gandul.ro
25 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Primele Iohannis

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print

11 iunie 2018 17:12
Vizualizari: 5453

Intr-un sistem politico-juridic ideal si plin de virgine inocente cum ne credem cu totii, actualul presedinte se cerea singur suspendat a doua zi dupa alegere. Iata ce scriam pe atunci:


1. Nu stiu daca se uscase cerneala pe juramant sau nici nu-l depusese inca, atunci cand a dat indicatii clare Parlamentului despre proiectul de lege privind amnistia: sa fie scos de la naftalina, pus pe rol, si respins. A diktat unui organism democratic, independent, deliberativ, care este facut sa ia hotarari prin vot; organismul s-a supus urgent si intocmai.

Astept ca presedintele sa dea dispozitii asemanatoare si in dosarele de la justitie; nu ar fi nici o diferenta.

2. Plecand din PNL, a aratat cu degetul spre Alina Gorghiu; aceasta a fost votata presedinte, asa cum a fost votata si legea de mai sus: intocmai si urgent.

3. Si inainte si dupa instalare a spus ca vrea un guvern liberal. Ce treaba are presedintele cu schimbarea guvernului? Cu un partid sau altul? Mai are presedintele partid? Nu este presedintele tuturor romanilor si tuturor partidelor?

4. A declarat ca nu va gratia pe nimeni, sau pe nimeni condamnat pentru coruptie. Stie dansul ca pot exista si erori judiciare si doar el le poate repara? Stie ca gratierea este, popular vorbind, la mila domniei sale? Are acest sentiment? Stie ca poate uza de el pur si simplu, asa cum crede de cuviinta?

5. Cand eram sa finalizez acest inscris (12.02.2015) am aflat ca domnul presedinte s-a manifestat critic si mustrator la adresa aceluiasi parlament pentru ca a respins prin vot solicitarea organelor penale de ridicare a imunitatii unui senator. Si le-a spus alesilor ca ei nu au inteles si aplicat cum trebuie indicatiile anterioare (vezi pct. 1). De ce mai exista parlamentari si parlament daca se pot da asemenea indicatii, si are cine sa le dea?

Ma grabesc sa inchei, pana nu se mai iveste vreun caz.

PS: Intre timp, s-au mai ivit destule cazuri.

(Din cartea “Manifest pentru lege si justitie” - atentie edituri)

Comentarii

# DODI date 11 iunie 2018 19:07 +10

Un român anonim cu durere în suflet == Eminescu răsucindu-se-n mormânt == A fost odată ca-n povești, / A fost, de-ar mai fi iară, / Din neamuri tracice, regești, / O prea frumoasă țară. / Și era una pe pământ / Și mândră-n toate cele / Cum e icoana unui sfânt / Și Luna între stele. / Mă doare-n suflet când privesc / La tot ce se întâmplă, / Și în mormânt mă răsucesc / Și cuie-mi intră-n tâmplă. / Eu nu mai simt miros de tei / În viața mea postumă, / Nu văd nici vajnici pui de lei, / Doar mucegai și humă. / Luceferi nu mai strălucesc / Când țara e o rană, / Copiii mamele-și bocesc, / Că n-au în blide hrană. / Cântat-am graiul românesc, / Această dulce limbă. Dar astăzi, cei ce-o mai vorbesc / Prin alte țări o schimbă. / Degeaba le-am lăsat cu dor / O ”Doină”, să tresară! Trecutul nu e viitor / Și viața li-i amară. / Nici harta nu-i ca-n alte dăți, / Din Nistru până-n Tisa. / Moldova-i astăzi jumătăți. / Cât rău făcutu-ni-s-a! / Degeaba scris-am eu scrisori / Din vremuri de urgie, ..

# DODI 2 (continuare) date 11 iunie 2018 19:09 +7

Și m-am rugat de-atâtea ori / Mai bine să ne fie. / Avut-am piatră de hotar / Și-n țara noastră singuri / Cules-am holde din brăzdar. / Acum n-aveți nici linguri... / O biet popor român sărac / Cu-o țară prea bogată! / Tu vino-i răului de hac / Să nu ți-o vândă toată! / Și dă-i afară pe străini / Cu toți îmburgheziții, / Să nu-ți mai fie-n alte mâini / Guverne și poliții! / Cu trupe de comedianți / Numindu-le partide, / Sunteți românii emigranți / Din Rai în țări aride. / Pierdut-ați banii țării-n vânt / Și-i goală visteria. / Mai dați și ape și pământ / Și vindeți România. / Mihai Viteazu v-a lăsat / O țară mai rotundă. / Voi azi ați scos-o la mezat, / Străinii vă inundă. / Aveți întinsul Bărăgan, / Și nu aveți o pâine. / Aveți și turme și ciobani, / Dar duceți vieți de câine. / Aveți bogații munți Carpați / Și dulcea Mioriță, / Păduri de brazi ce vă sunt frați, / Și flori în poieniță. /

# DODI 3 (continuare) date 11 iunie 2018 19:10 +4

Aveți o țară ca-n povești, / Vedeți să nu v-o fure, / Atâtea ape, atâția pești / Și nu mâncați nici mure.../ Nici vii pe dealuri nu zărești, / Livezile se-uscară, / Când mărul Țării Românești / Se-aduce de afară. / Nu vine Mircea cel Bătrân, / Nici Ștefan de la Putna, / Să vi-l alunge pe păgân / Când voi lăsat-ați lupta! / Albastrul cerului senin / Se-ntunecă mai tare / De-atâția nouri de venin, / De-atâta delăsare. / Nu voi a vă-nvâța de rău / Ci-ncerc a vă-nțelege. / De ani și ani cădeți în hău, / Nimic nu vă mai merge. / Rușine să vă fie-n veac / Că v-ați trădat străbunii / De parcă n-ați fi pui de dac / Ci rude-ați fi cu hunii! / Lăsați pe-ai voștri guvernanți / Să vă înece-n smoală, / Să fiți doar simpli figuranți / În țara voastră goală...

# domnule judecator, va rog respectuos sa analizati date 11 iunie 2018 23:00 +3

daca parchetul genaral, dna, inspectia judiciara, procurorii, judecatorii, csm-ul... trebuiau sa se autosesizeze dupa ce ministrul turismului si dezvoltarii - elena udrea a afirmat ca in romania s-a retrocedat mai mult teren in acte decat exista in tara... cu ocazia vizitei la samsung corporation in coreea de sud - la data respectiva agentia nationala de cadastru si publicitate imobiliara se afla in coordonarea ministrului... va rog sa verificatii declaratia exacta in artocolele publicate pe internet sau in presa scrisa de la vremea respectiva... va multumesc (in opinia mea, justitia nu functioneaza si nu va fi vreodata credibila daca nu va ancheta 41 de prefecti si municipiul bucuresti cu privire la toate retrocedarile efectuate dupa aparitia legislatiei privind retrocedarile.... sunt partasi cu totii la reducerea natalitatii si la dezastrul economic care au adus romania in situatia precara de azi....)

# nuibai date 12 iunie 2018 07:11 +1

Cererea Dv., deşi nu face obiectul articolului Iohannis, are un obiect interesant şi pentru mine. Dar eu sînt mai preocupat de multele imobile şi terenuri care nu s-au retrocedat nici după 15 ani de procese, nici după 30 de ani de la Revoluţie. Despre astea ce ziceţi?

# la baza retrocedarilor a existat un plan bine gandit ? date 12 iunie 2018 12:51 +3

va rog sa remarcati faptul ca titlurile de proprietate se deosebesc fundamental de cartile de munca, cartile de identitate, pasapoartele, diplomele, etc... deoarece pe formularele tipizate (completate si emise prin ordinul prefectului) nu apare initial pretiparita nici o serie sau un numar care sa le confere un caracter unic... prin urmare nu s-a dorit ca ele sa faca parte dintr-un sistem de documente usor de verificat ulterior de catre stat, dupa emiterea lor de catre prefecti. amploarea fraudelor in domeniul retrocedarilor demonstreaza clar ce s-a dorit... urmariti va rog beneficiarii despagubirilor, inclusiv cei de la fondul proprietatea, "tarile" cu detineri semnificative de terenuri si paduri in romania si corelati cu pretuirea deosebita fata de DNA si LCK ... harti descretizate si cronologia intersanta privind aparitia si subordonarea ANCPI dupa 2004... corelata cu "restitutio in integrum" din vremea aliantei DA...  istoric privind beneficiarii majori ai fondului proprietatea...

# functiona MCV privind justitia si... nu stia de protocoale? date 12 iunie 2018 13:46 +1

e straniu cum proaspatul Minister al Administratie si Internelor din 2003  a avut in subordine din 2004 proaspat infiintata ANCPI ? adica cam tot controlul privind prefectii si emiterea tilurilor de proprietate, cartile funciare care anterior erau la judecatorii..., hartile administrative prin includerea OCOTA in ANCPI, a Institutului de Geodezie, Fotogrammetrie, Cartografie și Organizarea Teritoriului si corelat cu aparitia unor harti desecretizate ca urmare a faptului ca in 2004 Romania devenit membru NATO - au devenit publice vechile harti militare desecretizate in 2004 ? iar in 2005, august... legislatia modificata  privind retrocedarile s-a publicat in monitorul oficial... si de aici... ce s-a retrocedat, ce s-a despagubit, cum s-au "corectat" vechile titluri de proprietate emise anterior anului 2005... cina a pierdut si cine a castigat... cine a avut privilegiul de a incasa despagubiri semnificative de la ANRP, cum s-au supervizat retrocedarile dupa 2005 ?  protocoale = OMERTA ?

# DNA incapabila sa ancheteze, n-ar trebui desfiintata ? date 12 iunie 2018 15:38 +2

DNA are capacitatea necesara sa ancheteze retrocedarile si despagubirile din fiecare judet si fiecare localitate ? teoretic, exista peste 3200 de institurii publice implicate in retrocedari - prefecturi si primarii? UAT-urile repartizate uniform celor 100 sau 150 de procurori DNA care ancheteaza marea coruptie reprezinta 20 - 30 de institutii publice, implicate in retrocedari, alocate pentru fiecare procuror DNA. Ipoteza fericita in care un procuror DNA reuseste sa finalizeze intr-un singur an anchetarea retrocedarilor dintr-o singura localitate conduce la concluzia ca sunt necesari 20 -30  de ani pentru ca fiecare procuror DNA sa ancheteze retrocedarile din  UAT-rule ce-i revin! DACA TOT EFECTIVUL DE PROCURORI DIN ROMANIA - DIN CEI APROXIMATIV 7000 DE MAGISTRATI,  JUMATATE, ADICA 3500, SUNT PROCURORI? - AR ANCHETA MAREA CORUPTIE,  STATUL AR AVEA PRACTIC POSIBILITATEA SA ANCHETEZE MAI RAPID MAREA FRAUDA A RETROCEDARILOR.  PROTOCOALELE PENTRU CONTROLUL JUSTITIEI DOVEDESC: NU SE VREA!

# presedintele, serviciile secrete, parchetul general, dna date 12 iunie 2018 16:01 0

impreuna cu cei care au profitat ca urmare a retrocedarilor fara numar de dupa 1990, nu sunt deloc interesati ca procurorii sa raspunda pentru anchetele defectuoase... adica le este frica de o legislatie in care procurorul ar avea de ales: daca greseste:plateste, daca nu greseste: atunci ar putea sa ajunga sa-i traga la raspundere pe cei vinovati ? acum este mai limpede de ce dilema privind demiterea sefei DNAS si noua legislatie privind raspunderea magistratilor "incurca" statul paralel" si produce paralizarea semnarii decretului de revocare... in vreme ce fondurile americane de investitii Elliot si-au vandut cea mai mare parte din cele peste 40% din detinerile la Fondul Proprietatea in ultimul an... aparent fara legarura cu situatia din Romania ?!?

# curcu date 12 iunie 2018 14:20 +2

prin comune sunt mosii ale juzilor,militienilor,cate doua-trei sau mai multe., prin falsificarea situatiilor de fond funciar de 30 de ani incoace. pe langa mosii sunt porcarii, stane, etc. pentru alimentarea fiarelor care fac chipurile dreptate. Iar proprietarii vanduti de avocati, legiutori, etc. bat drumurile degeaba cu saci de acte dupa ei. pe noii mosieri de ce nu-i vezi dagneo ?

# ?????? date 14 iunie 2018 12:06 0

Ca fost judecător și pensionar ce opinie aveți despre infracțiunea de "ultraj" , așa cum este ea definită de articolul 257 din Codul Penal ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.05.2020 – Tapalaga a intrat in gura lui Bobita. Continua Epopeea Tudoran

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva