27 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICTIMIZAREA S-A FASAIT – Ex-presedinta CSM Oana Haineala a pierdut procesul “Gasca berlineza” intentat Lumeajustitiei.ro. Judecatoarea Cristina Ghita de la JS1 a stabilit ca dezvaluirile privind interceptarile DNA dintre Haineala si infractoarea Rita Branga sunt adevarate. Haineala ceruse 40.000 euro daune morale si, initial, incercase la Judecatoria Cornetu sa blocheze publicarea articolelor despre ispravile ei: “Esti isteata ca oaia! Esti desteapta ca gasca berlineza!” (Stenograme)

Scris de: L.J. | pdf | print

15 aprilie 2015 16:38
Vizualizari: 8390

Victimizarea Oanei Haineala nu a tinut. Fosta presedinta a Consiliului Superior al Magistraturii a pierdut procesul “Gasca berlineza” intentat Lumeajustitiei.ro. Judecatoarea Cristina Ghita de la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti a decis, marti 14 aprilie 2015, ca dezvaluirile privind interceptarile DNA dintre Oana Haineala (foto stanga) si infractoarea Rita Branga - fosta prim-procuroare la Parchetul Judecatoriei Podu Turcului, condamnata definitiv pentru coruptie – sunt adevarate.

Oana Haineala ceruse, dupa dezvaluirile Lumeajustitiei.ro, daune morale de 40.000 de euro, dupa ce, initial, incercase la Judecatoria Cornetu sa blocheze publicarea articolelor despre ea. Lumeajustitiei.ro a fost aparata de avocatul Marius Arizan din Baroul Bucuresti. Sentinta judecatoarei Cristina Ghita nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In vara anului 2013, Lumeajustitiei.ro a publicat stenograme dintre Rita Branga si Oana Haineala, din perioada in care aceasta din urma era prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Ambele erau cercetate la acea vreme de catre DNA pentru coruptie.


Parchetul anticoruptie a cerut interceptarea Oanei Haineala pe motiv ca existau suspiciuni ca aceasta ar savarsi fapte de coruptie. Eugen Stoina i-a dat NUP fostei sefe CSM

DNA a cerut in 2006 interceptarea Oanei Haineala, intrucat existau suspiciuni ca aceasta ar savarsi fapte de coruptie impreuna cu Rita Branga: “Desi este vorba de o ancheta penala in curs de desfasurare, imprejurare cunoscuta si de Schmidt Haineala Oana, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, aceasta a discutat in cadrul unor convorbiri telefonice avute cu Branga Rita detalii ale cercetarilor, relatandu-i totodata acesteia din urma si discutia avuta cu procurorul din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie cu ocazia ridicarii unor documente de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Acest fapt ridica suspiciuni cu privire la posibilitatea ca Schmidt Haineala Oana sa fie implicata in posibile fapte de coruptie savarsite in participatie cu Branga Rita si Bogonos Branga Ioan”.

In cele din urma, Rita Branga a fost trimisa in judecata si condamnata in 2007 la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru cinci infractiuni de luare de mita si una de favorizare a infractorului, sentinta ramasa definitiva. Pentru sefa CSM, prin ordonanta DNA din 7 decembrie 2006 emisa de procurorul Eugen Stoina in dosarul DNA 111/P/2006 s-a emis NUP pe motiv ca „in urma cercetarilor efectuate in cauza nu s-a dovedit cu certitudine ca Schmidt Haineala Oana ar fi favorizat pe inculpata Branga Rita, cercetata pentru fapte de coruptie”.

Lumeajustitiei.ro prezinta in continuare interceptarile existente in dosarul fostei procuroare Rita Branga, condamnata definitiv pentru coruptie:

Extras din rechizitoriu:

98.In timpul cercetarilor, ca urmare a interceptarii si inregistrarii convorbirilor telefonice purtate de diferite persoane, autorizate de instanta de judecata in conditiile legii, au aparut suspiciuni cu privire la implicarea altor persoane in activitatea infractionala desfasurata de inculpata BRANGA RITA si Bogonos Branga Ioan. Astfel, pe parcursul anchetei au fost interceptate convorbiri telefonice purtate de inculpata BRANGA RITA cu SCHMIDT HAINEALA OANA, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, in cadrul carora aceasta din urma parea interesata de modul in care se desfasurau cercetarile de catre DNA – Sectia de combatere a coruptiei.

convorbire telefonica purtata la data de 13.06.2006, ora 18.09.51 de numita Branga Rita, aflata la postul telefonic 0747(...) cu o persoana de sex feminin, apelata cu numele OANA, aflata la postul telefonic 0745(...) (folder S143_111000806197)

OANA: N-au venit aia inapoi, nu?

BRANGA RITA: Nu, nimic, da' nu mai vin la tine, gata!

OANA: Aa! Nu mai vin?

BR: Nu! Se duc direct la BACAU!

OANA: Aa! Am inteles!

BR: Pe mine m-au lasat in pace, cica! Pentru moment!

OANA: Ihi!

BR: S-au dus la Dealu Morii, cine stie cat mai stau si pe acolo? Vreo jumatate de ora, o ora?

OANA: Mare-i gradina! Asta-i! Gata!

BR: Da?

OANA: Hai, calmeaza-te, linisteste-te, ca se rezolva! O sa fie bine!

BR: Ihi! Ihi!

OANA: Da?

BR: Da! Vedem noi, vedem noi!

OANA: Hai, linisteste-te!

BR: Te sun maine! Ma suni maine si ...

OANA: Ne auzim maine, da?

BR: Da, da, da, da!

convorbire telefonica purtata la data de 14.06.2006, ora 19.37.46 de numita Branga Rita, aflata la postul telefonic 0747(...) cu o persoana de sex feminin, apelata cu numele OANA, aflata la postul telefonic 0745(...) (folder S143_111000808241)

OANA: Te-am, te-am sunat si eu mai devreme...

BR: Stiu, stiu!

OANA: Si aveai mobilul inchis!

BR: Stiu! C-am fost pe drum si acolo n-am semnal! Jumatate de ora n-am semnal!

OANA: Asa!

BR: Da! (neinteligibil)

OANA: Pai de-asta! Ci sa... mai... eu m-am vazut cu domnu' respectiv, m-am...

BR: Te-ai vazut, te-ai vazut?

OANA: Da, da, da, da!

BR: Asa! Si? Ce ti-a zis?

OANA: A! Nimic deosebit! A? Asa!

BR: Asa, nu?

OANA: Da.

BR: Ihi, ihi!

OANA: Isi face treaba, pur si simplu, nu...

BR: Ihi, ihi! Si cam pe ce directie evolueaza el?

OANA: Da! E... destul de bizar! Nu stiu! Nu, nu, nu, cred ca inteleg exact care e problema, nu...

BR: Ihi, ihi! Da...

OANA: Nu... A!

BR: Da!

OANA: Nu stiu, da' tu ce stii?

BR: Pai, ce stiu? A! Ca... pe cei care i-a mai chemat, asa, stiu... na! Consemneaza pe un proces verbal absolut tot ce spune omul...

OANA: Asa! Nu pe declaratii, pe proces verbal?

BR: Nu, nu! Pe proces verbal! A... sunt acte efectuate, aa... inceperii urmaririi... a... cercetarii penale

OANA: Pai, premergatoare, da' cum sa consemneze pe proces verbal, ca-i neprocedurala chestia asta? Cum adica?

BR: Pe proces verbal se consemneaza. Iti spun eu ca mi-a spus omu'!

OANA: Si semneaza, cine, procesul verbal?

BR: Il semneaza el si cu omu' care-l audiaza!

OANA: Si? A... omul pe care-l audiaza, nu?

BR: Da, da, da, da!

OANA: Aha!

BR: Da! E mai ciudata, stiu, na!

OANA: Da! N-am mai pomenit asa ceva! O fi o chestie de-a DNA-ului noua si interesanta!

BR: Cred ca!

OANA: Eu n-am auzit de asa ceva!

BR: Da! Pai ... (neinteligibil)

OANA: Da, despre ce, Rita?

BR: Ce-i intreaba? Cei care-au fost... daca mi-au dat mie ceva!

OANA: Doamne fereste!

BR: „Daca am dat sau am primit!” Stii? Daca mi-a dat sau am primit ceva! Da' zic, „na asta-i buna!”

OANA: Pentru ce, asta?

BR: Cum pentru ce?

OANA: Pentru ce?

BR: A! Pentru ca... pentru hartiile alea ale lor, pentru dosare... solutionate!

OANA: Si legat de mine?

BR: A! Nu, nu, nu! Da' a intrebat ceva, i-a intrebat si pe politisti, c-a fost la Dealu Morii, si la astia s-antalnit si cu astia de la Rachitoasa, stii?

OANA: Asa!

BR: Si-a intrebat... Aa! „Stiti cumva daca doamna primeste sau cara sau duce ceva?” Si astia au zis: „Nu dom'le, nu stim nimic! De unde sa stim ceva? N-avem nicio treaba!”

OANA: Cu ...? Cui adica?

BR: Ei! Nu stiu! „Da' n-ati auzit, nu nu stim nimic!” A fost cam evaziv, stii? Intrebarea... si , evaziva intrebarea, si mai ambigua, asa!

OANA: Ihi!

BR: Asa! Si... I! A zis: „care-s relatiile?” Nu stii, asa c-a si fost si la politie si a intrebat „care-s relatiile?” Si...

OANA: Asa!

BR: Da! Si au zis ca: „Bine!” Si... Nimic de probleme, stii?

OANA: Ihi!

BR: La cateva posturi! A, cica: „Eu stiu contrariul!” Stii, a spus el!

OANA: Ihi! Contrariul vizavi de ce? Ca relatiile sunt bune cu politia?

BR: Da, da, da, da!

OANA: Aha!

BR: Ei! Si... Tot pe chestia s-a pistonat, pe cine a fost pana acum, tot pe chestia asta s-a mers! Daca s-a dat sau nu s-a dat ceva!

OANA: Ihi! Si oamenii ce-au spus?

BR: N-au spus nimic de tine! Ei! Nu! Da' ti-am zis, de tine atat a fost, discutia cu LIDIA! Cu mine n-a fost discutie de tine!

OANA: Ihi! Nu da' de oamenii? Cu oamenii?

BR: A! Cu oamenii! Pai, pfuuu, he, he! Cu oamenii ti-am zis care au fost discutiile! Eu... trebuia! Sa-i faca pe astia sa spuna: „Da, i-am dat ceva! Orice!”

OANA: Si aia ce au spus?

BR: (neinteligibil)... „N-am dat nimic!” „Nici macar de-un purcel, vreo gaina?” „Ce dom'le, da! Eu n-am nici pentru mine, mai dau si la altul?”

OANA: Da!

BR: Cum adica? Da' ce, ce-i asta? Da nu s-a mai pomenit asa ceva, efectiv.

OANA: Da!

BR: „Niciodata in viata!” Si nu, oamenii, logic au spus: „nu, nu, nu!” Stii? Pai cica: „da', na!” Si maine, mai are de chemat maine inca!

OANA: Pe cine?

BR: De la Barlad pe unu!

OANA: Asa!

BR: A! De pe la Stanisesti!

OANA: Asa!

BR: Deci de unde a luat dosar! Inclusiv dosarul ala cu „moldoveanu”, ti-am zis ca l-a luat! Ei! Poa' sa-l cheme pe „moldoveanu” de unde l-o gasi!

OANA: Da, da!

BR: Da! Nu-i solutionat, asa este! N-are decat sa-i dea el solutie daca vrea!

convorbire telefonica purtata la data de 14.06.2006, ora 19.45.25 de numita Branga Rita, aflata la postul telefonic 0747(...) cu o persoana de sex feminin, apelata cu numele OANA, aflata la postul telefonic 0745(...) (folder S143_111000808251)

OANA: Da' corect! Si pe cine? Pe VIOREL sau pe cine...

BR: A! Nu, nimic! Nu ma! Pe el nu!

OANA: Si pe soferul astalalt, care-l ai acum? L-a audiat?

BR: Nu, nu, nu, nu!

OANA: Ihi!

BR: Pe el nu! Probabil mai tarziu, da' nu acum!

OANA: Ihi, ihi!

BR: Nu stiu, nu! Inca nu! Asta este! Nu stiu ce sa zic! Om vedea... ce e, ce o avea de gand, stii?

OANA: I? Da! Nu, nu! E ciudat!

BR: I! Tie cum ti s-a parut asa?

OANA: Mi s-a parut ciudatel!

BR: Ihi!

OANA: Sincer!

BR: Ihi!

OANA: Deci, ca maniera de abordare a problemei, ciudatel!

BR: Ihi! Da, da' tu, ti-a... Ti-a zis, asa ceva, ca a fost la mine? Cum nu stii ce, impresii, pareri?

OANA: Da! Mi-a zis c-a fost, ca mai are treaba, deci, nu! Nimic! Asa! Cam asa a prezentat, stii!

BR: Aha! Aha! Aha!

OANA: C-a avut treaba si mai are treaba!

BR: Ihi, ihi! A! Mai are?

OANA: Da!

BR: Ihi! Da! Aha! Da! Ei! Ce sa-i faci! Daca el are treaba!

OANA: E Ciudat!

BR: Da! Da'din ce rasa o fi provenind asta? Da'cat, cam cati ani are?

OANA: Nu stiu, treizeci si ceva! Si pe politisti ce i-a intrebat RITA? Mai imi zici o data?

BR: Pai, da', da' pe politisti nu i-a audiat, maine ii audiaza!

OANA: ihi!

BR: Tre … Deci, trebuia sa-i audieze azi, da' nu s-au dus, pare-mi-se, nu stiu!

OANA: Ihi!

BR: Deci, nu! Asta nu stiu!

OANA: Ihi!

BR: Nu stiu, nu stiu ce-i cu politistiI!

OANA: Da' de mine ce-o intrebat, cum ne intelegem noi cu politistii sau cum?

BR: Nu, nu! Deci, nu pot sa-ti spun exact, ca LIDIA mi-a re... mi-a relatat! Si nici nu stiu daca o fi adevarat, ce mi-a spus si aia adica...

OANA: Cum ti-a spus?

BR: “M-a intrebat de cati ani esti tu acolo”

OANA: Da! Pai asta nu! Asta m-a intrebat si pe mine, de cati ani sunt aici!

BR: Asa. Cum “care-s relatiile tale”... Ceva de genu' asta... “cu subordonatii”?

OANA: Aha!

BR: Na! “Bune!” De, de STAN, l-a interesat mai mult! Am inteles de la LIDIA, nu stiu!

OANA: Ihi!

BR: De GEANI (n.r. - din informatiile noastre Geani era porecla lui Gheorghe Stan, adjunctul Oanei Haineala, in prezent inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare), ca “De ce a plecat asa repede, ca de cate ori a venit acolo?” Si nu stiu ce! No!

OANA: Da!

BR: Ei! Da' pai... poa' sa-ntrebe, doar na!

OANA: Da, bineinteles!

BR: Sa-si dea cu parerea de ce-a plecat!

OANA: Da' asta a spus: “Da' eu nu pot sa-mi dau cu parerea! Nu-mi permit sa fac asa ceva!” A zis: “Fiecare cu motivele lui!”

BR: Da, da, da! Si pe tine cand te-a citat, maine?

OANA: Da! Maine, maine! Maine dupa-amiaza!”

Taci! Desteapta esti! Esti isteata ca oaia! Esti desteapta ca gasca berlineza!

De asemenea, la dosar mai exista o stenograma din care reiese ca Oana Haineala ar fi stiut ca este interceptata. Dovada este o discutie pe care actuala sefa a CSM a avut-o cu o femeie, careia ii spunea “mama” si pe care a sunat-o si i-a reprosat ca nu a raspuns pe mobil, fapt care a facut-o sa fie ingrijorata.

In momentul in care “mama” i-a spus Oanei Haineala ca a “condus-o pe Rita la usa”, actuala sefa a CSM i-a cerut acesteia sa nu mai vorbeasca: “Taci! Desteapta esti! Esti isteata ca oaia! Esti desteapta ca gasca berlineza!

Iata convorbirea telefonica din 13.07.2006, ora 18.11.13, intre Oana Schmidt Haineala si o persoana de sex feminin:

Interlocutoare: Alo!

Haineala: Alo! De ce nu raspunzi pe mobil, mama, ca eram ingrijorata!

Interlocutoare: Mama, nu mai fi, da' am condus-o pe Rita la usa...

Haineala: Taci!

Interlocutoare: Hai, suna-ma pe mobil!

Haineala: Desteapta esti! Esti isteata ca oaia! Esti desteapta ca gasca berlineza!”

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 15 aprilie 2015 15:49 +13

bai imperiul raului,ca ai luat de la antena 3 zicerile si ca tot vorbeai a pustiu si in pustiu ca ,,au innebunit justitia ,,(parafrazare cu au innebunit salcimii)dupa plecarea ta!!!!!!bai imperiul raului TU AI INNEBUNIT JUSTITIA TIMP DE 10 ANI DE ZILE!!!!!! si hai sictir ( vorba unui alias de pe aici) cu prostiile tale rasuflate de marangoz beat sau ca sa te parafrazez de ,,edec batrin,,(daca ai auzit de edecari si de tabloul faimos care a facut faimoasa meseria).asa ca bai imperiul raului inrait in rautati,citeste dracului sa ai proba (in)justitiei din vremurile lu matale

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 aprilie 2015 16:05 +19

BAI LUJU DA VOI DE CE NU O ACTIONATI PENTRU FALSA REPRESIUNE? ,,deindata si la timp? ,,

# obiectiva date 15 aprilie 2015 18:06 +7

unule, draga, este represiunea NEDREAPTA  :P...oricum, NU va bucurati prea tare , e abia la FOND ....... :sad:

# obiectiva date 15 aprilie 2015 18:51 +7

haoleu, MOSSAd ul iti cere cu` sa te lasi sa intri in contul tau de facebook, ID ul pasaport, carte de identitate, certificat de nastere..........RENUNT LA FACEBOOK.....NU AM NEVOIE.....SA II IA DRACU  ` CU TOT CU MOSSAD ul lor  :P

# obiectiva date 15 aprilie 2015 22:54 +4

incredibil...mai sunt si vesti BUNE in tara asta de nebuni ......```Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat, joi, definitiv de Curtea de Apel București în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut astfel decizia luată în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti. Brădișteanu era acuzat de abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite```. sursa cotidianul.ro

# remember bis date 16 aprilie 2015 08:46 +3

Dar e o veste PROASTA pentru moasa comunala Macovei!  "Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat şi primeşte diagnostic de la doctorul Brădişteanu (...) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect". Ca să vezi ce neliniști poate avea anchetatorul ceaușist!!!

# GINA MAGIRESCU date 15 aprilie 2015 15:50 +19

A facut-o Hrebenciuc mare procuroare pe domnisoara/actual HAINEALA OANA...traiasca tineretul SPP.

# Vio date 15 aprilie 2015 16:14 +11

VICTIMIZAREA S-A FASAIT Un neologism: "băsăit". Hăineală era cu băsescu traian ...

# petentul date 15 aprilie 2015 20:14 +8

Da, si cand te gandesti ca in vara lui 2013 cand era mare fierbere cu mutarea dosarului de la madam Constantinescu ( v-o amintiti,nu ? , " onor "presedinta judecatoriei Cornetu ) ,care , pentru a-si apara protectoarea-la vremea aceea- clama sus si tare cui era dispus s-o asculte cum o sa dea ea de pamant cu Luju pentru dezvaluirile facute cu matrapazlacurile din dosar, cu stersaturile cu pasta corectoare , etc.,etc.,si cum o sa-i dea ea in judecata si ce-o sa le mai ceara ... bla,bla,bla !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2022 – Obsesia lui Iohannis (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva