2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA, FATA DE CAPITALA – Procurorii CSM din „Brigada Nufarul” pregatesc delegarea la PICCJ pe inca 6 luni a fostei sefe DNA Laura Kovesi, doar ca aceasta sa nu se intoarca la Sibiu, unde sa fie trecuta la munca de jos. La pachet cu Kovesi, CSM o va delega pe actuala sefa interimara a DNA Anca Jurma in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce Iohannis a blocat numirea unei noi conduceri la DNA

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 December 2018 15:21
Vizualizari: 4714

Stati cu ochii pe Consiliul Superior al Magistraturii! Sectia pentru procurori a CSM este asteptata sa ia joi, 20 decembrie 2018, o decizie in ceea ce priveste delegarile pe inca 6 luni ale procuroarelor Laura Kovesi (foto) si Anca Jurma.


Astfel, Kovesi solicita sa ramana in functia de la PICCJ pe care i-a facut-o cadou Procurorul General Augustin Lazar, iar Jurma cere sa isi continue activitatea ca sefa interimara a DNA, in conditiile in care pe 21 noiembrie 2018 presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o numi pe procuroarea Adina Florea in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie.

Disperata ca se va intoarce la DIICOT Sibiu ca simplu procuror de executie si dupa ce i-a fost respinsa cererea de a primi fara concurs gradul profesional de procuror PICCJ, Luluta a dat fuga la CSM, pentru ca Sectia de procurori sa-i aprobe delegarea pentru inca 6 luni la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu de alta, dar Kovesi este constienta ca odata revenita la Sibiu, va lua sfarsit belfereala de la PICCJ cu care a blagoslovit-o Lazarica, iar ea va fi nevoita sa munceasca pe bune la dosare, sa le trimita in judecata si eventual sa nu se faca de ras prin achitari ori prin intoarceri de rechizitorii.

Solicitarile lui Kovesi si Jurma figureaza la punctul 2, subpunctul 17 de pe ordinea de zi a sedintei Sectiei de procurori a CSM programate pentru joi, 20 decembrie 2018 (vezi facsimil).


Decizie previzibila de la „Brigada Nufarul”

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a revocat-o in data de 9 iulie 2018 pe Laura Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre presedinte si Guvern. Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei a venit din cauza ca Werner refuzase initial sa semneze decretul de revocare a lui Kovesi, asa cum ceruse Tudorel Toader. In aceeasi zi de 9 iulie 2018, taica Lazar a delegat-o pe Anca Jurma, fosta consiliera a lui Kovesi, ca sa preia interimatul conducerii DNA, timp de 6 luni.

Ulterior, pe 11 iulie 2018, Augustin Lazar a luat-o pe Laura Kovesi sub aripa lui, dispunand delegarea acesteia tot pe 6 luni in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului General.

Intre timp, pe 4 octombrie, Iohannis a promulgat modificarile aduse de catre Parlament Legilor Justitiei. Astfel, in noua sa forma, Legea nr. 317/2004 prevede ca delegarile nu mai sunt facute de catre Procurorul General, ci de CSM. Din acest motiv, Kovesi si Jurma stau acum la mila Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii. Oricum, nu ne asteptam la alta atitudine decat cea de „saru' mana” in fata fostei sefe DNA. Spunem asta avand in vedere comportamentul de pana acum al Sectiei pentru procurori a CSM, care, cu exceptia respingerii cererii lui Kovesi de acordare a gradului profesional corespunzator PICCJ, nu a deranjat deloc interesele Lulutei, spaland-o pe aceasta in toate dosarele disciplinare – de unde si renumele de „Brigada Nufarul”.

Comentarii

# sanchi date 18 December 2018 15:45 +7

Nimic bun pt. sistemul juridic nu poate rezulta din uniunea celor 2 incompetenți, ce nu fură-n stare să facă... meodologii de aplcare a legii, norme cu caracter intern, elaborate din exterior. Tot biata noua SECU ce-i salvă...

# DODI date 18 December 2018 15:46 +2

Totuși să observăm un lucru: cooperativa Nufărul a consfințit faptul că Laura Kovesi este ”domnul procuror”. Și noi care credeam, ca fraierii, că este femeie!

# livia date 18 December 2018 16:31 0

Dar noua conducere nu va avea nici un cuvant de spus? Cooperativa este de capul ei? Talambul nu poate fi constrans in nici un fel sa accepte numirile ce i-au fost transmise? Cat poate dura aceasta situatie? Cat insolventa realitatii?

# Klaus_Klaus date 18 December 2018 17:38 +1

8) Cum era fratilor si surorilor vorba aia ramasa de la geto-daci?? DAAAA! :P _ LA VREMURI NOI...TOT NOI ! => Iaca si una din TROMPELE (sau tentacule?? :-* ) prin care DEEP-STATE isi vede bine-merci de MANARIILE DEJA CONSACRATE... " INVARTIREA (din condei!) a CADRELOR.. Nu carecumva sa se piarză bunaciunea abia DEMISA de la de-ne-a. :-* PS de ce oare DEEP-STATE nu a recompensat-o pe $lujire cu o prea-meritata excursie la MANASTIRILE PATRIEI- ma refer la cele de TAICI nu de MAICI ! :P 8)

# idea geniala date 18 December 2018 18:11 +2

lipitorilor implicate in actul juridic din Ro li se recomanda o terapie de manastiri de taici cu suturi tintite in.k..., :-x

# BELGIANCA date 19 December 2018 13:10 0

PAI CUM SAU CINE INDRAZNESTE SA SE ATINGA DE NEFDERTIT?CVOI STITI CUMCVA .BINENTELES NIMENI .CIT IN DFRUNTEA STATULUI ESTE CIOLANIS IAR TRACTORIST SEF ESTE LAZAR .ACUM CIND AU VCAZUT CA JURMA NU DFACE NIMIC SAU GINDIT SA O PARADESCA ESTE STILUL LOR DE A REACTIONA .SËR CA OINA LA URMA EA CVA PLECA UNDE II ESTE LOCUL SI TRACTORISTUL LA FEL.NUMAI LASATI BANDA ASTA DE SACALI SA ISI BATA JOC DE ROMANIA.APROPO DE ARTICOLUL DIN DFIGARO CHIAR CREDETI CA DFRANCEZI SAU BELGIENI SINT INTERESATI DE CE SPUN ACEI NIMENI DE DRAGNEA AICI SINT ALTE PROBLEME MULT MAI GRACVE DECIT DRAGNEA DE CARE NIMENI NU A AUZIT.ACI ESTE PROBLEMA GUCVERNULUI CARE A DEMISIONAT SAU DE VCESTELE GALBENE CARE CER DF MULTE REVENDICARI .DECI ACEL NEICA NIMENI ALE DFORTELOR OCULTE A DFACUT ACEL REPORTAJ PT ROMANIA SI PT ROMANI NICI DE CUM PT BELGIANI SAU FRANCEZI ACI SINT ALTE PREOCUPARI CVA REPET DOAR ROMANI STIU DE DRAGNEA SI SINT INTERESATI NICI DE CUM DFRANCEZI SAU BELGIENI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva