21 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PSD SUB ASEDIUL DNA – Operatiune DNA-ICCJ fara precedent impotriva unui partid politic. Exclusiv: iata mandatul judecatorului Dan Enescu de la Inalta Curte prin care a incuviintat cererea DNA de obtinere a datelor privind tranzactiile financiare efectuate de PSD in perioada 2017-2018. Grozavia s-a produs in dosarul trezorierului PSD Mircea Draghici. Cititi manifestul depus la DNA de secretarul general al PSD Codrin Stefanescu impotriva actiunilor abuzive autorizate de ICCJ (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 aprilie 2019 18:30
Vizualizari: 6509

Lumea Justitiei supune atentiei publice un grav atentat la democratie. Procurorul Gheorghe Mota (foto dreapta) de la Directia Nationala Anticoruptie a cerut permisiunea Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa ia la verificat toate tranzactiile, toate achizitiile, toate platile facute de Partidul Social Democrat in perioada 2017-2018. Iar judecatorul Dan Andrei Enescu (foto stanga) de la Sectia penala a Inaltei Curti a aprobat cererea DNA, fara vreo zbatere, desi acest lucru reprezinta o premiera, ca sa nu spunem abuz mondial. Este pentru prima data cand un parchet cere documente contabile si financiare de la un partid politic, arogandu-si atributiile altor institutii care au abilitatea de a face astfel de solicitari si controale, precum Curtea de Conturi sau Autoritatea Electorala Permanenta.


Astfel cum veti vedea, modul in care s-au desfasurat evenimentele in speta de fata demonstreaza ca DNA a tinut mortis ca in perioada campaniilor electorale pentru europarlamentare, dar si, de ce nu, prezidentiale, sa blocheze PSD atat pe partea de Online, cat si pe pe partea financiara, totul aparand ca un atac concertat la adresa PSD, bine pus la punct in interiorul DNA. De altfel, documentul pe care urmeaza sa il prezentam mai jos demonstreaza, din punctul nostru de vedere, ca DNA nu stie prea bine cum sa apuce acest dosar, dar stie ca trebuie sa il termine in cel mai scurt timp.

Iata cum arata mandatul pentru obtinerea datelor privind tranzactiile financiare emis de judecatorul Enescu de la ICCJ, in 12 februarie 2019, la cererea DNA, in legatura cu Partidul Social Democrat (vezi facsimil):

"Dan Andrei Enescu judecator de drepturi si libertati la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in baza incheierii nr. Din 12 februarie 2019, pronuntata in dosarul nr... al acestei instante, autorizez

Obtinerea datelor privind tranzactiile financiare efectuate de ...

Comunicarea de catre... a continutului tranzactiilor financiare (rulajul de cont, cereri de deschidere de cont, persoane cu drept de semnatura in cont, cereri de debitare/creditare a contului, intreaga documentatie aferenta contului bancar) efectuate in perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, de catre Partidul Social Democrat".


Ancheta cu incalcarea competentei

Grozavia s-a intamplat in dosarul trezorierului PSD Mircea Draghici, fata de care procurorii PICCJ s-au autosesizat in toamna lui 2018 pentru pretinse infractiuni de delapidare. Dupa ce a petrecut un scurt timp la Parchetul General, dosarul a fost declinat la DNA, desi parchetul anticoruptie nu are competenta pe infractiunea de delapidare si desi Mircea Draghici, conform statutului PSD, nu face parte din organele de conducere ale partidului, respectiv Biroul Politic National, si nu ocupa nici functia de functionar public. DNA a tinut insa dosarul, sub instrumentarea procurorului Gheorghe Mota, continuand ancheta pe infractiunile prevazute la art. 10 lit. c) din Legea 78/2000, care vizeaza "utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, precum si utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice".

Acest lucru s-a intamplat practic intr-un dosar deschis din oficiu al carui obiect nu permite parchetului sa se sesizeze din oficiu, ci doar sa fie sesizat de Autoritatea Electorala Permanenta.

Potrivit primelor informatii de la inceputul lunii aprilie 2019, 2 aprilie mai exact, Mircea Draghici era suspectat ca ar fi ar fi dobandit o casa cu banii partidului. La o prima verificare insa, cei care au avut bunavointa sa caute, au putut constata ca respectivul imobil despre care DNA a sustinut ca a fost achizitionat de Draghici pentru sine, din banii partidului, reprezinta de fapt locatia pentru sediul PSD-Online, unde se afla toate serverele partidului. Practic, la prima strigare, DNA a reusit, credem noi pe un val de campanie electorala, sa aiba acces si chiar sa blocheze serverele Partidului Social Democrat.

ICCJ continua parteneriatul cu DNA

A urmat insa, si mai grav, ziua de luni, 22 aprilie 2019, cand trezorierul PSD, Mircea Draghici, alaturi de avocatul sau, maestrul Alexandru Morarescu, si avocata Andra Ghilenschi si de secretarul general al PSD Codrin Stefanescu s-au prezentat, din nou, la DNA. De aceasta data, pentru a preda procurorului de caz Gheorghe Mota, care din cate am auzit lucreaza cu ofiterii de politie judiciara ai procurorului Danut Volintiru, documentele solicitate la ultima intrevedere. Era vorba, conform datelor pe care le detinem, de mai multe documente contabile si financiare ale PSD.

Cu acest prilej, Mircea Draghici si Codrin Stefanescu au constatat ca DNA a solicitat Inaltei Curti sa incuviinteze supravegherea tehnica practic a intregului partid. Caci daca pana acum DNA vana om cu om, prin solicitarea adresata Inaltei Curti si incuviintata de judecatorul suprem Dan Enescu, s-a ajuns in situatia ca procurorii sa ia la cunostinta in cel mai rapid timp si in cea mai usoara maniera de toate activitatile tututor membrilor PSD, dar si de strategiile partidului, consultanta de care beneficiaza, achizitiile pe care le face!

Masura solicitata de DNA si dispusa de Inalta Curte a fost de altfel criticata de Mircea Draghici si Codrin Stefanescu, care au acuzat DNA ca face o ancheta abuzuiva.

Trezorierul PSD Mircea Draghici a tinut sa precizeze ca acuzatiile DNA potrivit carora si-ar fi cumparat o vila in pipera cu banii partidului „sunt niste minciuni absolut incredibile, pe care le rostogoliti pentru ca lumea sa inceapa...".

Codrin Stefanescu la DNA: "Actionati cu dubla masura... AEP v-a sesizat cu privire la aspecte penale ce tin de campania electorala laPNL si USR, fata de care nu ati efectuat niciun fel de cercetari"

Draghici a adaugat, de asemenea, ca toate raspunsurile cu privire la situatia contabila a partidului se regasesc in documentele depuse de Codrin Stefanescu la DNA, dar si in manifestul depus de acesta din urma la DNA, pe care Lumea Justitiei il publica in continuare:

"Potrivit art. 25 alin (3) din Legea nr. 334/2006, eficienta si oportunitatea cheltuielilor se hotarasc de organele de conducere ale partidului politic, potrivit statutului si dispozitiilor legale.

Orice relatie solicitata unui partid politic cu privire la oportunitatea si eficienta cheltuielilor sau orice explicatie cu privire la acestea, intra in conflict, atat cu legea, cat si cu principiile unui democratii reale. Imi permit sa calific demersul dvs. ca fiind exagerat si nerezonabil, in conditiile in care Autoritatea Electorala Permanenta sau Curtea de Conturi nu s-au exprimat printr-un raport, ca urmare a unui control. Totodata, va reamintesc faptul ca actionati cu dubla masura in conditiile in care Autoritatea Electorala Permanenta v-a sesizat in trecut cu privire la aspecte penale ce tin de campania electorala si nu de viata curenta de partid, descrise in cadrul unor rapoarte de verificare, la alte doua partide (PNL si USR), fata de care nu ati efectuat niciun fel de cercetari, nu ati solicitat documente si nu ati formulat acuzatii fata de nicio persoana. Prin aceasta atitudine va pozitionati politic, in plin an electoral, subminand statul de drept si echilibrul puterilor in stat.

Dumneavoastra, ca unitate de parchet, ati solicitat si din pacate ati si obtinut, emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzactiile financiare din anii 2017 - 2018 ale Partidului Social Democrat - PSD, cel mai mare partid de stanga din Europa. Solicitarea, cat si obtinerea acestui mandat reprezinta o premiera nedorita la nivel european, chiar si mondial, intrucat pe de o parte toate statele civilizate respecta pluripartidismul si separatia puterilor in stat, iar pe de alta parte este de neconceput ca o unitate de parchet, sa detina spre studiu si analiza toata strategia unui partid politic".

DNA, principalul partid de opozitie

La foarte scurt timp dupa ce au parasit sediul DNA, parchetul anticoruptie a anuntat ca a dispus extinderea urmaririi penale fata de Mircea Draghici. De aceasta data, sustine DNA, pentru savarsirea infractiunii de delapidare, constand in aceea ca in calitate de trezorier al partidului ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii, 18.07.2017, ci abia in data de 23.08.2018.

Ceea ce nu spune DNA este ca pretul platit de cumparator este acelasi cu pretul cu care PSD a achizitionat autoturismul si, de asemenea, ca suma de bani a fost incasata de partid inainte de anuntarea oricarui control sau aparititia vreunei stiri. De altfel, surse judiciare arata ca toate aceste cheltuieli au fost incuviintate de partid, prejudiciul este zero (0), iar utilitatea acestor cheltuieli a fost analizata si este in conformitate cu normele legale. De altfel, toate controalele efectuate de AEP si Curtea de Conturi in precedent nu au remarcat nicio incalcarea a legii, spre deosebire de Raportul AEP si a Curtii de Conturi in cazul partidelor USR si PNL, despre care avem informatii ca au fost inaintate sesizari penale cu privire la incalcarea legii in timpul campaniilor electorale. DNA insa, desi a inceput urmarirea penala in rem imediat dupa primirea sesizarilor de la AEP, a ramas la acest stadiu.

Comunicatul DNA:

"La solicitarea reprezentatilor mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 294/VIII/3 din 2 aprilie 2019, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus extinderea urmaririi penale fata de aceeasi persoana, trezorier al unui partid, cu privire la savarsirea unei alte infractiuni de delapidare.
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii.
Concret, data de 10.07.2017, formatiunea politica, prin trezorier, a cumparat autoturismul anterior mentionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului. Banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23.08.2018.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# mimi date 22 aprilie 2019 19:08 +22

acest parchet zis DNA trebuie imediat desfintat si toti procurorii abuzivi de acolo trebuie legati pt ca ei sunt o gasca de penali care incalca legea si fac abuzuri ei trebuie cercetati pt organizarea unui grup infractional si abuzuri,falsuri comise si alte infractiuni comise dea lungul timpului

# Ana..Deşi totul e pe dos şi ilegal sistemul mafiot merge uns date 23 aprilie 2019 05:14 +6

Degeaba DNA s-ar desfiinta cât timp exista SRI apărat de DIICOT.Orice prost îsi dă seama ca Ro.e controlată zeci de ani prin comenzi externe executate de SRI prin alte protocoale şi mai secrete şi prin alte sute de HG anticonstitutionale ce nu ştie nimeni ce conțin de vreme ce țara e batjocorită şi hărțuită de toți iar Politicienii "de dreapta" sunt doar unelte tradătoare. Dar să recunoastem ca si cei de stânga niste CREATORI DE ILUZII. Problema de bază a statului e CAPTIVITATEA imposibil de rezolvat,deoarece instituțiile sunt impenetrabile democratic SRI,SIE ce-s apărate criminal organizat de DIICOT,DNA,PG,ICCJ.inclusiv de falsul CSAT.Tot ce mişcă in țara e controlat mafioțeşte desigur de firmele SRI,acoperiții infiltrați din vămi si ANAF si evident BNR ce-i bancă antinațională100%controlată privat. Dar prostimea voteaza tot acoperiții şi pupincuriştii. ;-) Degeaba LUJU devoalează,A3 difuzează, prostimea se holbeaza si coaliția IGNORĂ SI TACE şi noi DOAR STĂM şI LE PLÂNGEM DE MILĂ :o

# gelu date 23 aprilie 2019 14:20 +3

Romania nu este o tara cu o economie de piata functionala si o Democratie in adevaratul sens al cuvantului. Romania este o Dictatura. 1. Deoarece Securitatea vopsita in SRI dupa Dec. 89 desfasoara activitati economico-finaciare deci nu mai putem vorbi de o viata economica liberalizata ci de o piata controlata in toate domeniile ei de catre SRI. Cu atat mai mult cu cat firmele SRI sunt prin interpusi, ascunse si necotrolabile de nimeni. 2. Securitatea=SRI este militarizata cu un numar de angajati de 7 ori mai mare fata de media de ofiteri activi la 100.000 de locuitori din tarile UE. Numarul imens de angajati dandu-i posibilitatea SRI sa penetreze toate institutiile alese democratic de popor, Parlament si Guvern dar si DIICOT, DNA, CSAT, PICCJ, ICCJ, ANAF, Vami, ANI.. anuland astfel votul cetatenilor. La acest numar se mai adauga si numarul informatorilor care se ridica si el al cateva sute de mii. Deci viata politica si societatea civila sunt controlote in totalitate de catre SRI.

# DODI date 22 aprilie 2019 19:52 +6

ciolanis și gașca lui de pupincuriști (câți i-au mai rămas pentru că pierde cu zecile în fiecare minut!) fac tot posibilul, inclusiv ilegalități pentru a întrona ”Guvernul meu 2” pentru a putea frauda alegerile din acest an și din anii următori. Din păcate la unele atacuri percutează și ultiimii acoperiți din PSD. Așa sa ajuns la acțiunea antitoader și antiPSD.

# ubu date 22 aprilie 2019 20:40 0

interziceti partidele politice de tot e dictatura si gata cu democratia vrem guvern dna presedinte dna parlament dna ministru transporturilor dna

# ne mai lasa astia sa votam ? date 22 aprilie 2019 20:41 +5

pana ajungem la urne dispare partidul sau si mai rau dispare dupa ce l-am votat si vin altii nevotati

# ciolos date 23 aprilie 2019 21:13 0

Pai ce-i de mirare?Doar s-a mai intimplat(exista precedent) cu "guvernul zero/guvenul meu",cocotat pe drama unor oameni si din lasitatea lui Ponta! Acum ar fi prea batator la ochi pentru inca o regie asemanatoare,asa ca statul subteran actioneaza din nou prin unealta-i binecunoscuta DNA....

# Cetateanul date 22 aprilie 2019 20:48 +1

Întreb pentru un prieten, că papagalii de la psd sunt prea legați la ochi: nea ăsta cu cioc a stat vreodată pe bancuță în sediul de la PH? Și, doi, cât de prieten e nea ăsta cu cioc cu parteneru și șefu lu Portocală? :lol: Papagaliloooor ... cum e răspunsul în fața voastră iar voi faceți memorii :lol: PS Hai baftă și pușcăreală multă ... că pare că a început să vp placă

# DOREL date 22 aprilie 2019 23:49 +4

Comfirm pozitiv! Și b) : CodrinStefanescu nu memorii trebuie sadea una, ci plângeri împotriva actelor procurorului (ex. pe lipsa sesizării), împotriva încheierii judecătorului etc., basca plângeri penale pentru abuz în serviciu, cercetare abuziva samd! Părerea mea...

# x-link date 22 aprilie 2019 22:45 +2

asta se intampla cand psd + alde se "kakaie" de cand sunt la putere... au mosmondit-o ca sa ne tina lipiti cu ochii de TV, crezand ca o sa poata trai alaturi de dna / seku / iccj cand o sa intre draknea la racoare poate o sa se trezeasca,desi nu cred

# Maris date 23 aprilie 2019 00:02 0

Judele asta pare ca-i de-un leat cu securitatea ceausista la gandire si activitate. Individul asta nu a activat la Curtea de Apel Ploiesti?

# MIRA date 23 aprilie 2019 04:39 +3

DNA a devenit o cloaca din ce in ce mai urat mirositoare.Singura solutie:desfiintarea ,iar procurorii si judecatorii corupti care ii sprijina ,zburati din sistem.Daca domnii de la PSD se comporta ca niste domnisoare de pension care nu fac altceva decat sa vina la televizor si sa se planga , asa le trebuie.Cand vor intelege sa fie barbati si sa ia taurul de coarne, se vor schimba lucrurile. Si asta ar trebui sa o faca repede, ca nu prea mai au timp.

# DOREL date 23 aprilie 2019 11:10 +1

Da, da, da! Și b): după 26 mai, PSD + ALDE pot face ordine în tara cum nu au putut face pana acum (știm noi de ce, discutam altadata)! Și b): au aceasta obligație fata de poporul roman!

# BELGIANCA date 23 aprilie 2019 09:48 0

PAI CIOLANSI SI HAITA LUI DE SACALI ADICA DNA SRI PNL ETC TREBUIE SA FACA TOT CE ESTE POSIBIL PT A SCAPA DE PSD . VOI VEDETI LA TOATE MITINGURILE LOR URLA CA NISTE DESCRERATI URA CIT CUPRINDE SI VORBESC DE PUSCARIE SI SAI BATA CU PARUL PE CEI DE LA PUTERE. PAI UNDE TRAITI DOMNILOR DE LA PNL? IN JUNGLA ? VOI NU STITI SA SA VORBITI SAU SA VEDETI CA LA PG ESTE UN TORTIONAR LA DNA A FOST LA FEL FICA UNUI PORCUSOR CEAUSIST .SAU LA UE VA REPREZINTA MACOVEI CARE TOT TIMPUL ESTE CONTRA ROMANIEI. CARE ESTE ACOLO IAR CIND A FOST M J STITI BINE CE FACEA. DAR BINE TOTI SINT IN ACEIASI HAITA . DECI VINE VOTUL SPER CA VOR PRIMI CEIA CE MERITA . F MULTE PLACI SUEDEZE

# AndreiV date 23 aprilie 2019 10:19 +1

Ne miram toti ca a crescut criminalitatea,agresivitatea si nerespectarea legii in Romania,la cote pe care nu le-am mai intalnit. Noi suntem masa tacuta de care profita autodeclaratul succesor nazist,cel care si-a insusit cu acte false case si nu a fost tras la raspundere pentru abuz de functie,ci a fost scapat de politia politica din magistratura.Cine si cand va avea curajul sa faca curatenie generala pentru ca csm,inspectia judiciara, organizatiile profesionale ale magistratilor nu sunt in stare sa ia masuri si nici nu doresc.E vorba de incompetenta si servilism, cotra unor averi si salarii nesimtite si a unor privilegii uriase pe viata.!!!Judecatoriii si procurorii,in marea lor majorilata,lupta deschis, fara sa le pese de nimic pentru distrugerea PSD si a celor care ii sustin si ii apara pe cei care indeamna sa ia parul. Criminalii si agresivii rezist,care ataca parlamentari sunt fie absolviti,fie judecati in libertate.Magistratii au dreptul sa inventeze legi cum vor muschii( tarcea

# georgeta date 24 aprilie 2019 08:22 0

NU VA NECAJITI.,CUPREZIDENTIALELE,VINE DIASPORA CU MILIOANELE DE VOTURI SI IAR MAI STAM CU NEMTU 5 ANI DE PROSTELA,CA ROMANI NU MAI SINT,AU PLECAT LA STRASBURG SA-SI DENIGREZE TARA.IAR NOI PARCA SÎNTEM LOVITI ÎN MOALELE CAPULUI.

# mitica date 24 aprilie 2019 19:51 0

Cam 90% din cei de la DNA trebuie bagati la puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva