22 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANIOGLU SI GULUTANU, SALVATE DE ICCJ PRIMA OARA – Inalta Curte a anulat hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM de excludere din magistratura a judecatoarelor CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu pentru “exercitarea functiei cu rea-credinta”. In rejudecare, judecatoarele ICCJ Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra Monica Duta si Maria Hrudei au constatat nulitatea actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 October 2023 15:23
Vizualizari: 3404

Judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti au fost salvate intr-unul dintre cele patru dosare disciplinare in care, la finele anului trecut, au fost sanctionate de Sectia pentru judecatori a CSM cu excluderea din magistratura. Iar salvarea s-a produs nu pe fond, ci pe procedura.


 

Un Complet de 5 judecatori in materie civila al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (compus din judecatoarele Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra Monica Duta si Maria Hrudei) a admis luni, 30 octombrie 2023, recursul formulat de Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nr. 28J din 15 decembrie 2022, pronuntata in dosarul 27/J/2022. O hotarare prin care Sectia pentru judecatori a CSM, cu majoritate, dispusese exlcuderea din magistratura a lui Panioglu si Gulutanu pentru comiterea abaterii constand in “exercitarea functiei cu rea-credinta” (art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, actuala Lege 303/2022). ICCJ a casat hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM, si in rejudecare a constatat nulitatea absoluta a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva Danielei Panioglu si Alinei Gulutanu.


Iata minuta deciziei ICCJ din 30 octombrie 2023 (dosar 459/1/2023):


“Admite recursul formulat de recurentele-parate Panioglu Daniela si Gulutanu Alina-Nadia impotriva hotararii nr. 28J din 15 decembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in dosarul nr. 27/J/2022. Caseaza, in parte, hotararea atacata si, rejudecand, constata nulitatea absoluta a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor, sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate. Definitiva”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 15 decembrie 2022, din dosarul 27//J/2022”


“Cu unanimitate,

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. s) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Alina Nadia - judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Panioglu Daniela-judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia -judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Panioglu Daniela si Gulutanu Nadia -judecatori in cadrul Curtii de Apel Bucuresti si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.02.2024 – Scalpul lui Iohannis la cingatoarea lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva