24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A DAT NAVALA PESTE PROCURORUL HRISTESCU – Procurorii au perchezitionat biroul si locuinta sefului Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, Cristian Hristescu. Prim-procurorul este suspectat de legaturi cu clanurile interlope din Slobozia. Operatiunea de filaj a fost executata de SRI. Impotriva lui Hristescu a fost inceputa urmarirea penala pentru santaj si trafic de influenta

Scris de: L.J. | pdf | print

21 January 2014 11:57
Vizualizari: 10213

 

UPDATE – Potrivit DNA, in cazul procurorului Cristian Hristescu a fost impusa interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile: “La data de 21 ianuarie 2014, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile fata de inculpatul Hristescu Cristian”.

UPDATE – DNA a inceput urmarirea penala impotriva procurorului Cristian Hristescu pentru santaj, trafic de influenta si instigare abuz in serviciu:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei au inceput urmarirea penala fata de HRISTESCU CRISTIAN, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea urmatoarelor infractiuni concurente:

-santaj;

-trafic de influenta;

-instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice;

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 19 mai 2013 – ianuarie 2014, invinuitul Hristescu Cristian, uzand de prerogativele conferite de functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, l-a constrans, prin amenintare, pe un administrator al unei societati comerciale din Slobozia, sa ii livreze „cu discount” materiale de constructie necesare finalizarii imobilului personal pe care il detine pe raza judetului Ialomita.

Materiale de constructie, precum si manopera unor lucrari pentru edificarea aceluiasi imobil au fost pretinse si primite si de la un alt administrator de firma.
In acest sens, invinuitul Hristescu Cristian a lasat sa se creada ca are influenta asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slobozia, in scopul evitarii instituirii unor masuri asiguratorii si dispunerii unei solutii favorabile intr-un dosar penal in care administratorul si societatea acestuia, au calitatea de invinuiti.

In cursul lunii aprilie 2013, invinuitul Hristescu Cristian, cu intentie, i-a determinat pe doi politisti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Fetesti, judetul Ialomita, sa nu aplice masurile legale, respectiv, constituirea unui dosar penal, cu privire la savarsirea unei infractiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fata de o persoana care avea in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Urmare a faptului ca, cei doi politisti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urma i-a constrans, amenintandu-i cu mutarea de la locul de munca, in scopul finalizarii favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Fetesti.

Invinuitului Hristescu Cristian i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala”.

DNA a descins marti dimineata, 21 ianuarie 2014, la seful Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, Cristian Hristescu (foto). Procurorii efectueaza perchezitii atat la locuinta acestuia, cat si la biroul sau din cadrul Parchetului.

Pana in momentul de fata, DNA nu a oferit detalii despre cazul in care este vizat Cristian Hristescu, insa, potrivit unor surse, acesta este suspectat de legaturi cu interlopii din Slobozia, carora le-ar fi furnizat informatii din dosar. Biroul de presa al DNA a precizat doar ca este vorba despre comiterea unor infractiuni de coruptie:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie de catre un magistrat procuror de la o unitate de parchet din Slobozia.

In cursul diminetii de 21 ianuarie 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in locatii situate in localitatea Slobozia.

In cauză, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”.

Perchezitiile au fost incuviintate de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de luni, 20 ianuarie 2014:

In sedinta din data de 20 ianuarie 2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat - in temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata – perchezitia domiciliara si la sediul parchetului a invinuitului Cristian Hristescu - prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul din Slobozia.

Solicitarea de incuviintare a perchezitiei a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia”.

Amintim ca nu este primul caz de coruptie in care este implicat un procuror din Ialomita. In vara anului trecut, procurorul sef al Serviciului Teoritorial DNA Slobozia, Cristudor Dumitru, a fost pus sub invinuire de DNA pentru infractiunile de luare de mita si favorizare a infractorului, alaturi de alte persoane. In esenta s-a retinut ca procurorul ar fi primit mita materiale de constructie destinate unui imobil al societatii comerciale la care actionar unic sociat era chiar fiul sau. In schimbul „plocoanelor” Cristudor Dumitru ar fi anuntat mai multe persoane despre efectuarea unei perchezitii dispuse in cadrul unei anchete demarate de organele judiciare germane, fapt ce a permis distrugerea unor probe. Procurorii au cerut si obtinut arestarea lui Dumitru Cristudor.

Foto: www.guraialomitei.com

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 January 2014 12:47 +3

cum de AU REUSIT SA/L ,,TRIANGULEZE,, PE ASTA........bravo sts te mingiiem pe capsor.sa cresti mare si frumos!!!!!!!!!!o aluzie trista la accidentul de ieri unde se vede clar tot neprofesionalismul cu care gunoiul coroiul a CONTAMINAT institutiile statului in favoarea lui

# x date 21 January 2014 14:33 0

http://www.guraialomitei.com/stiri/dna-a-descins-din-nou-la-slobozia-vizat-procurorul-sef-hristescu/#Articol

# ADEVARUL date 21 January 2014 14:41 -1

CULMEA IRONIEI DISCURSUL BASISTILOR AVAND CA TEMA STATUL DE DREPT SI INSTITUTIILE LUI,PE CARE LE CONSIDERA MOSIA LOR :-)DOMENIUL LOR FEUDAL :-)ROMANIA,SE INTORC IN MORMINTE STEFAN CEL MARE SI VLAD TEPES,MIHAI VITEAZU SI DECEBAL,PROBABIL CEL MAI AGITAT ESTE VLAD TEPES,CAND AUD CE REUSITA PE JUCATORUL CU FOCU,FANARIOTU CAPITAN DE VAS SI FLOTA FANTOMA,CEL MAI IUBIT CARMACI SI PRESEDINTE IN VIATA,CEL PUTIN IN ACTUALUL RAPORT MCV,UNDE APAR NISTE PROSTII GREU DE IMAGINAT PENTRU UN TRAITOR IN LUMEA JUSTITIEI DIN ROMANIA CU NUMIRI CLARE SI FARA INFLUENTE POLITICE A CURTII SUPREME,MOTORUL STATULUI DE DREPTI ESTE ;-)CURTEA CONSTITUTIONALA,IAR CSM-UL SA AIBA POSIBILITATEA SA PARTICIPE ACTIV,CU COMENTARII SI PROPUNERI PRIVIND SISTEMUL JUDICIAR,TREBUIE SA-SI FACA TRANSPLANT DE CREIER.CA DE OBICEI UN RAPORT SCRIS PARCA DE UN NAROD DE-AL LUI BASESCU,POATE CA CINEVA SCHIMBA RAPOARTELE ASTEA CU CELE CARE MUSAMALIZEAZA SITUATIA DE FAPT,IN ULTIMA SECUNDA,NU STIU PRIN CE MINUNE NU EXISTA NIMIC BUN IN MCV.

# unul revoltat date 21 January 2014 15:06 0

Spuneți că persoana din imagine este procuror!!! ??? Vedeți ce înseamnă dacă nu se face o selecție riguroasă înainte de admitere într-o facultate?. Această persoană arată a infractor de la periferia Manhattanului!!!

# JEAN RA date 22 January 2014 21:06 -1

iNSEAMNA CA NU I-ATI VAZUT MOACA PROCURORULUI dna pAUL dIMITRIU! aCOLO FATA DE PERSOANA DIN LUMEA INTERLOPA!

# escu date 21 January 2014 15:30 +1

Concluzie. Rotația pe funcții și la Parchete este sănătoasă, băieții neavând timp să fie virusați de clanurile mafiote. La vârsta lui, când a văzut teancul de euroi normal că a făcut ochii mari ca broscoiul și mâna greblă. Totodată demonstrează că acel serviciu de protecție care a fost înființat cândva, dar desființat mintenaș de portocalii, putea preveni multe fapte de corupție.

# awa date 21 January 2014 15:56 +3

Mai sunt   si  altii ......  Joaca  fotbal in fiecare joi  in echipe: judecatori, procurori, politisti. Mergi LUJU  sa-i  filmezi in actiune cum  isi impart  prada... :eek: 8) 8)

# uaauuu date 21 January 2014 16:13 +1

Motok si-a postat poza pe FB, jude la CEDO. Jalnic. O femeie buhaita, cu cearcane mari si riduri profunde, in ciuda retusarii si a machiajului de lux. Biata nimfomana.

# Dr.Botomei vasile date 21 January 2014 21:38 -1

E ste degradant pentru alti procurori care practica traficul de influienta,deoarece procurorii care incalca legea prin infractiuni de coruptie cred ca sunt mai presus de lege.

# gramatika date 22 January 2014 16:19 0

influenta, dle. Botomei, nu influIenta

# eu date 21 January 2014 22:16 -2

Justiția în România este mână moartă ! Problema gravă este că tot justiția ,prin acest comportament mafiotic ține o țară in mizerie. Investitorii reali străini -români ,care vor să facă o afacere licită în țara asta sunt descurajați tocmai de comportamentul mafiotic și corecitiv al justiției (procurori ,judecători ,....) ,dar și a instituțiilor statului,care au format o adevărată încrengătură foarte periculoasă ! Dacă observați ,procurorii și-au angajat nevestele la Bănci,nepoți avocați,cuscri la ANAF,verii judecători,unchiul la sanepid etc.o adevărată caracatiță a cuprins întreaga țară. Cei mai bogați oameni în România sunt cei ce lucrează în mediul bugetar ,au funcții care le permite controlul achizițiilor publice ,politicienii și toți din neamul lor. Ca să poți destructura așa ceva la nivel de țară este foarte greu,sau cu ajutor extern prin crearea unor Parchete internaționale la nivel de Comisie Europeană care să aibă voie să ancheteze și să nu dea socotelă la nimeni !

# awa date 22 January 2014 13:00 +1

\"Mana   moarta\" de care se vorbeste mai sus  TOACA LUNAR  MILIARDE.  Bani  irositi in van pe structuri fara personalitate juridice in aceeasi situatie ca UNBR Traditional.  Se acopera unii pe altii. :eek: :-?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva