13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Procurorul Lucian Papici a recunoscut imensa gafa comisa in cazul judecatoarei Gabriela Birsan si a infirmat rezolutia de incepere a urmaririi penale. Partial insa! Papici continua circul, desi in urma deciziei CEDO nici el nici procurorul Cerbu nu au ce sa mai caute in acest dosar! Ce urmeaza?

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

13 December 2011 18:13
Vizualizari: 8248

 

Lumeajustitiei.ro va prezinta inca o dovada a faptului ca DNA distruge imaginea persoanelor pe care le ancheteaza, prin comunicate in care se anunta inceperea urmaririi penale si scandaluri mediatice, dupa care, atunci cand solutiile sunt infirmate, nu se mai da nimic publicitatii. In mega-scandalul sotilor Birsan, finalizat cu sanctionarea Romaniei la CEDO de la Strasbourg pentru perchezitia ilegala de la domiciliul judecatorilor Birsan si violarea imunitatii acestora, procurorul sef sectie Lucian Papici a fost nevoit sa infirme rezolutia de incepere a urmaririi penale. Partial insa, si fara sa se spune nimic presei, pentru ca nu cumva imaginea DNA sa fie sifonata.


Absolut nimic despre constatarile CEDO in cazul incalcarii imunitatii si perchezitiei ilegale

Prin adresa nr. 741/II-1 din 05.12.2011, procurorul sef Lucian Papici a anuntat-o pe Gabriela Birsan (foto) urmatoarele: „Va facem cunoscut ca prin rezolutia cu numarul de mai sus, din data de 05.12.2011 s-a dispus in temeiul prevederilor art. 64, alin. 3, din Legea 304/2004, republicata, cu referire la art. 228 alin 4. C.p.p. infirmarea, in parte, a rezolutiei de incepere a urmaririi penale impotriva dumneavoastra, emise de procurorul de caz la data de 05.10.2011, orele 14.00, in dosarul nr. 82/P/2011 al DNA – Sectia de combatere a coruptiei, precum si infirmarea, in totalitate, a actelor subsecvente rezolutiei de incepere a urmaririi penale in cauza respectiv a procesului-verbal de efectuare a perchezitiei domiciliare la locuinta dvs situata in sat..... judetul Ilfov si a procesului-verbal prin care v-a fost adusa la cunostinta invinuirea in cauza si garantiile procesuale de catre beneficiati.”

Papici si Cerbu nu mai pot instrumenta acest dosar pentru ca au generat o condamnare a Romaniei la CEDO. Impreuna cu Daniel Morar

Iata asadar ce comunicare a facut DNA in cazul Birsan prin procurorul sef Lucian Papici! Nicio vorba despre decizia CEDO de la Strasbourg, despre violarea imunitatii judecatorilor Corneliu si Gabriela Birsan si declararea perchezitiei din 6 octombrie 2011 ca ilegala de catre judecatorii europeni. In aceste conditii, este foarte interesant de aflat de ce infirmarea rezolutiei de NUP este doar partiala, de vreme ce prin incalcarea imunitatii, aceasta rezolutie, ca si toate actele care au stat la baza ei si cele efectuate pana la data deciziei Plenarei CEDO de la Strasbourg sunt nule de drept.

Si, cel mai grav, nicio informare catre presa, pentru ca DNA stie numai sa compromita imaginea celor pe care ii ancheteaza, si niciodata sa o repare atunci cand sunt infirmate cercetari sau, cazurile cele mai urate, cand inculpatii sunt achitati de catre instante! De ce toata presa a fost informata cand s-a inceput urmarirea penala, si chemata la intrarea in sediul DNA, iar in cazul infirmarii nu s-a dat niciun comunicat de presa?

Faptul ca Lucian Papici, si procurorul de caz Viorel Cerbu isi mai permit sa instrumenteze acest dosar, dupa violarea imunitatii si ilegala perchezitie care au condus la sanctionarea Romaniei la CEDO, ne arata ca acesti procurori fac ce vor in Romania. In mod firesc ei ar trebui sa se abtina, iar in caz contrar sefii lor sa-i scoata din dosar, pentru ca aceste personaje au comis abuzuri incontestabile in functiile detinute. Neopriti, acesti procurori pot face ce vor in continuare, indiferent de sanctiunea de la CEDO. Oare ce orori mai pregatesc cei doi?

* Cititi aici comunicarea lui Lucian Papici, care a anuntat infirmarea, in parte, a rezolutiei procurorului Viorel Cerbu in cazul sotilor Birsan

Comentarii

# Iulius date 13 December 2011 19:28 +5

Tara de rahat procurori de ....

# cortina de fier date 14 December 2011 16:11 -1

de ce tanti asta judecatoare are niste franjuri in urechi pe post de cercei?

# cerbu date 13 December 2011 20:32 +4

...si zeii gresesc...oamenii astia lupta impotriva coruptiei,totusi...in felul lor!Se cred un fel de Falcone-sau chiar doua feluri de Falcone-.Cedo e vandut psd, si, in mod sigur ,toti sunt corupti!...si pana la urma cine e cedo asta,bai nene!Noi avem dreptate,cedo e niste prosti.

# Cerbul carpatin date 14 December 2011 10:45 -3

DNA = lupta impotriva anticoruptiei

# cerbule, fara coarne date 14 December 2011 12:13 0

tare prost mai esti si cu asta am zis tot

# Serban date 13 December 2011 21:14 +12

Impactul stirilor negative este mult mai mare decat al celor pozitive. Cei care stiu acest lucru, se bazeaza pe acest adevar de netagaduit si, pe faptul ca, mass-media, nu revine asupra subiectului, in cazul in care apar noutati care nu tin de senzational. Doar LuJu, ne informeaza mereu, cu tot ce tine de un anumit subiect. Ce s-a intamplat in cazul sotilor Barsan, trebuie sa ne dea de gandit si sa ne sperie, in acelasi timp. Daca la nivelul acestor profesionisti, respectiv:judecator CEDO si judecator ICCJ, se intampla asa ceva, in cazul oamenilor simpli, cum se desfasoara niste lucruri similare, desigur, pastrand, proportiile? Ma intreb, cui ii foloseste?

# Al Capone date 13 December 2011 21:53 +6

O sa incerc eu un raspuns. Foloseste la ideea distrugerii statului de drept. Nu vreau sa repet o sintagma arhicunoscuta, dar prefer sa fiu uneori ciudat decat aparator al unui astfel de stat. Politienesc! Alt cliseu. Ni se induc in subliminal o sumedenie de clisee. Pot sa cred ca acestea pot avea impact asupra oamenilor cu un nivel redus de educatie, refuz inca sa cred ca au loc, ca pot avea impact printre juristi.

# bulgaru”din schengen date 13 December 2011 22:28 -3

băi, nene, mai terminati că doar nu sunteti nici zoofili, nici necrofili... :eek:...dacă nu au demnitatea să crape, in liniste, ce au furat...terminati cu ei si gata...stă romănia in fofoloanca unei babe decrepite, care nici nu mai stie cu cine a făcut facultatea de drept... cu gerula sau cu mama lui stefan cel mare...sunteti penibili  :D

# ioan duscas date 14 December 2011 08:28 +2

ESTE ABSOLUT NORMAL CA INTR-O TARA DE KKT RESPECTIV INTR-UN STAT POLITIENESC MILITIENII SI PROCURORII SA POATA FACE ABSOLUT TOT CE VOR !! EU SUNT LUAT LA OCHI DE NISTE BANDITI DINTRE ACESTIA CARE DUPA CE MI-AU FURAT MOSTENIRILE SE LUPTA DE ANI DE ZILE PE TOATE CAILE SA-MI LIPEASCA ETICHETA DE TERORIST , SPION , INFRACTOR FARA SA EXISTE ABSOLUT NICI UN INDICIU IN ACEST SENS IN AFARA DE DORINTA ACESTOR BORFASI PLATITI DE LA BUGET !!!

# IOAN DUSCAS date 14 December 2011 09:04 0

CA SA VEZI PANA UNDE MERGE PROSTIA ACESTOR MILITIENI ORDINARI SI PROCURORI BORFASI SFATUITI DE OLIGOFRENUL MOIOR !! BAETII ASTIA PLATITI CU BANI GREI DE LA BUGET PUN ALTI BAEEETI DIN SERVICII SECRETE SA MA MONITORIZEZE CA SUSPECT DE TOT CE ESTE RAU IN ACEASTA LUME IAR SEREEETI INTERCEPTEAZA TOT CE SE VORBESTE IN JURUL MEU !! CHIAR DACA RADIOUL SAU TELEVIZORUL O FACE SAU UN INFORMATIOR DE AL LOR SPUNE CEVA IN APROPIEREA MEA (CHESTIUNE CARE SE INTAMPLA FOARTE FRECVENT PANA CAND AM INCEPUT SA PREVIN ASEMENEA SITUATII !!) DE ASEMENEA TOT CE CITESC EU CITESC SI ACESTI BANDITI NENOROCITI IAR IERI CAUTAND O CARTE INTR-UN SAC AM LECTURAT TITLURILE UNOR CARTI PRINTRE CARE FURTUNA IN IAD , VRAJITORUL SI O CRIMA CIUDATA DE AGHATA CRISTIE !!! CA URMARE ASTAZI ACESTI BOLNAVI MINTALI AU DOVADA CA SUNT VRAJITOR - CA OI FI FACUT FURTUNA IN IAD - SI CA CINE STIE CE CRIMA CIUDATA OI FI FACUT EU CARE NU AM UCIS NIMIC IN AFARA DE PESTISORI PESCUITI , PESCAR FIIND !

# TomSawyer date 14 December 2011 09:05 0

Mesajul taticului tuturor romanilor. N-are treaba cu Catena. http://www.soneriipolifonice.ro/db/db_sonerii/nicolae_ceausescu_cu_26923.mp3

# IOAN DUSCAS date 14 December 2011 09:07 +3

DAR CE CONTEAZA CE SPUNE LEGEA PENTRU ACESTI BORFASI ACTIONARI AI SOCIETATII COMERCIALE JUSTITIA SRL !!! CHESTIUNEA ESTE DACA BORFASUL AFLAT IN FUNCTIE DE PROCUROR , MILITIAN , JUDECATOR SAU O FUNCTIE PUBLICA SAU IN GENERAL IN DIFERITA STRUCTURI DACA ACEST PERSONAJ COMITE O ILEGALITATE SE CHEAMA CA ESTE INFRACTOR ?? EU SPUN CA INDIFERENT CINE COMITE O ILEGALITATE SE CHEAMA CA ESTE INFRACTOR INDIFERENT DDE FUNCTIA DETINUTA !!! SI ORICINE NU COMITE ILEGALITATI ESTE O PERSOANA CINSTITA INDIFERENT CE POZITIE SAU FUNCTIE AR AVEA GUNOAIELE CARE VOR SA II PUNA ETICHETA DE INFRACTOR

# Dr.av.Vasile Botomei date 14 December 2011 11:09 0

Felicitari pentru victorie distinsa doamna judecator prof.univ.dr.Gabriela-Victoria Barsan. Oare ce rezultat ar avea o plangere inaintata catre Consiliul de disciplina al procurorilor din cadrul CSM, in legatura cu faptele domnului procuror acuzator? Dar o plangere impotriva acestei rezolutii cum ar fi solutionata!? In acest sens, instiintam pe aceasta cale ca in sprijinul apararii doamnei presedinte, cu data prezenta se formuleaza de catre un petent o plangere impotriva rezolutiei dispusa de catre domnul procuror Papici, prin care nu se va cere decat reanalizarea solutiei dispuse in dosar prin aplicarea masurii de scoatere de sub urmarire penala in totalitate, sub aspectul ca faptele cercetate nu exista. Se va inainta o astfel de plangere si la instanta penala, unde doamna presedinte va fi citata ca intimata si unde va avea acces la propriul dosar penal asa cum a fost fabricat de DNA. Ce scrie in plangere se va publica pe www.botomeivasile.ro Primiti va rog distinsa doamna judecator profesor universitar doctor si doctor onorific in drept al Facultatii de Drept New England School of Law Boston (USA), cele mai alese considerati din partea mea! Dr.av.Vasile Botomei(0744191717).

# Bai, ala care-ti bati nevasta...! date 14 December 2011 12:33 +2

Ce galant esti cu alte doamne! Ca sa nu zic de limbi...! Dr.av. e numele sau prenumele....?! Imi provoci scarba si mila!

# I.P.S. Daniel date 14 December 2011 13:14 +1

Fiule, da de ce nu publici plangerea pe www.baroulbacau.ro? :P

# fugi tare date 14 December 2011 13:55 +1

Ce limba lunga ai! Fâs!

# Ilarion date 14 December 2011 11:23 0

Marea calitate a putinor articole din presa este ca releva realitatea ,efctul lor este ca lucrurile semnalate este nul ,fara a incercarca sa ii depresez si eu pe cei ce acticeaza aiai.Sunt mii de cazuri poate zeci de mii care au fost dezvaluite in presa de foarte  mute ori cu probe si care au avut ca rezultat acoperirea fraudelor si a furtului generalizat ,oare de catre cine ? procurori,instante de judecata Curtea de Conturi .Minunat exemplu se incadreaza in schema de imediat dupa 1989 cand aveam nevoie de Bonie Bon si de Liberarilazarea granitelor ca cei mai sa poata fura cat vor ei si cei mici sa le fie complici pnin ignorarea furtului lor. La multi ani fericiti cum ati fericit !

# art. 64 al. 3! date 14 December 2011 15:02 0

" Solu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva