1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MUSAT & ASOCIATII, ALATURI DE MECAPLAST IN ROMANIA – Musat & Asociatii asigura asistenta Mecaplast in procesul de investii de tip "brownfield" in Romania: "Valoarea proiectului se ridica la circa 10 milioane euro si prevede inaugurarea unei fabrici in Romania, intre Pitesti si Mioveni, in 2017, pentru a produce componente auto pentru noul Duster". Av. Monia Dobrescu: "Suntem bucurosi sa fim alaturi de Mecaplast in procesul sau de expansiune care vizeaza intrarea pe piata din Romania”

Scris de: L.J. | pdf | print

8 February 2017 15:20
Vizualizari: 7794

Musat & Asociatii a asistat grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanti producatori de componente auto din lume, in extinderea activitatii sale in Romania, prin intermediul unei investitii de tip „brownfield”. Conform unui comunicat de presa al Musat & Asociatii, la randul sau una dintre cele mai importante case de avocatura din Romania, valoarea proiectului se ridica la circa 10 milioane EUR si prevede inaugurarea unei fabrici in Romania, intre Pitesti si Mioveni, in 2017, in vederea producerii de componente auto pentru noul Duster.


Musat & Asociatii asigura ca investitia in Romania prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, in special pentru piese motor si piese/elemente vopsite de interior si exterior.

De altfel, Monia Dobrescu (foto), partener in cadrul Musat & Asociatii, cea care a coordonat echipa Musat & Asociatii implicata in acest proiect a precizat ca mandatul casei de avocatura a inclus asistarea Mecaplast pe parcursul intregului proces de achizitie a terenului si continuand cu redactarea si negocierea documentelor tranzactiei, precum si acordarea de consultanta juridica intre semnare si pana la finalizarea proiectului:

Suntem bucurosi sa fim alaturi de Mecaplast in procesul sau de expansiune care vizeaza intrarea pe piata din Romania. Mecaplast, lider european in industria de automotive, are in continuare planuri ambitioase de expansiune, fapt dovedit si de recenta fuziune cu un alt jucator de profil, care ii permite grupului Mecaplast sa se extinda pe piete cheie ale acestei industrii, cum ar fi cele din SUA sau China si sa isi consolideze portofoliul de clienti.

Mandatul casei de avocatura Musat & Asociatii a inclus asistarea Mecaplast pe parcursul intregului proces de achizitie a terenului, incepand cu un proces complex de due dilligence si continuand cu redactarea si negocierea documentelor tranzactiei, precum si acordarea de consultanta juridica intre semnare si pana la finalizarea proiectului”.

Asistenta acordata de Musat & Asociatii a acoperit o plaja larga de servicii juridice, necesare stabilirii unei prezente a grupului Mecaplast in Romania, precum si consultanta privind probleme de mediu si fiscalitate. Proiectul a implicat o echipa complexa de avocati si consultanti fiscali, printre care se numara Iulian Popescu (Partener), Razvan Graure (Partener) si Alina Solschi (Senior Associate).

Experienta noastra in proiecte similare si excelenta serviciilor oferite clientilor nostri ne recomanda ca prima optiune pentru orice companie care isi extinde operatiunile in tara noastra si ne dorim ca echipa noastra sa fie implicata in toate etapele subsecvente de extindere, modernizare si implementare a strategiei de productie a Mecaplast in Romania, productia efectiva urmand sa inceapa, conform planurilor clientului nostru, din octombrie 2017”, a adaugat Monia Dobrescu, Partener.

Investitia grupului Mecaplast in Romania vine in contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum si a strategiei sale de a reduce pe cat posibil costurile logistice si de a fi alaturi de clientii sai, in tarile in care acestia au capacitatile de productie.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

in anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva