14 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

M-am saturat sa tot astept!

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print

1 martie 2021 13:38
Vizualizari: 2031

De vreo 25 de ani, de la plecarea ministrului Stoica, tot astept si tot sper, la fiecare schimbare de guvern si de ministru, sa am un ministru al meu, judecator, al nostru, judecatori, si prin asta al bietilor cauzasi care isi pierd anii si banii prin “tribunale”, si unii si altii victime ale unor proceduri stupide, ale unor conditii materiale mizerabile (ati auzit pe vreunul din ultimii 10-15 ministri ai justitiei sa strige ca vrea bani pentru justitie, cum striga toti ceilalti?) si ai unor querele stupide la nivel inalt.


 

Tot astept si tot sper.

Oare nu va dati seama, oameni politici, fosti si prezenti, ca nu e de ajuns sa pui un ministru doar cu unicul scop de a schimba din functie o persoana sau de a infiinta ori desfiinta o anumita sectie?

Oare chiar nu aveti nici un habar ca justitia are mii de probleme, si mai mari si mai marunte, acolo jos?

Si chiar nu va duce mintea ca, daca ati cauta si aborda problemele reale ale justitiei ati cistiga o multime de persoane si de voturi? Ca procedind cum procedati va pierdeti si bruma de credibilitate ce o mai aveti?

Constat ca tot mai multi judecatori isi exprima aceasta disperare, inclusiv in paginile LuJu.

Eu, judecator, chiar daca in retragere, nu pot sa mai suport aceasta situatie si nu voi avea liniste pina cind nu voi vedea un pas spre rezolvare.

Cindva, de mai multe ori, judecatorii s-au unit si au actionat. Mai mult sau mai putin legal.

Cu riscul de a fi invinuit de orice, cred ca speranta este tot la judecatori, la adunarile generale, dar si la societatea civila reala si la alegatori.

Poate chiar si la CSM.

Faceti ceva!

Comentarii

# M date 1 martie 2021 14:07 -8

Da, sa va tae pensiile alea nesimtite judecatori poarta toata vina in toate problemele justitiei. Daca ticalosul de procuror a fabricat dosaru, de ce judecatorul la primul termen nu il claseaza imediat? Cine te plimba, cine executa comenziile,cine ea spaga pentru a iti lua casapentru a te condamna fara sa fii vinovat cine procurorul. Voi judecatori dunteti raul acestei societati dupa voi sunt ticalosi de judecatori

# Sper' mata dar speri degeaba! date 1 martie 2021 14:20 +8

Organismul sistemului judiciar este atât de afectat de metastazele ticăloșiei generalizate, de putrefacția lipsei de integritate încât NU-ȘI MAI POATE PRODUCE SINGUR ANTICORPII NECESARI VINDECĂRII. Leacul nu poate veni decât din exterior, pe cale chirurgicală. Indiferent cum s-ar realiza această operație de extirpare a părților bolnave - prin reformă constituțională, prin reorganizare judiciară, cu parul sau cu kalashnikovul - repet: SISTEMUL E PREA BOLNAV CA SOLUȚIA SĂ MAI POATĂ VENI DIN INTERIOR. Doar de la societate mai poate veni lecuirea izbăvitoare.

# Kluivert date 1 martie 2021 17:13 +1

Incredibil, unul ca "M" are tupeul sa se adreseze asa unui judecator. M invata sa scrii, micutule.

# nuibai date 1 martie 2021 20:47 +2

Răspunsul autorului, primilor doi comentatoori: În ciuda agramatismului primului text şi a durităţii celui de-al doilea, pur şi simplu oamenii au dreptate. Rezultă, fără dubiu din păcate, că, deşi speranţa mea la judecători rămîne, ei, judecătorii, colegii mei, nu par dispuşi să acţioneze. Cu trei doamne care iau atitudine pe LuJu şi altele 2-3 în CSM care luptă cu morile de vînt, e greu de sperat ceva schimbare. Soluţia se prefigurează greu. Celui de-al treilea, salutări colegiale.

# nae din dealul feleacului date 2 martie 2021 15:34 +1

Secretarul lui Napoleon catre Imparat:"Sire,razboiul este leacul tuturor lucrurilor care nu au leac"!Dupa revolta din dec.1989 ,noi romanii,am crezut ca in urma unei revolutii vom merge spre evolutie.Ne-am inselat amarnic caci am mers/mergem in involutie.Asadar D-le Jude Morosanu puteti tot astepta si chiar sa va saturati de asteptari,cum de altfel sintem si noi,"sabaca laet,caravan sagaet";ceva "ciinii latra,caravana trece".Ne-au dat legi care nu sunt bune si judecati prin care nu se poate trai.Si atunci ce-i de facut?De facut e ceea ce am spus la inceput.

# maxtor date 4 martie 2021 10:58 0

se pare ca nu a aflat de "separatia puterilor"... ultimul judecator parlamentar a fost dl. turianu,dupa cate stim....

# Valter Cojman date 6 martie 2021 06:43 +3

L-ati avut pe Toader si n-a facut nimic pentru ca a ajuns sa fie santajat de servicii... Cand PSD a propus-o pe Girbovan, cati din voi ati sustinut-o, cati din voi ati iesit in strada impotriva abuzurilor facute de IohaniSS prin impotrivirea lui de a semna decretul de numire in functia de ministru al justitiei? Cati din voi au protestat impotriva lui IohaniSS pentru ca nu a semnat decretul de numire al Adinei Florea in fruntea SIIJ, dupa ce aceasta castigase concursul pentru acea functie? Cati dintre voi ati protestat impotriva CSM care spala PORCURORI corupti, abuzatori stalinisto-nazisti, infractori si/sau care fabrica dosare la ordin? Cati din voi protesteaza impotriva desfiintarii SIIJ, singura institutie cu adevarat independenta din "justitea" basisto-iohaniSSta de tip mafiot? Foarte putini si, in rest, tacere... Pai..., in felul acesta, veti astepta mult si bine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.04.2021 – Ionut Matei se face notar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva