29 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Laudatio pentru Dan Lupascu – Prezentarea candidatilor Curtii de Apel Bucuresti s-a transformat intr-un urias scandal de plagiat al proiectelor de candidat la CSM!

Scris de: | pdf | print

7 September 2010 15:21
Vizualizari: 6965

Scene jenante pentru colectivitatile de judecatori din Capitala. Prezentarea candidatilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB), in fata judecatorilor acestei instante, care a avut loc marti, a oferit un show incendiar. Cei doi candidati din partea CAB inscrisi pentru a obtine un mandat la CSM – judecatorii Dan Lupascu (membru al CSM) si Doina Anghel – s-au intalnit cu judecatorii-alegatori pentru a-i convinge ca ei sunt cei mai nimeriti sa-i reprezinte in viitorul Consiliu. Atmosfera generala a adunarii la care au participat circa 90 de judecatori din cei peste 150 ai Curtii, a lasat impresia ca Dan Lupascu (actual presedinte al Curtii, suspendat din functie pe perioada mandatului de la CSM) este preferatul majoritatii judecatorilor. Cateva voci nu s-au ferit sa-l prezinte drept cel mai complet judecator pentru CSM, datorita experientei sale, a vechimii in sistem si a muncii depuse pentru buna functionare a sistemului judiciar.

 

 

Judecatorul Popa a denuntat plagiatul

Surpriza adunarii a fost produsa de judecatorul Ioan Popa, care a luat cuvantul si a acuzat-o pe contracadidata lui Lupascu – judecatoarea Doina Anghel, de plagierea unui proiect de candidat la CSM de-al lui Lupascu, publicat anterior pe un site juridic. Acuzata a ripostat, precizand ca nu a copiat nimic si ca ideile din proiectul sau nu sunt ale lui Dan Lupascu, ci ale tuturor candidatilor. Justificarile l-au deranjat si mai tare pe judecatorul Ioan Popa, care a dat citire cu voce raspicata proiectelor lui Dan Lupascu si Doinei Anghel, evidentiind citatele „copiate cu paranteza, punct, cu virgula, cu etc” din cele doua lucrari. Judecatorul Popa – cunoscut ca un adversar al lui Dan Lupascu in mediile magistratilor – i-a reprosat Doinei Anghel ca incearca sa induca lumea in eroare, copiind chiar de la un contracandidat. Popa a cerut ca Doina Anghel sa se retraga din cursa de candidat la CSM si nu a ascuns celor prezenti conflictele sale cu Dan Lupascu din trecut. Popa a mai spus ca indiferent de animozitatile sale din trecut fata de Lupascu, admite ca acesta e totusi cel mai reprezentativ judecator “chiar daca e enervant de riguros si tipicar”.

Pe 17 septembrie 2010, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa voteze pe cine vor desemna dintre Lupascu si Anghel ca reprezentant al Curtii pentru viitorul CSM. Scandalul de la adunarea de marti, precum si atmosfera creata, nu mai lasa loc de indoiala ca Dan Lupascu va fi alesul judecatorilor de la CAB, chiar daca acesta este contestat in diverse medii juridice si nu numai, pentru faptul ca doreste sa mai obtina un mandat de membru al CSM, in conditiile in care interpretarea legii nu ar permite acest lucru. Soarta lui Dan Lupascu se va decide mai mult ca sigur in turul II al alegerilor pentru CSM, cand judecatorii de la toate curtile de apel din tara vor alege cine sa-i reprezinte in viitorul Consiliu.

Comentarii

# popa ion date 7 September 2010 17:57 +4

:D :D :sad:
Rasul-plansul, pe cuvant daca nu! Cum anume a furat doamna Anghel proiectul domnului Lupascu, daca acesta si-a depus ulterior dansei candidatura? D-na Anghel si-a publicat articolul pe juridice.ro la data de 12 august http://www.juridice.ro/116657/doina-anghel-proiectul-pentru-csm.html, iar domnul Dan Lupascu dupa o saptamana
http://www.juridice.ro/117195/dan-lupascu-proiectul-pentru-csm.html. Cum am mari indoieli ca au lucrat impreuna la proiect, explicatia ramane una singura:au copiat amandoi din aceiasi sursa. Intradevar, Laudatio, domnule Dan Lupascu!Un proiect plagiat la marea arta!

# pompiliu bota date 7 September 2010 19:33 +4

Lupaşcule, vrei să-ţi spun ce judecătoare-amantă ţi-ai adus din Moldova? Mai bine lasă CSM-ul fără mafioţi!

# xxx date 8 September 2010 15:14 0

ESTE VORBA DESPRE UN PROIECT PUBLICAT DE D/NUL LUPASCU PE JURIDICE.RO LA DATA DE 12 IANUARIE 2010

# Marean date 9 September 2010 18:51 0

Ce interes avea Popa, adversar declarat al lui Lupascu, sa desfiinteze contracandidatul inamicului sau? mai e vreun post de sef pe undeva de ocupat si a facut pact cu Diavolul pentru a-l obtine! Cine nu stie cine-i Popa sa caute pe goagăl......si va avea surpriza sa constate ca era unul dintre apropiatii Rodicai Stanoiu, sef la directia Resurse Umane din Ministerul Justitiei si cel care a mazilit multi judecatori. Cautati si mai vedeti cat de nevinovat e cel care pretinde ca a demascat plagiatul si mai ales cat de "nevonovat" e judecatorul Ion Popa!

# Vasile Zarnescu date 12 September 2010 11:27 +1

Chiar dacă pretinsul său inamic, Ioan Popa, îl prezintă pe Dan Lupaşcu drept capabil fiindcă este "tipicar şi riguros", asta nu-l recomandă să mai obţină un mandat, fiindcă la capitolul moralitate nu stă mai bine decît judecătoarea beţivă Elena Turcu, care a condus şi autoturismul în stare de ebrietate (probail că vine „trotilată şi la instanţă”) şi, cu tupeu, a mai cerut şi condamnarea poliţiştilor pentru că i-au pus fiola (mai bine i-o băgau în altă parte, poate se trezea de plăcere!). Pentru că, în vremea judecării judecătoarei care dansa goală în cluburile M.I.S.A., în presă s-a spus că respectiva judecătoare-dansatoare fusese amanta lui Dan Lupaşcu - de aceea îi luase apărarea. Ulterior, acelaşi Dan Lupaşcu şi colegii lui din C.S.M. i-au luat apărarea judecătoarei escroace Maria Huza, care avea să fie absolvită de vină de către C.S.M. fiindcă, releva tot presa, "a minţit în august, nu în iulie". Pentru detalii, vezi http://ro.altermedia.info/general/armaghedonul-magistratilor-2_15772.html#more-15772. Iată de ce trebuie introdusă, în Constituţie, prezumţia de vinovăţie a magistraţilor; vezi, în acest sens, şi http://ro.altermedia.info/general/prezumtia-de-vinovatie-a-magistratilor_8802.html.
Oricm, actulala JU$TIŢI€ trebuie înlăturată!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2022 – Sexgate in parchet

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva