18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LAZAR ACOPERA AIUDUL CU MORTII DE LA REVOLUTIE – Fix in zilele in care a fost demascat ca l-a tinut in infernul de la puscaria Aiud pe dizidentul anticomunist Iulius Filip, Procurorul General a anuntat trimiterea in judecata a lui Ion Iliescu pentru infractiuni contra umanitatii in “Dosarul Revolutiei”. Augustin Lazar a citat din Nicolae Iorga, dar nu a gasit de cuviinta sa isi ceara scuze detinutilor politici care i-au trecut prin mana

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 April 2019 12:54
Vizualizari: 7714

Na coincidenta! Fix in zilele in care din ce in ce mai multi romani ii cer demisia pentru implicarea sa ca procuror comunist in tinerea in infernul de la puscaria Aiud a dizidentului anticomunist Iulius Filip - la a carui eliberare s-a opus pe motiv ca a continuat sa poarte discutii dusmanoase la adresa Republicii Socialiste Romania si a adus injurii la adresa organelor de partid si de stat Augustin Lazar (foto) a anuntat trimiterea in judecata a celebrului dosar privind Revolutia din decembrie 1989.


Anuntul a fost facut luni, 8 aprilie 2019, intr-o declaratie de presa la sediul PIICJ, dar nu de catre procurorii de caz sau de seful Sectiei Parchetelor Militare, ci de catre Augustin Lazar. Desigur trimiterea in judecata a “Dosarului Revolutiei” merita salutata, mai ales in conditiile in care aceasta cauza trebuia finalizata cu multi ani in urma, nu la 30 de ani de la Revolutia care a dus la inlaturarea regimului comunist. Totusi, in opinia noastra, este evident ca aceasta decizie vine prea tarziu, fiind greu de crezut ca dupa trei decenii in care documente esentiale au fost distruse se va mai putea afla adevarul in totalitate.

Presiunile lui taica Lazar

Pe de alta parte, nu putem sa nu observam insa cum trimiterea in judecata a “Dosarului Revolutiei” vine fix in perioada in care Augustin Lazar se confrunta cu mari probleme, o tara intreaga afland despre activitatea acestuia de la temuta puscarie comunista Aiud. De altfel, existau informatii ca PICCJ va trimite in instanta cauza privind Revolutia din decembrie 1989 tocmai pentru a incerca sa mute atentia de la discutiile despre trecutul lui Augustin Lazar. Spre exemplu, jurnalista Sorina Matei a dezvaluit ca insusi Lazar ar fi facut presiuni pentru emiterea rechizitoriului in aceasta cauza, desi dosarul inca nu ar fi fost gata pentru a fi trimis in instanta: Vreau sa va spun ca in Parchetul General e o nebunie totala zilele acestea. Zbirul de la Aiud, disperat sa-si acopere Aiudul, pune presiune pe procurori sa trimita in urmatoarele 3 saptamani, pana isi termina mandatul, dosarul Revolutiei in instanta, desi dosarul este departe de a fi finalizat, nu e gata nici jumatate. Si vrea sa-l trimita doar ca sa-si acopere el imaginea, nu ca sa reziste cu adevarat speta acestei rani uriase a Romaniei in instanta. Insa vrea sa-l trimita ca sa zica ca el nu e comunist si crezand ca poate cautiona asa Aiudul in fata publicului. De parca una ar avea treaba cu cealalta, de parca cineva ar putea sterge vreodata cu buretele Aiudul. In privinta Aiudului, chestiunile se pare ca sunt mult mai nasoale, cred ca mai avem multe de aflat, n-a stiut si n-a spus nimanui niciodata ca a fost la Aiud, i-a lovit pe toti din Parchet in moalele capului cand au aflat, si de o saptamana #RezistentaSecuritatii #RezistAiud practic se piteste si prin Parchetul General de rade toata lumea de el. In ultimele 3 zile intra prin spate sa nu-l mai filmeze presa”.

Altfel, in declaratia de presa in care a anuntat trimiterea in judecata a dosarului Revolutiei, Augustin Lazar nu a scos niciun cuvant despre cazul Aiud. Acesta a citat din Nicolae Iorga, sperand ca va impresiona pe cineva, dar nu a gasit de cuviinta sa isi ceara scuze dizidentului Iulius Filip sau altor detinuti politici care i-au trecut prin mana.

Doar trei inculpati

Revenind la “Dosarul Revoilutiei”, procurorii de la Sectia Parchetelor Militare au dispus trimiterea a doar trei inculpati. Este vorba despre:

-Ion Iliescu Ion, fost presedinte al Romaniei;

-Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului Romaniei;

-general (rtr.) Iosif Rus, fost sef al Aviatiei Militare.

Toti trei sunt acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Iata declaratia de presa a lui Augustin Lazar:

“Buna ziua! Va multumesc pentru participarea la aceasta declaratie de presa!

Astazi Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va inainta instantei de judecata rechizitoriul in cauza cunoscuta generic drept 'dosarul Revolutiei'.

Este un moment deosebit pentru justitia militara in special si pentru justitia romana in general, un moment care marcheaza indeplinirea unei datorii profesionale, dar si a unei datorii de onoare fata de istorie si fata de patrie.

Finalizarea acestei cauze de catre colegii nostri, procurorii militari, reprezinta realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din proiectul de management pe care mi l-am asumat public in urma cu trei ani: solutionarea 'dosarelor istorice'!

Oameni de cultura, politicieni, cercetatori, istorici au exprimat, de-a lungul timpului, diverse teorii, explicatii, aprecieri in legatura cu adevarul despre momentul 'decembrie 1989'. Astazi, juristii incheie aceasta provocare, prezentand 'adevarul juridic', ca parte componenta a unei investigatii complexe, care a pornit de la ideea ca responsabilitatea pentru victimele Revolutiei din decembrie 1989 nu este una institutionala, ci este o responsabilitate directa, individuala.

Rechizitoriul Sectiei Parchetelor Militare insumeaza 12 volume, in total 3280 de file. Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost administrate dupa 13 iunie 2016, cifre ilustrative pentru volumul impresionant de munca efectuat de catre colegii nostri.

Doresc sa subliniez faptul ca pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate, in principal, probele obtinute dupa 13 iunie 2016, data la care judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea urmaririi penale in prezenta cauza.

Datoram solutionarea, temeinica si legala, a acestui dosar istoric unei echipe de procurori militari, din elita Ministerului Public, cu experienta, stiinta si constiinta. in aceasta echipa, experienta generatiei care la Revolutie avea 30 – 33 de ani s-a unit cu energia generatiei mai tinere.

Cu toate ca in ultima perioada institutia a trecut prin momente dificile, echipa de procurori militari a avut capacitatea de a supravietui si de a se regenera neincetat. A reusit prin forta sa investigativa sa obtina cooperarea mai multor institutii ale statului in arhivele carora se aflau probele concludente si pertinente. A identificat documentele clasificate, realizand astfel tabloul puzzle clar, din punct de vedere juridic, al faptelor si evenimentelor Revolutiei romane.

Administrarea cu celeritate a unui probatoriu impresionant in mai putin de trei ani a fost posibila si datorita unei bune colaborari interinstitutionale. in acest sens, doresc sa adresez multumiri urmatoarelor institutii:

1. Ministerului Apararii Nationale – pentru identificarea, declasificarea si punerea la dispozitie a multor documente militare de arhiva;

2. Senatului Romaniei – pentru facilitarea declasificarii, scanarii si punerii la dispozitie a Stenogramelor si raportului Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989;

3. CNSAS – pentru punerea la dispozitie a informatiilor necesare aflate in administrarea acestei institutii;

4. Serviciului Roman de Informatii - pentru identificarea, declasificarea si punerea la dispozitie a multor documente militare de arhiva;

5. Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului de Telecomunicatii Speciale – pentru sprijinul logistic oferit.

Informatii detaliate despre rechizitoriu urmeaza sa primiti prin intermediul unui comunicat de presa care va fi emis in cursul zilei de astazi.

In incheiere, doresc sa prezint public scuzele institutiei Ministerului Public pentru durata excesiva a anchetei penale.

Totodata, va rog sa imi permiteti sa imi exprim convingerea ca acest demers al procurorilor militari inseamna mai mult decat sesizarea instantei in vederea stabilirii adevarului judiciar.

Nicolae Iorga spunea ca 'un popor care nu-si cunoaste istoria e ca un copil care nu-si cunoaste parintii' si ca 'istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se.'

De aceea, eu cred ca solutia emisa este o dovada de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989 si, in egala masura, o dovada de responsabilitate pentru educatia generatiilor tinere.

Va multumesc!”

Iata comunicatul PICCJ privind trimiterea in instanta a “Dosarului Revolutiei”:

Una dintre prioritatile strategice ale Ministerului Public, in exercitarea rolului sau constitutional de a apara interesele generale ale societatii, ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor, a constituit-o solutionarea asa numitelor 'dosare istorice', reprezentand acele cauze vizand clarificarea unor aspecte esentiale privind istoria recenta a tarii. Astfel, la data de 1 august 2016, procurorii militari din cadrul Sectiei Parchetelor Militare, in cauza denumita generic drept 'Dosarul Gheorghe Ursu', vizand moartea cunoscutului dizident anticomunist, au dispus trimiterea in judecata a doi fosti ofiteri in cadrul Directiei a VI-a Cercetari penale din Departamentul Securitatii Statului, pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, precum si a unui fost ministru de interne si a unui fost sef al Departamentului Securitatii Statului, pentru complicitate la savarsirea de infractiuni contra umanitatii.

In iunie 2017, procurii militari au finalizat 'Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990', in care au fost trimisi in judecata pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii 14 inculpati, printre care un fost sef de stat, un fost prim-ministru al guvernului interimar al Romaniei, un fost viceprim-ministru al guvernului interimar al Romaniei si un fost director al Serviciului Roman de Informatii.

Astazi, la aproape trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, dupa o evolutie complexa si complicata a cauzelor penale ce au avut ca obiect cercetarea faptelor savarsite in acea perioada, fapte ce au dus la caderea regimului comunist, suntem in masura sa anuntam solutionarea acestui dosar esential pentru aflarea adevarului despre istoria noastra recenta.

Prin rechizitoriul Sectiei Parchetelor Militare nr. 11/P/2014 din 05.04.2019, in dosarul penal intitulat generic 'Revolutia Romana din decembrie 1989', au fost trimisi in judecata inculpatii:

1. Iliescu Ion - fost presedinte al Romaniei,

2. Voiculescu Voican Gelu – fost viceprim-ministru al Guvernului Romaniei si

3. general (rtr.) Rus Iosif – fost sef al Aviatiei Militare,

pentru savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., cu aplic. art. 5 C.p.

Pentru intocmirea rechizitoriului Sectiei Parchetelor Militare au fost administrate, in principal, probe obtinute dupa data de 13.06.2016, data la care, prin incheierea nr. 469 din dosarul 1483/1/2016, judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea urmaririi penale. Procurorii militari au obtinut prin ancheta desfasurata probe noi, iar in urma declasificarii documente esentiale, care au contribuit la cunoasterea imprejurarilor comiterii faptelor si la aflarea adevarului.

In urma cercetarilor si probatoriului administrat s-a constatat ca intreaga forta militara a Romaniei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne – Departamentul Securitatii Statului, precum si Garzile Patriotice, incepand cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispozitia Consiliului Frontului Salvarii Nationale si conducerii acestuia. Din acelasi moment, grupul de decizie politico-militara al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stanculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, inaintat in grad militar si numit ministru al apararii) si Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic si militar, urmarind accederea la puterea politica a unui grup preconstituit si legitimarea politica in fata poporului roman.

Ancheta a relevat ca pentru atingerea acestor scopuri, incepand cu seara zilei de 22.12.1989 ar fi fost lansata o ampla si complexa activitate de inducere in eroare (diversiuni si dezinformari), coordonata de unii componenti ai Consiliului Militar Superior (structura aflata in subordinea C.F.S.N.), acceptata si asumata de factorii decizionali ai C.F.S.N. Din Consiliul Militar Superior au facut parte general locotenent Atanasie Victor  Stanculescu, general de armata Nicolae Militaru si sefi de directii militare. Pentru a evita tragerea la raspundere penala ca urmare a represiunii existente pana la 22 decembrie 1989, varfurile decizionale ale M.Ap.N. (persoanele care au indeplinit functia de ministru al apararii, sefii directiilor militare si seful aviatiei militare) ar fi declansat si coordonat inducerea in eroare, in virtutea unei intelegeri cu noua forta politica a tarii. Acest veritabil pact ar fi fost benefic ambelor parti, pentru factorii de decizie ai M.Ap.N. a insemnat impunitatea dorita, iar pentru factorii de decizie ai C.F.S.N. a insemnat garantarea preluarii puterii politice, mentinerea la putere, dar si legitimarea in fata poporului roman.

Cercetarile au vizat faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.

Din cercetari a rezultat ca psihoza terorista ar fi fost indusa cu intentie prin diversiuni si dezinformari si a provocat, dupa 22.12.1989, un numar de 862 de decese, 2150 raniri, lipsirea grava de libertate a sute de persoane, vatamari psihice. Aceste consecinte tragice au fost mult mai grave decat cele ale represiunii exercitate in intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00).

Totodata, ancheta a stabilit ca aceste diversiuni si dezinformari ar fi creat conditiile condamnarii si executiei cuplului prezidential Ceausescu printr-un proces penal simulat.

Probatoriul administrat in cauza releva ca inculpatii Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat in mod direct prin aparitiile televizate si emiterea de comunicate de presa (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea si diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceausescu si ar fi acceptat si asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu functii de conducere din M.Ap.N., fara a interveni pentru stoparea lor.

Totodata, inculpatul Iosif Rus, in calitate de comandant al Aviatiei Militare, ar fi intervenit in noaptea de 22/23.12.1989, fara drept si in deplina cunostinta de cauza, asupra planului de aparare a Aeroportului International Otopeni si ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari si 8 civili), precum si la ranirea grava a altor 15 persoane. La 23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor apartinand Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la ranirea unor persoane. A emis si alte ordine militare, conduite care in afara rezultatelor concrete enuntate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.

Urmarea imediata a acestor conduite a fost complexa, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui numar mare de persoane si ar fi generat o stare de pericol pentru existenta unei parti insemnate a populatiei civile de pe intregul teritoriu al Romaniei.

Totodata, a fost dispusa clasarea cauzei:

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Ceausescu Nicolae – fost presedinte al Romaniei, pentru conduitele constatate in intervalul 16.12.1989 – 22.12.1989 (orele 12:06), intrucat exista autoritate de lucru judecat, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Vlad Iulian - fost sef al Departamentului Securitatii Statului si Postelnicu Tudor – fost ministru de interne, pentru conduitele constatate in intervalul 16.12.1989- 22.12.1989, intrucat exista autoritate de lucru judecat, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev.si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Milea Vasile – fost ministru al apararii, pentru conduitele constatate in intervalul 17.12.1989-22.12.1989, intrucat a survenit decesul acestuia, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Militaru Nicolae – fost ministru al apararii, Stanculescu Atanasie Victor – fost ministru al apararii si Dumitrescu (Cico) Emil – fost membru al C.F.S.N. si ministru, pentru conduitele constatate in intervalul 22.12.1989-31.12.1989, intrucat a survenit decesul acestora, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Eftimescu Nicolae – fost sef al Directiei Operatii din Marele Stat Major al Armatei si Hortopan Ion - fost comandant al Comandamentului Infanterie si Tancuri (C.I.T.), pentru conduitele constatate in intervalul 22.12.1989-31.12.1989, intrucat a survenit decesul acestora, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. si ped. de art. 439 alin.1. lit. a, g, i si k din C.p., de catre Brucan Silviu – fost factor decizional al C.F.S.N., pentru conduitele acestuia, constatate in intervalul 22.12.1989-31.12.1989, intrucat a survenit decesul acestuia, cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale,

- cu privire la conduitele numitilor Mocanu Mircea – fost comandant al Comandamentului Apararii Antiaeriene a Teritoriului (C.A.A.T.) si Dinu Stefan - fost sef al Directiei Informatii din Marele Stat Major (D.I.A.), intrucat nu exista probe concludente in sarcina acestora cu privire la existenta infractiunilor contra umanitatii, prev de art. 439 din C.p.,

- cu privire la conduitele numitilor Roman Petre – fost prim-ministru al Guvernului Romaniei, Brates Teodor – fost redactor sef in cadrul T.V.R. si Toma Ioan – fost ministru al tineretului, deoarece in urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca nu exista in sarcina acestora probe concludente cu privire la savarsirea infractiunilor contra umanitatii, prev. de art. 439 din C.p.

- cu privire la savarsirea infractiunii de omor calificat, prev. si ped. de art. 189 lit. a, f din C.p. cu aplic. art. 5 C.p., de catre Igret Viorel – fost prim secretar al Comitetului Judetean de Partid Mures, avand in vedere ca in sarcina acestuia nu exista probe concludente pentru savarsirea acestei infractiuni sau a altei infractiuni prevazuta de legea penala.

In temeiul art. 329 din C.p.p., rechizitoriul intocmit de Sectia Parchetelor Militare (12 volume – 3280 de file) urmeaza a fi inaintat in cursul zilei Inaltei Curti de Casatie si Justitie – instanta competenta sa judece cauza in fond, insotit de trei copii certificate si de dosarul cauzei (3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost administrate dupa data de 13.06.2016).

Prin cooperare interinstitutionala si-au adus contributia urmatoarele institutii:

1. Ministerul Apararii Nationale – pentru identificarea, declasificarea si punerea la dispozitie a multor documente militare de arhiva;

2. Senatul Romaniei – pentru facilitarea declasificarii, scanarii si punerii la dispozitie a Stenogramelor si raportului Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989;

3. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii – pentru punerea la dispozitie a informatiilor necesare aflate in administrarea acestei institutii;

4. Serviciul Roman de Informatii - pentru identificarea, declasificarea si punerea la dispozitie a multor documente militare de arhiva;

5. Ministerul Afacerilor Interne – sprijin logistic;

6. Serviciul de Telecomunicatii Speciale – sprijinul logistic.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga in nicio situatie principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# gelu date 8 April 2019 13:06 +4

Vedeti unde a dus tactica de tot pi loc, pi loc pi loc de care a dat dovada Tudorel Toader in postura de MJ, de dupa refuzul lui Joham******l de a-l suspenda pe Lazar acesta n-a atacat din a doua zi din nou la CCR??? SI l-a lasat pe Lazar cel Vopsit sa zburde pe campii ca pin acest dosar al Revolutiei sa loveasca PSD chiar in pragul alegerilor euro-parlamentare. Inca o dovada ca TT este calul Troian al sistemului subtera infiltrat in Guvern. Daca PSD nu-l demite urgent pe TT va pierde major din voturile cetatenilor cat de curand.

# unul din lumea cea mare date 8 April 2019 13:17 +8

O CONFERINTA DE PRESA ABSOLUT TIMPEASCA SI AIURITOARE!!!!!!ACEST OM ESTE DUS CU SORCOVA!!!!!TOT CE A SPUS ASTA ESTE CHIAR O ILUSTRATIE A JUSTITIEI DIN MERMELICA,UN DISCURS MERMELITOR SI AIURITOR,1000 DE VORBE 2 BANI NU FAC........LA PUSCARIE SI CU LAZAR SI CU TOATA JUSTITIA,TOTI ASTIA DIN ASA ZISA JUSTITIE ATI TREBUI SA STATI IN FIARE ASA CUM L/ATI TINUT PE FILIP

# Edelweiss - Zidar mediatic date 8 April 2019 13:23 +9

„Ca să ACOPERI o știre, o temă de dezbatere deranjantă, CREEAZĂ o altă știre având grad de interes mai ridicat decât știrea deranjantă.” :roll: Metoda poate fi denumită „TENCUIALA MEDIATICĂ”. Este specifică laboratoarelor intelligences ce au ca obiect de activitate mani******rea, persuasiunea și dezinformarea. Cum ar fi, de exemplu, Divizia de Presă a SRI, Armata de Trolli și grupul Unităților Militare de Presă Protocolară. :zzz

# nu conteaza date 8 April 2019 14:24 +1

Oare de ce am eu senzatia ca "afacerea" cu pachetele cu drogurile care tot apar pe litoral, "aduse de mare", tot pe linia asta se inscrie? Prea a aparut la momentul oportun, cand a devenit clar ca tampenia cu referendumul lui iohannis, si-a cam ratat tinta (si scopul)... Chiar, kovesi ce mai face? I-a cam luat fata chestia cu lazar! Cum cu referendumul n-a mers, drogurile nu prea au prezentat interes, a aparut asta, cu lazar. Pana la urma, ce sau cine se urmareste sa fie acoperit? Eu as paria pe kovesi!

# Edelweiss - Ivory Tower Newsman date 8 April 2019 15:08 +6

Nu mai paria pe Huiduma că pariezi pe o mârțoagă răpciugoasă. Auzi că de aseară de la orele 20.00, Realitatea, cu reluare pe Evenimentul Zilei au anunțat că PE și Consiliul UE au ajuns la un acord în ceea ce privește propunerea de numire a francezului Bohnert în funcția de procuror european. Cică miercuri vom avea parte de anunțul oficial. Așa că, dacă vrei să pariezi, pariază pe numărul camerei de deținere de la Târgșor în care Lulutza va îndeplini funcția „neoficială” de „șef de cameră”. Număr par sau număr impar? Aiasta-i chestionarea!

# nu conteaza date 9 April 2019 00:20 0

Sa dea Domnul sa fie cum zici! Dar tare ma indoiesc de partea a doua... Vezi "zdreanta", care e MULT MAI NEIMPORTANT decat sefa lui: a fost dat afara din magistratura, adica, a ramas cu drepturile speciale de pensie pentru perioada cat a fost porcuror si... poate sa treaca oricand in avocatura, fara examen, unde-si va folosi "cunostiintele" in continuare, pentru a se... in continuare pe notiunea de justitie...

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 8 April 2019 15:12 +2

Ș-apropo de Euforiile aduse de valurile mării pe plajele din Eforie: auzi că la Suceava poolimea a început să găsească pe stradă bancnote de 200 de lei. Le-au dus la poliție unii și cică nu-s fake! :eek: Măi, să fie a draaqului Rroemenika asta! Numai fenomene chiX și Poltergeist în ultima vreme. :roll:

# nu conteaza date 9 April 2019 00:25 0

Hmmm... De treaba cu paralele, nu stiam dar nu ma mai mira nimic! Vom trai si vom vedea ce urmeaza, tare sunt curios! Oricum, prea e totul pe fata si nimeni nu face nimic si asta, e cel mai ciudat din tot ce se intampla! Nu ca n-as intelege de ce!

# gelu date 8 April 2019 15:27 +4

Numai ca poanta cu drogurile o sa fie o scuza pentru olandezi si francezi de a se opuna din nou intratii noastre in spatiul Schengen.

# Edelweiss - Ivory Tower Gâcitor date 8 April 2019 16:41 +2

Hai sî-ț spun Io* ce cred că-i cu trebile astea anapoda: alea de la Euforie trebe să fie „nutrețul” cuvenit hashtag-drogățeilor pentru perioada rămasă până la europarlamentare. Paralele de la Suceava trebe să fie SIMBRIA năimiților zornăitori. DAR... cum pe firul „aprovizionării” s-o interferat DIINCOT-ul, am iNpresia că Soros s-o băgat chiciorul în capul sclavilor lui valahi și o-nceput să-i trateze ca pe „încercuiți”: le lansează paralele din „pod aerian”, aruncate din airplane. Care vrea denghi, să fie pe fază! :roll: La fel și cu „nutrețul”: le-o largat în afara apelor teritoriale ale României: care vrea să trăiască senzații extatice și să ajungă la Nirvane electorale, să facă bine și să-și miște kurul din fața laptopului, să ia coșulețul de nuiele și să meargă LA MUNCĂ, la „Ziua Recoltei Narcotice”. :lol:

# un mizantrop date 8 April 2019 13:42 +6

Asa lucreaza ei....In zilele insangeratului decembrie, cand gloata statea cu ochii holbati la aurul din privata dictatorului, ei, initiatii stalinismului victorios, tinuti, oarecum pe tusa de nationalistul Ceausecu, dar conservati cu grija de securitatea vanduta, se strecurau hoteste pe usile institutiilor, isi reevaluau relatiile si isi inventariau informatiile despre oricine le-ar fi facilitat urcusul spre noua scara a valorilor, zise democratice, in fapt, doar o restauratie a criminalului deceniu...Nu sunt de acord sa-i judeci pe copii prin ceea ce au facut bine sau nu parintii lor, dar, atunci cand odraslele leganate in gospodaria de partid, cu constiinta superioritatii de clasa si clan, supta odata cu tzaza isi manifesta atavismele si ticalosia pe persoane fizice, am dreptul sa le adaug agravanta ca au fost si beneficiarii ticaloasei ideologii, pe care o augmenteaza cu nenorocirea progresista, de parca n-ar fi fost suficiena cata era...

# nu conteaza date 8 April 2019 13:46 +7

Prafuri in ochii prostilor! Chiar ne iau de tampiti, astia cu iohannis al lor, in frunte! E jignitor la adresa intregii natii, sa-l prezinte cineva pe lazar ca anticomunist si ca "reparator al ororilor revolutiei"! Nesimtiti, tupeisti si incredibil de nemernici!

# DODI date 8 April 2019 13:48 +4

Porcii roșii nu-și schimbă culoarea având în spate sistemul și un cretin numit ciolanis. Porcii sunt proști pentru că ne cred pe noi a fi la fel ca ei. Porcii sunt proști pentru că sunt reduși mintal. Porcii sunt proști pentru că nu concep că alții pot fi mai deștepți decât ei. Vai de țara care a cocoțat în funcții numai porști. Oamenii de valoare trebuie să emigreze pentru a se îndestyula și înfrupta doar ... PROȘTII. PS. Cer iertare adevăraților porci care pot da lecții de... omenie și de onoare tractoristului sau lui ciolanis.

# strigatura date 8 April 2019 15:22 +2

va joianis pas cu pas de caruta ai ramas

# SPARTAKUS date 8 April 2019 16:14 +3

Dupa ce in urma lui A.Lazar a ramas mai multa mizerie,ca dupa un grup de sobolani,acum vrea sa o acopere venind la rampa cu DOSARUL REVOLUTIEI!Chestiunea este alta,anume aceea ca,cu fiecare ora si zi pe care i=o acorda in plus lui Lazar in functia de procuror general,Iohannis isi intareste pozitia de complicitate cu un personaj toxic.deja demis moral din magistratura.Pozitia absolul penibila a propagandei,care impreuna cu Iohannis l-a luat in brate pe tortionar,cazand in propia capcana,fiind obligati sa-l apere pe exponentul fals al statului de drept,alandu-se intr-o totala defazatie fata prioritatile si prioritatile Romaniei.Eeste extrem de haios,chear burlesc,ca dupa ce ai fost acoperit si protejat,ani si ani de zile de catre un neispravit echvalentul unui mafioat,pt. a nu ajunge la BRUTARIE,ma refer la locatarul Cotroceniului,acuma de vazi obligat sa-l pupi in „fluviu„!!!!!!

# Matei date 8 April 2019 16:51 0

Lasand la o parte interesul straveziu al procurorului Augustin Lagar, trimiterea in judecata a dosarului Revolutiei reprezinta o ocazie pe care o astept de 30 de ani: documentele, fotografiile si filmarile tinute la Secret atata amar de ani pe motiv de "dosar in lucru" vor deveni publice. Asta daca instanta nu le va respinge dosarul...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 8 April 2019 16:56 +3

Sigur ca romanii au dreptul sa cunoască întregul adevăr despre revoluție.Numai ca e cam greu ,dacă nu imposibil, sa-l aflam fără să avem acces la toate documentele puterilor străine care au dirijat tot ce s-a întâmplat în decembrie '89 și după. Aici si-au băgat botu' nu numai SUA și URSS(care au avut o înțelegere în legătură cu soarta lui Ceausescu si Romania),dar și marile puteri UE.Ce adevăr sa afli când exact ăia care au planificat și acționat în România au arhivele închise în legătură cu acest subiect? Ce vinovații sa stabilească ,și ce încredere sa ai intr-o justiție care ,după ultimul sondaj, este de numai 16%,are adică de o nota de 1,6 din 10 în încrederea po******ției. Și peste toate, vine un participant la represiunea și tortura aplicata in închisorile comuniste și ne anunță că a terminat cercetarea a ceva ce nu se poate cerceta!?Cine mă? un tortionar comunist a condus o ancheta cu ramificații multiple în vest?Și noi sa-l credem?Băi știi ce?Hai sictir.

# Huuuo , tortionarule ! Sa putrezesti in beci ! date 8 April 2019 18:15 +3

Ai distrus vieti , de Filip asta s-a aflat dar ne intrebam cati au fost aceia care au fost respinsi de la eliberare din cauza ta ?! Cati au murit acolo din cauza evaluari tale ! Ce tupeu are furunculul asta stalinist , cica sa mai candideze si la alte functii !!! Inchideti-l pe viata , pe nenorocitul de Lazar , URGENT !!! :o

# Bb date 8 April 2019 18:35 0

-Ai terfelit degeaba,bai martalogule, atâtea rânduri de haine....mai bine rămâneai in curul gol in cocina din care ai ieșit....calca-ai pe greblă...pas cu pas.... cât mai ai de respirat cu mutra aia de scândură veche data cu gallus galben!!

# SPARTAKUS date 8 April 2019 19:00 +3

Intr-o scurta completare,doresc sa relatez ca obligatiile lui Iohannis care ne demonstreaza pe fata ca le are fata de Kovesi si Lazar sunt efectiv zguroase.Toate acestea constituiesc greutatea unor pietre de moara,ce-l vor scufunda,lucru care in mod cert va ramane in a ISTORIE.A merge brat la brat cu tortionarul de la Aiud,intri utomat intr-o alta „Solidaritate„valabila si productiva doar pt.lichele.Nu acestea ar trebui sa fie atributiunile si prerogativele unui presedinte de tara,dar ce sa facem?! GHINION!!!!!

# Gilu date 8 April 2019 23:32 +3

Tipul se crede imbatabil ! Are certificat de virginitate de la CENESAS ! Care cenesas vine de la sasul nostru - Sasescu ...Astia sunt in stare sa o declare virgina pana si pe Monica ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva