12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENSIILE DE SERVICIU RAMAN IN PLATA – CSM a avizat negativ propunerea legislativa privind suspendarea pensiilor de serviciu pentru cei care ocupa functii de demnitate publica. Acelasi proiect de lege prevede si instituirea contributiei la sanatate pentru partea necontributiva din pensia de serviciu (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 May 2024 16:12
Vizualizari: 3601

Plata pensiilor de serviciu (asa-zisele pensii speciale) nu poate fi suspendata pentru persoanele care se afla in functii de demnitate publica. Cel putin aceasta este opinia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Comisia de lucru a CSM nr. 1 reunita “Legislatie si cooperare interinstitutionala”, coordonata de presedinta Consiliului Denisa Stanisor (foto), a avizat negativ o propunere legislativa care stabilea suspendarea pensiilor de serviciu pentru cei care ocupa functii de demnitate publica. Comisia de lucru a CSM si-a insusit punctul de vedere al Directiei Legislatie Documentare si Contencios (DLDC) transmitand lucrarea la Plenul CSM cu propunerea de avizare negativa a initiativei legislative.

Acelasi proiect de lege mai continea o masura, la randul ei avizata negativ de Comisia de lucru a CSM. Este vorba despre instituirea contributiei la sanatate pentru veniturile aferente partii necontributive a pensiei de serviciu.


Iata minuta Comisiei de lucru nr. 1 CSM (vezi facsimil):


Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis transmiterea lucrarii la Plen cu propunere de avizare negativa a Propunerii legislative pentru suspendarea pensiilor de serviciu pentru persoanele care ocupa functii de demnitati publice, precum si instituirea contributiei la sanatate pentru veniturile aferente partii necontributive a pensiei de serviciu”.

 


 


Comentarii

# RESPECTAȚI LEGILE ÎN VIGOARE! date 22 May 2024 16:45 +18

Cum să fie impozitată PARTEA NECONTRIBUTIVĂ, dacă nu se calculează, conform legii, partea contributivă și dacă magistrații pensionari nu sunt introduși în sistemul de pensii imediat după pensionare, ci doar la 62/65 de ani?! Magistrații au fost asigurați, prin efectul legii, de statul român, și au contribuția completă deoarece PENSIA DE SERVICIU ESTE ASIMILATĂ PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ.

# Kluivert date 22 May 2024 19:25 +2

Atenție că vă combate imediat Indignatul și vă sar penele.Ce parte contributivă sau necontributivă visați domnule? După mintea indignatului ar trebui să aduceți bani de acasă ca să judecați o cauză.

# unu date 22 May 2024 20:51 0

Atenție că vă combate imediat Indignatul și vă sar penele.Ce parte contributivă sau necontributivă visați domnule? După mintea indignatului ar trebui să aduceți bani de acasă ca să judecați o cauză.

# maxtor date 22 May 2024 21:13 0

da,da,da,.,da:doar Natzionalizarea....

# Indignat date 23 May 2024 11:23 +2

Acum, pt ca tot m-a pomenit afonul balbait- 19;25/20;51- sa vedem intai daca zisele pensii speciale sunt cu adevarat pensii. legea 360/2023, principii. Principiul unicitatii, toate pensiile sunt reglementate de aceleasi norme juridice. este cazul pensiilor nesimtite? Nu, sunt guvernate de alte reglementari. Principiul obligativitatii. nefiind bazate pe contributivitate, nu exista obligatii, deci cade si asta. Principiul contributivitatii, nimic de comentat, nu exista! Principiul egalitatii. Presupune tratament nediscriminatoriu, atat in privinta drepturilor dar si a obligatiilor. A cazut si asta, pana aici sunt anulate cel putin doua din principiile amintite mai sus. Principiul repartitiei nu tine de beneficiar, nu se comenteaza.Idem si urmatoarele, solidaritate,autonomie, imprescriptibilitate,incesibilitate,stabilitate. Concluzie? Pensiile speciale nu sunt pensii! In acest caz, ce sunt? Simplu: mita.

# Indignat date 23 May 2024 11:41 0

Revenind, nefiind pensii, asa cum sunt acestea definite in legea 360/2023, le putem include in categoria alte venituri. Nu intra in categoria veniturilor din chirii, nici din drepturi de proprietate intelectuala, nu pot fi incadrate decat in categoria pomana caci, daca le-am face o incadrare ilicita, mita sau spaga, toti magistratii pensionati ar tre sa fie la beciul domnesc. Insa pomana nu este reglementata dar o putem asimila cu bacsisul. Stim ca acesta este,mai nou, impozitat. Asadar, de ce sa nu fie oprit cass pe acestea? Oricum sunt pomana, despre ce discutam? Problema cumulului pensiei cu salariul. In teorie, nespecialii pot cumula cele doua venituri. spun doar in teorie intrucat, in cazul in care un contributor care a atins varsta de pensionare si vrea sa continue activitatea trebuie sa aleaga, pana la 70 de ani, intre pensie si salariu. Deci, de facto, nu pot cumula cele doua venituri. De ce ar fi diferit pentru speciali?

# ?????? date 23 May 2024 21:14 0

@ Se vede în deficitul bugetar și în datoria publică, ambele în creștere, cât mai trebuie să plătiți ca să învățați să judecați, funcționând în prezent aplicarea cutumei juridice, ,,prostul care nu-i fudul, parcă nu e prost destul'' , ?

# Retardanis date 26 May 2024 11:47 +1

Ar putea luju sa foloseasca, in loc de singtagma 'pensiile de serviciu (asa-zisele pensii speciale)', singtagma 'pensiile nesimtite (numite in lege pensii de serviciu)'. Multumesc

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva