2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA MULTI ANI, BOBITA! - Judecatorul ICCJ Marius Foitos a redeschis “Dosarul Savarina” cu fapte de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu in care este vizat Bogdan Mateescu din CSM. Cauza vizeaza posibila primire de produse de la Cofetaria Olimp, dar si de servicii la salonul de coafura. Procuroarea Florentina Mirica a inchis dosarul fara sa stabileasca daca Mateescu a primit si electrocasnice de la DOMO, ori daca si-a renovat apartamentul cu materiale si mana de lucru de la Hotelul Palace

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 July 2019 14:54
Vizualizari: 8687

Decizie in cazul cererii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie de redeschidere a dosarului penal in care este vizat judecatorul Bogdan Mateescu din CSM (foto), zis "Bobita Matilet", parte din boicotul indreptat chiar impotriva SIIJ. Dupa doua amanari de pronuntare, judecatorul Marius Dan Foitos de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat marti, 9 iulie 2019, redeschiderea cauzei cunoscuta si sub numele de “Dosarul Savarina”.

Este vorba despre dosarul cu posibile fapte de luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu in care SIIJ a solicitat redeschiderea urmariri penale fata de judecatorul Bogdan Mateescu, tatal acestuia Mihai Mateescu, primar al localitatii Baile Govora - Ramnicu Valcea, si fostul senator PNL Marin Adranel Cotescu, formandu-se astfel dosarul nr. 1505/1/2019.


Iata minuta ICCJ:

“1505/1/2019 - I. Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Judiciara, Serviciul Judiciar Penal. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 88/1 alin. 6 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara modificate prin art. 14 pct. 4 din O.U.G. nr. 7/2019. Definitiva.

II. Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale formulata de intimatul- Mateescu Bogdan. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 88/1 – art. 88/9 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, modificata si completata, precum si a O.U.G. nr. 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 09 iulie 2019.

III. Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de investigare a infractiunilor din justitie, in dosarul nr. 221/P/2017 inregistrat la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. In baza art. 335 alin. 4 Cod de procedura penala confirma Ordonanta nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, prin care s-a dispus infirmarea ordonantei de clasare nr. 221/P/2017 din data de 21.08.2018 si redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 221/P/2017 al Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei, in vederea completarii urmaririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, azi, 09 iulie 2019”.

Cofetaria Olimp, salonul de coafura, electrocasnice de la DOMO, lucrari in apartament cu materialele si muncitorii unei firme, influentarea judecatorilor

Astfel cum am dezvaluit inca din editia din 5 iunie 2019, redeschiderea dosarului lui Bogdan Mateescu a fost solicitata de fostul procuror-sef al SIIJ Gheorghe Stan, dupa ce, in 21 august 2018, prin ordonanta nr. 221/P/2017, procuroarea Florentina Mirica de la DNA a clasat dosarul. La sectia speciala s-a constatat insa ca in dosar nu fusese efectuata urmarirea penala cu privire la mai multe fapte pretins a fi savarsite de judecatorul CSM ori de tatal acestuia Mihai Mateescu.

Concret, dosarul vizeaza urmatoarele:

-posibila primire de catre primarul Mateescu Mihai si magistratul Mateescu Bogdan a unor foloase necuvenite constand in produse de la DOMO, ce ar fi fost achitate printr-un card al unei persoane posesoare de card DOMO;

-posibila primire de foloase necuvenite de catre primarul Mateescu Mihai si magistratul Mateescu Bogdan de la Cofetaria SC Olimp Company SRL si respectiv de la Salonul de coafura, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu;

-posibila exercitare a influentei asupra magistratilor ce au verificat dosarul penal 1233/P/2010 privind pe fiul numite... cercetat pentru o infractiune de furt calificat in vedere aplicarii unei pedepse cu suspendare;

-posibila efectuare, in perioada 2006-2016, a unor lucrari de reabilitare la apartamentul personal al judecatorului Bogdan Mateescu din CSM, lucrari ce ar fi fost executate de un inginer, “cu forta de munca si materiale alocate pentru lucrarile de reabiltiate la Hotelului Palace, precum si cu muncitori alocati pentru realizarea lucrarilor la alte obiective”, asa cum se arata in declaratiile date de martori in dosar. Cei care ar fi efectuat lucrarile de modificare in apartamentul lui Bogdan Mateescu ar fi fost “reprezentantii unor societati comerciale executante a unor contracte incheiate cu Primaria Baile Govora”, in schimbul acestor lucrari urmand sa fie favorizate niste societati comerciale de catre functionarii publici din cadrul Primariei orasului Baile Govora, “in vederea incheierii si executiei unor contracte privind realizrea unor lucrari publice”.

UPDATE, ORA 19.00 – Judecatorul Bogdan Mateescu a reactionat pe Facebook dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului de la SIIJ. Mateescu nu a comentat hotararea instantei supreme, insa a avut grija sa se victimizeze si sa ameninte “acea parte a presei” cu procese, din cauza “fabulatiilor”. Despre ce fabulatii ar fi vorba, judecatorul din CSM nu a precizat. Cat despre “acea parte a presei”, cu siguranta este vorba despre publicatiile si televiziunile care au relatat redeschiderea dosarului de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu in care este vizat.

Iata reactia lui Bogdan Mateescu:

* Cititi aici ordonanta prin care fostul sef al SIIJ Gheorghe Stan a infirmat solutia de clasare data de fosta procuroare DNA Florentina Mirica si a cerut ICCJ confirmarea redeschiderii urmaririi penale

Comentarii

# Asta da Repiublica Procurorilor date 9 July 2019 15:00 +15

Asta da Repiublica Procurorilor. cer ai dreaq magistrați de peste tot, nu se mai satură. Poate la pîrnaie să reflecteze mai bine rezisgtenu Mateescu. Cu Danilet alături, să-i spună basme la culcare :P

# gelu date 9 July 2019 15:21 +12

Acum v-ati prins de ce Birchalau, gura meseriase si adanca a sarit la gatzii SIIJ si a lui Alistar??? Ea a fost implementata pe din dos cu propteaua tare si mare a lui Klemm in functia de MJ??? Tocmai ca aceasta sa scape cloaca de procurori paraditori ce activeaza in CSM si parechetele din tara.

# Birchall, aceasta fomistă rezist date 9 July 2019 16:08 +11

Birchall, aceasta fomistă rezist care a intrat în guvernu lu Dăncilă pe ușa din dos, în locul unui profesionist numit Toader, a ajuns acum să aibă poziții pro sau contra Secției Dnei Florea? E mai proastă ca noaptea dacă face jocurile mafiei dfin CSM a celor opt derbedei cu dosare penale.Birchall, repară Justiția sau zboară de-acolo, bine căți faci timp ptr problemele lu rezistentu Mateescu, de problemele Justișiei te doare undeva?

# Lege pentru TOTI date 9 July 2019 19:33 +5

Presedintele KWI x case, doamna ministru a injustitiei AB, presedintele Inaltului Circ de Clovni si Injustitie (Culoare al Campurilor Tactice) doamna Harcea Parcea Tarcea, sectia pentru paraditori Brigada Nufarul din CSM, Malinut Boticutz si paiatza aia blonda denumita ca regretatul impreuna cu toti ceilalti # sa iasa urgent in mass-media, in Piata Victoriei si pe retelele de socializare si sa solicite de URGENTA ca Bobbytza Matiletz sa se retraga pana isi rezolva problemele cu ''justitia'', asa cum au facut de fiecare data cand a fost vorba despre alte persoane. La aceasta ora, potrivit celor mai sus mentionati, avem un PENAL DE RANG INALT in functie (drepturi de autor Gusti fost sef al paraditorilor). Pentru a nu influenta cercetarile sa plece din CSM si sa fie suspendat din magistratura, asa cum au patit toti ceilalti care au ramas fara serviciu si sursa de venit din cauza lor. Aplicati acelasi tratament si pentru Bobbytza Matiletz!!! HAI, curaj ''justitiarilor''!!!

# Golanul date 9 July 2019 20:54 +5

Bobita nu ai reusit sa vrajesti instanța?probabil era prea evident ca mirica s-a grăbit să te scape si a uitat niste infracțiuni. Dar un membru csm de calibrul dvs care are încredere în judecatorii supremi trebuie să respecte decizia instanței. Si fiind foarte deontolog sigur va veti abtine de la vot cand e vorba de siij. Sigur acestea sunt visuri din partea acestui personaj.

# Baba Rada date 9 July 2019 21:19 +5

"Părinții mei sunt niste oameni excepționali si cred sincer ca nu merita asta"? Mi-au dat, sincer, lacrimile! Părinții lui au crescut un băiat care se adresa unei judecătoare pe care nici macar nu o cunoscuse vreodată personal, ci doar din barfele unor frustrați ca Danilet, pe un forum al magistraților, cu audienta de mii de judecători si procurori cu termeni ca "A făcut sex sălbatic cu logica", si alte aluzii sexuale explicite ca referirea la un automobil cu maneta de viteze in mijlocul scaunului si ca atașarea fotografiei unei biciclete fara sa pe care respectiva judecătoare sa o foloseasca. Da, cred sincer ca părinții lui sunt niste oameni excepționali! La fel de excepțional ca Bobita!

# Răspunderea magistratului date 10 July 2019 09:26 +2

Ce putem săi ii uram ... La multi multi ani !!!micii corupți iau 3 ani cu executare pt 200 lei .. Având in vedere funcția lui bobita.. Chiar sunt curios ...jos labele de pe justiție !!!! Se aplica chiar si pt cealaltă parte care susținea cu tărie acest lucru

# Azumix date 10 July 2019 11:35 +1

Daca ne uitam in trecutul Annei Ingenuncheata o sa observam ca aceasta femeie nu prea are suflet , sa nu uitam ca l a urmarit pe Vadim si dupa ce a murit pt o anumita suma de bani , mai mult chiar daca fiicele lui vadim plangeau si spuneau ca nu pot plati daunele pe care le cerea doamna Birchall aceasta fiinta nu se lasa si ataca totul cu executori judecatoresti...oare nu se gandeste ca are un copil ??? de ce atata rautate in sufletul acesteti femei ??? se vede si pe fata ei ca are un zambet fals ...

# gica date 10 July 2019 18:01 0

...ce milog de ...procuror....degeaba le-a dat lefuri cat ...casa....tot cu adunatul ,cu marunteaua ,de la prajituri la ciment si mana de lucru....!....haha....si pe asta il apara Birchall...l-a vazut cam ca ea....prostut si lacom.....o avea casa grea.....!vai...vaai dna Dancila ce ministru ne-ai tras.... ce profesionista sadea....si cu neamuri afara,parca britanic....!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva