15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OTRAVIREA PROCUROAREI SEGA – Judecatorul Mihail Udroiu de la TMB a redeschis ancheta in cazul mortii suspecte a procuroarei DNA Luminita Sega, care a lucrat dosarele lui Vintu. Udroiu a desfiintat solutia de clasare data de Parchetul Capitalei si a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru omor. Instanta a considerat ca nu au fost administrate suficiente probe care sa stabileasca existenta unei maini criminale si a dispus audierea Ioanei Maria Vlas si a unor procurori DNA (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 January 2015 19:24
Vizualizari: 35216

Judecatorul Mihail Udroiu de la Tribunalul Bucuresti a redeschis ancheta in cazul uneia dintre cele mai suspecte morti din randul magistratilor. Este vorba despre cazul procuroarei Luminita Sega (foto 1) de la Directia Nationala Anticoruptie, magistratul care a murit subit in timp ce instrumenta unele dintre cele mai rasunatoare dosare de coruptie din Romania care il vizau pe Sorin Ovidiu Vintu, ca "FNI" sau "Banca Agricola", si care lucrase in dosare precum "Tigareta", "Magureanu-Giurtelecul Hododului", "Iliescu-Costea", "Eterna si fascinanta Romanie" sau "Stefan Riza". Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 44 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminita Sega a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor. La aceasta scena au asistat colegii sai procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului. Prea tarziu au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei despre care s-a vorbit in sistem ca “a platit cu viata dosarele grele pe care le-a instrumentat”.


Analizele toxicologice au aparut dupa ce Luminita Sega a decedat, dar PTMB nu a catadicsit sa afle cine s-a aflat in spatele mortii suspecte a procuroarei DNA

In decurs de un an de la criza din biroul sau din DNA, medicii care s-au perindat pe langa procuroarea Luminita Sega au operat-o de sinuzita, la plamani, pe creier, existand indicii ca ar avea lichid in creier, i-au introdus o valva biomecanica pentru restabilirea functiilor creierului, au facut tot ce s-a putut medical face, pana cand aceasta a intrat in coma profunda. Intr-un moment de disperare, sotul procuroarei Sega, judecatorul Marius Sega, a apelat la medicina cuantica, descoperind, in urma unor analize efectuate de un medic de laborator specialist cu un aparat de biorezonanta ca procuroarea Sega are "intoxicatie cu metaloizi". Aparatul a indicat alarma maxima prin culoarea specifica pericolelor letale, fiind lansata ipoteza ca in organismul procuroarei Luminita Sega exista metale posibil a fi fost ingerate sau injectate pentru o perioada mai lunga de timp. Au fost efecutate ulterior analize toxicologice speciale la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia de cunoscutul medic toxicolog M. Leitha, care a stabilit ca este vorba de o intoxicatie cu aluminiu. Acesta i-a recomandat chiar administrarea unui antidot. Rezultatele insa au venit prea tarziu, intrucat dupa trei luni de coma profunda procuroarea Luminita Sega a murit.

Familia Luminitei Sega a acuzat permanent ca procuroarea a fost otravita zilnic cu aluminiu in timp ce se afla la DNA

De la momentul crizei din biroul sau din DNA si pana la deces, familia procuroarei Sega a banuit ca in spatele durerilor cumplite este implicata o mana criminala. Confirmarea a venit odata cu rezultatele toxicologice, care au atestat ca Luminita Sega a fost otravita timp indelungat cu aluminiu, asemenator procesului de otravire lenta cu arsenic. In aceasta situatie, sotul Luminitei Sega, judecatorul Marius Sega, dar si fratele acesteia, Mircea Slavila, au acuzat ca intoxicatia cu metal s-a produs la serviciu, unde procuroarea obisnuia sa isi bea cafeaua de dimineata. Cei doi au lansat varianta, la acea vreme, ca in timp ce se afla la serviciu, Luminitei Sega i-au fost picurate zilnic doze de aluminiu in cafea, suc sau apa minerala. Sotul acesteia, judecatorul Marius Sega a declarat ulterior ziarului ZIUA ca "Luminita si-a confundat existenta cu profesia de procuror: “Eu cred ca a murit cu convingerea ca nu a stiut ce i s-a intamplat si de unde i s-a tras aceasta nenorocire. Nu a avut nici un fel de antecedente medicale, in cei 20 de ani de activitate neintrerupta ca procuror in ministerul Public. Nu a avut nici macar o zi de concediu medical”.

Din nefericire, toate sustinerile si ipotezele lansate de membrii familiei Sega au fost ignorate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalului Bucuresti care au anchetat timp de mai bine de sase ani cazul, insa in acest timp nu au facut nimic pentru a elucida cauza mortii procuroarei DNA. Nu au facut acte premergatoare, nu au facut audieri in cauza, nu au solicitat acte de la clinicile din strainatate in care procuroarea Luminita Sega a fost internata si supusa unor interventii chirurgicale. Au invartit doar niste hartii din stanga in dreapta, au dispus dupa ureche, fara mijloace tehnice, efectuarea unor analize, au deshumat-o pe Luminita Sega, la cererea familiei, dupa care au clasat dosarul. Iar asta nu o spunem noi, ci chiar o instanta.

Judecatorul Mihail Udroiu de la TMB a redeschis dosarul mortii suspecte a Luminitei Sega si a dispus audierea mamei “FNI”, Ioana Vlas, a procurorilor PICCJ si DNA si efectuarea unei noi expertize toxicologice

Acum, la mai bine de opt ani de la moartea suspecta a procuroarei Luminita Sega, Tribunalul Bucuresti redeschide dosarul! Prin incheierea din data de 28 ianuarie 2015, judecatorul Mihail Udroiu (foto 2) de la Tribunalul Bucuresti a decis desfiintarea solutiei de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti prin Ordonanta din 11.08.2014 emisa in dosarul nr. 2842/P/2008 si trimiterea cauzei la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vedere inceperii urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de omor, prevazuta de art. 188 Cod penal.

Si nu doar atat! Pe langa acestea, judecatorul Mihail Udroiu a dispus administrarea unor probe si audierea unor martori, cu scopul de a face lumina intr-un caz in care domneste misterul de ani de zile.

Conform minutei din data de 28 ianuarie 2015, din dosarul in care fratele Luminitei Sega, profesorul universitar Mircea Slavila, a facut plangere impotriva rezolutiei de clasare a PTMB, in cauza urmeaza sa fie audiata si mama “FNI”, Ioana Maria Vlas. Din informatiile pe care le avem, audierea Ioanei Maria Vlas este justificata de faptul ca sotul procuroarei Sega a acuzat cu mai multe ocazii ca decesul sotie sale are stransa legatura cu dosarele lui Sorin Ovidiu Vintu. De altfel, Vlas a fost si audiata in trecut de procuroarea Luminita Sega. De asemenea, vor fi audiati si fosti colegi ai Luminitei Sega, procurori de la PICCJ si DNA.

Prezentam in continuare minuta din dosarul nr. 41641/3/2014 din data de 28 ianuarie 2015:

"In baza art. 341 alin. (6) lit. b) Cpp, admite plangerea formulata de petentul Mircea Slavila.

Desfiinteaza solutia de clasare dispusa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti prin ordonanta din 11.08.2014 emisa in dosarul nr. 2842/P/2008.

Trimite cauza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in vederea inceperii urmaririi penale in rem cu privire la infractiunea de omor prevazuta de art. 188 Cp.

Dupa inceperea urmaririi penale, procurorul trebuie sa efectueze o ancheta efectiva care sa implice cel putin administrarea urmatoarelor mijloace de proba:

1. efectuarea unei expertize toxicologice intr-un laborator sau institut specializat din tara sau strainatate (ce detine acreditarile si certificarile necesare in domeniul investigatiilor toxicologice) in vederea stabilirii existentei sau inexistentei unei intoxicari a defunctei Luminita Sega cu metale grele/ metaloizi, si in special cu alumina;

2. audierea petentului Mircea Slavila, precum si a sotului defunctei, Marius Sega;

3. audierea colegilor de serviciu ai defunctei Luminita Sega din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (2003), precum si a colegilor de serviciu ai defunctei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (procurori si politisti);

4. audierea martorului Ioana Maria Vlas;

5. obtinerea tuturor inscrisurilor din dosarele medicale ale defunctei Luminita Sega aflate in spitalele sau clinicile din tara sau strainatate unde defuncta a fost internata, respectiv, unde au fost efectuate investigatii medicale ale defunctei Luminita Sega; in privinta actelor medicale relevante redactate intr-o alta limba decat cea romana, este necesara traducerea autorizata a acestora in limba romana;

6.audierea personalului medical (doctori si asistente medicale) din spitalele sau clinicile din tara unde defuncta Luminita Sega a fost internata care s-au ocupat in mod direct de pacienta pe parcursul internarii.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, azi 28.012015".

Comentarii

# Goppo date 28 January 2015 20:56 +41

Dragi procurori (unii), sa stiti ca mai exista si alte probe pe langa interceptari. Presupun mai multa munca, este adevarat.

# Raneti Tudor Andrei date 31 December 2015 21:21 +2

Existe 3 motive pentru care un procuror incalca legea in flagrant: 1. rea-credinta 2. grava neglijenta 3. alienare mintala. Fiindca procurorul a fost declarat sanatos psihic si apt de munca, nu se poate retine alienarea mintala. Fiindca necunoasterea legii nu e o scuza, principiu de drept, si fiindca procurorul e absolvent de facultate de drept prin examen, admis in magistratura prin examen, si avand experienta, fiecare dosar solutionat reprezentand un veritabil examen, nu se poate retine grava neglijenta. Rea-credinta sau mobilul infractiunilor procurorului poate fi de doua feluri: 1. razbunare 2. coruptie. Fiindca un procuror pe care abia l-ai cunoscut, nu poate fi vorba de razbunare, este dovedit mai presus de orice dubii ca procurorul a incalcat legea din interes material, specific luarea de mita de la inculpatul cu care are o intelegere prealabila in schimbul carei promisiuni sau acceptare a interesului ilicit, sa Favorizeze faptuitorul. Vezi si cazul ICA drept jurisprudenta...

# Cristi Lavin date 4 November 2017 11:58 +1

Ceea ce ați omis din schema logică este cazul cel mai des întâlnit în practică și anume cel al corupției pro bono, adică nu primește bani, dar se lasă corupt de motive subiective, cum ar fi opțiuni politice personale, sau pur și simplu nu-i place mutra victimei și pe fondul antipatiei d emoment tranșează cauza în favoarea învinuitului, din pură perversitate, perversitatea nefiind o boală mintală, ci un viciu de caracter. Justiția e monopolul abuzurilor, căci nu putem să ne facem dreptate singuri și atunci lăsăm sarcina unora care chiar și-o fac singuri!

# ceasca nicu date 28 January 2015 22:10 +15

Dumnezeu sa o ierte, dar poate serviciile ne pot spune ceva? :-*

# mulder, agentul mulder date 29 January 2015 08:47 +10

cum sa nu? acum dupa ce maior a fost demis prin demisionare, o sa ne elucideze in toate cazurile de acest gen. Pe urma,raportul medico legal este intocmit de servicii? pe vremea aia era la putere SRI-ul lui Timofte, pretenul lui eol/vantu.....

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 January 2015 10:37 +5

eu nu/i pling la cite mermeleli fac!!!!!!!!!!!

# DOREL date 29 January 2015 10:19 +7

Moarea subita a Luminitei Sega este si acesta unul din misterele Romaniei de dupa 1990 care insa poate fi dezlegat. Comentariile anterioare au indicat directia, au mai ramas cativa pasi ! Si, b): mai sunt cateva mici erori, la vremea aia inca nu exista DNA, se numea inca PNA, L. Sega nu se mai ocupa de FNI etc., etc.  Parerea mea ... 

# Baba Yaga date 29 January 2015 06:37 +13

Cazul nu este unic și, din păcate, meseria asta(de magistrat) este cea mai periculoasă, în vremurile de acu'.

# Constantin date 29 January 2015 08:16 +26

Nu degeaba spunea Vadim Tudor ca Basescu a omorat oameni ! Este clar acum, Procuroarea a fost ucisa pentru ca a instrumentat dosarul tigareta. Prin tigareta se facea trafic de munitie si armament, nu tigari cum cred unii. Basescu era Ministrul Transporturilor, el comanda la aeroport sa aterizeze avioanele si sa decoleze fara autorizatii cu armanentul. Dumnezeu sa ajute Romania si sa ne mai dea oameni buni si capabili ca Dna. Luminita Sega.

# obiectiva date 29 January 2015 14:11 -5

baaaai, lasati teoria conspiratiei ...ALUMINIUL este OTRAVA GENERALIZATA....si afecteaza la nivel  neurologic, intotdeauna......Aluminiul, otrava comună care ajunge până la creier 9 octombrie 2010Naţional, Prima pagină Particulele de aluminiu ingerate migreaza in tot corpul, ajungand pana la creier, potrivit unui studiu al Institutului National de Sanatate si de Cercetare Medicala din Franta. Aceste particule se gasesc peste tot: in apa de la robinet, in ambalaje, in laptele industrial, in aditivii alimentari, in unele cosmetice, iar principalul lor impact asupra sanatatii este unul neurologic, susţine Ziare.com. Cercetatorii francezi au descoperit ca particulele de aluminiu joaca un rol important in cazurile maladive ca Alzheimer sau Parkinson, informeaza RFI. Toate aceste actiuni ale aluminului sunt relevate in ancheta jurnalistei Virgine Belle, care nu ezita sa denunte in cartea sa, “Cand aluminiul ne otraveste”, efectele nocive ale acestuia, provocand un imens scandal sanitar.

# obiectiva date 29 January 2015 14:14 +2

Agentia Europeana de Alimentatie (EPSA) estimeaza ca “expunerea la aluminiu este foarte ridicata, din cauza numeroaselor alimente care contin un procent mare din acest element chimic”, insistand mai ales asupra efectului aluminiului inclus in adjuvantele din vaccinuri, folosite pentru imunizarea organismului.  E POSIBIL ca porcuroarea sa fi fost mai sensibila........asa cum gasim in pestii oceanici si in fructele de mare, MERCUR la greu .......

# unul din lumea cea mare date 29 January 2015 20:24 +3

da..va fi audiata Maria Vlas care va recunoaste ca dimineata se strecura din arest in incinta DNA si picura aluminiu in cafeaua ei,,iar medicii si asistentele vor arata ca au vazut o pe vlas dar si pe vantu picurand aluminiu in cafea...doamnee..ce puneti botu la aceste infirmari de dosare....redeschiderea a fost de bun simt pt linostea sotului doamnei..dna era sensibila si a pus o la pamant poluarea asta ce ne inconjoara...CRIMA...wow

# justitiepanalacapat date 29 January 2015 15:37 +9

Se pare ca otravirea .. mijloc de a inlatura dusmanii sau competitorii in evul mediu, revine in forta in epoca post revolutionara.... Ucigasii trebuie pedepsiti ... si nu este singurul caz.. din presa cel putin sunt mai multe

# argatul date 29 January 2015 22:23 +4

procuroarea lucra si la dosarele puscariasului Radulesu Stefan care l-a livrat la spitalul 9 pe inspectorul Ionut Bratu   Acest puscarias a comis crime de care nu vrea nimeni sa se ocupe poate a contribuit si acest escroc la inlaturarea procuroarei.

# blonda de la drept date 31 January 2015 18:27 +8

Coincidenta sau  nu, imediat  dupa  decizia  lui Udroiu, decizie  curajoasa  de  altfel, iata ca  dintr-un  impuls  cu  siguranta  "spontan  " Tender  il  aminteste  in  denuntul  sau....Daca  denunturile  se  fac  asa  cum  ne-a obisnuit DNA , sa intelegem  ca  hotararea  judecatorului  i-a  incomodat  foarte  tare ???  Iti  tin  pumnii Mihai  si  te  felicit  pentru  curaj! In  ce  tara  traim  daca  deciziile  cate  unui  judecator  au  ajuns  sa  reprezinte  acte  de  curaj  ?!!!!!

# Crisitansen date 21 March 2016 18:13 +1

Sa-i fie tarana usoara. Dar intrebarea mea este ,de ce dupa 10 sunt chemate la militie peste 100 de persoane care nu au avut vreo legatura cu defuncta si cu aceste caz? Ma intreb daca ar fi mers la teatru ii chema cumva pe toti actorii de acolo ?Sau daca ar fi mers la meci ii chema pe toti jucatorii ? Se vede ca inca suntem ca pe vremea Inchizitiei ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva