Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ELAN PE CULOAR – Sistemul inca functioneaza. Curtea de Apel Bucuresti a intors hotararea judecatorului Andrei Iugan de la Tribunalul Bucuresti si a mentinut arestarea in lipsa a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, in dosarul disjuns din cauza in care Radu Mazare a fost achitat de Inalta Curte. Decizia contra naturii a fost luata cu 2 la 1. Balanta a fost inclinata de o judecatoare ce apare intr-un dosar DNA (Minuta)

Joi, 2 august 2018 18:05 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Iata dovada ca Sistemul ticalos inca functioneaza in Romania, chiar si dupa inlaturarea de la conducerea DNA si SRI a capilor Binomului Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea. Completul format din judecatorii Daniela Panioglu, Antoaneta Nedelcu (foto) si Mihai Valentin de la Curtea de Apel Bucuresti a admis joi, 2 august 2018, contestatia DNA in cazul lui Elan Schwartzenberg si a mentinut arestarea preventiva in lipsa a omului de afaceri. Masura arestarii lui Elan Schwartzenberg a fost luata in complet de divergenta, prin intrarea in complet a Antoanetei Nedelcu, judecatorul Mihai Valentin facand opinie separata in sensul respingerii contestatiei DNA impotriva hotararii TMB de revocare a arestului preventiv a omului de afaceri.

Practic, in prima faza am avut parte de o situatie in care cei doi membri ai completului au pronuntat solutii diferite: judecatorul Mihai Valentin pentru respingerea contestatiei DNA si astfel pastrarea hotararii de revocare a arestului preventiv dispus fata de Schwartzenberg, iar Daniela Panioglu pentru admiterea contestatiei DNA si mentinerea arestului preventiv in lipsa dispus fata de Schwartzenberg. A fost nevoie de un al treilea judecator, iar Antoaneta Nedelcu a facut pe plac DNA inclinand balanta si hotarand desfiintarea hotararii TMB de revocare a arestului preventiv.


Decizia, apreciem noi contra naturii, a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti dupa ce judecatorul Andrei Iugan de la Tribunalul Bucuresti a decis revocarea masurii arestului preventiv in lipsa fata de Elan Schwartzenberg. Masura lui Iugan a fost luata in dosarul in care Schwartzenberg a fost acuzat de DNA de complicitate la dare de mita, in cauza disjunsa din cea a fostului edil al Constantei Radu Mazare, cauza in care Inalta Curte a decis achitarea lui Mazare (acuzat de luare de mita) si a omului de afaceri Avraham Morgenstern (acuzat de dare de mita) (Click aici pentru a citi).

Solutia Curtii de Apel Bucuresti este extrem de dubioasa, fiind evident ca nu se mai justifica aceasta masura fata de Elan Schwartzenberg, judecatorul Iugan invocand temeiul perfect pentru revocarea masurii arestului preventiv. Concret, Iugan a aratat ca atat timp cat instanta suprema a solutionat dosarul principal al lui Mazare-Morgenstern, in baza art. 16 lit. b) "fapta nu este prevazuta de legea penala", nu se justifica dispunerea unei masuri privative de libertate de fata omul de afaceri, intrucat "nu se poate sustine existenta unei suspiciuni rezonabile ca Elan Schwartzenberg ar fi comis infractiunea". Judecatorul Iugan a retinut de altfel si ca pronuntarea unei solutii de achitare in cazul Mazare-Morgenstern "creaza o prezumtie ca toate persoanele implicate in acea activitate infractionala sunt nevinovate" (Click aici pentru a citi).

Aceste argumente nu au contat pentru Curtea de Apel Bucuresti, care prin incheierea nr. 249 din dosarul nr. 48990/3/2017/a1.1 a dispus desfiintarea in totalitate a hotararii TMB si respingerea, ca neintemeiata, a cererii de revocare a masurii arestului preventiv.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

"Incheierea nr. 249/CP - in temeiul art.425/1, alin.7, punctul 2, litera a, Cod de procedura penala, admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Incheierii de sedinta din Camera de Consiliu din data de 20.VII.2018 a Judecatorului de Camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia I-a penala, din Dosarul nr. 48990/3/2017/a1.1. Desfiinteaza, in totalitate, incheierea de sedinta si, pe fond, rejudecand: in temeiul art.242, alin.1, Cod de procedura penala, respinge, ca neintemeiata, cererea de revocare a masurii arestului preventiv, formulata de petentul-inculpat Schwartzenberg Emilian. In temeiul art.275, alin.2, Cod de procedura penala, obliga pe petentul-inculpat la plata sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare catre stat. In temeiul art.275, alin.3, Cod de procedura penala, cheltuielile de procedura pentru judecarea contestatiei raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in Camera de Consiliu din data de 2.VIII.2018. Opinie separata a Judecatorului de Camera preliminara V.M., in sensul respingerii, ca nefondata, a contestatiei, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, potrivit art.425/1, alin.7, punctul 1, litera b, Cod de procedura penala, iar cheltuielile judiciare raman in sarcina statului."

Judecatoarea de divergenta, intr-un dosar al DNA

Totusi, deloc de neglijat este faptul ca judecatoarea care a inclinat balanta si a decis ca fata de Elan Schwartzenberg sa fie in continuare dispusa masura arestului preventiv in lipsa este judecatoarea Antoaneta Nedelcu. In cazul in care numele nu va suna cunoscut, va amintim ca Antoaneta Nedelcu este judecatoarea care apare in dosarul instrumentat de DNA privindu-le pe judecatoarele Antoanela Cristea (fosta Costache) si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, dosar in care a fost "surprinsa" o discutie dubioasa intre cele doua in care aparea si numele de "Antoaneta". In finala judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Cristea (fosta Costache) au fost condamante definitiv de Inalta Curte pentru grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, la 7 ani de inchisoare, respectiv 6 ani inchisoare.

Iata discutia din interceptare telefonica din 19 decembrie 2012 (Click aici pentru a citi):

"Antonela Costache: Daca se admite contestatia se desfiinteaza decizia din recurs. Poate delibera in .... se poate termina la CAB, judecand recursul.

Viorica Dinu: Pai da, ma, ca e definitiva solutia ei. Au admis, in principiu, ii pune liberi. Aia e!

Antonela Costache: Asta e consecinta, mai! (…)

Antonela Costache: Dar tu la cine te-ai dus, la Antoaneta pentru asta?

Viorica Dinu: Da! Dar a fost asa: Vorbim cu Veronica ca sa intre invers.

Antonela Costache: Ca mai multe societati nu au fost citate si dosarul asta fara completul asta si mai sunt si alte complete cu care nu poti sa vorbesti, dar poate ... pentru ca acuma, deci, cu asta, cu Veronica, a ramas ca ne da banii

Viorica Dinu: Pai da, si sa incerce sa le convinga."

Totodata, Antoaneta Nedelcu este si judecatoarea care a dispus ca omul de afaceri Sorin Strutinsky din Constanta sa fie interceptat in arest, inclusiv la vorbitor, unde aveau loc intalnirile cu avocatul sau, desi legea interzice interceptarea discutiilor dintre avocati si clienti, metoda constituind o violare a dreptului la un proces echitabil, intrucat procurorii pot afla dinainte strategia apararii si sa o saboteze (Click aici pentru a citi).

Accesari:7371

Comentarii

# un mizantrop date 2 august 2018 19:29 +8

Clar, a venit bubulul si i-a "amintit" toate sotroanele in care a calcat linia...Are de pierdut totul, adica in primul rand cariera, poate si libertatea. Totusi, pentru echilibru, daca lucrurile stau asa, ar trebui sa i se "intample" aceleasi chestii si din partea Sectiei, care are, probabil, in evidenta si numele doamnei...Acesti judecatori au facut posibil tot cacatul asta din justitie si n-ar trebui iertati...

# santajul vietii date 2 august 2018 19:37 +1

Practic judecatoarea a fost santajată, nu? :lol: :lol: :lol: :D :D :D

# Capac date 2 august 2018 21:47 +2

Din contă, a judecat liber. Nu e niciun conflict de interese dacă dai satisfacție instituției la care ai dosar. Și nici nu ne jignești inteligența pentru că ești subtil. :-*

# Saracele butoane apasate la rupere inainte de pensie. date 2 august 2018 20:40 +1

Cu 3 butoane nu poti distruge ideea de justitie. De aceea sunt sute.

# ana date 2 august 2018 20:50 +9

CSM-ul ar trebui sa se autosesizeze, si TOTI JUDECATORII SI PROCURORII care au dosare la DNA sa fie suspendati (cu salariu) pâna la clarificarea situatiei. Altfel sunt vulnerabili.

# DNA nu functioneaza pe langa Curtile de Apel si PICCJ ? date 3 august 2018 10:30 +1

EXISTENTA paralela a structurii ierarhice specializate a DNA concomitent cu structura ierarhica a Parchetului General a fost "gandita." Majoritatea cauzelor aflate pe rol se finalizeaza cu hotarari definitive si irevocabile la nivelurile CA sai ICCJ - instante unde, de regula, se produc "rasturnarile". ANALIZATI RETROCEDARILE DIN ROMANIA. NIMENI NU STIE CAT S-A RETROCEDAT IN ACTE LA NIVEL NATIONAL DUPA 1990 ( in 1899 Romania exista cadastru pe 87% din suprafata ) COMPARATIV CU CU SUPRAFATA JUDETULUI SAU LOCALITATII. RETROCEDARILE=MARE CORUPTIE ANCHETATE DE... NIMENI! De ce nu se solicita Prefectilor/Primarilor RAPOARTE desi exista DECLARATII PUBLICE (din 2011) PRIVIND DEPASIREA SUPRAFETEI TARII ALE MINISTRULUI ELENA UDREA -  Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ? Ce sa intelegem? MAREA HOTIE NATIONALA ESTE DE NEATINS!

# Kilu date 3 august 2018 19:32 +1

Dati prea mare importanta unei neispravite!Fosta consilier juridic la UJCAP facuta judecator cu toptanul dupa revolutie!Trebuia sa iasa de mult la pensie dar a ramas pt ca sotul avocat ii mai arvuneste niste clienti in dosarele ei de unde mai ciupeste si ea ceva!in rest de o prostie tulburatoare!Am avut un dosar la dinsa in care eram persoana vatamata si m am trezit obligat la cheltuieli judiciare catre statpentru ca mi am exercitat drepturile cu rea credinta!

# Carcotas date 3 august 2018 20:06 -1

Poza este nedreapta: nu surprinde finetea spiritului! Ba chiar il pune pe privitor in situatia de a se întreba daca expresia fetei se potriveste cu ceea ce presupunem a fi construcție interioară la o persoana ataaaat de elevata.

# Ha,ha,ha date 4 august 2018 08:48 -2

Asta din poza e judecatoare? Am crezut ca e vinzatoare de castraveti in Obor!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER