29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OMAGIU PENTRU PROFESORUL VIOREL-MIHAI CIOBANU - ZRP lanseaza concursul pentru Premiile de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu”, adresat studentilor din anul IV de la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners doreste sa incurajeze tinerii studenti in studiului dreptului procesual civil, concursul avand ca obiect realizarea unor lucrari stiintifice in forma scrisa

Scris de: L.J. | pdf | print

7 March 2019 15:05
Vizualizari: 5475

Motto: “CUNOASTERE, INTELEPCIUNE, CINSTE SI NEPARTINIRE” - Profesorul Viorel-Mihai Ciobanu

Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) va organiza anual, impreuna cu Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, un concurs de eseuri in materia dreptului procesual civil, adresat studentilor aflati in anul IV de studiu. Initiativa reprezinta un omagiu pentru opera si intreaga activitate academica a distinsului profesor Viorel-Mihai Ciobanu (foto) si doreste sa promoveze interesul studentilor pentru domeniul dreptului procesual civil.


Conform anuntului ZRP, prima editie a concursului se va desfasura in perioada 14 martie – 22 aprilie 2019 si va avea urmatoarele etape:

14 martie 2019– Publicarea temei eseului

27 martie 2019 – Termenul limita pentru predarea lucrarilor

1 aprilie 2019 – Transmiterea spetei in atentia finalistilor primei etape

15 aprilie 2019 – Depunerea concluziilor scrise si sustinerea acestora in fata unei comisii formate din doi avocati din cadrul ZRP si a unui cadru universitar de la Facultatea de Drept. Desemnarea castigatorilor

22 aprilie 2019 – Festivitatea de premiere

Potrivit programei, Zamfirescu Racoti & Partners are in vedere doua categorii de premii pentru cei mai valorosi studenti, respectiv:

-Premiul de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” in valoare de 1.000 de euro pentru candidatul care analizeaza cel mai complet problemele de procedura civila incidente in speta si propune o rezolvare corecta si riguros stiintifica

-Premiul de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” in valoare de 2.000 de euro pentru candidatul care are cea mai originala pledoarie si/sau ofera cea mai deosebita varianta de rezolvare a spetei.

Pentru a se inscrie in competitie, studentii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de eligibilitate si sa redacteze un eseu care sa respecte cerintele conform regulamentului de organizare a concursului.

REGULAMENTUL DE ACORDARE A PREMIILOR DE EXCELENTA „VIOREL-MIHAI CIOBANU” LA MATERIA DREPT PROCESUAL CIVIL:

1.Prezentare

Premiile de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” vor fi acordate studentilor de Anul IV din cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Drept, in semn de omagiu pentru opera si intreaga activitate a distinsului Profesor precum si pentru a incuraja tinerii studenti in studiului dreptului procesual civil, coloana vertebrala a proceselor civile, de familie, proprietate industriala si intelectuala, contencios administrativ, concurenta, protectia consumatorului etc.

Concursul organizat de Zamfirescu Racoti & Partners are ca obiect realizarea unor lucrari stiintifice in forma scrisa, abordand o tema din materia Drept Procesual Civil (etapa I) precum si participarea la un concurs de pledoarii care va fi organizat in colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (etapa II).

2.Beneficiarii Premiilor de excelenta

Premiile de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu” se adreseaza tuturor studentilor din cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Drept, aflati in anul IV de studiu, cursuri de zi, scolarizati in regim bugetar sau cu taxa, studenti care, in primul semestru din anul IV de studiu au obtinut cel putin nota 8 la materia Drept Procesual Civil.

3.Desfasurarea concursului

Concursul se organizeaza anual. Tematica va fi diferita de la an la an si va fi anuntata cu minim 3 saptamani inainte de data limita stabilita pentru trimiterea lucrarii. Desfasurarea concursului va avea loc in doua etape organizate in cursul lunilor martie si aprilie.

Etapa I – va consta in redactarea unui eseu pe o tema specifica materiei Drept Procesual Civil, propusa de Zamfirescu Racoti & Partners.

Eseul va cuprinde maxim 5 pagini, format document Word, font Arial, corp 12, spatiere la 1 rand si va fi transmis prin email, prin posta sau personal la urmatoarele adrese:

-Prin email: office@zrp.ro, cu mentiunea Concurs Premiile de excelenta Viorel-Mihai Ciobanu.

-Prin posta la adresa: Plantelor nr. 12, cod postal 023974 sector 2, Bucuresti, in plic, cu mentiunea Concurs Premiile de excelenta Viorel-Mihai Ciobanu;

-Personal la adresa: Plantelor nr. 12, sector 2, Bucuresti, in plic, cu mentiunea Concurs Premiile de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu”.

Studentii vor indica la finalul eseului: facultatea, anul de studiu, numele, prenumele, seria/grupa de studiu, o adresa de email la care sa fie comunicata mapa cu inscrisuri privind Etapa II a concursului.

Impreuna cu eseul, studentii vor trebui sa depuna o Scrisoare de intentie si dovada obtinerii minim a notei 8 la materia Drept Procesual Civil.

Etapa II – Dupa primirea si evaluarea eseurilor, vor fi selectati primii 10 studenti care vor participa in etapa a doua a concursului.

In cadrul celei de a doua etape, studentii selectati vor primi o mapa cu inscrisuri referitoare la o speta, propusa de Zamfirescu Racoti & Partners. Mapa va fi transmisa in format pdf la adresa mentionata de student.

In baza documentelor comunicate, studentii vor redacta concluzii scrise, pe care le vor sustine oral timp de 15 minute in fata unei comisii formata de 2 avocati din cadrul Zamfirescu Racoti & Partners si a unui cadru universitar din cadrul Facultatii de Drept, materia Drept Procesual Civil.

Concluziile scrise vor fi redactate in termen de 2 saptamani de la primirea documentelor, in sustinerea pozitiei partii pe care o vor asista in respectiva speta (reclamant, parat, intervenient principal sau accesoriu, chemat in garantie etc ), astfel cum calitatea procesuala a clientului va fi comunicata in continutul mapei de prezentare.

Etapa a doua va avea loc fie la sediul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti fie la sediul Zamfirescu Racoti & Partners.

Dupa ascultarea pledoariilor, intr-un interval de 7 zile lucratoare, juriu va delibera si va anunta castigatorii Premiilor de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu”.

Festivitatea de premiere va avea loc intr-un cadru festiv organizat de catre Zamfirescu Racoti & Partners iar premiile vor fi decernate de doamna Elena Ciobanu, Decanul Facultatii de Drept sau de catre unul dintre membrii comisiei de concurs.

4.Valoarea Premiilor de excelenta

Se vor acorda 2 premii de excelenta „Viorel-Mihai Ciobanu”:

-Premiul de Excelenta pentru candidatul care analizeaza cel mai complet problemele de procedura civila incidente in speta si propune o rezolvare corecta si riguros stiintifica, premiul fiind in valoare de 1.000 de euro;

-Premiul de Excelenta pentru candidatul care are cea mai originala pledoarie si/sau ofera cea mai deosebita varianta de rezolvare a spetei, premiul fiind in valoare de 2.000 de euro.

Dupa indeplinirea formalitatilor fiscale, premiul va fi virat in contul bancar al castigatorilor in termen de 7 zile lucratoare din decernarii premiilor.

Studentii beneficiari ai Premiilor de excelenta Viorel-Mihai Ciobanu” pot primi in anul universitar in care li s-a decernat premiul orice alte premii.


Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

ZRP are o echipa de 53 de avocati, dintre care 11 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Danut-Ioan Bugnariu si Catalin Micu (asociati), si Valerian Cioclei, asociat of counsel.

Comentarii

# dura Lex date 8 March 2019 13:43 0

Prof. Viorel-Mihai Ciobanu si prof. Savelly Zilberstein, doi exceptionali profesori carora le datorez dragostea pentru Drept si pasiunea pentru Civil si Procedura civila construita si consolidata in anii '70 !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva