25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LICU E ALESUL – Decizie inteleapta a Sectiei pentru procurori a CSM, care l-a delegat la sefia Ministerului Public pe procurorul Bogdan Licu. Adjunct al PICCJ, Licu urmeaza sa preia conducerea Parchetului General in 27 aprilie 2019, data la care Augustin Lazar isi inceteaza mandatul si iese la pensie. Delegarea lui Licu dezumfla propagandistii Sistemului care o cereau in cor pe Laura Oprean drept succesoare a lui Lazar

Scris de: G.T. | pdf | print

19 April 2019 15:37
Vizualizari: 7419

De data asta trebuie sa ii felicitam pe procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii. Asta intrucat acestia au luat o decizie inteleapta. Mai exact, au decis ca procurorul Bogdan Licu (foto) sa fie cel care va conduce PICCJ dupa plecarea lui Augustin Lazar.


Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a decis vineri, 19 aprilie 2019, delegarea lui Bogdan Licu in functia de Procuror General interimar, pe o perioada de doua luni. In prezent adjunct al PICCJ, Bogdan Licu urmeaza sa preia sefia Ministerului Public incepand 27 aprilie 2019, data la care Augustin Lazar isi va incheia mandatul si va iesi la pensie.

Propaganda o cerea pe Oprean

Delegarea lui Bogdan Licu in functia de Procuror General interimar este una cat se poate de normala. Spunem asta avand in vedere ca Licu este unul dintre procurorii care cunosc cel mai bine Parchetul General, unde a ocupat functii de conducere in ultimii ani. Mai exact, acesta este incepand cu 2016 adjunct al PICCJ, dupa ce anterior, timp de trei ani, ocupase functia de prim-adjunct al Parchetului General.

Pe de alta parte, trebuie spus ca decizia privind delegarea lui Licu la conducerea Ministerului Public dezumfla propaganda Sistemului, care o cerea in cor pe Laura Oprean drept succesoare a lui Augustin Lazar, aceasta fiind in prezent prim-adjunct al PICCJ.

Prima delegare in fruntea PICCJ pe o durata mai mica de 6 luni

Foarte important, membrii Sectiei pentru procurori din CSM l-au delegat pe Bogdan Licu la conducerea Ministerului Public pe o perioada de doar 2 luni. Este prima delegare la varful Ministerului Public pe o durata mai mica de 6 luni, cat era uzual. Este clar ca membrii Sectiei pentru procurori, care au misiunea sa pastreze intact sistemul i-au dat un termen atat de scurt lui Licu ca sa il aiba la mana, si sa il usuiasca daca in 2 luni face vreo "greseala". Speram insa ca Licu sa fie barbat si sa puna piciorul in prag indiferent de ce urmaresc cei de la Sectia pentru procurori din CSM.

Comentarii

# Dl Licu date 19 April 2019 17:03 +8

Felicitări Domnul Licu, poate va deveni Procuror General definitiv. Este un cu totul alt caracter, ținută și atitudine decât predecesorii. Să ne aibă încredere și sprijin din partea oamenilor profesionisti și de bine din Ministerul Public, pentru că sunt multe de făcut pentru revenirea la normalitate și la menirea acestui minister. Și să aibă curaj să schimbe și oameni care au facut și fac numai rău în cadrul PICCJ. Eu personal am auzit în birourile SRUD, adică serviciul resurse umane si documentare, voci de procurori carecspuneau că cei din conducerea acestui serviciu, ar trebui învinuiți de prejudicii aduse bugetului de stat, pentru milioane de euro plătite cu titlu de dobânzi celor care au mers si au castigat in instanta drepturi refuzate pe propria putere arogata de Simona Bradiceanu și trupa ei. Aceeași Bradiceanu care semna rapoarte de evaluate a activitatii unor categorii de personal, fara sa aiba pregatirea si competentele sa judece si sa analizeze specificul acestora.

# DODI date 19 April 2019 17:18 +6

Să sperăm că se va relua procesul pentru selecția unui procuror șef pe bune și cu bună reputație profesională și morală. Despre procurorii care au stat în 4 labe în fața tractoristului și se rugau să nu treacă cu tăvălugul tractorului peste ei nu pot să am o părere prea bună. Oportunismul i-a făcut să suporte un șef imbecil pentru un scăunel călduț și un salar nesimțitor.

# baiat cu frunte înaltă, semn de inteligență, și cu doctorat date 19 April 2019 17:43 0

LICU e un baiat cu frunte înaltă, semn de inteligență, și cu doctorat, semn de temeinică pregătire profesională

# A venit momentul! date 19 April 2019 18:29 +5

Domnule Bogdan Licu, a venit momentul să vă indreptati de spate, (cum s-a scris). Ani de zile ați fost ACOLO, știți despre ce este vorba, aveți experiența, pregatirea, DAR, și charismă și calitățile umane pentru a ajunge pe " prima treaptă". Dumneavoastră alegeți dacă vă mulțumiți, iarăși, cu titlul de adjunct, sau, punctati ACUM, și vă puneți amprenta Dumneavoastră pe Ministerul Public. Mulți oameni vă apreciază, subalterni sau oameni din afara instituției, atât cât vă cunosc. CURAJ DOMNULE LUCU,ACUM, ACUM!

# gelu date 19 April 2019 19:29 +9

PICCJ este o cloaca puturoasa de procurori civili si militari care n-au miscat nici macar un deget fata de Augustin Lazar care a distrus destine pe cand era mare Procuror Delegat la inchisoare Aiud inainte de Dec.89. De aceea la PICCJ trebuie schimbata si matura nu numai sefii si sefutii. Cati din PICCJ au fost si ei rotite in mecanismul criminal al Securitatii la fel ca Augustin Lazar numai aghiuta poate stii???

# Pintea date 19 April 2019 21:36 +3

Aoleu! Licu?? Pe bune? Pai, nu stiati ca este cu binomul? Sau doar ce-a fost!

# Cornel date 20 April 2019 04:27 +1

Licu este produsul serviciilor. Studiază cum un asistent medical din Oltenia a urmat o facultate particulară mediocră după 1990, a fost plantat procuror și apoi în CSM, PICCJ cu sprijinul serviciilor și a ,,marelui,, Predescu. Vedeți unde prestează că psiholog soția lui!?

# Oricine sunt cei care conduc tara, justitia, servicile.. etc date 20 April 2019 18:17 +1

Fara paduri, fara gaze, fara petrol.. atunci cand "Winter is coming" sau "Vine iarna Ghita".., probabil prin 2030.., daca nu ai o economie care genereze locuri de munca, produse pentru consumul intern dar mai ales "ceva pentru export".... romanii - indiferent de culoarea politica, gusturi sau preferinte - vor trebui sa importe de undeva resurse energetice contra cost.... DACA NU VOR REUSI SA CREEZE AFACERI SI VENITURI... FRIGUL VA FACE ORDINE IN VIATA CETATII... Strada va cere caldura si nu vad de unde vor aduce vanituri si bani cei care instiga la ura gratuita fara sa propuna solutii reale pentru a asigura continuitatea democratiei... Reglajele se vor face la nivelul numarului de cetateni salariati sau nu si al veniturilor bugetare la aceea data... Nu vad cum vor reusi serviciile secrete, magistratii, opozitia, cei de la putere - din tara sau din afara - sa mentina in viitor natalitatea/pensiile/salarile/exporturile pentru a aduna sumele pentru importuri si/sau alte plati externe...

# Ridica-te Lazăr si du-te la pensie cu banii a cât 27 de româ date 20 April 2019 21:59 +3

Cică ce-i mai rău în noi, iese la iveală în momente de furie, deznadejde, frustrare, etc. Așa că, dacă spun că nu-i admisibil ca un român bugetar, care a mai fost si-a facut ceea ce-a facut, să iasă la pensie cu 27 de pensii lunare a unor oameni obișnuiți care au muncit si-au suportat, aș părea invidios, răutăcios. Etc. Dar tabloul ăsta, arată exact cum suntem și unde suntem. Nu suntem în stare aar reformam, să ne ridica și să rasturnam acest mers al lucrurilor. Aceste privilegii inechitabile și pe bune dreptate numite "nesimțite", nu se vor elimina, pentru că tot STATUL DE DREPT, și "minunata" justiție, ține cu dintii de aceste privilegii. Nu are curaj nimeni să schimbe legile strâmbe care permit acordarea acestor privilegii. Și judecătorii beneficiaza de aceleași privilegii, iar ei, magistrații, sunt spraoameni cărora li se cuvine. 8o% din ultimul venit brut, ce înglobează salariul și oaice alte venituri conținute, sporuri, diurne, etc. Să vă stea în gât aceste privilegii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva