3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAN SI ARDELEAN, LA REJUDECARE – Inalta Curte a admis recursul Inspectiei judiciare in dosarul in care procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean au fost trimisi in judecata disciplinara pentru planul privind cumintirea judecatorilor pe care l-au pus la cale pe cand prestau la DNA Oradea. Instanta suprema a trimis cauza la CSM pentru continuarea judecatii. Procurorii din CSM ii scapasera pe Man si Ardelean in baza deciziei CJUE (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 May 2022 17:43
Vizualizari: 3920

Dosarul fostilor procurori de la DNA Oradea Ciprian Man (foto dreapta) si Cristian Ardelean (foto stanga) se intoarce la rejudecare. Ne referim la dosarul disciplinar in care cei doi procurori (astazi la Parchetul Tribunalului Bihor) au fost trimisi in judecata disciplinara pentru planul pe care l-au pus la cale pe cand activau la DNA Oradea pentru cumintirea judecatorilor care nu dadeau solutii pe placul parchetului anticoruptie.


 

Judecatorii Beatrice Ioana Nestor, Laura Mihaela Ivanovici, Marioara Isaila, Decebal Constantin Vlad si Ionel Barba de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis luni, 23 mai 2022, recursul Inspectiei Judiciare si au dispus continuarea judecatii dosarului disciplinar al lui Man si Ardelean de catre Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara. Concret, Completul de 5 judecatori al ICCJ a decis casarea hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara din 2 iunie 2021 prin care fusese constata exceptia nulitatii absolutie a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare (click aici pentru a citi). O solutie pronuntata de procurorii din CSM in temeiul deciziei CJUE prin care s-a criticat Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care Lucian Netejoru a fost pastrat interimar la conducerea Inspectiei Judiciare. O Ordonanta de Urgenta despre care insa ICCJ a decis intre timp ca nu naste indoieli privind imixtiuni politice sau presiuni asupra magistratilor (click aici pentru a citi).


Avocatul Razvan Doseanu a devoalat planul pentru linistirea judecatorilor incomozi


Amintim ca procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean au fost trimisi in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Cazul a privit inregistrarile publicate de avocatul Razvan Doseanu in care cei doi procurori se auzeau discutand despre „linistirea” unor judecatori locali, care indrazneau sa nu pronunte solutii pe placul DNA Oradea (click aici pentru a citi).


Prezentam minuta deciziei 108 din 23 mai 2022 a Completului de 5 judecatori ICCJ (dosar 2731/1/2021):

“Minuta deciziei civile nr.108. Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 4P din 2 iunie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 12/P/2019. Caseaza hotararea recurata. Trimite cauza Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii pentru continuarea judecatii in dosarul nr 12/P/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 23 mai 2022”.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara din 2 iunie 2021:

Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr.2230/8/08.07.2019 date in lucrarea nr.19-76 din data de 8 iulie 2019.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratilor procurori Man Ciprian Florentin si Ardelean Cristian Marius, procurori in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, avand ca obiect savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatoritor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica azi, 2 iunie 2021”.

Comentarii

# NICU date 24 May 2022 05:20 +65

SĂ INTRE HOTII LA PUSCARIE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva