21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA UN PAS DE BLOCAJ - Ministerul Justitiei are datorii catre avocatii din oficiu de aproape doua milioane euro. La solicitarile UNBR, MJ a cerut Ministerului Finantelor sa asigure banii pentru plata onorariilor. Avocatii din oficiu au depus deja mai multe petitii prin care si-au exprimat refuzul de a mai acorda asistenta juridica! (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

21 April 2013 10:17
Vizualizari: 5486

 

Minsterul Justitiei are datorii la plata onorariilor avocatilor din oficiu de aproape doua milioane de euro. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea (foto stanga), a solicitat Ministerului Justitiei prin doua adrese, comunicarea situatiei restantelor la plata onorariilor pentru avocati din oficiu inregistrate catre barourile din tara. Potrivit raspunsului oferit de secretarul general al Ministerului de Justitie, Alexandra Sinc (foto dreapta) la data de 31 martie 2013, MJ inregistra catre barouri la plata avocatilor din oficiu restante in valoare de 8.470.000 lei. In acelasi raspuns, secretarul general al MJ Alexandra Sinc a transmis UNBR si ca datele privind suma restantelor, precum si situatia defalcata a datoriilor pe fiecare instanta au fost inaintate catre Ministerul Finantelor Publice cu propunerea de deschidere de credite in vedere platii contravalorii onoroariilor avocatilor din oficiu.


In acelasi timp, Alexandra Sinc a precizat in raspunsul dat UNBR ca MFP va aloca suma de 8.470.000 lei, echivalentul a aproximativ 1.800.00 euro, pentru plata onorariilor avocatilor din oficiu pe anul 2013 in limita bugetului: "Avand in vedere datele transmise, Ministerul Justitiei a inaintat catre Ministerul Finantelor Publice propunerea de deschidere de credite nr.3/18784/29.03.2012 in suma de 8.470.034 lei, fonduri ce au ca destinatie plata contravalorii onorariilor avocatilor din oficiu cu scadenta la data de 31 martie 2013. Totodata, va informam ca, Ministerul Justitiei va lua toate masurile, pentru a asigura, in limita bugetului aprobat de Ministerul Finantelor Publice, resursele necesare platii contravalorii onorarii avocati din oficiu pe anul 2013".

Ministerul Justitiei isi exprima ingirjorarea fata de decizia avocatilor din oficiu care au depus petitii prin care isi exprima refuzul de a mai acorda asistenta juridica: "Determina perturbarea actului de justitiei in materie penala"

Pe de alta parte, intr-o nota pe care secretarul general al Ministerului Justitiei a transmis-o Ministerului Finantelor Publice in luna aprilie 2013, si care este atasata raspunsului dat UNBR, MJ a solicitat sa dispuna masurile necesare pentru plata onorariilor avocatilor din oficiu, aratand ca situatia a luat o turnura neasteptata. Concret, au fost inregistrate petitii ale avocatilor in care acestia isi exprima refuzul de a mai acorda asistenta juridica: "Avand in vedere:

-situatia sumelor restante inregistrate de instantele judecatoresti catre barourile de avocati la sfarsitul lunii martie 2012;

-petitiile primite de la barourile de avocati privind refuzul de a mai acorda asistenta juridica fapt ce determina perturbarea actului de justitie in materie penala;

Ministerul Justitiei a efectuat deschiderea de credite exceptionala la Cap. 61.01 "Ordine Publica si siguranta nationala", Titlul II "Bunuri si servicii" pentru achitarea restantelor reprezentand contravaloare onorarii avocati cu scandenta pana la 31 martie 2013 pe care a inaintat-o pe data de 01.04.2013 la Ministerul Finantelor Publice, conform situatiei atasate.

In consecinta, va rugam sa dispuneti masurile necesare pentru plata avocatilor din oficiu".

Astfel, potrivit datelor furnizate de Ministerul Justitiei catre UNBR la finalul lunii martie 2013 situatia sumelor restante intregistrate de instantele judecatoresti catre baroruile de avocati se prezenta in felul urmator:

Instanta cu cele mai mari datorii catre barourile de avocati la sfarsitul lunii martie 2013 era Curtea de Apel Bucuresti, cu 2.149.172 lei, urmata de Curtea de Apel Craiova, care inregistra 1.058.543 lei.

La polul opus, cele mai mici datorii la plata onorariilor pentru avocatii din oficiu le au Curtea de Apel Brasov, de 250.840 lei, si Curtea de Apel Suceava, 274.630 lei.

*Cititi aici raspunsul oferit de Ministerul Justitiei UNBR si situatia datoriilor intregistrate de instantele din tara

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.........,, date 21 April 2013 12:21 +1

DACĂ MINISTERUL JUSTIȚIEI URMEAZĂ SĂ PLĂTEASCĂ APROAPE 9.000.000 LEI UNEI ENTITĂȚI CARE NU ESTE INFIINȚATĂ LEGAL ESTE O ILEGALITATE.       UNBR și Barourile componente au fost desființate conform Legii nr. 3/1948, publicată în M.O nr. 15/17.01.1948 (art. 1, art. 2). De la desființare aceste entități poartă denumirea de Colegii de Avocați Județene.      Legea nr 51/1995 mod și comp cu legea nr. 255/2004 nu înființează BAROURI ea reglementează doar exercitarea profesiei.     UNBR  trebuie înființată potrivit art. 187 și următoarele din legea nr. 287/2009, întrucât UNBR în sensul legii este persoană juridică de interes public.                                        

# recidivist date 21 April 2013 12:50 0

     Este vorba de infrac. prev de art. 248-248 indice 1 , 215 indice 1, art. 264 și 263 Cod penal.        problema este cine are tupeul să se ,,SESIZEZE DIN OFICIU,,

# avi/avi date 21 April 2013 19:02 +1

Mai recidivistule,alte articole din codul penal cunosti?Si tu te dai avocat cu asemenea aberatii?Cred ca nici la baroul paralel nu ai fi intrat daca nu faceai donatia necesara.

# dosar penal date 21 April 2013 12:56 +2

   Cine cunoaste temeiul legal în baza căruia Ministerul Justiției transferă SUME IMPORTANTE DE BANI în contul UNBR - care nu este inființată și nu funcționează legal.       Asistanța juridică din oficiu este legală ??????????????????       Acești bani urmează să intre în buzunareșe avocaților care sunt în grevă la Găiești ?????????????       UNBR este finanțată de la bugetul de stat ??????????????????//

# avi/avi date 21 April 2013 19:14 +3

Mai acesta care ai dosar penal,habar nu ai ce inseamna plata oficiilor.In primul rand ca nu se finanteaza UNBR de la bugetul de stat ci este o plata pentru o prestatie avocatiala.In al doilea rand nu se transfera bani in contul UNBR.Fiecare instanta ,din sumele date de MJ , platesete onorariile avocatilor din oficiu.In concret se vireaza banii in contul fiecarui barou iar baroul ii inmaneaza avocatilor care au prestat in ,,oficii,,Daca te-ai fi interesat,ai fi aflat care este cuantumul unui onorariu in oficii si ai fi constatat ca acestea sunt modice.Cat crezi ca ia un avocat pe an din oficii?Ai constata ca nu trece de unul-doua (hai trei)onorarii pentru avocat ales intr-o cauza serioasa.Si afla ca se merge din oficiu si in cauze serioase,de lunga durata si complexe.Asa ca lasati vrajeala si acupati-va de chestii serioase.

# iva date 22 April 2013 09:46 +1

Prin sfanta spaguta, sunt avocati care iau peste 3000 de lei / luna din oficii. Nu va mai victimizati atata ipocritilor. Din banii publici. Ptr. ce ?? Unii nici nu stiu sa deschida gura, fac procurorii ce vor cu inculpatii. Zeciuiala nu ajunge la flocea, de la avocati ? Tocmai asta e problema, de aia tipa flocea, ca banii din oficii nu pot fi fentati precum cei pe onorarii, cand avocatul ia 3000 lei de la client si pe chitanta scrie 200 - 400 lei. Nu mai plangeti cu lacrimi de crocodili, ilegalistilor.

# PLATA PENTRU \'OFICII\" ESTE ILEGALA date 8 June 2013 11:10 0

Protocolul incheiat cu o entitate care de jure nu exista este nul de drept. Plata oficiilor catre avocatii acestei entitati, este nelegala si pentru faptul ca, din banii primiti pe oficii, avocatii dau zeciuiala la barouri si in felul acesta, banii de la buget, adica de la noi toti, se duc catre acest UNBR nelegal.

# Spargem greva ! date 21 April 2013 13:01 +9

Iata farmecul democratiei si concurentei ! Intra in procese avocatii lui Bota !!!

# av date 21 April 2013 14:08 +4

O mica corectura: av bota intra in procesesi acum si au intrat si pana acum, doar ca acum e momentul sa intre mai tare in paine

# avocat BB. 52--catre M.J. si PRESEDINTELE UNBR -BOTA date 21 April 2013 13:05 +4

Eu unul consider ca este momentul ca d-nul BOTA sau o delegatie din cadrul UNBR-BOTA sa mearga la M.J. si sa incheie un protocol prin care noi sa ne obligam ca asiguram in viitor asistenta juridica in mod gratuit, fara nici o pretentie de onorariu din partea M.J. am sa va si motivez de ce acest lucru ar fi legal si anume: 1- Notarii publici ptr. unele persone defavorizate sunt obligati sa intocmeasca unele acte gratuit. Asa mi se pare normal ca si avocatii ptr. persoanele care sunt defavorizate in special ptr. cei care in cursul unui proces solicita ajutor public judiciar sau/si/ori fie asistati din oficiu , acesta asistenta sa fie obligatorie si gratuita fara plata din contul M.J. pentru avocati indiferent din ce UNBR sunt( BOTA sau TRADITIONALI) Eu unul sunt de acord indiferent cate oficii mi se repartizeaza pe in interval de o luna/an sa le sustin gratuuit intrucat inteleg si partile din proces care trebuioe sa li se asigure aceasta asistenta si M.J. care se pare ca nu face fata cheltuielilor cu bugetul pe care il are repartizat. Chiar si fara protocol intre UNBR BOTA si M.J. eu voi intra si voi asigura toate oficiile gratuit daca mi se solicita de catre instantele din teritoriu. Ce face conducerea UNBR (traditional) cu M.J. in sensul ca nu vor intra sa asigure oficiile nu este decat \"santaj mascat\" la adresa instantelor si magistratilor. Si acum va rog sa observati care sunt avantajele in pluspe langa concurenta cand sunt mai multe UNBR-barouri si care lucreaza in paralel cu conduceri separate. cele mai mare avantaje sunt: 1-Instantele si magistratii nu mai pot fi santajati ca se va bloca activitatea de justitie.2- Exista o adevarata concurenta 3- Creste competitie si calitatea 4-Va duce la micsorarea onorariilor. Sa inteleg motivul grevei/protestului avocatilor de la baroul Dambovita la judecatoria Gaesti a fost mascat si ca nu din cauza avocatilor de la BOITA fac acest protest ci din cauza micsorarii \"CASCAVALULUI\". Fratilor avocati cui ii place profesia de avocat cu adevarat trebuie sa lucreze si pe mai \"putin\" in timp de criza chiar si cu o calitate ascendenta si in conditii de adevarata concurenta. De ce sa nu recunoastem ca au fost timpuri si mai bune(cozonacul mai mare) Acum fiind criza omul de unde sa ne mai \"indoape\" cu onorarii care erau destul de exagerate? Asta este trebuie sa trecem si noi peste aceasta criza cu bune si cu rele impreuna cu toata populatia.

# strutzu date 21 April 2013 13:30 +3

Gheorghe Florea vrea BANI DE LA BUGETUL DE STAT ? Cine plătește întreținerea spațiilor din instanțe, unde Gheorghe Florea își desfășoară activitatea ?

# manifest date 21 April 2013 14:42 +6

Avocaţii de la Bota contribuie şi ei la bugetul de stat, dar ei nu au beneficii, nu sunt copii de judecători.

# vali date 21 April 2013 13:32 +4

Avocații din UNBR _ Bota au acces în aceste spații ale avocaților din instanțe ?

# manifest date 21 April 2013 14:26 +6

Aşa le trebuie celor de la MJ pentru că au protejat barourile fără acte de înfiinţare şi nu au luat măsuri încă de la apariţia barourilor legal înfiinţate. Ce proces echitabil are un avocat de la Bota când magistraţi sunt trei judecători care au între 1-3 rude în baroul desfiinţat? CSM ŞI MJ se fac că nu văd aceste nereguli, e clar că acei magistraţi nu vor vedea niciodată legalitatea hotărârilor judecătoreşti ale avocaţilor de la Bota. Dacă aceste hotărâri judecătoreşti date de colegii lor magistraţi sunt nelegale, cele date de rudele tradiţionalilor cum sunt? Poate Ministrul Justiţiei şi reprezentanţii CSM în al 11-lea ceas fac ceva pentru Justiţia Română? Să-mi răspundă public, care hotărâri judecătoreşti sunt legale? După care să se rejudece procesele cu hotărârile nelegale.

# R.I.L. AVOCATUL POPORULUI ROMÂN date 21 April 2013 14:39 -1

La instituția AVOCATULUI POPORULUI nu se află nici-o sesizare a uneia dintre UNBR, barourile componente sau a altor instituții.     În ce temeiuri de fapt și de drept se poate sesiza Avocatul poporului pentru a sesiza un RIL ??

# Dana date 21 April 2013 17:46 -2

puteti sa va tavaliti pe jos-avocatii lui peste bota ca nu va baga nimeni in seama.ati fi in stare sa faceti orice doar, doar o sa va considere si pe voi avocati ! vai de capul vostru amaritilor,figuri de carton ce sunteti !

# gigel date 21 April 2013 22:31 -1

danuto se pare ca esti obisnuita cu notiunea de \"tavaleala pe jos\". noi avocatii reali, legali si infiintati pe deasupra legal te-am \"tavali pe sus\" ca sa-ti tii muiuta larga.

# Chiuretajul AVORTON DANA vorbeste date 23 April 2013 11:23 0

Aceasta DANA este partizana judecatorilor corupti si infractori de laa Neamt. In alte comentarii posteaza impotriva serviciilor de informatii romane, cu ura si ciuda ca nu poate \"taia gatul\" vreunui securist. SECURITATEA CONDUCE SI VA CONDUCE!!! Dr. Huianu va asteapta cu placere la alt chiuretaj

# Dan date 21 April 2013 22:57 -2

Dar pe ****** nu ai tavali-o mai gigibotistule?Vai de capul tau de avocat

# gigel date 21 April 2013 23:58 +4

dan + dana = dandana  :D :D :D hotaraste ce sex ai ca sa vaad daca imi convone sa ti-o trag boule!

# Dan date 22 April 2013 07:22 -2

Bou a fost ala care te-a facut,desi stia ca nu are voie sa conceapa,stiind ca va putea iesi un cretin.Si asa a fost.Dar bou cum a fost,daca stia ca progenitura lui ajunge avocat botist,nu te facea.

# Dana chiuretaj la pasarica, DAN ARE LA CREIER date 23 April 2013 11:26 0

Retarzii Dana si Dan au URA IMPOTRIVA SISTEMULUI DE INFORMATII SI SECURITATII!!! Vedeti comentariile de la judecatoarea Baltag...partizanii infcatorilor si judecatorilor corupti de la Neamt

# lara date 22 April 2013 01:17 0

Felicitari pentru acest articol! Insa situatia nu a fost rezolvata pe fond intrucat ministerul refuza sistematic sa vireze aceste sume direct in contul U.N.B.R. Aceste sume sunt virate catre curtile de apel care in bataie de joc cheltuie acesti bani spre acoperirea altor cheltuieli si schimba constant destinatia acestor sume. Sa nu se mire minunata doamna Sinc daca nu vom mai intra efectiv in salile de sedinta ca sa asiguram asistenta juridica si atunci in mod real va fi perturbat mersul justitiei, fiind pusi infractori in libertate pt lipsa apararii. Situatia este dramatica si f multi avocati au depus memorii la minister pt remedierea acestei situatii. Daca nu le convine sa intram in instante, sa ia ministerul acest serviciu. Oricum sumele sunt derizorii si devin chiar penibil de mici dupa ce judecatorii in special de la Curtea de apel Bucuresti si I.C.C.J . taie onorariile dupa cum au starea interioara in acea zi, nu respecta protocolul. Se cred Dumnezeu pe pamant!

# avocat de la BOTA date 22 April 2013 09:28 0

Trebuie sa aibe in vedere acei magistrati(putin dar mai sunt) care incearca sa ne mai faca sicanii ca si noi cei de la Bota contribuim ;la plata SALARIILOR LOR

# av date 8 June 2013 14:08 0

parca esti chioru de base: ,,sa aibe,,

# O.A. 52-avocat de la BOTA-CONTINUARE date 22 April 2013 09:47 0

Contibuim la plata salariilor lor si a altor cheltuieli din cadrul M.J. prin impozitele care ne sunt oprite pe profesia liberala si care intra in contulk M.J. (impozitul pe profit, etc) numai ca noi nu solicitam spatii ptr. birourile noastre in incinta instantelor si alte facilitati(onorarii din oficiu) platite din bugetul M.J. Daca este sa asiguram asistenta juridica obligatorie la cererea instantelor noi o asiguram gratuit, fara pretentii de onorarii asa cum incaseaza \"TRADITIONALII\". Mie mi se pare si incorect sa dai bani UNBR-FLOREA din mai multe puncte de vedere: 1-Aceste plati se fac din bugetul unei institutii publice(M.J.) pentru serviciile prestate de avocatura; 2-Aceste servicii cred ca din pct. de vedere legal sunt servicii publice si se supun regimul O.UG. 34/2006 -privind atribuirea contractelor de concesiune de lucrari si servicii publice si care depasesc cu mult valoarea prevazuta de aret. 19 din acest act normativ(15.000 euro intr-o unitate de timp calculata asa cum prevede acest act normativ-adica 48 luni) 3- Au fost aceste servicii scoase la licitatie o singura data dupa aparitia OUG 34/2006 ? Daca au fost scoase la licitatie ce entitati juridice legal infiintate au participat la achizitionarea serviciilor care sunt platite din bani publici( M.J.) intrucat la data aparitiei OUG 34/2006 erau cel putin 2 UNBR( adica UNBR TRADITIONALI si UNBR FLOREA) cu elemente de identificare aparte (CIF, adrese si conducere separata, personalitate juridica separata) Raspunsul este nu , nu au fost scoase la licitatie nici o data si au fost date \"plocon\" UNBR FLOREA in mod direct fara licitatie, incalcandu-se in mod flagrant si perpetuu OUG 34/2006 privin concesiunea de lucrari si servicii. In acest sens PREDOIU -fost ministru al M.J. ginerica si rubedenia conducerii traditionalilor au comis o serie de infractiuni: abuz in serviciu, delapidare, spalare de bani, deturnare de fonduri, etc. Asa ca are cineva curaj sa se autosesizeze si sa inceapa cercetarile penale ??????????????????

# O.A. 52-avocat de la BOTA-RECTIFICARE si CONTINUARE date 22 April 2013 09:56 +1

Scuze. Cand vorbesc mai sus de cele doua barouri ma refeream la (UNBR FLOREA si BOTA) Dar UNBR-FLOREA dupa cum spun unii nu prea avea cum sa participe la licitatie ca nu aveau acte de infiintare iar cand o persoana juridica cand participa la licitatie i se cere Statut, act constitutic, CIF si alte elemente de identificare ( asa cum se pretinde UNBR FLOREA ca ar fi la ora actula) Asa daca i s-au atribuit direct aceste sume de bani fara sa faca licitatie nu a mai fost nevoie sa dovedeasca ca au capacitate juridica. E acum este acum daca cineva o sa puna sub\"lupa\" aceste ilegalitati ce ne facem TRADITIONALILOR????????????????????? :D :lol: ;-)

# Iuliu date 22 April 2013 10:36 -1

Domnule O.A.52-avocat de la Bota. In loc sa stati cu mana pe tastatura faceti ceva concret, asumandu-va identitatea si nu asteptati totul de la o singura persoana. Bota nu poate sa mearga in MJ pentru ca estwe condamnat pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat. Luat idumneavoastra inca doi colegi si mergeti in interes propriu. Banuiesc ca stit sa redactati o petitie si sa o depuneti personal la MJ. Poate cu un drum ii intrebati ce au facut cu petitiile lui Nimerincu si altii. Unde sunt solutiile date pe aceste petitii. Poate le ascunde Bota si noi luptam pe degeaba.

# G-iuliu date 23 April 2013 12:47 -1

iULIU-le, fa tu o petitie la MJ ! O. scuze, am uitat ca nu stii sa scrii ! ,,estwe,, ,,Luat idumneavoastra,, ,,stit sa redactati o petitie,, !!!

# Iuliu are dreptate date 23 April 2013 11:28 0

Toti avocatii de la bota stau cu mana in san, mai ca o sa vina o minune d ela CEDO!!! asteptati fratilor ca o sa va scoata inafara legii, usor usor acesti traditionali ilegali

# P U I ULIU date 23 April 2013 12:44 -1

,,o sa va scoata inafara legii,, ... deci recunoasteti ca suntem pe lege ?  Mai greu cu scosu !

# av date 23 April 2013 14:05 0

Un titlu profesional dobandit in conditiile legislatiei in vigoare la momnetul dobandirii, in conditiile si pe lege, NU POATE FI revocat ori ,,confiscat\'\' de niste trogloditi comunisti, cel putin intr-o tara democratica si in spatiul UE!

# atentie date 23 April 2013 15:13 +1

UNIUNEA BAROURILOR DIN ITALIA A FACUT SOLICITARE la MJ,pt. a raspunde daca acei italieni inscrisi la bota au fost inscrisi intr-un barou legal,asteptam raspunsul MJ, VA FI INTERESANT.

# neatentie date 23 April 2013 15:32 0

Bineinteles ca unebereu infiintat de Bota este perfect legal. Este magnific faptul ca in sfarsit MJ va trebui sa recunoasca legalitatea acestei organizatii in urma unei solicitari din partea unui stat din UE. Pe cetatenii romani si-a permis sa-i batjocoreasca aceasta institutie, ca si CSM-ul, aservite intereselor mizerabile ale celor de la traditionali. Problema e ca in legea romana se mentioneaza faptul ca exista UN SINGUR UNBR. Cel al lui Bota fiind indubitabil perfect legal, al cui va deveni ilegal ?? Tov. Florea, auzim ?

# neatentie date 23 April 2013 15:41 +1

In istoria avocaturii din RO, chestia asta cu italienii se va numi \" lovitura italiana in plexul traditionalilor \", aplicata de Bota tovarasului Florea. Sa vezi apoi distractie. Bota se va duce frumusel cu tabloul avocatilor la MJ si va cere ministerului delegarea avocatilor de la el ptr. aparatorii din oficiu, cerand totodata, perfect normal, ca tabloul lui Floricel sa fie eliminat, ei practicand fara drept profesia de avocat. Sa vedem apoi parchetele ce vor face, se vor autosesiza sa urmareasca penal oitele tov. Florea ? Ce vor face MJ, CSM  si alte institutii aservite traditionalilor cu protocoalele incheiate ? Le vor duce la ******, sa aiba lumea cu ce sa se igienizeze la funduletz ?

# \"neatentie\" ABEREZI IN ULTIMUL HAL date 8 June 2013 11:24 0

Italienii, au fost sesizati ca cel care le-a semnat deciziile nu este legal in functie, nu avea calitatea sa semneze nici un fel de act sau de protocol si ca au fost pacaliti de neavocatul condamnat Bota Pompiliu. MJ, nu poate sa spuna ca UNBR 2004 nu este legal, insa Bota, cel care a semnat, nu detine nici o functie care sa-i permita sa colecteze sume de bani si sa inscrie cetateni italieni in aceat UNBR.

# UNBR INFIINTATA date 23 April 2013 15:43 0

De unde stie MJ care e legal sau nu ?

# neatentie date 23 April 2013 15:48 +1

Dupa acte ? Dupa sutele de sentinte ? Dupa propozitia din textul original al deciziei CEDO, nu cel INCOMPLET, publicat cu rea credinta de ICCJ ? Dupa insasi acceptarea / recunoasterea de catre autoritatile italiene ( si din alte state UE ) a avocatilor romani inscrisi la unebereu lui Bota si practicand in statul respectiv ?

# manifest date 23 April 2013 15:56 +1

Un răspuns negativ din partea MJ înseamnă o discreditare a justiţiei române, deoarece sutele de hotărâri judecătoreşti atestă legalitatea barourilor Bota. Mai mult şi moldovenii au declarat neconstituţionale dispoziţiile din legea moldoveană referitoare la un singur UNBR, noi românii tot timpul ne-am trezit mai târziu, aplicăm retroactiv şi dispoziţiile legii române, dar să ţinem cont de hotărârea de la CEDO publicată trunchiat pe situl ÎCCJ. Aăsta ne este nivelul şi nu ne trezim din somn!

# neatentie date 23 April 2013 16:04 +1

Este imposibil ca MJ sa spuna ca unebereu lui Bota este nelegal. Doar ca acum va fi nevoit sa confirme in scris si public, nu doar sa accepte tacit. A sosit si ziua platii ptr. tov. Florea si a ciracilor sai. Minciuna si ipocrizia nu puteau dura la nesfarsit. Este de preferat ptr. statul roman sa recunoasca acum si sa incheie razboiul acesta cu zarva minima decat sa se pomeneasca cu actiune la CJUE si sa fie sanctionat, apoi sa fie tarat in mii de procese civile in care se vor cere daune morale de foarte multi bani. Si asa bugetul national este sarac, mai bine sa colecteze impozite de la avocati decat sa le dea bani pe despagubiri.

# MJ confirma ca Bota, nu are calitatea de Presedinte date 8 June 2013 11:30 0

Cetatenii italieni, nu au decizii semnate de Presedintele legal ales, ci de condamnatul Bota, care nu mai are nici o calitate in acest UNBR, nici macar de Presedinte de onoare. Deciziile italienilor, sunt nule, nule, nule.

# 992 date 8 June 2013 12:26 0

Pe cuvantul tau de pionier ca asa este, avocacatzel traditional ce esti ?

# Saracu Nimernicu date 8 June 2013 14:06 0

Saracu Nimernicu, nu are scapare: http://bota.ro/wp-content/uploads/2013/03/ESCROCUL-NIMERINCU-URM%C4%82RIT-PENAL.pdf

# avocat traditional date 23 April 2013 16:46 0

In loc sa puneti mana toata ziua de tastatura,mai bine ati pune mana pe carte si sa invatati ceva drept pentru a intra in avocatura,in mod legal si corect.Va lasati aburiti de tot felul de contrabandisti de tigari,ori evazionisti fiscali,ori escroci,in loc sa ajungeti la o concluzie logica:nu sunteti in legalitate si ar trebui sa faceti ceva.Eu v-as primi pe apropae toti in avocatura Florea,fara examen (numai pe aceia intrati la bota cu parodia de examen pana la modificarea legii 51.).daca se va pune aceasta problema voi fi de acord si voi milita puternic in acest sens.Dar,in primul rand,scapati de naparci,analfabeti,agramati si incompetenti.PS.Stiu replica,stiu vocabularul de derbedeu,asa ca nu va obositi.

# neatentie date 23 April 2013 16:52 0

Uite, ne obosim un pic. Nu te-ai plictisit sa debitezi incontinuu ineptii ? Apropo de pleava, e valabil si turmei lui Florea.

# avocat traditional date 23 April 2013 16:57 0

De acord,dar macar aia sunt in legalitate

# neatentie date 23 April 2013 17:03 0

Nelegalitate, ai vrut sa spui. Iti scuzam greseala, de data asta.

# anal fabet traditional date 23 April 2013 17:17 0

,,sa scapati de analfabeti; adica de tine: ,,sa puneti mana toata ziua de tastatura,, ,, tigari,ori ,, ,,fiscali,ori,,

# avocat traditional date 23 April 2013 22:58 0

ai aparut contrabandistule?Nu iti place anonimatul?Bai acesta,eu sunt analfabet dar avocat pledant si acceptat.Nu frec menta ca tine pe la instante,doar,doar,gasesc un client pe care sa il fraieresc.Cred ca aiuritul ala de avi/avi are dreptate.Nici 10% din voi nu indeplinesc criteriile mele.Oricum ,tu esti primul intre cei 90%,pe scara lor de nonvaloare.Nu te obisi,stiu replica.

# obisi date 24 April 2013 00:07 0

,,obisi,, ce vrei sa spui ?

# av gica contra date 23 April 2013 16:47 0

A pus Bota pe site niste nume italienesti si voi ati pus botu ! Va credeam mai destepti !

# avi/avi date 23 April 2013 23:07 0

Nu am pus botu mai gica contra,Botu il puneti voi zilnic laz aburelile lui Bota cu legalitatea voastra.Nu e vorba despre cei cativa itlalieni ce apar pe tabloul vostru,ci de cateva sute care nu apar.O sa apara in dosarul penal.Abia acum imi dau seama ca bota avea dreptate cu cei apropae 5000 de avocati ai lui.Nici trei mii pe tablou iar restul....italienii. Ha,ha,

# coleg cu avi date 24 April 2013 00:06 0

Colega, ciocu mic cu legalitatea, Legea 3/48 ne-a desfiintat si prostii de stapanii nostri nu au niciun act !

# avi ? date 24 April 2013 00:12 0

avi, daca nu vb romaneste cine sa te inteleaga ? ,,laz aburerile,, ,,itlalieni,, ,,apropae,, ??? ba, tu esti român sau roman ?

# avi/avi date 23 April 2013 16:51 0

Mai asta ,traditionalule,in conditiile puse de tine,mai raman 10% din botisti pe care sa ii primit la Florea? :D :P :D

# avocat traditional date 23 April 2013 16:54 0

mai acesta,fii om serios si nu te baga unde nu te pricepi.Ce te preocupa grija de avocati?vezi ca nu esti apt a purta o discutie pe tema asta.Asa ca,ciocu mic.

# Iuliu date 23 April 2013 19:14 +1

Treziti-va, baieti, cred ca va ia gura pe-dinainte. MJ nu are obligatia sa spuna altceva decat a spus si pana acum. Singura structura recunoscuta legal este cea a traditionalilor.Bota dupa ce a vazut ca nu mai poate prosti romanii, a trecut peste granite, crezand ca ii va merge cu cei care nu cunosc realitatea din Romania. Dupa ce a fost prins si cu aceasta smecherie s-a dedat la studenti. La acest om nimic nu conteaza, cu exceptia faptului de a incasa bani din donatii. Nu fiti orbi, credeti ca isi vor pierde calitatea de avocat parlamentarii, guvernantii si copii avocatilor traditionali de dragul dreptatii. Gresiti, asa cum ati gresit in aprecierile voastre cel putin de 100 de ori. VISE PLACUTE si incasari grase derbedeului de Bota care s-a autodeclarat avocat.  

# uilui date 23 April 2013 21:38 0

Aaaaa......adica ........aaaaaaaaaaaa .....Bota a cerut donatii studentilor ?? Si italienii astia, neam de prosti, cum i-a fraierit Bota, le-a luat donatii ptr. nimic. Cum dreacu se face ca in Italia cei ce sunt inscrisi la Bota sunt recunoscuti drept avocati ( pe buna dreptate ) si in republica bananiera RO, nu ?? E prosti rau, da\' rau de tot macaronarii astia .....

# iulius analfabeticus date 25 April 2013 09:18 0

iulius analfabeticus: ,,copii avocatilor,, trebuie sa invete gramatica ! ,,pe-dinainte,, ,,La acest om nimic nu conteaza, cu exceptia faptului de a,, te alfabetiza pe tine !

# GUY FAWKES date 23 April 2013 23:47 0

AV. TRADITIONAL de ce te mai agiti? Eu citesc si imi vad de treaba, nu mai pierd timpul....

# pt GUY date 24 April 2013 10:44 0

Mai GUY, poate-ti pune o pila prietenul \"traditional\" la Flocea si te primesc in casta lor. Cu hotararea aia \"fantastica\", cum ramane ?! Sau nu-ti mai pierzi timpul...

# avocat traditional date 24 April 2013 06:49 0

Am inteles.OK

# iuliu date 25 April 2013 08:58 -1

Avocatii lui Bota nu pot lua oficii pt. ca nu sunt legal recunoscuti si ca urmare nu ii baga instantele in seama. Sunt neorganizati, nu au sedii de barouri in cele mai multe judete si decanii lor se ascund de judecatori, nu au contact direct cu acestia.Asa-zisilor avocati de la bota l-e recomand sa acceseze pagina de internet al UNBR si vor vedea ce raspuns a dat MJ la solicitarea MF si dupa aceea isi vor da seama ce se va raspunde si Italiei, legat de chestiunea cine are dreptul de a autoriza exercitarea profesiei de avocat in Romania. 

# ,,legal recunoscuti,, ? date 25 April 2013 09:12 +1

,,legal recunoscuti,, ? Asta chiar ca e originala ! Lui iuliu si lui gramaticus ,,l-e recomand,, sa mai citeasca: ,,pagina de internet al UNBR,, si vor afla ca Legea 3/48 nu le-a recomandat, ci i-a oprit sa exercite profesia de avocat !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva