27 februarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LINISTE, VORBESTE SENIOARA – Judecatoarea Viorica Costiniu, presedinta de onoare AMR: “Problema pensiilor este doar un pretext cu care au intoxicat opinia publica. In realitate este un act politic de punere la zid a justitiei... Justitia e pusa la mezat in vesnica lupta electorala... Un act politic samavolnic de ingenunchere a justitiei si a legii, a statului de drept, a carui democratie este speculata electoral pentru fraiele puterii care ii atrage pe neputinciosii nostri politicieni, ca mierea

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 ianuarie 2020 16:00
Vizualizari: 4720

Presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Viorica Costiniu (foto), adreseaza un mesaj extrem de dur politicienilor care in aceste zile pregatesc taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor. Asa-numitele “pensii speciale”.


 

Intr-un punct de vedere trimis Lumea Justitiei, marti, 21 ianuarie 2020, Viorica Costiniu acuza ca problema pensiilor magistratilor este doar un pretext prin care opinia publica a fost intoxicata, in realitate fiind vorba despre un act politic de punere la zid a Justitiei, de un act politic savamolnic de ingenunchere a Justitiei, care este scoasa la mezat in interes electoral. De altfel, judecatoarea Costiniu, in prezent iesita la pensie, subliniaza ca cei care sustin taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor sunt constienti ca acest demers este neconstitutional, insa merg mai departe doar pentru a se justifica in fata oamenilor spunand ca ei au incercat, dar CCR nu ii lasa.

Nu in ultimul rand, presedinta de onoare a AMR atrage atentia asupra discriminarilor produse, in conditiile in care pensionarii din categoria militarilor vor ramane cu pensiile intregi, iar aici se incadreaza completam noi inclusiv ofiterii si lucratorii serviciilor de informatii, iar magistratii vor ajunge sa aiba pensii mai mici decat politistii.

 

Iata mesajul judecatoarei Viorica Costiniu, presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania:


Problema pensiilor este doar un pretext cu care au intoxicat prin media opinia publica. In realitate este un act politic de punere la zid a justitiei. A devenit o marfa electorala, justitia este pusa la mezat in vesnica lupta electorala. Intolerabil.

Si puterea si opozitia au afirmat in cunostinta de cauza, cu incalcarea tuturor normelor legale, constitutionale, europene, ca vor vota legea desi stiu ca va cadea la CCR. In acest fel vor sa apara ca o boare curata si nevatamata ca 'noi am vrut sa taiem pensiile, ca noi tinem cu poporul nu cu 'nesimtitele' si ca ei tin ei cu ei, si au dat o solutie favorabila lor pentru ca si CCR-istii vor fi sau sunt pensionari in plata'. Speculatii ordinare care denatureaza responsabilitatea de a respecta politicienii legea inainte de a o cere poporului.

Incalca legea, legea ii va calca pe ei in final.

Prin discriminarile legalizate 'pensiile nesimtite' vor ramane in plata pentru ca sunt pensii din categoria militare. Prin masurile lor magistratii vor avea pensii mai mici decat ale politistilor.

Dar repet, nu-i vorba de venituri/ pensii, ci de un act politic samavolnic de ingenunchere a justitiei si a legii, a statului de drept a carui democratie este speculata electoral pentru fraiele puterii care ii atrage pe neputinciosii nostri politicieni, ca mierea.

Justitia creeaza venituri, Parlamentul si Guvernul cheltuie. Noi am respectat legea. Justitia nu sta cu mana intinsa. Cu banii facuti de justitie se incarca bugetul primariilor si o suma infima revine in sistem. Din bugetul Ministerului Justitiei se plateste contributivitatea judecatorilor si procurorilor, care platesc si ei impozit, si toate darile legale. Deci gogorite politicianiste ale unor amatori, fara cultura politica in general, care pretind ca stiu de toate, dar daca ii intrebi ce legi au votat azi habar nu au.

Fac legi stufoase si proaste, agramate, le schimba ca pe ciorapi, si-si incalca atributiile constitutionale, Guvernul legiferand in timp ce Parlamentul doarme sau se transforma intr-un ring destinat luptelor clandestine intre cocosi.

Magistratii apara legea, siguranta circuitului civil si avertizeaza opinia publica manipulata de politicul infierbantat de putere care frige, si pe care ii e frica sa n-o piarda cu privilegii cu tot in favoarea altor politicieni si ei invechiti in aceleasi rele poleite cu aparente bunavointe si asa-zisa grija pentru unii din popor”.

Comentarii

# faracatuse date 21 ianuarie 2020 16:13 +19

80% din voi ati votat hastag, asa ca asumare!! ciocul mic si joc de glezne. 50% din voi ar accepta in orice moment sa fie paraditori, sa bage nevinovati la parnaie... Si 25% si-ar vinde si sufletul pentru o mana de arginti...

# geo date 21 ianuarie 2020 17:07 +1

Corect ar fi ca pensia să nu depășească 80% din media salriului brut din ultimii 5 ani de activitate. În plus, nu sunt de neglijat nici celelalte facilități ”speciale” pe care le au magistrații pentru tot restul vieții!.

# Marcel date 21 ianuarie 2020 17:31 +5

Atat salariile cat si pensiile de serviciu ale magistratilor si celorlalti din sistemul juridic, SUNT MULT PREA MARI FATA DE IMPORTANTA SOCIALA A ACTIVITATI LOR, DACA MAI INCLUDEM IN ECUATI SI CALITATEA MUNCII, atunci situatia devine dezastroasa pentru magistrati si asimilati! NU VA CONVINE, MARS AFARA DIN SISTEM! DAR NIMENI NU VA PLECA VOLUNTAR DEOARECE NU FAC FATA IN PARTEA PRIVATA A SISTEMULUI JURIDIC!

# Bogdan Sofia date 22 ianuarie 2020 07:35 -2

Pentru Marcel.Mars afara tu nu magistrații și grefierii.

# N.M date 22 ianuarie 2020 08:49 +2

un magistrat care dupa parerea mea nu s-a vorbit de rau, nu poate cineva sa spuna ca a prezidat gresit sau gresit intentionat. dar totusi o intreb pe doamna Costiniu de ce nu ese si de ce nu cere raspunderea magistratilor asa cum cere marirea sau mentinerea pensiilor magistratilor. doar intreb

# Gery date 22 ianuarie 2020 12:24 0

Asistam la lupte pe mai multe paliere.Se spune ca "pacatele vechi,lasa umbre lungi".Derulati din memorie evenimente care au dus la posibile dusmanii,urme de orgolii atinse in trecut,sau prejudicii netolerate.Prea mult se ,defuleaza' in prezent.Am intalnit si personal,scoaterea ,de la naftalina' a unor vorbe si fapte care la vremea respectiva erau banalitati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Se va reface campul tactic al SRI din Justitie prin numirea Gabrielei Scutea la PICCJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2020 – Planul de saracire a populatiei. Panica la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva