5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OPOZITIE LA LICU – Prim-adjunctul PICCJ Bogdan Licu are cale libera pentru Curtea Constitutionala a Romaniei. CCR a respins sesizarea USR impotriva hotararii prin care Camera Deputatilor l-a numit pe Licu la Curtea Constitutionala. Decizia a fost luata cu opinie separata in sensul respingerii numirii. In schimb, sesizarea impotriva numirii la CCR a senatoarei PNL Iulia Scantei a fost respinsa cu unanimitate de voturi

Scris de: V.B. | pdf | print

18 mai 2022 15:33
Vizualizari: 3309

Au trecut de ultimul obstacol procurorul Bogdan Licu (foto dreapta) – prim-adjunctul Parchetului General – si senatoarea PNL Iulia Scantei (foto stanga), presedinta Comisiei juridice din Senat. Miercuri, 18 mai 2022, Curtea Constitutionala a Romaniei i-a confirmat pentru posturile de judecatori CCR.Mai exact, instanta de contencios constitutional a respins sesizarea formulata de catre USR impotriva celor doua hotarari prin care Camera Deputatilor si Senatul i-au numit pe Licu si pe Scantei la CCR. Totusi, spre deosebire de Iulia Scantei, Bogdan Licu nu a intrunit unanimitatea voturilor din partea judecatorilor CCR (existand deci cel putin o opinie separata). De asemenea, sesizarea USR impotriva procurorului Licu a fost respinsa ca neintemeiata (deci pe fond), iar cea contra senatoarei Scantei – ca inadmisibila (asadar, pe procedura).

Amintim ca Licu ii va lua locul judecatorului Valer Dorneanu, iar Scantei – judecatoarei Mona Pivniceru. Cei doi au fost alesi in 2013 de Camera Deputatilor, respectiv Senat tot la propunerea PSD, respectiv a PNL, mandatele lor urmand sa expire in luna iunie. La 3 mai 2022, Camera Deputatilor l-a validat pe prim-adjunctul PICCJ Bogdan Licu, acordandu-i 208 voturi „pentru” si 93 „impotriva”. Tot atunci, senatoarea PNL Laura Iuliana Scantei a primit 76 de voturi „pentru” si 34 „impotriva” din partea Senatului (click aici pentru a citi).


Redam fragmentul din comunicatul Curtii Constitutionale referitor la cei doi judecatori:


In sedinta din data de 18 mai 2022, Curtea Constitutionala (...) , in cadrul controlului hotararilor Parlamentului, a decis:

Cu majoritate de voturi,

A respins, ca neintemeiata, sesizarea de neconstitutionalitate formulata de Grupul parlamentar al Uniunii Salvati Romania din Camera Deputatilor si a constatat ca Hotararea Camerei Deputatilor nr.36/2022 pentru numirea unui judecator (n.r. Dimitrie Bogdan Licu) la Curtea Constitutionala este constitutionala in raport cu criticile formulate;

Cu unanimitate de voturi,

A respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate formulata de Grupul parlamentar al Uniunii Salvati Romania din Senat referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecator (n.r. Laura-Iuliana Scantei) la Curtea Constitutionala”.


sursa foto Licu: Libertatea.ro

Comentarii

# DODI date 18 mai 2022 21:00 +206

Concluzia care se desprinde? Noua securitate a antiromânului HELLvig a dat cu SCÂNTEI în CCR dar s-a LICUit puțin cu fostul prieten al lui Ponta. Dar pentru ca să par imparțială noua securitate a acceptat, cu jumătate de gură, această numire ținând cont că vuvuzeaua de la Cotroceni le-a făcut jocul și a plantat la CCR 3 nulități care, din exces de zel, aplaudă și în pauze și în timpul jocului.

# Doi profesioniiiiiisti date 19 mai 2022 11:04 +3

Un mingicar si o habarnista rasplatita politic, fosta jurista la magazin.

# escu date 19 mai 2022 13:37 +1

USR nu are pic de rușine? Ei au propus pentru CCR un minoritar revizionist despre care se știe bine că este împotriva României, lucrând pentru statul maghiar, precum și pe Dănileț, despre care se știe că a fost exclus din magistratură. Asta demonstrează că USR este contra intereselor statului român, ei fiind exponenții intereselor unor state străine în România.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva