15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PE ROMANESTE, VERDE-N FATA – Presedintii Parlamentului Romaniei raspund politrucilor dezinformati si rauvoitori de la Bruxelles: “Preocuparile exprimate de Comisia Europeana sunt cel putin surprinzatoare... Aceasta preocupare nu s-a manifestat atunci cand guvernul Ciolos a modificat 13 articole din CP si 101 articole din CPP prin OUG... Diferenta diametral opusa a atitudinii CE nu poate fi pusa decat pe seama modului in care a fost informata Comisia de catre diverse surse din mediul romanesc”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 January 2018 20:48
Vizualizari: 9417

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea (foto dreapta) raspund mesajelor politicianiste de la Bruxelles care nu vor sa sanctioneze abuzurile din Romania si nu fac prin MCV decat sa apere instiutiile de forta abuzive. Intr-o scrisoare transmisa miercuri, 24 ianuarie 2018, presedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei isi exprima ingrijorarea cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ce priveste transparenta dezbaterilor pe Legile Justitiei din tara noastra. Mai exact, Tariceanu si Dragnea sunt convinsi ca reactiile Comisiei Europene privitoare la reformele din Justitia din Romania sunt determinate de modul in care reprezentatii CE sunt informati de "surse din mediul romanesc".


Cu acest prilej, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans au fost instiintati despre faptul ca preocuparile Comisiei Europene fata de reforma in Justitia din Romania, privind atat Legile Justitiei cat si legislatia penala, sunt “cel putin suprinzatoare” din mai multe considerente.

In primul rand, Comisia Europeana trebuia sa stie ca in privinta Legilor Justitiei au existat ample dezbateri, ajungandu-se la un consens, astfel incat din cele 316 amendamente adoptate pe cele trei legi, 229 au fost propuse de catre Consiliului Superior al Magistraturii.

In al doilea rand, presedintii Parlamentului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, apreciaza surprinzatoare preocuparile CE din aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat, transparenta si consensul care se doresc astazi nu au existat pe vremea Guvernului Ciolos cand, intr-o singura zi, 18 mai 2016, au fost modificate, prin ordonanta de urgenta, fara dezbatere publica si fara consultari, 13 articole din Codul penal si 101 articole din Codul de procedura penala.

In acelasi timp, referindu-se la procedura actuala de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala de catre Parlamentul Romaniei, sefii celor doua Camere evidentiaza ca acestea se impun in conditiile in care, in calitate de membru UE, Statul roman are obligatia ca pana la finalul lunii martie sa transpuna in legislatia nationala prevederile Directivei UE 2016/343 privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie si ale dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, la fel cum are obligatia de a modifica legislatia penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale prin care mai multe articole din cele doua legi au fost declarate neconstitutionale.

Prezentam in continuare integral scrisoarea transmisa miercuri, 24 ianuarie 20178, de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea catre presedintel Comisiei Europene Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans:

Comentarii

# Gheorghe date 24 January 2018 21:21 +38

Haideti cu egalarea adormitilor PSD , ca pana o publicati in monitorul oficial ne pensionam cu totii . Ce mai asteptati si in plus , de ce raspundeti la niste prost informati sau rauvoitori ? De ce ne umiliti si raspundeti la orice zice un birocrat UE ? voi raspundeti in fata noastra si punct ! Noi v-am votat si noi va platim, deci ce cauta circul cu UE aici ? Luati exemplu de la Orban din tara vecina , sa vedeti cum s-au rezolvat si ONG-urile si amestecul in "treburili " interne. Hai pa.

# Caty date 24 January 2018 23:18 +11

Ne-am saturat sa tot fim umiliti ca popor in toata UE si sa raspundem in fata lor ca niste sclavi. Haideti odata PSD ALDE cu legile justitiei, cu raspunderea cu reforma in justitie. Ce se intampla cu CEDO? Unde e reforma in justitie?? Ne-am saturat de statutul asta de sclavi .

# Zero T0 date 25 January 2018 12:36 +1

Oamenii astia 2 ne-au promis T0 si reforma in justitie. Nu au facut nimic in aceasta privinta. Intr-adevar poporul roman este cel mai umilit. Ba se pleaca urecehea la #rezist, ba la Bruxelles, ba nu stiu unde numai la nevoile romanilor nu. Chiar care este sensul alegerilor, care este sensul acestor oameni si la ce sa-i platim degeaba daca tot ne fac altii legile la noi in tara???? Ba mai mult, dovada ca ne-au mintit, pe langa faptul ca 0 reforma in justitie au marit bugetul SRI pe 2018. In continuare avem la Bruxelles o tradatoare a poporului roman( monica macovei, care pt legile ei proaste care au facut romanii slugi,sclavi a vandut Ro strainilor), macovei care nu mai conteneste denegrarea poporului roman strainilor. Unde e T ZERO?

# Corina date 24 January 2018 21:32 +5

Bravo Domnilor!

# DODI date 24 January 2018 21:40 +15

Explicația e simplă: la UE conduc niște neica nimeni care sunt vopsiți po******ri. În grămada asta au fost inserați PNL (mulțumim antonescu); UDMR (mersi ceradaș duplicitar); PMP (bețivul nu știe ce a spus acum 5 minute dar altădată), macovei, preda și alte asemenea lepre. Toate lăturile aruncate de acești așa-ziși români se reîntorc acum aspra României pe hârtii cu antetul UE. Dacă anafabeții de la PPE ar avut bunul simț să se informeze la fața locului și apoi să înfiereze cu mânie proletară ar fi fost mai bine. Totuși o mână de ajutor este dată și de slaba comunicare făcută de PSD.

# alina date 24 January 2018 22:03 -3

Problema e ca actuala putere NU ARE NICI MACAR OAMENI CAPABILI SA INFORMEZE Comisia. Nem tudom English.

# rica date 25 January 2018 11:03 +5

Aici este BUBA. Toată armata de europarlamentari PSD nu poate contracara o drojdieră aflată în permanentă state de ebrietate !!!!!

# Verde date 25 January 2018 01:43 +4

Verde-n fata vorba e usor dar pana la fapte... deja a trecut un an si... nimic. Nu stiu cum se face dar Romania este singura tara de pe fata pamantului plina plina de slugi,slugoi, tradatori de neam, laşi, toate relele adunate intr-o singura tara. Lasa-ne domle in pace cu Comisia voastra europeana. Nu le e rusine sa apere mafia asta de justitie care este cat se poate de evident caci din 2002 incoace justitia este plina de coruptie, mafie, un grup de crima organizata indreptat impotriva propriilor cetateni, tara a fost distrusa, caci justitie nu exista, sau astia din consiliul european asta si vor ? Sa poata ei face ce jocuri vor, ce zic ei: pe romani ii facem cum vrem noi, facem ce vrem cu ei, sunt slugile perfecte, nu ii putem lasa sa se trezeasca sau sa o duca bine caci nu mai suntem noi stapanii, nu ne mai lasa sa facem ce vrem noi si cum vrem noi... legal sau ...ilegal.

# nar girimea date 25 January 2018 07:11 +6

Raspunsul romanilor presupune bunacredinta CE, o ipoteza falsa . Ei " stie ,mai stie " insa fac pe prostii fiindca le convine . Tot asa e falsa afirmatia ca PSD "nu stie sa comunice " . Cei carora "li se comunica " asculta pe cei a caror afirmatii le convin : Macovei et comp

# santinela date 25 January 2018 07:56 +1

Am putea sa-i aratam idiotului care a semnat de la Bruxelles( si este socialist) ca primarul cite voturi in Parlamentul European au socialistii si din acestea cite sint " romanesti" si sa-l intrebam daca mai vrea sa ramina pe acolo !

# Ghita Bizonu' date 25 January 2018 10:07 +4

Are dreptate Mircea bdea.. Dragnea si Taricenau ar trebuo sa dicute personal cu cei 2 eurocrati sa li se "explice" ce este gresit . Sa vedem daca stiu ce cer bruxelezii .. SI ar mai trebui sa se intrebe ce este mai transprent decat procedura parlamentara ...

# Ionut date 25 January 2018 10:09 +1

Dragnea, T[riceanu, RESPECT! vă mulțumesc că mă reprezentați cu demnitate!

# Marin ȚULUȘ, Olt date 25 January 2018 10:26 0

este evident că noi nu ne mai putem uita în gurile lui Macovei si celorlalți care n/au stiut pana in prezent să facă reforma justiției în acord cu principiile și valorile democratiei și a unui stat de drept, dar nu putem să spunem că legile făcute de voi pana in acest moment sunt toate corecte.Cu alte cuvinte nici voi nu respectatiConstituația și idelaurile Revolutiei din dec.89, numnai vorbim de idealurile Rev.1848, ale Unii din1959 și 1918. Și asta ați văzut că partenerii vostrii, CCR, care nici pe de parte nu sunt și partenerii nostrii, ai poporului român, au criticat o parte din aceste legi.Cum se impacă ideea de a aduce judecători pensionari pt. redactarea hotărârilor jud cu principiile Constitutiei?!Este tot o făcătură a clanurilor!Hai să dăm eficientă și Sistemulde invătământ juridic, să nu mai înrolăm acești absolventi în aceste clanuri, să schimbăm legile ce stabilesc profesia de magistrat și avocat și astfel să redăm strălucirea justiției pt Adevăr și Dreptate

# Edelweiss - Răzăș ienervat de Bukowina date 25 January 2018 14:20 +5

Mey, Io* nu am fost și nu voi fi niciodată adeptul botniței sau al pedepsei carcerale. Dar, în ceea ce-o privește pe bețiva bruxelleză, acțiunea ei samavolnică, malefic de disperată, poate fi pusă pe seama axiomei că NICIODATĂ UN PROCUROR CEAUȘIST, crescut școlit și „stroit” în doctrina procesului penal inchizitorial, stalinist, represiv, N-O SĂ POATĂ PRICEPE NICI 0,1 % din ceea ce reprezintă tendința actuală, de umanizare a dreptului penal adversarial. Însă, cred că ar fi timpul ca un procuror, care într-adevăr are ceva sânge în biluțe, să analizeze resorturile asociative, relaționale ale acțiunii denigratoare a bețivancei kaghebiste, să identifice punctual materializarea sintagmei de la art. 394 Cod penal „ORGANIZAȚIE STRĂINĂ” (cherchez de l'argent!) și s-o azvârle pe nenorocita asta în temniță, loc în care să aibă parte de 4 cincinale de împliniri mărețe. Căci ceea ce face creatura dyonisiacă DEJA ÎNTRECE ORICE MĂSURĂ A RĂBDĂRII, A TOLERANȚEI, A BUNULUI-SIMȚ.

# MazăreCuCaracatiță date 25 January 2018 19:37 -4

Ce să-ți povestesc, cu Lolek și Bolek ăștia doi, că rezolvaseră ei toate problemele de stat în amărâta asta de țară umilită every day, Justiția e fenomenală iar corupția e istorie. Mă bufnește râsu plânsu, dar mai ales plânsu când mă gândesc mai ales la copilul meu, care peste câțiva ani va trebui să aleagă ce vrea să facă, din ce își va câștiga existența după ce noi, părinții, nu vom mai putea face față cerințelor. Doar nu vă imaginați că fondul de pensii este inepuizabil, iar noi, părinții, nu știm să furăm. Așteptăm următorul guvern, peste 6 luni, să ne scoată din haznaua în care ne-au aruncat celelalte de ani buni încoace. Iar daca vizionați link-ul următor, poate, unii dintre voi, cei care nu dau minusuri, vor înțelege diferența între exibition and eschibișăn. https://www.youtube.com/watch?v=yeQVwocW3_Y

# CaracatițăCuMazăre date 26 January 2018 09:07 -2

Ce ar fi însemnat ca Trump să meargă cu jalba-n proțap la Kim Jong-un, și pe un ton propriu, inegalabil dealtfel, să-i șoptescă la urechile lui grase și clăpăuge...măi dragă animalule, nu mai mânca rahat cu perji, că ti trăzniesc de-ț chicî ouli. Asta, așa ca s-o dăm în caterincă, dar ia imaginați-vă cât de aiurea este treaba asta. UE se poate descotorosi de România, dar daca asta s-ar întampla, România ar rămâne fix pe nicăieri, doar dacă nu se va duce dracnea cu solie la Putin, ceea ce pentru noi ar fi o continuare a declinului deja 'in-process'.

# Raneti Tudor Andrei date 26 January 2018 09:13 0

am aranjat eu prezumtia de nevinovatie sa nu existe conform decizia ccr nr 25 din 19 ianuarie 2017. orice petitie fac eu, este incalcata garantat legea. imaginati-va ce pot face cu asta heh-heh-heh

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva