21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt interceptati in masa de SRI, fara mandat. Motivul neoficial: „pentru protectia lor”

Scris de: L.J. | pdf | print

20 May 2011 16:52
Vizualizari: 5317

Judecatorii instantei supreme sunt interceptati de Serviciul Roman de Informatii in afara unor mandate emise legal, iar acest lucru nu va fi niciodata recunoscut oficial. Conform unor surse avizate, pretextul folosit pentru monitorizarea judecatorilor instantei supreme este “protectia” acestora. Este greu de explicat cum poti proteja un magistrat prin interceptarea telefonului acestuia, sau urmarirea lui fizica, insa interceptarea telefoanelor unui judecator de Inalta Curte, fara existenta unui dosar penal si a unui mandat emis in acest sens, este de natura a da detinatorului interceptarilor posibilitatea sa forteze mana celui interceptat, chiar si in luarea unei decizii judecatoresti neconforma cu legea sau constiinta interceptatului.


Legea sigurantei nationale nu permite SRI-ul interceptarea fara existenta unui mandat sau unui act al procurorului, decat in situatia existentei unui pericol iminent pentru siguranta nationala. De altfel, judecatorii instantei supreme sunt pusi sub lupa, Lumeajustitiei.ro a aratat recent cum in fata birourilor conducerii ICCJ au fost instalate camere de luat vederi, astfel incat sa fie o evidenta clara a celor care intra in aceste birouri (vezi foto 2). Fie SRI considera magistratii Inaltei Curti pot fi pericole iminente la adresa securitatii nationale (ei sunt cei care dau mandatele de interceptare pe siguranta nationala, la cererea SRI, fara insa a fi agenti ai acestui serviciu) si ii intercepteaza pentru a le afla actiunile daunatoare sigurantei nationale, fie judecatorii pot fi amenintati si trebuie protejati in viziunea aceluiasi SRI. Este putin probabil ca aceasta din urma sa fie ipoteza corecta, pentru ca nu toti magistratii instantei supreme sunt amenintati in acelasi timp si, chiar daca asa ar fi, in cauza ar fi trebuit sa existe dosare penale deschise si sa fie emise mandate de interceptare.

Magistratii, “protejati” de SRI prin monitorizari discrete

Motivul invocat de Serviciu pentru interceptarea tuturor magistratilor instantei supreme, a fost, conform surselor noastre, asigurarea protectiei acestora. Pretextul pentru a-i pune pe magistratii instantei supreme sub lupa este insa unul nesustinut de nicio lege in vigoare, ba chiar pedepsit cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, prin prevederile legii sigurantei nationale. Iata care este singurul caz in care SRI poate intercepta fara sa existe un dosar penal si mandat de interceptare. Astfel, articolul 15 din Legea sigurantei nationale prevede ca “in situatiile care impun inlaturarea unor pericole iminente pentru siguranta nationala, se pot intreprinde activitatile mentionate in art. 13 (n.n. - cu privire la interceptarea comunicatiilor si cautarea unor informatii), chiar fara autorizarea prevazuta de lege, aceasta urmand a fi solicitata de indata ce exista posibilitatea, dar nu mai tarziu de 48 de ore”. In orice alt caz, insa, legea sigurantei nationale pedepseste interceptarea fara mandat a comunicatiilor. Potrivit articolului 20 din Legea 51/1991, “desfasurarea, fara mandat, a activitatilor supuse autorizarii in conditiile art. 13, cu exceptia celor intreprinse in situatiile aratate in art. 15, sau depasirea mandatului acordat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava”.

Inalta Curte intesata de camere de luat vederi

Inalta Curte se confrunta cu o “atentie” excesiva din partea serviciilor. Dupa ce SRI a introdus pentru toti sefii de instante si parchete dispozitive USB parolate, pentru acces securizat pe computerele acestora in diferite baze de date (programul SAFE), Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, in septembrie 2010, ca la Inalta Curte, mai ales in fata birourilor sefilor de sectii, au fost instalate, de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, camere de luat vederi. Evident, si dispozitivele USB parolate, dar si camerele de luat vederi au fost puse pentru “binele institutiei si protectia judecatorilor”. Asta oficial, pentru ca neoficial, magistratii recunosc ca se simt urmariti si in propriile birouri, dar si pe drumul de la munca acasa.

Comentarii

# cedo date 20 May 2011 21:29 +3

daca nu merge cu discreditarea judecatorilor, sa incercam cu dezbinarea si insuflarea temerii de interceptari, cu cultivarea unei imagini negative a politiei, dna si serviciilor si cu inocularea ideii ca dosarelor marilor rechini sunt unele politice. Doar, doar nu se vor mai lua in seama ca probe interceptarile, care vor fi discreditate, se va umbla putin si la mentalul judecatorilor chemati sa-i judece pe rechini si care vor fi ,,porniti" pe nenorocitii de anchetatori care ii supravegheaza ilegal si uite asa poate scapam si noi bombonel, guzganul rozaliu, micky spaga, mazare, paturiciu, felix motanul, oprisan, s.a.Nu-i rau articolul, tinteste bine si se coroboreaza cu campania anti interceptari si anti dna. insa mai sunt unii cititori mai inteligenti decat ai lor. ;-)

# Securistule! date 21 May 2011 09:38 0

Usi d-aci Securistule! Ce-au infractorii din tara asta cu camerele plantate de SRI si cu urmaririle magistratilor? Ca sa scape infractorii din actuala guvernare???? ca cei enumerati de tine sunt numai din opozitie. :-*

# Arhivar date 20 May 2011 21:58 +2

Dar la arhivele instantelor de ce au pus camere de luat vederi ? Tot pentru protejarea lucratorilor din arhiva ? Sau arhivarii pot fi pericole iminente la adresa sigurantei nationale ? Poate sunt camere de luat vederi si la closete ?

# ioan duscas date 23 May 2011 20:42 0

eu sunt monitorizat de bolnavii mintali din servicii de cativa ani de zile , de cand am inceput sa ma lupt pentru recuperarea unor proprietati imobiliare detinute de catre bunicul mamei mele , moment in care am intrat in conflict cu mafia transpartinica formata din gunoaie politice , magistrati , generali din toate structurile si nelipsitele scursuri securiste !! intrucat am reusit sa-i deranjez aceste gunoaie ,desi sunt platite cu bani buni de statul roman sa faca cu totul altceva decat fac ,s-au hotaraat sa ma elimine sens in care mi-au lipit eticheta de "suspect de terorism" ! fara sa existe ABSOLUT NICI UN INDICIU IN ACEASTA DIRECTIE ! au inceput sa intercepteze tot ce se aude in jurul meu !!! adica eu privesc un film la teelevizor iaar gunoaiele il inregistreaza il traduc iar ulterior raspandesc zvonul ca toate actiunile de natura infractionala din film ar fi infaptuite de catre mine !!! deci daca privesc un film cu spioni a doua zi toata lumea este informata ca eu as fi spion !! daca apare si un terorist in film a doua zi este jale !!! deja au dovada ca eu as fi comis ceva legat de terorism !! daca esste vorba in film de ceva trafic de droguri sau persoane pai va dati seama ca a doua zi ce se intampla !!! si toate acestea pe banii contribuabilului roman !! ca vorba aia fie criza cat de grea pentru gunoaiele securiste se gasesc fonduri !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva