28 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIVIA STANCIU LE-A DAT RAPORTUL AMERICANILOR – Oficialii Ambasadei SUA au “descins” in biroul sefei ICCJ: “Presedintele Inaltei Curti a facut o prezentare a sistemului judiciar roman... Discutiile au vizat aspecte cu privire la apararea independentei sistemului judiciar si a reputatiei profesionale a judecatorilor si procurorilor”. In urma cu trei saptamani, capii CSM au discutat cu oficialii americani despre “independenta Justitiei in contextul anului electoral 2014”

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 septembrie 2014 14:53
Vizualizari: 5298

Continua intalnirile dintre sefii Justitiei si oficialii Ambasadei SUA la Bucuresti, institutie care nu are niciun atribut de monitorizare a Justitiei din Romania, dar care, dupa cum se stie, in ultimii ani a avut un cuvant greu de spus in sistem. Daca in urma cu trei saptamani, sefii CSM Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu au primit vizita reprezentantilor SUA la Bucuresti, a venit randul presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Stanciu (foto), sa le dea raportul americanilor. Aceasta s-a intalnit vineri, 12 septembrie 2014, la sediul Inaltei Curti cu o delegatie a Ambsadei SUA, in fruntea careia s-a aflat Dean Thomson, insarcinatul ad interim al ambasadei.

Intr-un comunicat postat pe site-ul instantei supreme, se precizeaza ca in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu delegatia Ambasadei SUA, condusa de Dean Thomson, Livia Stanciu a facut o prezentare a sistemului judiciar roman, dar si a modului de functionare a Inaltei Curti. Conform aceluiasi comunicat, s-a discutat si despre problemele cu care se confrunta instanta suprema, dar si celelalte instante din Romania.


De asemenea, Livia Stanciu si oficialii americani au discutat si despre apararea independentei sistemului judiciar si a reputatiei profesionale a judecatorilor si procurorilor. Cu alte cuvinte, sa intelegem ca sefa ICCJ li s-a plans reprezentantilor SUA de criticile care sunt aduse anumitor procurori si judecatori pentru abuzurile sau neregulile pe care acestia le comit?

Iata comunicatul ICCJ:

Vineri, 12 septembrie 2014, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator dr. Livia Doina Stanciu a primit vizita delegatiei Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, condusa de domnul Dean Thomson, charge d'affaires ad interim al ambasadei.

Din partea Ambasadei Statelor Unite au participat doamna Debra Hevia, consilier pentru afaceri politice.

La intalnire au mai participat, din partea Biroului de Relatii Internationale al instantei supreme, doamna magistrat asistent dr. Simona Cristea si doamna Florentina Gutu, specialist IT, Directia Legislatie, Studii, Documentare si Informatica juridica a ICCJ.

In cadrul intalnirii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a facut o prezentare a sistemului judiciar roman, a modului de organizare si functionare a instantei supreme, a tuturor sectiilor, inclusiv a competentelor acestora, a Completelor de 5 judecatori, a Completului competent sa judece recursul in interesul legii, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a Sectiilor Unite, precum si a celorlalte compartimente.

Discutiile au mai vizat si o serie de probleme cu care se confrunta instantele, inclusiv instanta suprema, in contextul intrarii in vigoare a noilor coduri: penal si de procedura penala, civil si de procedura civila, aspecte cu privire la institutia confiscarii extinse in cadrul procesului penal, apararea independentei sistemului judiciar si a reputatiei profesionale a judecatorilor si procurorilor, precum si sesizarea Inaltei Curti pentru pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor probleme de drept in materie civila si penala.

In continuare, a fost realizata prezentarea relatiilor internationale ale ICCJ, precum si prezentarea I.T. a site-lui instantei supreme”.

Sefii CSM le-au explicat americanilor cum e cu independenta Justitiei in an electoral si despre relatia cu presa

Dupa cum aminteam ceva mai devreme, si sefii Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu, au avut o intalnire cu oficialii americani. In 27 august 2014, capii CSM au primit o vizita a unei delegatii a Ambasadei SUA condusa de Dean Thompson, ocazie cu care s-a discutat, potrivit unui comunicat al Consiliului, despre probleme ale sistemului judiciar, independenta justitiei in contextul anului electoral 2014, dar si despre relatia cu presa:

"Astazi, 27 august 2014, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator dr. Adrian BORDEA, si vicepresedintele CSM, domnul procuror Gheorghe MUSCALU, au primit, la sediul Consiliului, o delegatie a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, condusa de domnul Dean Thompson, insarcinatul ad interim cu Afaceri al SUA in Romania.

In cadrul intalnirii au fost purtate discutii privind probleme ale sistemului judiciar, independenta justitiei in contextul anului electoral 2014, precum si raporturile Consiliului Superior al Magistraturii cu celelalte institutii ale statului si relatia cu reprezentantii mass media.

In finalul intalnirii, oficialul Ambasadei a apreciat eforturile si masurile Consiliului Superior al Magistraturii si a subliniat rolul important al acestuia in contextul social actual".

Contactati de Lumeajustitiei.ro, reprezentantii CSM au precizat ca vizita efectuata de reprezentantii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a avut loc, nu in urma unei invitatii adresate de sefii Consiliului, ci “ca urmare a solicitarii venite din partea reprezentantilor Ambasadei SUA”. Mai mult, ni s-a transmis ca “intalnirea desfasurata la sediul CSM a fost una de curtoazie”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 septembrie 2014 14:20 +16

bai ai dracului americanii astia CE VORBESC EI CU SPRINCENATA!!!!! eu sin 25 de ani aproape de sua nu am auzit asemenea discutii in sua ..........sau poate pentru ca acolo justitia/i corupta?ce ar merita sa mearga la injectie sau fringhie ALA(SAU AIA) CARE A TERFELIT JUSTITIA ROMANEASCA

# remember date 16 septembrie 2014 18:14 +4

Despre a cui independenta au discutat???Si despre ce reputie a justitiei romane s-a vorbit??Despre reputatia proasta ce si-a facut-o de cand e lumea si pamantul???N-am auzit ca in vre-o perioada din istoria romaniei sa fi existat si o justitie cu reputatie buna sau macar satisfacatoare.Faptul ca mai exista pe ici pe colo cate-un judecator independent,stiutor de cartile dreptului, pe care le si aplica in judecatile sale nu inseamna ca doamna de mai sus poate sa-si permita sa-si ridice fustele in cap, pentru simplul motiv ca pute-a peste stricat de la mii de mile marine.Nu mai vindeti gogosi americanilor chiar daca par naivi!!!Intre timp au mai coborat si ei dintre stele!! <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# unul din lumea cea mare date 17 septembrie 2014 10:23 +2

ptr remember si CEI CE VOR SA STIE//remember voi lansa un AVERTISMENT pentru toti cei ce poate mai au nevoie de o INFORMATIE. sper ca mi/am cistigat o oarecare CREDIBILITATE. romani ,O SA VA TREZITI INTR/O FOARTE APROPIATA DIMINEATA CU RAZBOIUL LA USA!!!!!!! EUROPA /I UN FOCAR DE RAZBOI CHIAR ACUM.PAPA A LANSAT CHIAR DUMINICA UN MESAJ ASEMANATOR.PLANUL LUI TARICEANU PENTRU A SUSTINE SUSPENDAREA ESTE O ULTIMA SOLUTIE PENTRU PREGATIREA ROMANIEI DE RAZBOI.SIN PLANURI CARE SE DESFASOARA CHIAR AZI PENTRU DEZMEMBRAREA ROMANIEI.AM SPUS CA ESTE POSIBIL SA NU MAI MINCATI FASOLE CU CIOLAN DE 1 DECEMBRIE.AMERICANII S/AU RETRAS DIN EUROPA!!!!!!!!!SECESIUNEA SCOTIEI(in citeva zile)O SA STIRNEASCA IN ORE!!!!!!!!!RUPEREA TRANSILVANIEI DE UNGURI CU CELE 15 MILIARDE DE LA RUSI!!!!!!!ROMANIA A FOST TRADATA DE CONDUCATORII EI SI VINDUTA LA TIRGUL DE SCLAVI TOT ASA A IZBUCNIT SI WW2 IN ORE .UMBRELA NATO ESTE O UTOPIE CA SI JUSTITIA ROMANEASCA.JUDECATORII SI PROCURORII SINT PRINCIPALII VINOVATI!!!

# remember date 17 septembrie 2014 21:18 +2

Sincer, nu stiu ce sa comentez la cele enuntate mai sus.Mi-am cam pierdut legaturile cu MOSADUL, in cia nu am incredere iar serviciile noastre ne asigura ca totul decurge conform graficului. Care grafic nu stiu...pentru ca la noi totul este...SECRET. Sa fie trecut pe grafic "SECRETOMANIA DEZMENBREAZA ROMANIA"??? Dar daca-i asa vor avea o mare surpriza 8) 8) 8)Romania nu-i formata numai din basesti si securisti.Romania este o natiune si eu am toata convingerea ca va ramane o natiune in granitele consfintite astazi.Daca e nevoie,noi cei 7,5 mil am facut dovada ca nu ne e frica de nimic si a muri cu arma in mana pentru tara ta nu mi se pare cel mai tragic sfarsit.Decat cetatean de rangul doi in alta tara mai bine mort. :roll: :roll: :sigh: :sigh:

# ioan Duscas date 16 septembrie 2014 18:40 +1

Ăștia lu fata mea justiția ie un piculeț hoți da n-ai ce face ! Ka așa învățat mama lor !  Ka unde vede mălaiu sa dea cu ciokanu !

# hai sictir date 16 septembrie 2014 14:36 -25

Mai bine de cel care da raport americanilor decat de cel care-i da limbi lui Mazare, Voiculescu, Nastase etc. Ce bine imi pare ca stau aia din afara cu ochii pe noi.

# sictir hai sictir date 16 septembrie 2014 14:40 +22

Cu alte cuvinte tu esti adeptul teoriei licuriciului, lansata de idolul tau. :lol: tocmai ai recunoscut ca nu ai avea o problema sa pupi un fund, de american evident :lol: . bine ca mai sunt de astia ca tine care ne distreaza. :lol: vezi in coltul gurii ca ai ceva  :lol:

# unul din lumea cea mare date 16 septembrie 2014 16:43 +4

ptr sictir hai sictir//dupa cele afirmate de tine si bine documentate inseamna ca hai sictir ma poate pupay in fund !!!!!!!!!!!!!! hai sicttir cum SA FACEM SA/TI ARAT PASAPORTUL AMERICAN SI FUNDUL CA SA MI/L PUPI????

# remember date 16 septembrie 2014 18:17 +3

Buna chestia!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Ion date 16 septembrie 2014 14:40 +17

Eu cred ca schimba experiența cu noi. Adică ii învață pe ai noștri cum au torturat ei oameni legal la Guantanamo, cum dețin închisori in Europa ,vezi Polonia sau România in care tot oameni au torturat. Cum bancile lor păcălesc clienții si sunt obligate sa plătească așa zisele sancțiuni statului american si nu oamenilor pe care i-au furat. Si dacă mai căutam mai găsim.....depinde ce vrem. Ochelari de cal sau realitatea !!! ;-)

# unul din lumea cea mare date 16 septembrie 2014 14:56 +8

ptr ion//am sa incerc sa/ti spun eu cite ceva.curtea suprema(ccr/ul de la noi) i/a spus categoric lui bush ca SUB NICI O FORMA NU SINT ADMISI PE TERITORIUL SUA OAMENI RAPITI DIN TARILE LOR ESTE ILEGAL FIIND IMPOTRIVA CONSTITUTIEI SUA SI I/AU SPUS CLAR LUI BUS CA PATESTE CA NIXON.DETINUTII DIN GUANTANAMO NU/S NICI MACAR JUDECATI PE TERITORIUL SUA!!!!! MERG JUDECATORII LA GUANTANAMO. de asta imperiul raului a pus la dispozitie locatia sri chitila de pe infratirii cu niagara,acolo au fost detinutii ,,interogati,,(sa pun pariu ca nu ati stiut de adresa asta in chitila??)

# unul din lumea cea mare date 16 septembrie 2014 15:02 +7

continuare//din cauza asta romanica a avut de suferit la REFERENDUM,romanica nu/i polonia.tot una din experienta mea si poti verifica.polonezii sint foarte apreciati de sua,peste tot unde se STRICA RELATIILE DIPLOMATICE SUA ,SI SUA ISI RETRAGE AMBASADELE TOTDEAUNA RELATIILE DIPLOMATICE ALE SUA CU ACEA TARA SINT PRELUATE DE POLONIA

# aUTOSTRADA date 16 septembrie 2014 15:40 +10

SAU ,CUM DISPARE UN CONTRACT,pentru o autostrada ??, SI NIMENI NU MAI STIE ABSOLUT NIMIC. Iar institutiile statului te cauta  c...r pentru  o factura sau bon fiscal.. 

# BOTA PIPILICA date 16 septembrie 2014 16:40 -4

:sigh:SINT LA BIBLIOTECA IN CENTRUL BUCURESTIULUI...SINT FIERBINTE...CA AM FEBRA INTELECTUALA DE LA CITE ABERATII AM SCRIS PE LUJU...DATI-MI DE MINCARE PE DAIBOJ,HASMOPELE CA EU SINT GITANUL BOTA SI MARE BINE POT SA VA FAC...Va fac si avocati praloeo...aoleu..plec ca ma mudarel gadjo dilo de avii...ai bahtalo

# un nedumerit date 16 septembrie 2014 16:44 +10

Si noi mergem la Curtea Suprema a SUA si facem la fel? Navalim la ei in birouri si cerem explicatii privind condamnarile la moarte?O fi democratic sau altceva?Nu cumva este amestec in treburile interne?Dar ce mai conteza.EI SUNT AMERICANI. Mai trebuie sa spunem URAAAAAA!!!!!!!

# eu date 16 septembrie 2014 17:29 +5

[quote name="un nedumerit"]Si noi mergem la Curtea Suprema a SUA si facem la fel? Navalim la ei in birouri si cerem explicatii privind condamnarile la moarte?O fi democratic sau altceva?Nu cumva este amestec in treburile interne?Dar ce mai conteza.EI SUNT AMERICANI. Mai trebuie sa spunem URAAAAAA!!!!!!![/quote] Foarte adevarat ce spui....cand o sa mergem si noi acolo la america sa verificam ce si cum fac in justitie ATUNCI sunt de acord sa vina si ei la noi sa verifice dar pana atunci sa-si vada de oala lor....

# victima unor maimutoi d ela bota date 16 septembrie 2014 16:48 -5

Bula la scoala aude de ecou. Peste o saptamina se face o excursie la munte. Bula incintat se duce la tasu' si-i zice sa se duca si el in excursie.Pleca Bula si ajunge la gura unei prapastii si incepe sa strige: -Ai sictir! NIMIC A doua oara:  -Ai sictir!NIMIC A treia oara: -Ai sictir!(in timp ce a zis "ai sictir" cazu in prapastie si se agata de o creanga) Bula striga "AJUTOR!" ecoul "Ai sictir!" asa o sa pateasca si bota,tone,ctin victor et comp..vor vadea in prapastia propriilor nelegiuiri...pe care si-au sapat-o singuri...

# nu date 16 septembrie 2014 19:35 0

:sigh: :sigh: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :zzz :zzz :zzz :sad: :sad: :sad: :sad: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :-) :-) :-) ;-) ;-) 8) 8) 8) :-| :-| :-* :-* :-* <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :P :P :P :P :P :P :P :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# un oarecare date 16 septembrie 2014 23:00 +3

De ce aceasta "maimuta judecator" trebuie sa dea rapoarte in afara tarii, despre ce? Livia Stanciu, judecator si presedinte la ICCJ, este o tradatoare fata de statul roman! In primul rand, in al doilea rand si in continuare...ar trebui ca ministrul justitiei si procurorii din subordinea sa se autosesizeze! Pana la proba contrarie Romania nu este un stat de drept...

# un oarecare date 16 septembrie 2014 23:14 +5

Domnule procuror general al Republicii de ce nu te autosesisezi fata de aceasta stanciu livia, care da rapoarte in afara tarii, in cunostinta de cauza fiind, afecteaza siguranta nationala a Romaniei!

# santinela date 17 septembrie 2014 09:26 +3

Cine se fitiie prin institutiile noastre ? Cica o "delegatie" a ambasadei americane formata din portar,un ofiter CIA negresit si alti ciumpalaci.Lasind la o parte faptul ca America ne da cu tifla si de ani nu are ambasador la noi, cretina asta de Livia Stanciu hop cu "raportul" si dai cu pira. Cit de "blonda" poti sa fi sa te comporti asa !

# Țiți date 17 septembrie 2014 11:51 0

Cine și pentru care motiv a dat și continuă să dea dispoziții judecătorilor ca să nu admită cererile legitime ale pensionarilor militari pentru plata pensiilor cuvenite care au fost și continuă să fie diminuate abuziv și nelegal ? Cum de admit judecătorii participarea lor la asemenea complicități degradante ? Mai mult, când nu au cum să motiveze o hotărâre, apelează la tot felul de subterfugii murdare scriind sentințe de câte 25-30 de pagini la 1/2 rând în fapt, simple copii luate angro de pe decizii CEDO , ICCJ ori CCR numai pentru impresia generală și care, nu au absolut nici o legătură cu speța. CÂND ȘI CUM VA PUTEA AJUNGE ROMÂNIA SĂ AIBE DIN NOU O JUSTIȚIE ?!  

# neghinita date 17 septembrie 2014 14:53 0

Cand veti fi voi militari !!!!!, atunci vom avea noi justitie . Deocamdata nici voi nu sunteti militari ( doar pensia va face ceea ce vreti sa fiti) , nici justitia nu-i justitie .... Elibereazate de idee si uitate in oglinda sa vezi ce esti --UN MARE FASSSSS !!!. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# gogonea-gogonel date 17 septembrie 2014 16:06 +1

Unde sunt ameriani exista si galceava,dar asa suntem noi romanii ,pana nu ne facem de******an fata altora nu ne e bine.A avea pretentii la ,BLONDE,MALACE etc,care sunt precum IUDA si se cred DUMNEZEI ,sa nu uite ca atunci cand va ajunge cutitul la os Norodul va amparti dreptatea asa cum numai el stie!!!

# dragos date 17 septembrie 2014 18:48 0

Alta penibila nazista! Proasta asta crede ca daca le da raportul unor decrepiti, va fi vazuta ea mai bine. Clar ca este agent sub acoperire, adica turnator, agent e un compliment pentru nulitatea asta. Si clar ca a mai fost si inainte de "89, pentru ca nu se poate desprinde de vechea indeletnicire. Probabil ca asa a si fost promovata, astea sant criteriile care ii plac lui Basescu: turnatoria si santajul. Iar americanii astia faliti, e vina noastra, ca se cred buricul pamantului in tara noastra. Pe timpul lui Ceausescu, indrazneau americanii sa intervina in treburile interne ale tarii noastre?

# geta date 18 septembrie 2014 06:02 +1

Oribil  amestecul  americanilor  si  al   ue  in  romania  

# briciu date 18 septembrie 2014 07:17 0

trebuia sa discute despre dependenta justitiei fata de basescu.eu chiar i-mi doresc o justitie independenta si acesti mascarici ai justitiei sa dea socoteala de raul facut multor romani cum ar fi-ghica-haineala papici-kovesi-georgescu-zegrean in frunte cu stapanul lor mafiotul sef basescu.

# escu date 18 septembrie 2014 16:51 0

În colonia numită ROMÂNIA, membrii ambasadei SUA își permit orice. Justiția dă raportul periodic acolo, iar când sunt chemați în fața Parlamentului României sau Comisiilor acestuia țipă ca din gură de șarpe că se încalcă independența justiției și că politicul vrea să o supună la cazna de a da seamă reprezentanților poporului plătitor de taxe, bani din care sunt plătite salariile grase ale magistraților.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.09.2021 – Dosar penal pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva