23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PENTRU ASTA NU IESITI IN PIATA VICTORIEI? – Avocata Laura Vicol dezvaluie o cumplita drama: „Pentru toti deontologii, pentru toti tinerii frumosi si liberi... Acum 3 saptamani i-au murit sotia si copilul in accident ingrozitor, mutilati, au fost dusi la groapa fara sa i se permita sa asiste la inmormantare. La o saptamana dupa i-a murit si fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h sa planga la 3 cruci. Joi s-a spanzurat, a crezut ca asta e singura varianta in care poate sa-i mai intalneasca”

Scris de: Gilda POPA | pdf | print

20 March 2017 16:29
Vizualizari: 49725

Avocata Laura Vicol (foto) face dezvaluiri cutremuratoare despre efectele abuzurilor din sistemul penitenciar: un detinut condamnat pentru talharie, care mai avea de ispasit doar 7 luni din pedeapsa, si-a pus streangul de gat dupa ce nu a fost lasat sa mearga la inmormantarea sotiei si a copilului, si ulterior la inmormantarea fratelui. Vicol a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns sa se sinucida un detinut de 36 de ani caruia i s-a respins o permisie de 24 de ore dupa ce si-a pierdut familia intr-un accident auto.


Povestea este cu adevarat cutremuratoare, iar intreaga drama s-a petrecut fix in zilele in care zeci de mii de oameni isi strigau ura fata de oamenii din penitenciare, in contextul protestelor legate de legea gratierii. Evident insa ca nimeni nu va iesi in strada pentru a-si arata revolta fata de autoritatile care au facut posibila o asemenea drama.

Pe de alta parte, trebuie spus ca potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, permisiunea de a iesi din penitenciar poate fi acordata, printre altele, pentru ”participarea persoanei condamnate la inhumarea sotului sau sotiei, unui copil, parinte, frate sau sora ori bunic sau bunica”.

Iata postarea avocatei Laura Vicol:

Pentru toti deontologii, pentru toti tinerii frumosi si liberi si in general pentru toti astia care latrati ca puscariasii nu sunt oameni privati doar de dreptul la libertate ci ar trebui omorati cu pietre in piata publica, va spun ce s-a intamplat intr-un penitenciar din Romania in 2017.

Il chema Bujor si avea 36 de ani. Condamnat pentru talharie, executase 7 ani si mai avea 7 luni de detentie, de 4 ori refuzat in comisia de liberare conditionata. Acum 3 saptamani i-au murit sotia si copilul in accident ingrozitor de masina, mutilati, au fost dusi la groapa fara sa i se permita sa asiste la inmormantare. La o saptamana dupa i-a murit si fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h sa planga la 3 cruci.

Joi s-a spanzurat, a crezut ca asta e singura varianta in care poate sa-i mai intalneasca.

Cu siguranta voi o veti duce mai bine, facturile vi se vor plati singure si vara va veni mai repede pentru voi.

Sunteti toti niste morti vii, fara pic de umanitate, fara suflet...

As mai scrie, dar ma duc sa-mi tin copiii in brate si sa ma rog la Dumnezeu sa va lumineze mintea!”.

Comentarii

# Canarul date 20 March 2017 16:51 +26

S-a intamplat la Rahova. E de bezna mintii...cica nu ar fi adus dovada decesului. Pai le era greu sa verifice la evidenta persoanelor?! Sesizare din oficiu...plangere penala pe art 191 CP (determinarea sau inlesnirea sinuciderii) impotriva conducerii penitenciarului. Asta daca nu doarme Ministerul Public...

# DODI date 20 March 2017 18:45 +2

Poate, între două analize ale parchetelor (care îi i-a mai mult timp decât le-a luat unora șă-și plagieze doctoratul), ministrul justiției se apleacă și asupra celor care au facultate dar nu au suflet. Din păcate nu este primul caz în care neomenia îndeamnă condamnații la gesturi extreme. În fapt cei care i-au interzis acestui om să își vadă decedații din familie ar putea fi condamnați pentru ...favorizarea făptuitorului. Lipsa lor de omenie nu este prevăzută în Coduri dar în viața nu totul se judecă numai în baza unor articole legale, rigide de cele mai multe ori dar și adesea neconstituționale.

# unul din lumea cea mare date 20 March 2017 22:09 +4

gulag,auschwitz,mermelica!!!!altfel sintem crestini si mergem la moaste!!!!!!!!!!!!!!

# emilee date 20 March 2017 17:02 +1

Trist sa aflam ca s-a intamplat asa ceva... Cu toate ca eu nu am participat in strada, din ce spuneti d-stra d-na av. Laura Vicol, reiese faptul ca sunteti dezamagita de faptul ca tinerii au iesit in strada impotriva Guvernului care emisese GRATIEREA prin Ord. 13/2017. Informatia despre Bujor ca s-a spanzurat fiindca nu fusese lasat la inmormantarea sotiei, copilului si a fratelui sau trebuie sa o povestiti la televizor ca sa afle toata lumea. Dupa mine, nu tinerii sunt vinovati ca au iesit in strada impotriva OG 13/2017, vinovatii sunt conducerea penitenciarului care nu i-a dat voie lui Bujor sa mearga la inmormantarea sotiei, copilului si a fratelui sau. Parca CEDO a sanctionat Romania pentru ca unui detinut i-a fost refuzat sa participe la inmormantarea tatalui sau. BUJOR trebuia lasat sa participe la inmormantarea fam. sale.

# johanniskraut date 20 March 2017 18:23 +5

Cam suna a comentariu de TFLeu, neiesit (?) in strada... Oare este asa de greu pentru cineva sa se informeze cu ce se manaca OUG13? Doar asa, pentru a nu debita ineptii... in necunostinta de cauza. Pont: n-are de-a face cu GRATIEREA.

# e la modă să fii TeFeList date 20 March 2017 19:03 +4

Vă minunați gratuit. Ditamai personalitate de cultură, deși n-are habar de OG13, preferă partidul TeFeList! În recentul scandal al OU13, doamna Morgenstern s-a poziționat de partea TFL. Nimic rău până aici. Doar că, într-o postare pe blog, recunoaște că nu a înțeles mare lucru din ordonanță, pentru că nu a citit-o, că poate a fost mani******tă, dar, că, în fine, își asumă total reacția, care a fost una mai degrabă de tip matrimonial: „E ca în căsnicie: te-am prins că mă înșeli, divorțez”! http://www.conteledesaintgermain.ro/maia-morgenstern-ordonanta-si-adulterul/09-02-2017

# CIUREA DELIA date 22 March 2017 12:36 +1

Cu respect va spun că, vinovați suntem toți cei care asistăm la astfel de situații fără să facem nimic. Cred că acesta este motivul pentru care țara aceasta parcă este condamnată definitiv......

# Law_&_Order date 20 March 2017 17:24 -20

Regret evenimentele din viata dlui puscarias...dar sincer, ii inteleg pe cei ce i-au refuzat permisiile... Dincolo de vorbaria legala, sa nu uitam ca avem de a face cu un individ ce probabil a utilizat violenta fizica sau psihica contra altei persoane, cu scopul de a o jefui. Putem usor presupune ca vorbim de un individ periculos, de tipul mafiotilor, alora din clanurile tiganesti etc. Nici eu nu as fi lasat un astfel de individ liber! Daca disparea si comitea alte fapte penale ?! Sau victimele nu mai conteaza deloc? ....Poate mai putine lacrimi pt animalele violente si mai multe pt victime, ce spuneti?

# Pif date 20 March 2017 18:11 +9

Omului puscarias ii putea fi acordata permisia de a asista la inmormantare sub o atenta supraveghere. Omeneste vorbind, e greu de crezut ca ar fi planificat sa evadeze fix la inmormantarea celor apropiati de sufletul lui. Nu trebuie inalte studii de psihologie pt. a realiza ca un om privat de dreptul sau fundamental si profund uman de a plange la mormantul celor apropiati, decedati in timpul detentiei sale, fie il transforma in fiara inumana, fie il distruge psihic, determinandu-i sinuciderea.

# Socrate date 21 March 2017 10:24 +4

Law_&_orders argumentele tale sunt de 2 franci. Nici atât. Ca sa nu mai zic ca tupeul tău și nesimtirea sunt exagerate. Dar întâlnim acestea la magistrații și procurorii din România. Tu nesimtitule/o folosești cuvântul acesta jegos pe care marea a condamnarilor din România sunt date și anume " PROBABIL" ? TU crezi ca viata oamenilor se judeca în baza"presupunerilor" asa cum sunt obișnuiți magistrații sa facă.  Nu ai rușine? Soluție pt nemernicia din justitie- GRATIERE SI AMNISTIA PE CAT MAI MULTI ANI , răspunderea magistraților,  eliminarea din funcție a procurorilor șefi și anchetarea lor și a acoliților inclusiv magistrații cu care au făcut înțelegeri, neapărat făcute alte legi NEINTERPRETABILE  și constituționale,  drepturile cetățenilor sa fie respectate.

# paul date 20 March 2017 18:44 -18

madam advocat cand exprimi condamnarea( talharie) si durata pedepsei (7 ani si 7luni ) nu te simti putin jenata de pledoaria d.tale ? ca sa nu mai vorbim de "clientul" d.tale care se numeste Bujor si de florile astea s-a cam saturat tot romanul , pentru ca le cunoaste tot romanul si cam stie de ce sant in stare ! asa ca mai lasa-ma cu atitudinea ta de penitenta , care stim cu totii cam in ce directie bate !

# ddan date 20 March 2017 18:52 +1

mda, e greu de digerat, sincer nu doresti sa auzi asa ceva, dar societatea a luat o razna.nu mai avem umanism,doctrina sau echilbru, traim in era DNAlui si este o frica ff mare.

# cc date 21 March 2017 11:10 -2

Vrajeala ieftina! Lacrimi de crocodil! Daca e atat de sensibila la drama detinutului, ar fi fost recomandat sa dea numele celor din comisia de eliberare conditionata, a reprezentantilor procuraturii si a judecatorilor care au refuzat participarea detinutului la inmormantare. Atata timp cat nu s-a facut aceasta dezvaluire, consider ca pledoaria dnei avocat nu are sustinere reala. Nu toata lumea e tampita, unii dintre noi mai au nevoie si de dovezi pentru a iesi in strada. Asa cum nu ma reprezinta un escroc imobiliar, tot asa nu marsez la dramolete ieftine.

# costin date 21 March 2017 14:43 +1

Limbajul dvs.lasa de dorit.Banuiesc ca nu il folositi si in pledoariile dvs.De ce nu l-ati intrebat pe comandantul peniteciarului de nerespectarea legi?Regret moartea si cauzele care au generat acest gest.

# pt cei care date 21 March 2017 15:16 +2

sustin cu inversunare ca "Justitia" e nedreapta ... ma intreb care ar fi pozitia dvs daca ati fi fost victima unei talharii ... tot atata clementa ati fi manifestat? ps: talharia implica acte de violenta

# ADEVARUL date 22 March 2017 10:12 +2

COMANDANȚII INFECTI AI PENITENCIARELOR SUNT NOII”FICIORI” AI MAFIEI JUDICIARE,EI GIREAZĂ UN GENOCID PENTRU CARE TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ,LUA-I-AR DRA-CU.DAR MARII MIZERABILI RĂMÂN MAGISTRAȚII,ABUZATORI PERVERȘI,BOLNAVI PĂNĂ IN MĂDUVA OASELOR LOR GELATINOASE.

# marcelp date 22 March 2017 12:59 -1

Aș fi curios madam avocată, dacă tu ai fi fost tâlhărită de acel netrebnic ai fi plâns după el?

# marcelp date 22 March 2017 13:17 -1

Aș fi curios madam avocată, dacă tu ai fi fost tâlhărită de acel netrebnic ai fi plâns după el?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva