23:22 +23

ar fi ceva ! Dar sarind reteta sapunului de rufe , sa-i dorim sa ajunga la beci impreuna cu Petrov , Coldache , Lazar, Tarcea, Stanciu, eventual ******l de la Cotroceni si alti maimutoi din gasca. :-)

# nae girimea date 12 November 2021 09:13 +3

"KOVESI POATE RAMANE FARA GRAD" Las ca are grade de la altii...

# # JOS ORCA!!! date 12 November 2021 10:05 +5

:eek: :lol: :eek: Cu grad, fara grad, aceasta PROGENITURA, INTRUCHIPAREA RAULUI, A DISTRUS SI VA MAI DISTRUGE MULTE DESTINE... Si cind te gindesti ca SECURISTUL bogdan chiriac o vede ca fiind presedinta ROMANIEI, TE APUCA GREATA!!! Fara cuvinte, ce-au putut crea DIABOLICII SECURISTI!!! :zzz

# MNJ date 12 November 2021 13:37 +3

ba frate nu e normal sa raspunda penal cine a numit o in functie pe aceasta criminala fara sa aiba grad profesional corespunzator? cum sa pui un incompetent in functia cea mai inalta, asta miroase a spaga..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2022 – Ministerul Justitiei tine scorul la Campionatul Mondial de Fotbal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva